27 novembris, 2009

DMS IZLASE (23.11.-29.11.)

tUnE-yArDs – „Lion” [4AD]
(from album „BiRd-BrAiNs”, out now)
AMG rating: 8/10



Šīs nedēļas DMS izlasi droši varētu dēvēt arī par chill-out vai atpūtas istabas izlasi. Mūzika atslodzei, tā teikt. Grūti šonedēļ bija izvēlēties kādu vienu ĪPAŠU gabalu, bet, ja tas tomēr jādara, tad šis tituls pienākas dziesmai „Lion” – ārkārtīgi dīvainam, taču ļoti saistošam skaņdarbam no sievietes vārdā Merila Gārbusa jeb tUnE-yArDs.

tUnE-yArDs – nosaukums, kas ir kā dadzis acīs rakstošajiem mūzikas apskatniekiem (pAmĒģInIeT jŪs ŠiTā PaRaKsTīT, iT īPaŠi, Ja Ir JāStEiDzAs!) – pirms nedēļas beidzot arī Eiropā izdeva vienu no gada interesantākajiem, lai arī mani varbūt ne saistošākajiem lo-fi albumiem, kurā atrodama lo-fi/folk dziesmiņa par lauviņu ar vienu no gada teicamākajiem piedziedājumiem: „When you tell the lions / That you love them so / You love them so / You love them so”. Pielīpoši! Un jautri!



Best Coast – „When I’m With You” [Black Iris]
(7” single; out now)
AMG rating: 8/10


Arī otrs labākais nedēļas DMS darbs pieder kādai amerikāņu sievietei – šajā gadījumā Kalifornijas iedzīvotājai Betanijai Kosentino jeb Best Coast, kas nupat kā klajā laidusi savu otro singlu „When I’m With You”. Šogad īpaši populārs neatkarīgās mūzikas scēnā ir bijis lo-fi stils, bet kārtīgu izrāvienu gada beigās ir piedzīvojis arī tāds mūzikas paveids, ko tagad sauc par „chillwave”.

Chillwave/beach pop mūzika gan vairāk saistās ar vasaru, sauli un... pludmali, protams, taču aukstā novembra rītā ļoti labi der arī kafijas vietā. Turklāt, svarīgākais, ka šī mūzikas stila raksturīgākā īpašība ir izteikts melodiskums. Gluži kā šajā konkrētajā, ļoti saulainajā dziesmiņā „When I’m With You” („when i’m with you / I have fun”).



Radiohead – „Reckoner” (Johnny Miller remix) [Fascinating Rhythms]
(one-sided 12” vinyl; out now)
AMG rating: 7/10


Radiohead un Toma Jorka dziesmas nereti iecienījuši dažādi zināmi un mazzināmi remiksētāji, bet šonedēļ ausīs iekrita tieši Džonija Millera remikss dziesmai „Reckoner”, kas plates formātā pieejams uz leibla Fascinating Rhythms.

Šis ne tuvu nav no spožākajiem Radiohead miksiem. Patiesībā vienīgais, kas te ir izdarīts – dziesmas oriģinālam pievienots lēnināts, čilautīgs house ritms. Pārējais atstāts no dziesmas oriģināla, pat stīgu instrumenti dziesmas izskaņā. Un tomēr – skaisti! Šķiet, viss ir skaisti, kas saistīts ar 2007.gada albumu „In Rainbows”!

Kas ir Džonijs Millers – man NAV NE JAUSMAS!

Dziesmu var paklausīties šeit:
http://soundcloud.com/balearic-mike/reckoner-jonny-miller-remix


Aufgang – „Channel 7” (original) [Discograph]
(from „Channel 7 – remixes” EP; out now)
AMG rating: 7/10

Pateicoties balēriskam un iekustinošam spāņu producenta Džona Talabota (nav gan viņa īstais vārds, protams) remiksam, nedēļas sākumā noklausījos nesen izdoto franču (jā, jā, franču nevis vācu!) kolektīva Aufgang EP „Channel 7 – remixes”, kura oriģināls atrodams arī grupas debijas albumā „Aufgang”.

