11 jūnijs, 2010

10.Maija Nedēļas Apskats

Turpinām ielūkoties maija pazaudētajās nedēļās...

10.maija nedēļā situācija radikāli mainījās. Pēkšņi ļoti aktīvi darboties bija sadomājis interneta pieslēgums, tamdēļ tiku ne tikai pie tās nedēļas jaunumiem, bet arī pie iepriekšējās nedēļas labākajiem (interesantākajiem) singliem. Rezultātā tika sasniegts šī gada rekorda atkārtojums – izvērtēti veseli 24 singli.

Mazāk uzmanības līdz ar to bija jāatvēl albumiem, TOTIES... Toties 10.maija nedēļā iznāca divi pavisam ļoti reāli pretendenti uz Gada Top 20! Ja vēl par Foals albumu es šobrīd vairs neesmu tādā sajūsmā, kādā biju, klausoties to pirmās divas reizes, tad par The National šaubu nav nekādu – tas teju šedevrs, ne albums. Tāpat noklausījos arī šovasar Salacgrīvā gaidāmās apvienības UNKLE jaunāko veikumu, kas gan īpaši nepārliecināja. Zīmīgajam jūlija datumam tuvojoties straujāk, būs jāpaklausās vēlreiz.

Bet nu... par visu pēc kārtas!

10.MAIJA NEDĒĻAS LABĀKAIS SINGLS

Monarchy - "The Phoenix Alive" [This Is London; 26/04/2010]
AMG rating: 8/10

Ja būtu jāpiedzīvo 10.maija nedēļa vēlreiz, taču nevis kā Vonnegūta „Laikatrīcē”, būtu jāatkārto savas darbības, bet gan varētu kļūdas mainīt, es visticamāk par Nedēļas Singlu tomēr sauktu nu jau skandalozo (pateicoties videoklipam) M.I.A. jauno singlu „Born Free”, kas mēneša garumā iepatikās arvien vairāk un vairāk. Taču 10.maija nedēļā lielāko sajūsmu izsauca šis – londoniešu Monarchy debijas singls „The Phoenix Alive”.

Ar augstākminēto es gan nekādā gadījumā nevēlos noniecināt Monarchy singlu! Gluži pretēji – tas ir ļoti veiksmīgi izveidots electro-pop skaņdarbs, kas, lai arī balansē uz robežas starp gaumīgu sintpopu un nonivelētu kārtējo 80’to gadu mūzikas atgremojumu, tomēr nevienā brīdī grāvī neiekrīt. Lielākais pluss jauniešiem pienākas par lipīgo un melanholiski sirsnīgo piedziedājumu. Starp citu, singls iznācis jau aprīlī!



PĀRĒJIE 3.MAIJA NEDĒĻAS SINGLI

M.I.A. - "Born Free" [XL Recordings; 26/04/2010]
AMG rating: 8/10


Ne jau tikai videoklipā sāls. Jaunākais skandalozās mūziķes M.I.A. singls ir satriecoši nesošs, skarbs un spēcīgs apliecinājums, ka šo meitenei neiebāzīsi nevienā noteiktā mūzikas žanrā. Eksellents bīts!

M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.


Interpol - "Lights" [free download; 29/04/2010]
AMG rating: 8/10


Vai kāds vēl vispār atceras Interpol? Post-punk atdzīvinātāji, bez kuriem visticamāk pasaule neuzzinātu par britu Editors, atgriežas ar ļoti veiksmīgu singlu, kas ieturēts grupas labākajās muzikālajās tradīcijās. Skumjā ziņa – kopā ar šo singlu atnāca paziņojums, ka Interpol pametis tās basģitārists un kolorītākais cilvēks grupā Karloss Denglers. Cerams, tas nebūs klupšanas akmens septembrī gaidāmajam albumam.


The Chemical Brothers - "Swoon" [Parlophone; 10/05/2010]
AMG rating: 8/10


Nu jau veikalu plauktos iegūlis septītais The Chemical Brothers albums „Further”. Šis ir tā pirmais oficiālais singls. Kamēr neesmu noklausījies albumu, grūti spriest, bet izskatās, ka arī The Chemical Brothers šogad ir pagatavojuši ko ļoti garšīgu. „Swoon” ir lielisks ceļvedis vasaras ballīšu garam!


