29 oktobris, 2011

3 CLASSIC HITS (OCTOBER 1996; 2001; 2006)

Turpinot atzīmēt AMGmusic 15 gadu jubileju, turpinām ielūkoties vēstures jeb statistikas grāmatās un palūkoties, kas konkrētajā mēnesi bija populārs pirms piecpadsmit, desmit un pieciem gadiem, tātad 1996., 2001. un 2006.gada oktobris. Interesanti, ka šoreiz tādu ļoti spilgtu atmiņu nav saglabājies ne par vienu no trim AMGmusic klasiskajiem hītiem, taču statistika, kā smejies, nemelo – tieši šīs dziesmas ir uzvarējušas attiecīgo gadu topos. Ielūkosimies tajos!

1996.GADA OKTOBRIS

1.vieta: OMD – „Walking On The Milky Way” [Virgin]

1996.gadā bija lieli prieki 80’tajos gados milzu popularitāti iekarojušo Orchestral Manoeuvres In The Dark jeb saīsināti OMD faniem. Apvienojās grupas oriģinālais sastāvs, kas bija pašķīries kopš 1989.gada. Grupa laida klajā albumu „Universal”, un par tā pirmo singlu un neapšaubāmi lielāko hītu kļuva mīlīgā un pozitīvā dziesmiņa „Walking on the Milky Way” – stāsts par mūžseno tēmu, ka jaunību vairs atpakaļ neatsaukt. AMGmusic topā, kur tolaik vēl dominēja euro-dance, par lielu pārsteigumu tieši šis singls kļuva #1 oktobrī.


2001.GADA OKTOBRIS

1.vieta: The Cranberries – „Analyse” [MCA]

Vēl lielāks pārsteigums ir The Cranberries singla „Analyse” atrašanās 1.vietā AMGmusic singlu topā 2001.gada oktobrī. Tas bija pirmais singls no 2002.gadā sekojošās plates „Wake Up And Smell The Coffee”, kas, kā vēlāk izrādījās, kļuva par pēdējo The Cranberries albumu. Tiesa, nupat esam saņēmuši ziņas, ka 2012.gadā grupa izdos jaunu materiālu. „Analyse” ieguva 1.vietu, sīvā cīņā pieveicot vācu trance apvienības Resistance D skaņdarbu „You Were There”, kas, pateicoties Camouflage solistam Markusam Meinam, ļoti atsauca atmiņā Depeche Mode, kas tolaik bija pārņēmis AMGmusic sirdis un prātus.


2006.GADA OKTOBRIS

1.vieta: U2 & Green Day – „The Saints Are Coming” [Mercury]

Kā jau esmu stāstījis, 2006.gadā AMGmusic bija divi topi – popmūzikas un rokmūzikas. Kamēr popmūzikas topā 1.vietu ieņēma Imodženas Hīpas singls „The Headlock”, kaut kas daudz enerģiskāks un populārāks dominēja rokmūzikas čārtā. U2 un Green Day kopīgi izpildītā kaverversija klasiskajam The Skids pankroka hītam „The Saints Are Coming” tika ierakstīta dzīvajā Ņūorleānā, pirms amerikāņu futbola spēles starp Atlantas „Falcons” un mājnieku „The Saints”. Tas bija solis grupas U2 ģitārista Edža organizētajā labdarības akcijā, lai palīdzētu viesuļvētras Katrīna nopostītās pilsētas mūziķiem. Visi singla ienākumi tika ziedoti šim mērķim.

P.S.Dotajā videoklipā dziesma sākas pie 4:13. Pirms tam ir Green Day "When September Ends".

Nedēļas Izlase (03.10.11.-09.10.11.)

Sveiciens!

Atceraties, es reiz solīju, ka AMGmusic Nedēļas Izlases vairs nebūs? Es meloju. Joks. Tā bija balta patiesība, bet tā nu sanāca, ka oktobra pirmo nedēļu es noslimoju (tā bija tāda interesanta slimība; ārsti to nosauca par „Ivīts atbrauca no Zviedrijas” slimību. Jā, parasti ar to slimojot 1-2 dienas, bet man sanāca... nedēļa!), un šis tas no lieliskas mūzikas palika aiz AMGmusic borta. Tā kā šis sestdienas rīts ir mazliet brīvāks un tuvojas Oktobra Singlu Top 20, nolēmu mazliet patīt bildi uz atpakaļ un piedāvāt Jums četrus lieliskus singlus no pirmās oktobra nedēļas + pāris satriecošus remiksus. Bez pārlieku garām runām, vairāk mūzikas. Sākam!