Interesantākais šajā melanholiskajā un nedaudz sapņainajā elektroniskajā darbā ir tas, ka... tas šķiet ne tik daudz elektronisks, cik dzīvs. Pietiekami interesants un baudāms darbs, kas sevī lieliski apvieno ambient/electronica un classical/experimental mūzikas tendences. Ja John Talabot versiju ievietoju šīs nedēļas karstajā miksā, tad oriģināls lieliski iederēsies šīs nedēļas čilautīgajā DMS izlasē.



Emily Neveu – „My Cosmonaut” [Lefse]
(from f/c album; out in 2010)
AMG rating: 7/10


Noslēdzam šīs nedēļas DMS izlasi ar grupu Calico Horse un Indian Moon vokālisti un pianisti Emily Neveu, kas šobrīd strādājot pie sava debijas solo albuma. Akustiskā ģitāra un valdzinoša balss ir viss, kas dažreiz nepieciešams, lai radītu patīkamu muzikālu veldzējumu.

Dziesmu par velti iespējams lejupielādēt šeit:


+

HOT MIX FOR THE WEEKEND

Aufgang – „Channel 7 (you and me)” (John Talabot remix) [Discograph]
The Tough Alliance – „A New Chance” (The Juan MacLean remix) [Sincerely Yours]
Two Door Cinema Club – „I Can Talk” (Moulinex remix) [Kitsune Music]
Mika – „Rain” [Seamus Haji Big Love remix) [Island]
Little Boots – „Earthquake” (Dekker & Johan remix) [679 Records]
Jay Lumen – „Body Language” [Baroque]

NEDĒĻAS SINGLS (23.11.-29.11.)

SINGLE OF THE WEEK

Codeine Velvet Club – „Vanity Kills”
Release date: 23/11/2009
Label: Island
AMG rating: 8/10

Sākoties nedēļai, biju pat nelielā izmisumā, jo vienīgais daudzmaz vērā ņemamais singls, kas datēts ar 23.novembri, bija La Roux pārizdotais „Quicksand”, kam tad arī grasījāmies piešķirt nedēļas singla titulu. Otrdien saņēmu Codeine Velvet Club debijas singlu „Vanity Kills”, un tā nu visa šī nedēļa arī pagāja „la la la la la / la la la la la” noskaņās.

Biju pat palaidis garām ziņu, ka skotu grupas The Fratellis līderis Džons Lolers laikā, kamēr viņa pamatgrupa paņēmusi nelielu muzikālu pauzi, izveidojis blakusprojektu – duetu ar kādu dziedātāju vārdā Lū Hikija. Rezultāts sanācis vairāk nekā lielisks! Līdz albumam gan vēl kāds laiciņš jāpaciešas (tas iznāks pašā gada nogalē), taču pirmais singls ir ĻOTI negaidīts retro/jazz noskaņām piesātināts rotaļīgs indie roks, kas gan vietām atgādina pērnā gada arktiskā mērkaķa Aleksa Tērnera blakusprojektu The Last Shadow Puppets.

Atgādināšu, ka The Fratellis ārkārtīgi apņēmīgi un veiksmīgi sāka savu muzikālo karjeru, 2006.gada septembrī pat pamanoties ierindoties augstajā 5.vietā AMG rokmūzikas topā ar savu debijas singlu „Chelsea Dagger”. Diemžēl sekojošais albums „Costello Music” un tā nākamie singli jau sagādāja vilšanos, turklāt ne tikai man, bet arī slavenāku mūzikas mēdiju apskatniekiem. Šķiet, The Fratellis ir no t.s. „NME grupām”, par kurām jūsmo tikai šī britu žurnāla darbinieki.

Ja viss albums būs tikpat baudāms, līdzi dziedams un dejojams, tad ieteiktu Džonam Loleram pārdomāt savas prioritātes. Pagaidām – spoži.

SINGLU APSKATS (23.11.-29.11.), 2.DAĻA

Yeasayer – „Ambling Alp” [Secretly Canadian]
AMG rating: 8/10


Vēl pirms nedēļas, kad Jums piedāvāju DMS apskatā electro-pop stilā ieturēto pasakaino Memory Tapes remiksu jaunajam Yeasayer singlam „Ambling Alp”, neaizmirsu arī pieminēt, ka man ne visai baudāms šķiet oriģināls. Dažreiz septiņu dienu laikā daudz kas var mainīties...