Korallreven - "The Truest Faith" [Korallreven Music; 28/04/10]
AMG rating: 8/10


Kārtējais patīkamais un sirsnības un mīļuma pārpilnais pārsteigums no Zviedrijas. Korallreven ir zviedru duets, kas jau pērn nonāca AMGmusic uzmanības lokā, bet šis singls ir pelnījis īpašas uzslavas.



Foals - "This Orient" [Transgressive; 03/05/2010]
AMG rating: 7/10

The Morning Benders - "Promises" [Rough Trade; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

Blood Red Shoes - "Don't Ask" [V2; 10/05/2010]
AMG rating: 7/10

Sleigh Bells - "Tell 'em" [free download; 28/04/2010]
AMG rating: 7/10

Kelis - "Acapella" [Polydor; 10/05/2010]
AMG rating: 7/10

Groove Armada - "Look Me In The Eye Sister" [Ministry Of Pies]
AMG rating: 7/10

Regina Spektor - "No Surprises" [Sire; 27/04/2010]
AMG rating: 7/10

Sia - "Clap Your Hands" [Monkey Puzzle; 13/04/2010]
AMG rating: 7/10

Laura Marling - "Rambling Man" [Virgin; 17/05/2010]
AMG rating: 7/10

Emika - "Double Edge" [Ninja Tune; 17/05/2010]
AMG rating: 7/10

Lightspeed Champion - "Madame Van Damme" [Domino; 10/05/2010]
AMG rating: 6/10

Princeton - "Shout It Out" [Kanine; 10/05/2010]
AMG rating: 6/10

Gorillaz - "Superfast Jellyfish" [EMI; 10/05/2010]
AMG rating: 6/10

Gold Panda - "You" [Notown; 10/05/2010]
AMG rating: 6/10

Biffy Clyro - "Bubbles" [14th Floor; 03/05/2010]
AMG rating: 6/10

Keane feat K'naan - "Stop For A Minute" [Island; 10/05/2010]
AMG rating: 6/10

Mini Viva - "One Touch" [Polydor; 03/05/2010]
AMG rating: 6/10

Eminem - "Not Afraid" [free download; 27/04/2010]
AMG rating: 5/10

Pendulum - "Watercolour" [Warner; 03/05/2010]
AMG rating: 4/10


10.MAIJA NEDĒĻAS LABĀKAIS ALBUMS

The National – „High Violet”
Release date: 10/05/2010
Label: 4AD
AMG rating: 9/10

14.maijā tviterī es ierakstīju sekojošus teikumus: „Es tachu luudzu visus muuzikjus, kameer es buushu Griekjijaa, neizlaist nevienu izcilu ierakstu. Bet kas notiek? Vispirms Flying Lotus, tad Foals un tagad veel The National! Starp citu, peedeejais ir pirmais shii gada albums, kam es apsveru pieshkjirt atziimi 9/10”. Nu ko? Apsveicu pirmo grupu, kas 2010.gadā no AMGmusic iegūst augsto novērtējumu 9/10.

1999.gadā Ohaio dibinātā apvienība The National savu karjeru būvējuši lēni un pacietīgi. Katrs no viņu līdzšinējiem četriem albumiem ir nesis arvien lielākus un lielākus panākumus, 2007.gada albumam „The Boxer”, kas, starp citu, bija pirmais The National albums, ar kuru man sanāca iepazīties ar šo grupu, iekļūstot daudzu mūzikas izdevumu „desmitgades labāko albumu” apkopojumos.

Tamdēļ loģiski, ka no „High Violet” tika gaidīts kas vēl labāks un satriecošāks, un šī plate ne man vienam bija gada gaidītāko albumu sarakstā. Bažas viesa vienīgi tas, ka nereti šādos gadījumos grupas nespēj attaisnot uz sevi liktās cerības, un tādu vai citādu iemeslu dēļ albums sanāk samocīts. Šis nav tas gadījums. Kā atzīmē daudzi mūzikas mīļotāji, iespējams The National ir radījuši savu labāko albumu karjerā.

„High Violet” ir nepilnas 50 minūtes garš ieraksts, kurš pildīts ar izteikti melodiskām, vienkāršām, taču līdz kaulam sirsnīgām dziesmām, kuras komplektā ar neatkārtojamo Meta Berningera baritonu būs kā perfekts eliksīrs šīs vasaras salauztajām sirdīm. Ko vien vērtas ir dziesmas „Sorrow” („Sorrow found me when I was young / Sorrow waited, sorrow won”) un „Anyone’s Ghost” („You said you stayed home alone with the flu / Found out from friends that wasn’t true”). Pēdējo, klausoties albumu pirmo reizi, es pat nodēvēju par „Salauzto Siržu Himnu”.