SINGLE OF THE WEEK



How To Dress Well - "Here In Heaven" (Elite Gymnastics cover) [Acephale]
(from f/c LP "Ruin 3", out in November)
(available as a free download)

Man jau sāk aptrūkties vārdu, lai raksturotu, cik skaists ir t.s. eksperimentālais r’n’b, ko piedāvā gan kanādietis The Weeknd, gan arī viņa amerikāņu kolēģis, vēl romantiskākais How To Dress Well jeb Toms Krells. Kamēr viņš gatavo turpinājumu pērnā gada debijas albumam „Love Remains”, How To Dress Well palīdzību palūguši Elite Gymnastics, kuru albumu „Ruin” AMGmusic atzina par Septembra Labāko Albumu. Elite Gymnastics novembrī izdos albuma „Ruin” jaunu versiju, kurā viņu dziesmas būs pārmiksējuši jeb pārdziedājuši citi mākslinieki, to skaitā CFCF, Unicorn Kid, Physical Therapy un arī How To Dress Well. Toma Krella versijā „Here In Heaven” skan gluži kā no citas pasaules.



A-LIST TRACK:

Rocketnumbernine - "Matthew and Toby" [Text Records] (released as a digital single on September 20th)

Par šo skaņdarbu, lai neteiktu 13(!) minūtes garo opusu, man skaļi jāpateicas gan Twitter spēkam, gan jo īpaši britu producentam Four Tet, kurš tviterī par šo iečivināja. Zem Rocketnumbernine paslēpušies divi brāļi no Londonas – Toms un Bens Peidži, kas ar mūziku nodarbojas jau gadus sešus. Tikai šogad viņus pamanījuši zināmākie Radio 1 dīdžeji, sekojušas arī tūres ar AMGmusic tik pazīstamajiem Caribou un Four Tet, un te nu ir rezultāts. Pasakaini atmosfērisks un dziļi būvēts skaņdarbs, kur ir no visa pa druskai – džezs, electro, house, papildināts ar dzīvajām bungām, kas arī ir visa treka lielākais sāls. Apburoši! Singls, kopā ar Four Tet remiksu izdots uz Kīrena Hebdena(tas pats Four Tet vien ir) leibla Text Records 20.septembrī. Ņemiet ciet abus trekus!


B-LISTED TRACKS:

Frank Alpine - "Dark Places" [Wierd Records]
(from LP "Frank Alpine", released on October 25th)
(available as a free download)

Labi vien ir, ka par šo treku neko neuzrakstīju oktobra sākumā. Tagad varu pilnīgi oficiāli šo pasludināt par AMGmusic 2011.gada HELOVĪNU HIMNU! Frank Alpine jeb Ričs Moreno tikmēr laidis klajā arī savu debijas albumu „Frank Alpine” uz Wierd Records. „Dark Places” ir viens no spocīgākajiem un ellišķīgākajiem electro-pop trekiem, kādu nācies dzirdēt savā mūžā. Tas, ar kādu intonāciju Ričs izrunā „Dark Places”, vien ir ko vērts.


Sepalcure - "Deep City Insects" [Frite Nite]
(from compilation "Surreal Estate", out now)
(available as a free download)

Sepalcure ir post-dubstep duets no Ņujorkas, kura sastāvā darbojas Pravīns Šarma un Treviss Stjuarts, kurš elektroniskās mūzikas pasaulē vairāk pazīstams ar pseidonīmu Machinedrum. Novembrī nāks klajā dueta debijas albums uz pazīstamā leibla Hotflush, bet „Deep City Insects” ir viņu pienesums Kalifornijas leibla Frite Nite izlasei „Surreal Estate”. Ļoti uzrunā vokāla semplu izmantošana šai trekā. Lielisks skaņu celiņš nakts pārdomām!


THREE REMIXES OF THE WEEK:

WIM - "See You Hurry" (Twin Shadow Remix) [Modular]
(no release info)

WIM ir jauna grupa no Austrālijas, kas novembrī caur leiblu Modular piedāvās klausītājiem savu debijas albumu. Folk-rock grupas aktuālo singlu „See You Hurry” savā ģeniālajā manierē pārtaisījis pērnā gada viens no spožākajiem debitantiem Džordžs Lūiss jeb Twin Shadow.