Eksperimentālā roka ansamblis Yeasayer no Bruklinas radies 2006.gadā, jau gadu vēlāk iznāca trijotnes debijas albums „All Hour Cymbals”, kas tika atzinīgi novērtēts no kritiķu puses, taču lielus komerciālus panākumus un atbilstošu uzmanību gan neizpelnījās. Divu gadu laikā lietas ir pamainījušās.

Pirmkārt, jau pērn grupa guva pastiprinātu uzmanību arī Eiropā, uzstājoties dažādos festivālos, tai skaitā slavenajos Reading/Leeds un dāņu Roskildes festivālos, kā arī iesildot mums jau zināmos ņujorkiešus MGMT. Otrkārt, grupas solists Kriss Kītings paspējis piedalīties dažādos blakusprojektos, no kuriem mums joprojām labā atmiņā Simian Mobile Disco vasaras hīts „Audacity of Huge”.

Attiecīgi gaidāmajam Yeasayer otrajam albumam jau šobrīd pievērsta pastiprināta uzmanība. Plate ar nosaukumu „Odd Blood” gan gaidāma tikai 2010.gada februārī, taču jau šobrīd pieejams tās pirmais singls – līdz kaulam pozitīvais un pat rotaļīgais „Ambling Alp”, kas nu nebūt neiekļaujas „experimental rock” rāmjos. Pastiprināta uzmanība arī dziesmas videoklipam. Pitchfork.com šo pat nosauca par 2009.gada psihodēliskāko un narkotiskāko video! Diemžēl youtube.com tas pagaidām nav pieejams, tāpēc spiediet uz šī linka:
http://pitchfork.com/tv/#/musicvideo/3918-yeasayer-amblin-alp-we-are-free-secretly-canadian


Two Door Cinema Club – „I Can Talk” [Kitsune]
AMG rating: 7/10


Beidzot arī AMG debitē ziemeļīru trijotne Two Door Cinema Club, kuru vasarā iepazinām, pateicoties viņu jūlijā par Nedēļas Singlu atzītā Chew Lips singla „Salt Air” miksam, kā arī faktam, ka grupa uzstājās Positivus festivālā Salacgrīvā pirms Pītera Dohertija uz mazās skatuves (īsu fragmentu var apskatīt šeit - video hailaits gan nešaubīgi ir meitenes balss fonā, kas divreiz izmisīgi vaicā: "FILMĒ?" :D). Diemžēl iekļuva starp tiem māksliniekiem, kurus nesanāca apskatīt.

Lēkājošais un lipīgais „I Can Talk” gan nav puišu debijas singls, bet, es domāju, tieši ar šo dziesmiņu viņi visskaļāk sevi pieteiks mūzikas industrijā. Editors raksturīga ģitāra un ritms, Vampire Weekend rotaļīgums un noskaņa un šādas tādas šobrīd aktuālu electro-pop mākslinieku piešprices = labs un skanīgs gala produkts.



The High Wire – „Odds & Evens” [Grandpa Stan]
AMG rating: 7/10


Vēl viena pietiekami daudzsološa debijas no pavisam jaunas Londonas grupas The High Wire, kas nupat laiduši klajā savu pirmo singlu „Odds & Evens” no 2010.gada pavasarī gaidāmā albuma „The Sleep Tape”.

Muzikāli šo varētu raksturot kā indie rock un shogaze kokteili, kas tiek salīdzināts ar Mercury Rev un My Bloody Valentine mūzikas krustojumu. Pietiekami sapņains, skanīgs un pozitīvi vasarīgs skaņdarbs, lai AMG neaizmirstu pievērst uzmanību šai jaunajai grupai 2010.gadā.



Nice Nice – „One Hit” [Warp]
AMG rating: 6/10

Vēl viena debija, šoreiz no Portlendas, ASV. Duets Nice Nice pavisam nesen noslēdzis līgumu ar zināmo ierakstu leiblu Warp Records, uz kura tad arī izdots viņu pirmais singls „One Hit”. Pietiekami skaļš un griezīgs skanējums, kurā kopā sakausēts Led Zeppelin, HEALTH un Animal Collective muzikālais kokteilis. Psychedelic/Noise rock cienītājiem.