Kā vēl vienu plusu gribētos atzīmēt arī to, ka The National konsekventi atsakās no pazīstamu producentu palīdzības, ierakstu procesā uzticoties tikai paši sev. Tādējādi albums skan ļoti dabiski, nekas tajā nešķiet lieks un nekas arī netrūkst. Šeit ir gan minimālas, pus-akustiskas kompozīcijas („Sorrow”, „Runaway”), gan arī Arcade Fire rok-orķestri atgādinošas dziesmas („Terrible Love”, „Little Faith”).

Vienīgais, ko šim albumam varētu pārmest, ir pārlieku lielais sentimenta un skumju blīvums, taču... Arī salauztajām sirdīm taču vajag kādu savu ierakstu, vai ne? Šis noteikti ir viens no labākajiem. Un to saka cilvēks, kura sirds ne tuvu nav salauzta. ;) Viens no Gada Albuma pretendentiem!

Plates aktuālais singls un viens no albuma stūrakmeņiem "Bloodbuzz Ohio":



PĀRĒJIE 10.MAIJA NEDĒĻĀ IZVĒRTĒTIE ALBUMI

Foals - "Total Life Forever" [Transgressive]
AMG rating: 8/10

Holy Fuck - "Latin" [Young Turks]
AMG rating: 7/10


UNKLE - "When Did The Night Fall" [Surrender All]
AMG rating: 6/10

Broken Social Scene - "Forgiveness Rock Record" [City Slang]
AMG rating: 6/10

Keane - "Night Train EP" [Island]
AMG rating: 4/10

09 jūnijs, 2010

3.Maija Nedēļas Apskats

3.maija nedēļu AMGmusic darbībā varētu nodēvēt par šī gada vistukšāko. Tam gan nav nekāda sakara ar pasaules mūzikas biznesā notiekošo. Pie vainas bija tas, ka pirmā nedēļa Grieķijā pagāja taustoties un mēģinot saprast, kādā veidā lai tagad strādā un kādā veidā lai tiek pie jaunākajiem singliem. Turklāt paralēli tam liku kopā arī Aprīļa Top 20.

Ņemot vērā interneta nemitīgo kāršanos un pazušanu vispār, biju jau vienā brīdī vispār atmetis ar roku cerībai tikt pie jauno singlu klāsta. Tamdēļ 3.maija nedēļā faktiski tika izvērtēti vien četri skaņdarbi – četras par velti ielādējamas dziesmas MP3 izskatā, kas nedēļas laikā parādījās pitchfork.com lapā. Faktiski gan piecas, jo mans iemīļotais ansamblis Wolf Parade nāca klajā uzreiz ar divām dziesmām, turklāt vienu par otru labāku...

Daudz vairāk sanāca laiks paklausīties 3.maijā iznākušos albumus. Par Nedēļas Labāko albumu (Stīva Meisona „Boys Outside”) lasiet zemāk. Šeit piebildīšu, ka AMGmusic sajūsmu izpelnījās arī Flying Lotus ūber-eksperimentālais džeza, hip-hopa un elektroniskās mūzikas kokteilis platē „Cosmogramma”, par kuru ģība un ģībst kritiķi visā plašajā pasaulē, kā arī jauno mūziķu Dom debijas EP „Sun Bronzed Greek Gods”. Toties vilšanos sagādāja pērnā gada spožie debitanti no Zviedrijas – jj, kuru otrais albums nudien iznācis ļoti sasteigts un neizteiksmīgs.

Bet nu par visu pēc kārtas...


3.MAIJA NEDĒĻAS LABĀKAIS SINGLS

Shine 2009 - "New Rules" [self-released; 04/05/2010]

AMG rating: 8/10
free download

Absolūts nedēļas līderis un negaidīts nedēļas prieks pie manis atnāca ceturtdienas pēcpusdienā, kad, aizbraucis uz kādu ļoti skaistu un saulainu piejūras pilsētiņu vārdā Rafina (neviļus gribās salīdzināt ar Jūrmalu: attālākos nostūros sajūta kā laukos, centrā – kā Jomas ielā), tiku pie normāla interneta un jau ar pirmo „save target as” noklikšķināšanu trāpīju desmitniekā. Shine 2009 ieslīga manās ausīs kā medus, un turpmākās 5 minūtes pagāja totālā transā.