The Rapture - "How Deep Is Your Love" (A-Trak Dub aka Dub For Mehdi) [DFA]
(from "How Deep Is Your Love" remix EP, out now)

The Rapture himniskais skaņdarbs „How Deep Is Your Love” jau pats par sevi ir teju vai klubu himna. Tagad vēl vairāk piemērotu deju zālēm šo treku padarījis amerikāņu producents A-Trak, kuru tagad zinām kā Duck Sauce dalībnieku. Mikss, kā jau pēc tā nosaukuma var redzēt, veltīts nesen traģiski bojā gājušajam franču dīdžejam Mehdi.

28 oktobris, 2011

SINGLE OF THE WEEK (24.10.-30.10.)

SINGLE OF THE WEEK

Dirty Beaches - "Lone Runner" [Suicide Squeeze]
(released as a 7" vinyl on October 18th)

Kad aprīlī pirmoreiz noklausījos Dirty Beaches debijas albumu „Badlands” (AMGmusic vērtējums – 8/10), biju, maigi izsakoties, viegli šokēts. Iedziļinoties mūzikā, tā parasti rada zināmas asociācijas un vizualizācijas prātā, taču tik izteiktus kadrus no kādas drūmākās Deivida Linča vai Džima Džārmuša filmas reti kura dziesma spēj radīt. Pateikt, ka Dirty Beaches darbojas lo-fi rock lauciņā, nozīmē nepateikt neko. Iedomājieties, kā varētu izklausīties ilgstoši visdažādākās narkotikas lietojuši un turpat moteļa numuriņā ierakstījuši materiālu Džims Morisons un Elvis Preslijs, un pat tad tas vēl nav īstais apraksts Dirty Beaches mūzikas stilam. (...) Tas pats attiecināms arī uz jaunāko Dirty Beaches singlu „Lone Runner”, kas oficiāli iznāca pagājušajā nedēļā. Kā caur sienu ierakstītais skaņdarbs ir psihodēlijas, misticisma un no sirds un dvēseles nākušas lo-fi mūzikas paraugs. Tas vienkārši ir jādzird!

Plašāk par Nedēļas Singlu lasi šeit.


PĀRĒJO ŠĪS NEDĒĻAS SINGLU SARAKSTS:

A-LIST TRACKS:

Charli XCX - "Nuclear Seasons" [This Is Music]
(to be released as a digital single on November 21st)
(available as a free download)

B-LIST TRACKS:

Active Child - "Diamond Heart" [Vagrant]
(from f/c deluxe edition LP "You Are All I See", out November 1st)

Chromatics - "Kill for Love" [Italians Do It Better]
(from f/c LP "Kill For Love", out in January 2012)

Dirt Monkey - "Level Up" [Play Me Too Records]
(from EP "Horrors of Halloween", out now)

Drake feat. Lil Wayne - "The Real Her" [Young Money]
(no release info; download here)

Gonjasufi feat. Blu - "EATFISH" [Hydroshare.tv]
(from f/c EP "The Ninth Inning", out October 24th)
(available as a free download)

Heems - "I Want It Bad" [Greedhead]
(from f/c mixtape "Nehru Jackets", out December 31st)

Icona Pop - "Nights Like This" [Mercury]
(released as a digital single on October 7th)

Keep Shelly in Athens - "Lazy Noon" [Forest Family]
(from f/c 12" vinyl "Our Own Dream", out November 5th)
(available as a free download)

Summer Camp - "Down" [Moshi Moshi]
(from f/c LP "Welcome To Condale", out October 31st)

The Black Keys - "Lonely Boy" [Nonesuch]
(from f/c LP "El Camino", out December 6th)
(to be released as 7" vinyl on November 25th)

Zomby - "Labyrinth" [4AD]
(from f/c 12" vinyl "Nothing", out November 28th)

C-LIST TRACKS:

Duck Sauce - "Big Bad Wolf" [Big Beat]
(released as a digital single on September 23rd)

Freddie Gibbs - "Let 'Em Burn" [self-released]
(from f/c mixtape "Cold Day in Hell", out soon)

Icona Pop - "Nights Like This" [Mercury]
(released as a digital single on October 7th)

The Kills - "Baby Says" [Domino]
(released as a digital single on October 24th)

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (24.10.-30.10.)