Var iegūt arī par velti Warp Records mājaslapā:
http://warp.net/records/nice-nice/introducing-nice-nice-with-free-debut-single-download-and-european-live-dates


Rihanna – „Russian Roulette” [Mercury]
AMG rating: 5/10


Lai cik tas dīvaini nebūtu, bet man pat sākotnēji šis pirmais Riannas singls, kopš mega-slavenā „Krisa Brauna skandāla”, šķita simpātisks. Pēc kādas trešās/ceturtās noklausīšanās reizes skaņdarba muzikālais sīrups gan šķita jau pārāk lipīgs, bet toties bija cerība, ka iepriecinās jaunās dziedātājas ceturtais studijas albums „Rated R”, kas iznāca šopirmdien. Diemžēl „Russian Roulette” ir viens no 3-4 veiksmīgākajiem plates trekiem...

Par albumu gan kādā citā reizītē. Tā pirmais singls „Russian Roulette” tapis sadarbībā ar reperi Ne-Yo, kas gan intervijās piebilda, ka Rianna bijusi tā, kas šai dziesmā vēlējusies tumšāku un drūmāku noskaņu (jautājums, vai Ne-Yo ir dzirdējis, piemēram, Portishead pēdējo plati...?). Wikipedia.org apgalvo, ka „Russian Roulette” esot saņēmis pozitīvas atsauksmes no kritiķiem. Acīmredzot cilvēks, kas to publicējis, nelasa ietekmīgāko no ASV mūzikas mēdijiem – Pitchfork, kas pateica īsi, bet konkrēti – VĀJI (3/10).

Ietekmīgākais no Latvijas mūzikas mēdijiem (nu, ok, TOPOŠAIS ietekmīgākais no Latvijas mūzikas mēdijiem!) apgalvo, ka taisnība arī šoreiz būs kaut kur pa vidu. Vienīgi žēl, ka viena no, manuprāt, perspektīvākajām jaunajām r’n’b dziedātājām sāk palikt arvien garlaicīgāka un garlaicīgāka...

Atgriežoties pie albuma „Rated R”, mans sirsnīgākais ieteikums smukajai barbadosietei ir sekojošs: aizmirsti un NEZVANI, dārgumiņ, vairs ne Ne-Yo, ne Will.I.Am, ne arī citiem saviem amerikāņu draugiem. Jaunajā albumā kā tādi īleni maisā pozitīvā nozīmē spiežas ārā britu producentu Chase & Status trīs producētie skaņdarbi, kas atsevišķās vietās pat ielikuši zināmas dubstep fīčas. Lūk, TAS jau ir interesanti!



Paramore – „Brick By Boring Brick” [Atlantic]
AMG rating: 5/10

Joprojām turpinu nesaprast, tieši KAS tik ļoti sajūsminājis atsevišķu mūzikas mēdiju apskatniekus (tai skaitā pašmāju kolēģi Jāni Žildi) jaunajā Paramore albumā „Brand New Eyes”. Nē, soliste pat ĻOTI smuka, piekrītu, bet tas arī ir vienīgais pluss, salīdzinot ar, piemēram, Biffy Clyro.

SINGLU APSKATS (23.11.-29.11.), 1.DAĻA

Ar šo principā var OFICIĀLI atvērt šampanieti, ieliet putojoši saldo dziru glāzēs, piecelties kājās un svinīgi pateikt: „Likmes ir izdarītas. Likmes VAIRS NEPIEŅEM!” Pēdējā nedēļa, kas iet AMG 2009.GADA TOPA ieskaitē, ir noslēgusies, un tagad trīs nedēļu garumā AMG stāv priekšā pats grūtākais, pats sarežģītākais un arī pats atbildīgākais darbs – noskaidrot GADA labākos! Tas nozīmēs trīs nedēļu garumā rakties cauri katram singlam, katrai dziesmai, katram albumam, kas ir datēts sākot ar 2009.gada 1.janvāri, lai sakārtotu dziesmas/albumus Top 20 secībā.