Liels bija mans pārsteigums, uzzinot, no kuras valsts nāk šis kolektīvs – no Somijas! Acīmredzot somi ir izanalizējuši kaimiņu zviedru saulainās un debešķīgās popmūzikas veiksmes recepti. Miko Pikiri un Sami Sova veidotā projekta Shine 2009 pirmo singlu varētu nosaukt kā 90’to gadu popmūzikas un šobrīd aktuālā chill-wave stila krustojumu, kuram tā uz sitienu pat nenāk prātā neviens ekvivalents salīdzinājumam. Vai varētu būt tā, ka 80’to gadu popmūzikas vilni beidzot nomainīs 90’to gadu tendences? Ļoti gribētos cerēt!



PĀRĒJIE 3.MAIJA NEDĒĻAS SINGLI

Wolf Parade - "What Did My Lover Say?" [free download; 03/05/2010]
AMG rating: 8/10


Noteikti nepaejiet garām arī šim! Viens no maniem pēdējo gadu stabili mīļākajiem Kanādas rokmūzikas ansambļiem Wolf Parade (2008.gada albums „At Mount Zoomer” izcīnija 3.vietu tā gada albumu topā!!) jau jūnija beigās laidīs klajā trešo studijas ierakstu „Expo 86”, kura pirmos divus trekus grupa piedāvā par velti jau kopš 3.maija vakara.

Ilgi nevarēju izšķirties, kurš no abiem skaņdarbiem ir labāks. Sākotnēji sliecos par labu sintētiskajam un enerģiskajam „Ghost Pressure”, bet beigās uzvarēja glemroks un piedziedājuma lipīgums gandrīz sešu minūšu garās himnas „What Did My Lover Say?” izskatā. Ja viss albums būs šādi ieturēts, Wolf Parade būs jāgatavo vieta zvaigznei AMGmusic slavenību alejā...



Best Coast - "Far Away" [free download; 03/05/2010]
AMG rating: 7/10


Pure Ecstasy - "Dream Over" [free download; 03/05/2010]
AMG rating: 7/10


3.MAIJA NEDĒĻAS LABĀKAIS ALBUMS

Steve Mason – „Boys Outside”
Release date: 03/05/2010
Label: Double Six Records
AMG rating: 8/10


Nekad neesmu bijis liels The Beta Band cienītājs (taisnības labad gan jāpiebilst, ka nevienu viņu albumu no A līdz Z neesmu noklausījies). Varbūt tāpēc sākumā īsti nesapratu – klausīties grupas līdera Stīva Meisona solo albumu, vai labāk atvēlēt laiku kādai citai platei. Paldies Mūzikas Dievam, pieņēmu pareizo lēmumu, un viena no naktīm Grieķijā pagāja, guļot dīvāniņā uz kaifojot par ausīs skanošo „Boys Outside”.

„Boys Outside” nevar saukt par Meisona debijas solo plati. 2006.gadā, izjūkot ietekmīgajai folktronica apvienībai The Beta Band, mūziķis jau piedāvāja solo materiālu, tiesa, parakstoties ar nosaukumu King Biscuit Time. Savukārt divus gadus vēlāk – 2007.gadā – tika izdots albums zem segvārda Black Affair.

Bija vēl otrs iemesls, kāpēc sākumā biju stipri skeptisks pret jauno Meisona albumu – kā producents pie šīs plates strādājis... Richard X. Cilvēks, kurš iepriekš veidojis Reičelas Stīvensas, Sugababes un Liberty X albumus. Kā izrādījās vēlāk – uztraukumam nebija nekāda pamata. „Boys Outside” daudz vairāk atgādina The Beta Band ierakstus, nekā, piemēram, Pet Shop Boys (vēl viena grupa, ar kuru pēdējā desmitgadē sadarbojies Ričards X) pēdējos veikumus.

Lai arī albums iesākas ar diviem visai žiperīgiem un pozitīvi lādētiem skaņdarbiem, kas ļoti labi iederētos radiostaciju dienas programmās, viss albums vairāk asociējas ar nu jau slaveno Meisona interviju, kas tiek citēta teju katrā otrajā albuma „Boys Outside” recenzijā. Proti, stāsts par 2006.gadu, kad Meisons, jau iepriekš sirdzis ar smagu depresiju, uz divām nedēļām pazuda bez vēsts un, kā pats izteicās, „vienkārši braucot apkārt mašīnā un meklējot labāku koku, kurā ietriekties”...