Class Actress – "Rapprocher"

Release date: 24/10/2011
Label: Carpark Records
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Nu, šķiet, būsim sagaidījuši pēdējo lielisko 2011.gada debiju mūzikā. Tiesa, Bruklinas dziedātāja Elizabete Hārpere ar pavadošo sastāvu (diviem Ņujorkas producentiem) pie mūzikas durvīm pieklauvēja jau senāk – pagājušā gada sākumā, kad dienasgaismu ieraudzīja Class Actress debijas EP „Journal of Ardency”. Tolaik AMGmusic šo ierakstu novērtēja kā gana baudāmu (7/10) un atzīmēja agrīno Depeche Mode un Human League ietekmes Class Actress mūzikā. Tagad klāt ir pilnais debijas albums „Rapproacher”, un tas neliek vilties jau ar pirmajām sekundēm. „Rapproacher” ir viens no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu.

Plašāk par Nedēļas Albumu lasi šeit.

Class Actress – „Need To Know”:


Tom Waits – "Bad As Me"

Release date: 24/10/2011
Label: ANTI-
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Leģendārais amerikāņu mūziķis, dzejnieks un brīvā laikā arī aktieris Toms Veits atgriežas ar pirmo oriģinālmateriālu kopš 2004.gada albuma „Real Gone”. „Burbona balss” īpašnieks savus cienītājus nepievils arī septiņpadsmitajā studijas ierakstā. Pat vēl vairāk – mūzikas apskatnieki norāda, ka „Bad As Me” ir viens no mūziķa labākajiem albumiem karjerā, par ko arī liecina fakts, ka „Bad As Me” šobrīd ir viens no visaugstāk novērtētajiem albumiem 2011.gadā. Ar nožēlu jāatzīst, ka neesmu Toma Veitsa daiļrades pārzinātājs, tamdēļ neņemos spriest, vai tā ir taisnība. Tomēr viens ir skaidrs – šis ir sasodīti romantisks (savā ziņā!) ieraksts, kam tik ļoti piestāv burbons, ka klausoties „Bad As Me” pat siekalas saskrien mutē. Blūzīgas, piesmēķētas balādes mijās ar trakojošiem un ķērcošiem huligān-gabaliem tik veiksmīgi, ka 44 minūtes paskrien nemanot. Veitsa kungs ir formā!”

Tom Waits – „Back In The Crowd”:


Active Child – "You Are All I See"

Release date: 24/10/2011
Label: Vagrant Records
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Oktobra beigās, kad dienas kļuvušas īsākas un vakari garāki, beidzot klajā nācis Active Child debijas albums „You Are All I See”, kas seko pērn izdotajam EP „Curtis Lane”. Zem segvārda Active Child paslēpies Losandželosas mūziķis Pets Grossi, kas, lai arī ir Amerikā zināma hip-hop producenta dēls, ar mūzikas veidošanu sācis nodarboties salīdzinoši nesen – 2008.gada nogalē. „You Are All I See” viennozīmīgi ir vakara/nakts ieraksts, kuru turklāt, lai labāk izbaudītu noskaņu un skaņu niansītes, ieteicams klausīties uz austiņām.

Pats Grossi savu mūziko raksturo kā krustojumu starp popmūziku un koru mūziku. Savukārt mēs to varētu apzīmēt kā kaut ko pa vidu starp Bon Iver apcerīgumu un skumjām un How To Dress Well piedāvāto eksperimentālo jeb nu-r’n’b. Starp citu, How To Dress Well vokāls dzirdams vienā no albuma labākajiem skaņdarbiem – „Playing House”, kas šovasar iekļuva AMGmusic A-LISTē. Diemžēl albuma otrajā pusē vietām tas mazliet zaudē savu šarmu, kļūstot stīvāks un aukstāks, taču jebkurā gadījumā šī ir izdevusies debija un patiesi skaists ieraksts.”

Active Child – „Hanging On”:


Coldplay – "Mylo Xyloto"

Release date: 24/10/2011
Label: EMI
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Pirms dažiem gadiem, it īpaši ap „X&Y” ēru bija tāda sajūta, ka katrs mūzikas kritiķis, apskatnieks vai vienkārši līdzjutējs izmisīgi meklē (un, protams, atrod!), ko tādu sliktu pateikt par Coldplay. Šobrīd situācija šķiet mainījusies par 180 grādiem – tagad labais tonis ir Coldplay saskatīt labo. Ļoti gribētos man arī, bet... nevaru saprast – tieši ko. Protams, pēc lejupslīdes, kas bija vērojama grupas iepriekšējā albumā „Viva La Vida...” neliku lielas cerības saklausīt to Coldplay, kas aizrāva ar „Rush of Blood to the Head” un, jā, arī „X&Y”, taču pat ne par to ir stāsts.