Datums, kad jāpabeidz visi gada topi, šogad ir 25.decembris (piektdiena). Jau otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī šogad ļoti klusā un mazā kompānijā (krīze tak!), šampaniešu un mūzikas pavadībā tad arī apbalvosim ar 2009.gada AMG balvām visus gada veiksminiekus. Ak, jā, pirms tam, protams, vēl noskaidrosim novembra mēneša topu, kam būs jāatvēl nākamā nedēļa. Nu, tad jau arī pēc nedēļas sīkāk pastāstīšu par 2009.gada balvām, nominācijām un Gada Balli.

Tad ķeramies klāt tai pēdējai nedēļai!


La Roux – „Quicksand” [Polydor]
AMG rating: 8/10

Pusnedēļu galvenais pretendents uz šīs nedēļas labākā singla statusu. Apritējis gandrīz gads, kopš BBC publicēja 2009.gada topošo zvaigžņu topu, un AMG, lai iepazītos ar šajā sarakstā atrodamo La Roux, pirmoreiz noklausījās šī dueta debijas singlu „Quicksand”. Diemžēl tolaik topā dziesmu tā arī neiekļāvām, tāpēc oficiāli La Roux AMG debitēja šī gada martā ar „In For The Kill” izcīnot 7.vietu, kas tad arī ir pagaidām augstākais La Roux sasniegums AMG topos.

Tāpēc vēl jo lielāks prieks, ka priekš La Roux ļoti veiksmīgajam gadam noslēdzoties, tiek oficiāli pārizdots debijas singls, kas gan nebūs pēdējais no albuma „La Roux” - jau šobrīd AMG rīcībā ir informācija, ka kā piektais singls no debijas plates 2010.gada sākumā iznāks mīlīgais, 80’to gadu sākumposmu atgādinošais „As If By Magic” – šobrīd viens no maniem iecienītākajiem trekiem albumā „La Roux”.

Kas attiecas uz albumu, joprojām ĻOTI lielas cerības tikt nominētam (un ne tikai!) 2009.gada AMG balvai par gada labāko popmūzikas albumu. Joprojām iesaku!


Tā kā Universal Music kompānija mani nedzird, sāku īstenot savus draudus. Lūk, šeit varat ļoti ātri un operatīvi novilkt MP3: http://www.mediafire.com/?twiggz1zy3n. DROŠI!!!

I WARNED YOU POLYDOR MUSIC GROUP - KEEP ON DISABLING EMBED CODES FROM YOUTUBE AND I'LL KEEP ON POSTING ILLEGAL LINKS! FUCKIN' ASSHOLES!


Jaga Jazzist – „One-Armed Bandit” [Ninja Tune]
AMG rating: 7/10


Ilgi nekas nebija dzirdēts par eksperimentālo norvēģu jazz/electro ansambli Jaga Jazzist, kas pazīstami ne tikai ar to, ka spēlē ļoti interesantu un pat savādu muzikālo kokteili, kura galvenā sastāvdaļa gan ir un paliek džezs, bet arī ar to, ka grupas pastāvēšanas 15 gados tās sastāvā paspējuši izspēlēties gandrīz 30 dažādi dalībnieki.

Ja var ticēt wikipedia.org sniegtajai informācijai, tad šobrīd Jaga Jazzist darbojas 10 cilvēki, sākot ar diviem ģitāristiem un beidzot ar dažādu pūšamo instrumentu meistariem. 2010.gada janvārī iznāks piektais grupas albums „One-Armed Bandit”, kas būs pirmais, kopš 2005.gada „What We Must”. Šobrīd pieejams tā pirmais singls.

Šo jau pavisam legāli var lejupielādēt šeit:
http://www.ninjatune.net/jagajazzist/eflyer.php


Jamie T – „The Man’s Machine” [Virgin]
AMG rating: 6/10


Klāt arī trešais singls no septembrī izdotā londoniešu mūziķa Jamie T otrā studijas albuma „Kings & Queens”. Lai arī šis puisis vienmēr ir lepojies ar lielu atbalstu britu mūzikas presē, galvenokārt pateicoties savai mākai eleganti apvienot it kā tik divus radikālus mūzikas stilus kā hip-hop/grime un indie rock, AMG līdz šim pat Top 20 tuvumā nav izdevies tikt.