Ar to es negribu teikt, ka albums ir smagnējs vai depresīvs. Nē, tas vienkārši ir nedaudz sentimentāls un nobrieduši skumjš ieraksts, kas perfekti piemērots muzikāli vientulīgam vakaram, vai vēl labāk – naktij. Kā jau minēju, es neesmu ļoti pazīstams ar Stīva Meisona daiļradi, bet gribētos tomēr intuitīvi piekrist daudzviet dzirdētajam, ka šis ir labākais Meisona darbs kopš The Beta Band ziedu laikiem.

Aktuālais singls "Lost and Found":



PĀRĒJIE 3.MAIJA NEDĒĻĀ IZVĒRTĒTIE ALBUMI

Flying Lotus – „Cosmogramma” [Warp Records]
AMG rating: 7/10

Dom – „Sun Bronzed Greek Gods” EP [Burning Mill]
AMG rating: 7/10

The New Pornographers – „Together” [Matador Records]
AMG rating: 7/10


Booka Shade – „More!” [Get Physical]
AMG rating: 6/10

jj – „jj n° 3” [Secretly Canadian]
AMG rating: 5/10

08 jūnijs, 2010

APRĪĻA ALBUMU TOP 5

MĒNEŠA ALBUMU TOP 5


5.Jonsi – „Go”
Release date: 05/04/2010
Label: XL Recordings
AMG rating: 7/10


Pēc, manuprāt, izteikti murgainā un garlaicīgā kopprojekta ar savu dzīvesbiedru Aleksu Sommersu Riceboy Sleeps 2009.gadā, slavenākā islandiešu kolektīva Sigur Ros solists un ne ar vienu nesajaucamā falseta īpašnieks Jons Pirkisons jeb vienkārši Jonsi 2010.gadā piedāvā savu pirmo solo albumu „Go”. Pagaisuši visi Sigur Ros melanholiskie skumju mākoņi un rūpīgi veidotās un neatkārtojamās vakara noskaņas dvesošās post-rock skaņu kombinācijas. Šis ir ieraksts, kuru droši varat uzdāvināt arī kādam konservatīvam popmūzikas cienītājam. Taču tas nebūt nenozīmē, ka ieraksts nav izdevies. Es pat teiktu – tas ir sanācis gana skaists, nepiespiests un gaisīgs.



4.MGMT – „Congratulations”
Release date: 12/04/2010
Label: Sony BMG
AMG rating: 7/10


Vēl viens albums, kas prasa laiku un iedziļināšanos (skatīt arī 2.vietu!). 2008.gada spožie debitanti un tādu neaizmirstamu un lielisku singlu kā „Time To Pretend” un „Electric Feel” autori nospļaujas ne tikai uz ierakstu leiblu bosiem, bet arī saviem klausītājiem, piedāvājot pilnīgi ačgārnu un daudziem nesaprotamu otro plati – neo-psihodēlijas un eksperimentālas rokmūzikas caurvītu narkotisku ceļojumu citā dimensijā. Ja noķer fīlingu un ļaujas prāta atvēršanās vilinājumam, šis var kļūt pat par ļoti patīkamu laika kavēkli. Ja nē, tad pieri sanāk raukt pat dažam labam pieredzējušam mūzikas apskatniekam.



3.Anais Mitchell – „Hadestown”
Release date: 26/04/2010
Label: Righteous Babe Records
AMG rating: 8/10

Vermontas folkmūziķes Anaīses Mičelas ļoti ambiciozais, taču vairāk nekā izdevušais ceturtais albums – stāsts, kas balstīts uz sengrieķu mitoloģiju par Orfeju un Eiridīki. Ne velti šis albums ieguvis apzīmējumu „folk-opera”. Platē piedalījušies tādi slaveni amerikāņu folk-mūzikas cilvēki kā Džastins Vernons (Bon Iver) un Ani Di Franko. Lielākās ovācijas gan pelnījis veterāns Gregs Brauns mirušo valstības Dieva Aīda lomā. Albumam augstajam novērtējumam NAV NEKĀDA sakara ar manu atrašanos Grieķijā. :) Drowned in Sound šim iešķieba visas 10 zvaigznes no 10. NME arī vērtē ar 9/10.