Var strīdēties par to, ir, vai nav pieņemams Coldplay stadioniskais klišejiskums un šajā platē vēl klāt nākušais čīzīgums skanējumā daudzos skaņdarbos (manuprāt, tomēr lieki), bet lielākais pārsteigums ir tur, ka, atskaitot atsevišķus gabalus (šobrīd aktuālo „Paradise” un vienu no, manuprāt, spēcīgākajiem trekiem albumā – „Charlie Brown”), Kriss Mārtins ir zaudējis arī hītu radīšanas meistara lomu. Nepiedodami daudz skaņdarbu „Mylo Xyloto” albumā ir garām skrienoši, vienādi un momentāni aizmirstami. Nav jau tā, ka albums būtu metams atkritumu grozā. Nē, tas ir gana gaumīgi veidots, labi iepakots un klausāms produkts, bet neatstāj sajūta, ka pēc 5-6 gadiem no „Mylo Xyloto” Coldplay koncertos spēlēs labi ja divas dziesmas.

Pie pozitīvajiem pārsteigumiem jāuzskaita jau minētais, tiešām veiksmīgais pop hīts „Charlie Brown” ar tā lipīgo ģitāras pavadījumu un melodiju, izteikti U2 „Actung Baby” ēru atgādinošais „Major Minus”, ko jau varējām noklausīties „Every Teardrop is a Waterfall” EP pirms zināma laika un kas man personīgi no visas plates tīk visvairāk, kā arī AMGmusic lapās jau aprakstīto sadarbību ar Rianu dziesmā „Princess of China”. Taču pēc katras jaunas „Mylo Xyloto” noklausīšanās reizes roka pati pastiepjas pēc „A Rush Of Blood To The Head” vai „X&Y”.”

Coldplay – „Major Minus”:


Justice – "Audio, Video, Disco"

Release date: 24/10/2011
Label: Ed Banger Records
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Droši vien nebūs daudz pārspīlēts apgalvojums, ka ar remiksu Simian skaņdarbam „Never Be Alone” franču duets Justice radīja mazu revolūciju deju mūzikā. Sekojošās MTV Video balvas un 2007.gada debijas plate „Cross” Justice jau iecēla teju vai kulta statusā, un abi jaunieši tika dēvēti par nākamajiem Daft Punk. Aizrāvušies ar remiksiem un dažādiem modes skatu priekšnesumiem, turpinājumu debijas albumam Justice piedāvāja vien šonedēļ. Diemžēl „Audio, Video, Disco” būs pamatīga vilšanās Justice cienītājiem. Šeit duets ir, kā paši atzīst, centušies būt mazāk tumši, aizrāvušies ar progroku un mēģinājuši radīt jaunu deju mūzikas hibrīdu, taču rezultāts ir sanācis pliekans, garlaicīgs un uz deju placi nebūt neaicinošs. Albumu no izgāšanās glābj atsevišķas interesantas kompozīcijas, kur Justice pieaicinājuši viesvokālistus. Plates viennozīmīgajam hailaitam jeb labākajam gabalam diemžēl nav dots nosaukums. Tas ir paslēptais treks plates pašā izskaņā, aiz tituldziesmas „Audio, Video, Disco”. Kāpēc šādā manierē nevarēja būt ieturēts viss albums?”

Justice – „Hidden Track”:


+

Gonjasufi - "The Ninth Inning" EP [Hydroshare.tv]
(available for free download)

Release date: 24/10/2011
AMGmusic rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Kalifornijas jogas skolotāja ar unikālo balsi un brīvajā laikā mūziķa Gonjasufi jaunākais veikums – nepilnas 10 minūtes garš EP ar četrām ekstraordinārām un tikai Gonjasufi piestāvošām muzikālām etīdēm.”