Jamie T (pilnā vārdā – Džeimijs Aleksanders Treiss), kurš ir ticis dēvēts gan par „nākotnes Maiku Skineru”, gan par „viena cilvēka Arctic Monkeys”, lielāko rezonansi radīja 2007.gadā, iegūstot NME gada balvu kā labākais izpildītājs, apsteidzot tādas slavenības kā Tomu Jorku un Džārvisu Kokeru.

Nav arī šim singlam, kas ir galvenā dziesma EP „The Man’s Machine”, lielas cerības iekļūt AMG Top 20, toties DMS mēneša topā varētu parādīties šī EP skaņdarbs „Man Not a Monster”, kas ieturēts trakulīgos ska ritmos un stipri atgādina 2007.gada Reverend and the Makers AMG tolaik augsti novērtēto albumu „The State of Things”.


Mika – „Rain” [Island]
AMG rating: 5/10


Kā jau to droši varēja prognozēt, 2007.gada brīnumbērnam Mīkam ar otro studijas plati „The Boy Who Knew Too Much” NE TUVU nav izdevies pietuvoties tiem augstumiem, kādus viņš sasniedza pirms diviem gadiem ar debijas plati „Life in Cartoon Motion”. Kāds vispār ir jauno albumu klausījies...?!

Tajā pat laikā būtiskas muzikālas atšķirības starp abiem ierakstiem nav. Acīmredzot gluži vienkārši cilvēkiem beidzot tas viss, ko AMG jau nespēja paciest pirms diviem gadiem, ir apnicis. Jāpiebilst, ka „Rain” nemaz nav kaitinošs vai izteikti neveiksmīgs gabals. Kā teiktu tipiskais latvietis, ir okei!

Same shit here: http://www.mediafire.com/?gmzykdzqmcq (I WARNED YOU POLYDOR MUSIC GROUP - KEEP ON DISABLING EMBED CODES FROM YOUTUBE AND I'LL KEEP ON POSTING ILLEGAL DOWNLOAD LINKS! FUCKIN' ASSHOLES!)


Lady Gaga – „Bad Romance” [Polydor]
AMG rating: 2/10


Bez komentāriem. Drošs pretendents uz GADA ATBAIDOŠĀKĀ SINGLA STATUSU. OFICIĀLI.

Plus viena balle par salīdzinoši veiksmīgo piedziedājumu, kas pēc kriminālā dziesmas iesākuma šķiet kā patīkama gaisa ievilkšana pēc minūtes pavadīšanas zem ūdens.

Skumji. Klipu šoreiz atļaušos nepublicēt.

Late of the Pier izziņo jauno singlu



Late of the Pier ir nodevuši atklātībai savu jaunāko singlu „Blueberry”, kas jau piedzīvojis pirmastskaņojumu BBC un tiks digitālā formātā izdots 14.decembrī. Taustāmā izskatā dziesmu (kopā ar b-puses skaņdarbu „Best in the Class”) varēs iegādāties 2010.gada februārī.

Dziesmu „Blueberry” producējis pazīstamais skaņas meistars Erols Alkans, kas strādāja arī pie iepriekšējās Late of the Pier plates. Grupa uzskata, ka dziesma ir jauna nodaļa viņu karjerā: „Pēdējie divi gadi mums ir devuši daudz vielu pārdomām. Tagad mēs šīs pārdomas sākam īstenot dzīvē.”

Kamēr MP3 vēl nav pieejams, piedāvāju paklausīties sliktas kvalitātes ierakstu no pieminētās pirmizrādes britu radiostacijā BBC6:



Uzziņai: Late of the Pier ir britu electro-rock/dance-punk kvartets, kas pie apvāršņa parādījās 2008.gada vasarā ar debijas albumu „Fatnasy Black Channel”. AMG skatījumā – viens no 2008.gada spožākajiem albumiem. Singls „Heartbeat” izcīnīja 5.vietu AMG topā 2008.gada augustā.

Arī Muse uzstāsies Glastonberijā 2010?



Vakar vakarā internetā sāka cirkulēt baumas, ka kā otrs 2010.gada Glastonberijas galvenais mākslinieks tiks izziņota grupa Muse. Diemžēl nekas nav mainījies arī piektdienas rītā, tātad nāksies vēl kādu laiku līdz oficiālam apstiprinājumam (vai noliegumam, protams) paciesties.