2. CARIBOU – „Swim”
Release date: 19/04/2010
Label: City Slang
AMG rating: 8/10


Daudzu kritiķu aprīļa favorīts AMGmusic mēneša topā tikai 2.vietā. Turklāt, ja es nebūtu pavadījis laiku Grieķijā, kur vienu dienu biju teju vai spiests klausīties šo plati, tādējādi arī to vairāk iemīlēdams, iespējams būtu tikai 3.vieta. Izteikti inteliģents deju mūzikas ieraksts, kurš gan prasa arī koncentrēšanos un pastiprinātu klausīšanos. Pēc pirmās reizes var neaiziet. Pie plates spožākajiem mirkļiem jāsauc ievadošais „Odessa” (jau šobrīd var nešaubīties – viens no gada labākajiem singliem) un minimal-techno savienojums sešu minūšu garajā šedevrā „Bowls”.



1. Love Is All – „Two Thousand and Two Injuries”
Release date: 04/05/2010
Label: Polyvinyl
AMG rating: 8/10


Ja vēl neesat atradis skaņu celiņu vasaras pārbraucieniem ar automašīnu, tad šis ir teju vai obligāts pirkums. Lielisks trešais apvienības Love Is All no Zviedrijas (jā, jau atkal) albums piedāvā totāli bezbēdīgu un trakulīgu indie pop kokteili. Turklāt albumā atrodams viens no perfektākajiem vasaras ballīšu gabaliem – ievadošais „Bigger Bolder”, bez kura es ceļu uz 2010.gada Positivus Festivālu šobrīd nevaru nemaz iztēloties. Ar AMGmusic vienisprātis ir gan Pitchfork, gan Drowned In Sound – abi piešķīruši 8/10.



VĒL APRĪLĪ IZVĒRTĒJĀM (atzīmju un alfabēta secībā):

65daysofstatic – „We Were Exploding Anyway” [Hassle Records; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

Avi Buffalo – „Avi Buffalo” [Sub Pop; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

James – „The Night Before” [Mercury; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

Scuba – „Triangulation” [Hot Flush; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

She & Him – „Volume Two” [Double Six Records; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

Sparrow and the Workshop – „Crystals Fall” [Distiller Records; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

The Radio Dept. – „Clinging To A Scheme” [Labrador; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

Ash – „A-Z Volume 1” [Atomic Heart; 19/04/2010]
AMG rating: 6/10

Gogol Bordello – „Trans-Continental Hustle” [American Recordings; 26/04/2010]
AMG rating: 6/10

The Golden Filter – „Voluspa” [Brille; 26/04/2010]
AMG rating: 6/10

Kate Nash – „My Best Friend Is You” [Fiction; 19/04/2010]
AMG rating: 5/10

The Tallest Man On Earth – „The Wild Hunt” [Dead Oceans; 05/04/2010]
AMG rating: 5/10

We Have Band – „WHB” [WHB Records; 05/04/2010]
AMG rating: 5/10

APRĪĻA TOP 20

Solītais aprīļa singlu Top 20.
Bez komentāriem.
Spiest uz dziesmas nosaukumu, lai noskatītos video.


AMG TOP 20 IN APRIL 2010

20.Gogol Bordello - "Pala Tute" [American; 29/03/2010]
AMG rating: 7/10

19.HEATLH - "We Are Water" [VIDEO; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

18.CocoRosie - "Lemonade" [PIAS; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10

17.Beak> - "Wulfstan" [Invada Records; 17/04/2010]
AMG rating: 8/10

16.Band Of Horses - "Compliments" [Columbia; 05/04/2010]
AMG rating: 8/10

15.Fyfe Dangerfield - "'Faster Than The Setting Sun" [Geffen Records; 26/04/2010]
AMG rating: 8/10

14.Japandroids - "Art Czars" [Polyvinyl Records; 12/04/2010]
AMG rating: 8/10

13.Ariel Pink's Haunted Graffiti - "Round and Round" [4AD; 26/04/2010]
AMG rating: 8/10

12.YACHT - "The Afterlife" [V2; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10

11.Blur - "Fool's Day" (limited release) [EMI; 17/04/2010]
AMG rating: 8/10

10.Crystal Castles - "Celestica" [Polydor; 17/04/2010]
AMG rating: 8/10

9.The Golden Filter - "Hide Me" [Brille; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10

8.Florence & The Machine - "Dog Days" (re-release) [Island; 12/04/2010]
AMG rating: 8/10

