12 septembris, 2013

Active Child feat. Mikky Ekko - Subtle


Active Child feat. Mikky Ekko - "Subtle" [Vagrant]
(from f/c EP "Rapor", out October 22nd)

Par amerikāņu mūziķi Patu Grossi jeb Active Child pēdējoreiz dzirdējām martā, kad viņš ar dziesmu „Evening Ceremony” piedalījās tīņu filmas „The Host” skaņu celiņā. Starp citu, filma „Rotten Tomatoes” novērtēta ar... 9/100. Tātad nepilns vieninieks desmit ballu sistēmā. Lai nu paliek mīkla, ko tur darīja tik baudāms mūziķis kā Active Child, oktobrī viņš atgriezīsies ar jaunu EP „Rapor”, kas sekos 2011.gada debijas albumam „You Are All I See”. Tā pirmais singls „Subtle” ir atšķirīgs no iepriekš dzirdētājiem Active Child skaņdarbiem. Tam ir lielāks plašums un enerģija, ko piedod gan 80’to gadu spalgie sintezatori, gan arī mūziķa Mikky Ekko piedalīšanās.

Aster - Cielo


Aster - "Cielo" [Hivern Discs]
(released as a single on September 9th)

Pagājušajā nedēļā AMGmusic A-LISTē iekļuva jaunākais Džona Talabota projekta Lost Scripts skaņdarbs „I’ll Be Watching You”. Talabots jau kādu laiciņu ir arī leibla Hivern Discs vadītājs, un šonedēļ nākusi klajā jauna plate projektam Aster. Arī tas ir duets no Barselonas, kam ir jau trīs gadu stāžs, taču mūzikas presē īpaši nav manīts. „Cielo” ir nostalģisks un sapņains deep-house ar labi pamanāmām ietekmēm no paša Meistara Talabota puses un tīkamu 90’to gadu pirmās puses noskaņu.

Cut Copy - Free Your Mind


Cut Copy - "Free Your Mind" [Modular]
(from f/c LP "Free Your Mind", out November 5th)

Austrālijas synth-pop kvartets Cut Copy beidzot darījuši zināmas gaidāmā ceturtā studijas albuma detaļas. Tā nosaukums būs „Free Your Mind”, albums esot ierakstīts Melburnā un tiks izdots 5.novembrī uz leibla Modular. Pie albuma ietekmēm tiek minētas divas „Mīlestības Vasaras” – 1967.gada un 1988.gada. Pirmā slavena ar Vudstokas festivālu, otrā ar acid-house un ekstazī uzplaukumu. Kopā ar šīm ziņām publicēts arī albuma otrais singls, kas gan īsti neatgādina ne acid-house, ne arī hipijus. Drīzāk tāds saulains un Cut Copy raksturīgs sintpopa krustojums ar disko.

Shine 2009 - Older


Shine 2009 - "Older" [Cascine]
(from f/c LP "Our Nation", out October 15th)

Čilveivīgais un relaksējošais somu sintpopa duets Shine 2009, kas 2010.gadā debitēja ar fantastisko singlu „New Rules”, pēc divu gadu klusuma pauzes atgriezīsies ar jaunu albumu. „Our Nation”, ko gada pirmajā pusē ievadīja pirmais singls „Eurozone” (kam savukārt CFCF vasaras sākumā radīja ekselentu remiksu!), iznāks 15.oktobrī. Šobrīd klāt ir plates otrais singls „Older”, kas esot „ar novecošanas problēmu saistīts mīlas stāsts”.

Miguel - Can't Sleep 2gether


Miguel - "Can't Sleep 2gether" [Adult Swim]
(available as a free download)

Amerikāņu r’n’b dziedātājs Miguels šogad AMGmusic A-LISTē atzīmējies veselas divas reizes, turklāt abas kā viesmākslinieks – vispirms Meraijas Kerijas singlā „#Beautiful”, bet pavisam nesen arī Žanelles Monē „Primetime”. Aktīvais jaunietis piedalījies arī Adult Swim singlu programmas ietvaros, ierakstot jaunu dziesmu „Can’t Sleep 2gether”. Tāpat kā visus pārējos Adult Swim singlus, arī šo var lejupielādēt bez maksas.