Baumas par iespējamo Muse uzstāšanos Glastonberijas 40 gadu jubilejas festivālā apgrozās jau labu laiku, taču kopš oficiālā apstiprinājuma par U2 piedalīšanos slavenajā festivālā, daži avoti jau ziņo, ka savu dalību apstiprinājuši arī Muse.

To vēl vairāk pastiprina fakti, ka grupas koncertu sarakstā 23.-27.jūnijs (nedēļas nogale, kad notiek Glastonberijas festivāls) ir brīvi datumi, savukārt Muse basģitārists Kriss Volstenhoums intervijā žurnālam NME izteicies, ka grupai esot plāni nākamajā vasarā uzstāties dažos festivālos.

Pagaidām oficiālu ziņu nav ne no Muse, ne Glastonbury pārstāvjiem. Atliek gaidīt.

Interesanti, ka vakar britu avīzēs parādījās arī ziņa, ka Ronija Vuda jaunā draudzene Jekaterina esot saviem draugiem stāstījusi, ka nākamgad The Rolling Stones atkal uzstāsies koncertos. Ja tā, tad Žagars pat varētu saderēt uz vienu mazo džeimsoniņu, ka 1)piektdien hedlaineri būs – U2, 2)sestdien – Muse, 3)svētdien – The Rolling Stones. Ja tas piepildīsies, tad... Tas būs NETICAMĀKAIS LINE-UP EVER festivālos!!!

Muse Glastonberijā 2004.gadā:

Martins Gors uzaicināts liecināt tiesā videospēles lietā


Nevaru nepadalīties ar Jums, manuprāt, nedēļas TOP ziņā!

Depeche Mode dziesmu autors Martins Gors uzaicināts liecināt tiesā, prāvā, kuru ierosinājis kāds videospēļu cienītājs. Viņš uzskata, ka Gors ir eksperts melanholijas, skumju un atsvešinātības izjūtās.

Lieta sekojoša: kalifornietis Eriks Estavillo iesūdzējis tiesā videospēļu „World of Warcraft” veidotājus, jo šī spēle esot viņu atstūmusi no reālās dzīves (ko tu neteiksi...). Lietas ietvaros, kā lieciniekus viņš uzaicinājis tiesā ierasties Martinu Goru un aktrisi Vinonu Raideri, jo viņi esot šo sajūtu speciālisti.

Estavillo uzskata, ka Goram būtu jāuzstājas tiesas sēdē, jo „viņš zina, ko nozīmē justies skumjam, vientuļam un atsvešinātam, to pierāda viņa dziesmas.

Jāpiebilst, ka brašais vīrs Estavillo tiesas lietās nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta. Iepriekšējos gados viņš iesniedzis līdzīgas prasības pret Sony, Microsoft un Nintendo kompānijām. Tās gan visas izrādījušās Erikam neveiksmīgas (ko tu neteiksi...).

AMGmusic gan ierosinātu tiesā uzaicināt kādu citu ekspertu. Piemēram, psihiatru.


Ja nu par Depeche Mode runājam, atgādināšu, ka 7.decembrī iznāk trešais singls no jaunākā grupas albuma „Sounds of the Universe” – dubulatais a-puses singls „Hole To Feed/Fragile Tension”. AMGmusic dod priekšroku pirmajam:

26 novembris, 2009

AMG Klasiskais Hīts (2008.gada Novembris)

Fleet Foxes – „He Doesn’t Know Why” [Bella Union]


Nedēļu esam ieturējuši pauzi sadaļā „AMG Klasiskais Hīts”, pienācis laiks izvēlēties kādu dziesmu no AMG 2008.gada novembra topa. Interesanti, ka 1.vietu pirms gada mūsu topā izcīnīja A Place To Bury Strangers debijas singls „I Know I’ll See You”, kas arī ir nešaubīgi lielisks skaņdarbs, kuram vērts pievērst uzmanību, bet Klasiskā Hīta izlasei pievienojam tā mēneša 2.vietu topā – Fleet Foxes „He Doesn’t Know Why”.

2008.gada novembra sākumā lielākās izredzes iegūt AMG 2008.gada balvu par Gada Labāko Albumu prognozējām Vampire Weekend. Tad beidzot noklausījos Fleet Foxes debijas plati „Fleet Foxes”... Viss. Pārējais ir vēsture.