7.Empire Of The Sun - "Half Mast (Slight Return)" [EMI; 22/03/2010] - video release
AMG rating: 8/10

6.The Radio Dept. - "Heaven's On Fire" [Labrador; 06/04/2010]
AMG rating: 8/10

5.These New Puritans - "Attack Music" [Domino; 19/04/2010]
AMG rating: 8/10


4.Basta - "Melalcoholic" [self-released; 08/04/2010]
AMG rating: 8/10


3.DOM - "Living In America" [Burning Mill; 06/04/2010]
AMG rating: 8/10


2.Beach House - "Zebra" [Bella Union; 17/04/2010]
AMG rating: 9/10


1.Hot Chip - "I Feel Better" [EMI; 19/04/2010]
AMG rating: 9/10



ŠOMĒNES TOPĀ NEIEKĻUVA:

King Khan - "The Fiery Tears Of St Laurent" [Sub Pop; 15/03/2010]
AMG rating: 7/10

Editors - "Last Day" (limited release) [Kitchenware; 17/04/2010]
AMG rating: 7/10

O Children - "Ruins" [Deadly Recordings; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

Detachments - "H.A.L." [Thisisnotanexit Records; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Kisses - "Bermuda" [Transparent; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

Jonsi - "Go Do" [EMI; 22/03/2010]
AMG rating: 7/10

Music Go Music - "Light Of Love" [Mercury; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Summer Camp - "Ghost Train" [Moshi Moshi; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

The Pipettes - "Stop The Music" [Fortuna Pop; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

The Big Pink - "Tonight" [4AD; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

Fuck Buttons - "Olympians" [ATP; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Junkie XL feat Jan Hammer - "Made For Each Other" [Nettwerk; 22/03/2010]
AMG rating: 7/10

LCD Soundsystem - "Drunk Girls" [EMI; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Diamond Rings - "Wait & See" [Tomlab; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

Django Django - "WOR" [Bonjour Branch; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

Charlotte Gainsbourg - "Time of the Assasins" [Because Music; 19/04/2010]
AMG rating: 7/10

The Twilight Sad - "The Room" [Fat Cat; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

The Black Keys - "Tighten Up" [Co-operative Music; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Marina and the Diamonds - "'I Am Not A Robot" [Atlantic; 26/04/2010]
AMG rating: 7/10

Kavinsky - "Nightcall" [Records Makers; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

Blonde Redhead - "Not Getting There" [4AD; 17/04/2010]
AMG rating: 7/10

Joker - "Tron" [Kapsize; 05/04/2010]
AMG rating: 7/10

Ash - "War With Me" [Atomic Heart; 29/03/2010]
AMG rating: 6/10

The Antlers - "Sylvia" [VIDEO RELEASE; ??/04/2010]
AMG rating: 6/10

Fool's Gold - "Nadine" [Iamsound; 08/03/2010]
AMG rating: 6/10

Tokyo Police Club - "Breakneck Speed" [mom+pop; 29/03/2010]
AMG rating: 6/10

The Smashing Pumpkins - "Astral Planes" [free download; 16/04/2010]
AMG rating: 6/10

Silver Columns - "Cavalier" [Republic of Music; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

Dan Deacon - "Woof Woof" [Amazing Sound; 19/04/2010]
AMG rating: 6/10

Efterklang - "I Was Playing Drums" [4AD; 19/04/2010]
AMG rating: 6/10

The Futureheads - "Heartbeat Song" [Nul Records; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

The Hundred In The Hands - "Dressed in Dresden" [Warp; 05/04/2010]
AMG rating: 6/10

The Apples In Stereo - "Dance Floor" [Elephant 6; 05/04/2010]
AMG rating: 6/10

Peggy Sue - "Watchman" [Wichita; 22/03/2010]
AMG rating: 6/10

Ganglians - "Candy Girl" [Souterrain Transmissions; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

Kate Nash - "Do Wah Doo" [Polydor; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

Golden Girls - "Newports" [Burning Mill; 01/04/2010]
AMG rating: 6/10

We Are Scientists - "Rules Don't Stop" [Masterswan Recordings; 05/04/2010]
AMG rating: 6/10

Good Shoes - "The Way My Heart Beats" [Brille; 19/04/2010]
AMG rating: 5/10

Fionn Regan - "Catacombs" [Co-operative Music; 05/04/2010]
AMG rating: 5/10

Darwin Deez - "Radar Detector" [Lucky Number; 05/04/2010]
AMG rating: 5/10

Fenech-Soler - "Stop And Stare" [Moda Music; 19/04/2010]
AMG rating: 5/10

Professor Green feat Ed Drewett - "I Need You Tonight" [Virgin; 12/04/2010]
AMG rating: 5/10

Pin Me Down - "Treasure Hunter" [Animalized Music; 19/04/2010]
AMG rating: 4/10

AMGmusic's OFFICIALLY BACK!!!