Gonjasufi - The Ninth Inning EP by Hydroshare.tv

ALBUMS: Class Actress – Rapprocher

Class Actress – „Rapprocher”

Release date: 24/10/2011

Label: Carpark Records

AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Nu, šķiet, būsim sagaidījuši pēdējo lielisko 2011.gada debiju mūzikā. Tiesa, Bruklinas dziedātāja Elizabete Hārpere ar pavadošo sastāvu (diviem Ņujorkas producentiem) pie mūzikas durvīm pieklauvēja jau senāk – pagājušā gada sākumā, kad dienasgaismu ieraudzīja Class Actress debijas EP „Journal of Ardency”. Tolaik AMGmusic šo ierakstu novērtēja kā gana baudāmu (7/10) un atzīmēja agrīno Depeche Mode un Human League ietekmes Class Actress mūzikā. Tagad klāt ir pilnais debijas albums „Rapproacher”, un tas neliek vilties jau ar pirmajām sekundēm.

Albums iesākas ar „Keep You”, kas auksto cold-wave sintezatoru dēļ rada momentānas asociācijas ar šovasar klausīto Handsome Furs jauno plati, bet „Rapproacher” pa īstam ieskrienas, lai neteiktu uzsprāgst, ar sekojošo „Love Me Like You Used To”. Dziesma, kas iesākas kā palēns, no 80’to gadu kinolentes izņemts fons, pāriet kāpinājumā jeb t.s. bridžā „Love me / Love me / Like You .../ Love me / Love me / Like you...”, līdz atveras pavisam vienā no skaistākajiem un lipīgākajiem pēdējo mēnešu piedziedājumiem „Love me / Love me like you used to, baby”. Šeit un arī turpmāk nostrādā arī lieliskais un mazliet skumjais Hārperes balss tembrs.

Turklāt „Love Me Like You Used To” pat nav saucams par plates lielāko pop-hītu. To varat meklēt piektajā skaņdarbā „Need To Know”, izteikti aukstā un nefiltrētā synth-pop himnā, jau atkal ar no prāta neizejošu piedziedājumu, ko dziesmai augot Hārpere izpilda aizvien uzstājīgāk un skarbāk. Nelielas atsauces jūtamas arī no Ladytron daiļrades, iespējams, tieši vokāla dēļ. Jāsaka, ka albuma pirmā puse vispār nostrādāta lieliski. Pa vidu minētajiem skaņdarbiem atradīsit arī aktuālo plates singlu „Weekend” un vienu no albuma gaišākajām melodijām „Prove Me Wrong”.

Jāatzīst, ka mazliet pieklibo jeb „aizpeld” albuma otra puse, it īpaši pats noslēgums. Taču uz visa augstākminētā fona tas netraucē „Rapproacher” kļūt par vienu no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu. Turklāt albuma otrajā pusē arī viena izcila pērle – uz kjūriskas (The Cure) ģitāras balstītais „Bienvenue”. Mūzikas presē Class Actress tiek salīdzināta ar La Roux, kam gan līdz galam negribētos piekrist. „Rapproacher” šķiet personiskāks, intīmāks, nenopulētāks un draudzīgāks ieraksts.

RMX: Lana Del Rey - Blue Jeans (The Internet Remix)


Lana Del Rey - "Blue Jeans" (The Internet Remix) [Stranger]
(no release info)

Vēl tikai vakar Jums piedāvāju noklausīties dejisko Penguin Prison rīmeiku Lana Del Rey dziesmai „Blue Jeans”, kā jaunās dziedātājas remiksu konveijers turpina griezties, un klāt ir jauns mikss. Tikām esam uzzinājuši (paldies Monvīdam!), ka Lanas jeb īstajā vārdā Elizabetes Grāntas haipam apakšā tiešām stāv „lieli” cilvēki, sākot ar bagātu investoru tētiņu, beidzot ar slaveniem producentiem, menedžeriem un, kā vismaz norāda Vikipēdija, mūzikas koncernu Interscope.

Taču lai nu paliek naudas un ietekmes lietas. Ja Lana Del Rey singliem rodas tik kvalitatīvi remiksi kā šis, tad pārējais, kā sacīt jāsaka, ir pajāt (atvainojiet manu franču dialektu), jo tā turpinot Lana Del Rey varēs izdot gana baudāmu remiksu EP. The Internet ir skandalozās reperu apvienības Odd Future atzars, ko veido Syd The Kyd un Matt Martians, un viņu rokās „Blue Jeans” ir ieguvis naksnīgas un erotiskas r’n’b aprises.