31 oktobris, 2013

A-LIST: Soviet Soviet - No Lesson


Soviet Soviet - "No Lesson" [Felte]
(from f/c LP "Fate", out November 11th)

Itāļu post-punk trio Soviet Soviet nosaukums un šīs dziesmas vadmotīvi liek domāt, vai tikai līdz Itālijai nav tikusi kāda Viktora Coja un KINO plate. Nav jau tas pats oriģinālākais salīdzinājums, turklāt „No Lesson” ritmiskais zīmējums daudz vairāk atgādina citu krievu grupu, šovasar veiksmīgi Radio Naba Top 25 ar dziesmu „Novostroyki” debitējušo Ploho. Soviet Soviet 2011.gadā debitēja ar mini albumu „Summer, Jesus”, kam 11.novembrī jau uz daudz pazīstamāka leibla – Bruklinas Felte – sekos turpinājums „Fate”, kas stilistiski visvairāk atgādina šogad iznākušo Weekend otro albumu „Jinx”.

Thank you so much / Thank you so much for your help,” dziesmas beigās skandina solists Alesandro Konstantini. Nedzirdot pavadošo melodiju un viņa balss intonāciju, varētu domāt, ka tas ir no sirds, bet nez kāpēc daudz ticamāk šķiet, ka tā ir izteikta ironija.

BOKKA - Town Of Strangers


BOKKA - "Town Of Strangers" [Nextpop Songwriters]
(from f/c LP "BOKKA", out November 21st)

Pilnīgi nekā oriģināla saistībā ar jaunā Polijas projekta BOKKA biogrāfijas faktiem – viņi ir pilnīgi anonīmi, neatklājot ne sastāva dalībnieku skaitu, ne vārdus. Tā ir top tendence mūzikas mārketingā pēdējos piecos gados. Toties daudz interesantāks ir 21.novembrī gaidāmā BOKKA debijas albuma pirmais singls „Town of Strangers”, ko pat grūti ātrumā ievietot kādā vienā mūzikas lauciņā. Grupas vokālistes balss un dziesmas tekstūra it kā sasaucas ar Austra daiļradi, bet tikmēr house mūzikai raksturīgās ritmu cilpas, sempli un pat tukšu pudeļu tikšķi piešķir noslēpumainības dzirksti.

Gem Club - Polly


Gem Club - "Polly" [Hardly Art]
(from f/c LP "In Roses", out January 2014)

Bostonas dream-pop kolektīvs Gem Club nākamā gada janvārī izdos turpinājumu 2011.gada debijas albumam „Breakers”, no kura vairāki singli savulaik tīri labi kotējās arī minētā gada AMGmusic izlasēs. Gaidāmās plates „In Roses” pirmais singls „Polly” ir ārkārtīgi smeldzīgs veltījums grupas līdera Kristofera Bārnsa mūžībā aizgājušajai tantei, kas emocionāli spilgti izpaužas gan raudošajā klavieru pavadījumā, gan čella partijās, gan lūstošajā Bārnsa vokālā. Interesanti, ka otrai grupas vokālistei ir ļoti latvisks vārds - Ieva. Bet tas tā.

Earth House Hold - A Little Late For That Now


Earth House Hold - "A Little Late For That Now" [Peach]
(from f/c 12" vinyl "See Through You", out November 12th)

Ar katru nākošo mēnesi jaunās mūzikas apjomi aug, bet stundu skaits diennaktī diemžēl nemainās. Vēl pirms dažiem gadiem regulāri sekoju līdzi deep-house mūzikas platēm, starp kurām šad tad izdevās atrast ko īpaši skaistu. Tagad jāuzticas informācijas piegādātājiem, un viņi nepieviļ ar Earth House Hold jaunāko veikumu „A Little Late For That Now”. Zem segvārda Earth House Hold paslēpies pieredzējušais Sanfrancisko producents Broks Van Vejs, kas savulaik izdevis neskaitāmus izdevumus kā Bvdub. „A Littl Late For That Now”, kas būs iekļauts 12.novembrī gaidāmajā trīs treku platē „See Through You”, ir 12(!) minūšu garš, bet pasakaini skaists skaņdarbs, vienlaikus atstājot gan siltas, gan mazliet nostalģiski skumjas sajūtas. Kā jau perfektam deep-house gabalam pieklājas.

Marley Carroll - The Hunter


Marley Carroll - "The Hunter" [self-released]
(from f/c LP "Sings", out December 3rd)

Ziemeļkarolīnas mūziķa Mārlija Kerola jaunais albums, kas iznāks 3.decembrī, sauksies „Sings”. „Mārlijs Kerols Dzied,” ja lasām kopā izpildītāja vārdu un plates nosaukumu. Tas varētu radīt mānīgu priekšstatu, ka mums ir darīšana ar kādu folkmūziķi. Patiesībā Kerols jau vairākus gadus rada liegu un atmosfērisku elektronisko mūziku, par ko var pārliecināties viņa jaunākajā, skaisti ziemīgajā singlā „The Hunter”.

Blood Orange - You're Not Good Enough


Blood Orange - "You're Not Good Enough" [Domino]
(from f/c LP "Cupid Deluxe", out November 18th)

Viens no pēdējo gadu pieprasītākajiem popmūzikas producentiem Devs Hainss 18.novembrī izdos sava solo projekta Blood Orange otro studijas albumu, kas sekos 2011.gada „Coastal Grooves”. Gaidāmās plates pirmais singls „Chamakay” septembrī atzīmējās AMGmusic A-LISTē un pacietīgi gaida, kuru vietu ieņems Gada Singlu Top 20. Tikmēr klāt ir otrais singls „You’re Not Good Enough”.