2010.gada 4.jūnija vakarā, pulksten 18:25 pēc gandrīz piecu nedēļu atrašanās tālu prom no mājām spēru atkal kāju uz dzimtenes zemes. Vienmēr esmu apbrīnojis cilvēkus, kuri interesanti, nepiespiesti un galanti māk uzrakstīt iespaidus par ceļojumiem. Man parasti viss aizmirstas jau nākamās dienas pēcpusdienā un tikai sekojošo mēnešu laikā izdodas atsaukt atmiņā visus iespaidus un gūtās emocijas. Tamdēļ – bez pārsteiguma momenta – par vairāk kā mēnesi pavadīto laiku Grieķijā runāšu ik pa laiciņam, bet toties gana īsi.

Daudz vairāk sirsniņa sāp par pazaudēto laiku mūzikā, kuru atgūt jau vairs neizdosies. Kā jau minēju pirms braukšanas, biju nodrošinājies ar visai lielu jauno albumu klāstu vēl neiekāpis lidmašīnā, taču 17.maija nedēļā notika neparedzēta avārija ar Atēnās mani sagaidījušo portatīvo datoru – tas vienkārši vairs nestrādāja. Tā kā visa mūzika diskos tika saspiesta MP3 veidolā (pretējā gadījumā man vajadzētu vēl vienu atsevišķu koferi – mūzikas diskiem un iekārtām), to klausīties kļuva fiziski neiespējami. Tā nu pēdējās divas nedēļas VISPĀR neesmu noklausījies nevienu jaunu plati. Tik vien kā atsevišķus singlus YouTube.com portālā. Par to gan būs atsevišķs stāsts.

Ja esat alkoholisku dzērienu mīļotājs un ir sanācis ilgāku laiku nedzert, noteikti būsit pamanījis, ka pēc ilgāka sausuma perioda ātrāk reibst un nav ieteicams uzreiz atgriezties pie standarta devas. Tāpat ir ar mūziku un darbu vispār. Tāpēc es necentīšos šomēnes demonstrēt savas spožās sprintera un maratonista dotības vienlaikus. Tā vietā vienkārši ātri, bet loģiski izskriešu cauri visam padarītajam un noklausītajam Atēnās. Sāksim ar APRĪĻA SINGLU TOP 20 un ALBUMU TOP 5. Atgādināšu, ka aizbraucu es aprīļa beigās, tamdēļ nepaguvu topus sastādīt pirms izbraukšanas. Toties pirmo nedēļu Atēnās pavadīju, vērtējot aprīļa ierakstus. Par to jau nākamajā ierakstā – šoreiz bez sīkākas informācijas, vienkārši dziesmu saraksts.

Jau rītvakar piedāvāšu nelielu apskatu par 3.maija nedēļu un 10.maija nedēļas singliem un albumiem, pēc tam par 17.maija nedēļu utt. Līdz Pasaules Futbola Kausa sākumam (piektdien, 11.jūnijā) ceru jau atgriezties ritmā, kurā varēšu sākt ķidāt jūnija jaunos ierakstus. Bet – un arī par to brīdināju jau pirms aizbraukšanas – par kaut kādu pilnvērtīgu AMGmusic atgriešanos noteiktā ritmā un loģiskā izkārtojumā ar mērķi Jūs informēt par visu AKTUĀLĀKO mūzikā varēsim sākt runāt jūlija sākumā.

Tātad – šomēnes: 1)FUTBOLS!!!, 2)Atskats uz padarīto maijā + minimāla sekošana līdzi jūnija singliem & albumiem, 3)elpas ievilkšana pirms karstā (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) jūlija, 4)aklimatizēšanās Latvijas apstākļiem (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē), 5)pastiprināta nodarbošanās ar mīlestību (tikai un vienīgi tiešā nozīmē).


LAI JUMS PATĪKAMS JŪNIJS, DRAUGI!!!