11 septembris, 2013

A-LIST: Candy Empire - Sleng Teng


Candy Empire - "Sleng Teng" [self-released]
(from f/c EP, to be released soon)

Nav nekādu šaubu, ka no Baltijas valstīm mūzikā vienu platu soli priekšā izrāvušies igauņi. Tas it kā nepārsteidz, ņemot vērā, ka viņi daudz kur ir priekšā, ir radniecīgi muzikāli bagātajiem skandināviem, un tomēr... Vienu brīdi sāka šķist, ka tas ir viens liels mārketinga triks, jo NEVIENU oriģinālu un vērā ņemamu grupu es tā arī nebiju atradis. Līdz šim. Līdz šī gada festivālam LABA DABA, kura ietvaros man bija jāintervē vairāki mūziķi, tai skaitā kvartets Candy Empire, par kuriem pirms tam neko nebiju dzirdējis. Te arī varbūt atbilde, kāpēc man sāka šķist tā, kā sāka. Proti, iespējams, manu vēsumu pret igauņu mūziku bija radījis Radio 101 (Rest in Peace) un leibls I Love You Records, promotējot grupas, par kurām Candy Empire līderis Ervins Trofimovs arī, maigi izsakoties, nav sajūsmā.

Labi, tā maza atkāpe, jo ne par Igaunijas mūziku un brit-folk stila glorificēšanu Baltijas valstīs šis stāsts. Liels un patīkams atklājums bija EP „Candy Empire”, kas iznāca jau pirms gada. Vēl lielāks un patīkamāks atklājums bija, vērojot viņus dzīvajā YouTube (un pēc tam Laba Daba), un tam visam tagad pieplusojas jaunākais singls „Sleng Teng”, kas šobrīd nodots atklātībā kā pirmais singls no gaidāmā otrā EP, lai gan jau labu laiku skanējis koncertos. Tai skaitā arī Labā Dabā. Tieši pie šīs dziesmas un vidusdaļā pilnīgi mainošās vietas „You, don’t know me at all”, pēc kuras gribējās šūpoties un dziedāt šo rindiņu vēl bezgalīgi. „Jūs galīgi neizklausāties pēc igauņu grupas, bet gan pēc zviedru,” bija manas pārdomas, kas ļoti patika kautrīgajam un ieturētajam Trofimovam. Par mūsu sarunu varētu vēl daudz stāstīt, jo savā īsajā mūzikas žurnālista karjerā vēl nebiju saticis nevienu tik erudītu, zinātkāru un diskutēt gatavu par svaigāko mūzikā, par interesantām popmūzikas tendencēm, Kanjē Vestu utt.

BRAVO, CANDY EMPIRE!

A-LIST: Lost Scripts - I'll Be Watching You


Lost Scripts - "I'll Be Watching You" [Young Turks]
(from f/c 12" vinyl "YT2013/1", out September 23rd)

Londonas leibls Young Turks, ko par mājām var dēvēt The xx, SBTRKT, Chairlift, FKA Twigs un daudzi citi, uzsāks jaunu 12 collu plašu sēriju ar nosaukumu „YT2013”. Katrā limitētajā izdevumā būs divas dziesmas no dažādiem māksliniekiem. 23.septembrī klāt būs pirmā, kuras vienā pusē jau iepriekš izdots Koreless skaņdarbs „Sun”, bet otrā – Lost Scripts, kas tikai sākotnēji šķiet iepriekš nezināms projekts. Patiesībā zem Lost Scripts paslēpušies mums ļoti labi zināmie Barselonas producenti John Talabot un Pional. Abu jaunākais kopdarbs „I’ll Be Watching You” ir it kā stipri vienkāršāks, mazāk izskaistināts house treks, ja salīdzina ar diviem duetiem pērnā gada Talabota debijas albumā „fin”, bet aizejošās vasaras ballītēs noder perfekti.

A-LIST: Son Lux - Lost It to Trying


Son Lux - "Lost It to Trying" [Joyful Noise]
(from f/c LP "Lanterns", out October 29th)

Son Lux jeb īstajā vārdā Raiens Lots darbojas tik dažādos mūzikas stilos kā post-rock un hip-hop. Arī viņa sadarbības partneru loks ir raibs kā dzeņa vēders – gan Serengeti un Busdriver, gun Sufjans Stīvens, gan Arcade Fire, gan These New Puritans utt. Pašam gan līdz šim iznākuši vien divi albumi – 2008.gada „At War With Walls & Mazes” un 2011.gada „We Are Rising”. 29.oktobrī tiks izdots trešais ieraksts „Lanterns”, ko šobrīd ievada lielisks un pacilājošs pirmais singls „Lost it to Trying”, kas episkuma ziņā pat atsauc atmiņā 2011.gada izcilo M83 albumu „Hurry Up, We’re Dreaming”.