Ir gadījumi, kad šādi „pēdējo stundu lēmumi” piešķirt kādam albumam/dziesmai gada titulu liek jau pēc dažiem mēnešiem savu soli nožēlot, bet tas noteikti nav Fleet Foxes gadījums. Lieliskais bārdaino vīru no Sietlas kvintets ar solistu Robinu Peknoldu priekšgalā arī pēc gada izklausās vairāk nekā debešķīgi, liekot saprast, ka šis nav „tikai” 2008.gada labākais albums, bet gan kas vairāk.

„He Doesn’t Know Why” nav ne pirmais, ne labākais singls no viņu slavenās debijas plates. Abi godi pienākas dziesmiņai „White Winter Hymnal”, kas tad arī pelnīti izcīnīja augsto 4.vietu AMG GADA topā, toties „He Doesn’t Know Why” man visvairāk asociējas tieši ar pašu albumu – ar vēsu, tumšu novembri un ilgām, kuras remdēja salds karstvīns ar pastiprinātu kanēļa garšu un uz austiņām n-tās reizes klausītais Fleet Foxes debijas albums. Skaisti. Mīļi, silti un skaisti.
LIRIKA:

Penniless and tired, with your hair grown long
I was looking at you there and your face looked wrong
Memory is a fickle siren song
I didn't understand

In the gentle light as the morning nears
You don't say a single word of your last two years
Where you were or when you reached the frontier
I didn't understand, no

See your rugged hands and a silver knife
Twenty dollars in your hand makes you hold so tight
All the evidence of your vacant life
My brother you were born

And you will try to do what you did before
Pull the wool over your eyes
For a week or more
Let your family take you back to your original mind

There's nothing I can do
There's nothing I can do
There's nothing I can say
There's nothing I can say
I can say

P.S. 2010.gada sākumā Fleet Foxes beidzot dodas studijā (to viņi grasījās darīt jau pirms pusgada, bet n-to koncertu dēļ plānus visu laiku nācās atlikt), lai sāktu ierakstīt otro albumu. Gaidām ar nepacietību!

25 novembris, 2009

Ziņas Īsumā (25.11.)

Massive Attack atklāj jaunā albuma detaļas

Massive Attack jaunais albums, kurā būs dzirdama arī grupas sadarbība ar Deimonu Albērnu un Elbow līderi Gaju Gārviju, sauksies „Heligoland” un tas iznāks 8.februārī. Tāpat platē būs arī sadarbības ar dziedātājām Martinu Topliju Bērdu un Houpu Sandovalu.

Plates dziesmu saraksts būs sekojošs:

1)'Pray For Rain'
2)’Babel'
3)'Splitting The Atom'
4)'Girl I Love You'
5)'Psyche'
6)'Flat Of The Blade'
7)'Paradise Circus'
8)'Rush Minute'
9)'Saturday Come Slow'
10)'Atlas Air'

Tas būs pirmais Massive Attack albums, kopš 2003.gada „100th Window”.


The Strokes janvārī sāks darbu pie jauna albuma

The Strokes nākuši klajā ar paziņojumu, ka janvārī sāksies darbs pie jauna albuma, par to liecina grupas dalībnieka Nikolaja Freičera ieraksts tviterī: „Kamēr čaļi ir Losandželosā, mēs ar Raeinu (Džentlu, grupas menedžeri) devāmies izlūkot dažas studijas Ņujorkā. Izskatās, ka sāksim jau janvārī!!! Garīgais – f***ing lielisks!

Arī grupas līderis Džulians Kasablankas, lai arī bija izvairīgāks, tomēr intervijā ar pitchfork.com pieminēja janvāri kā iespējamo mēnesi, lai sāktu darbu: „Paredzēts, ka sanāksim kopā janvārī, bet nevaru to garantēt. Mēs jau gadiem cenšamies to izdarīt. Puiši zina, ka es esmu vienmēr pieejams, bet sanākt kopā vienmēr bijis smags process.

Piebildīšu, ka pavisam nesen populārais britu mūzikas mēdijs NME nosauca The Strokes debijas plati „Is This It” par šīs desmitgades labāko albumu.


Coldplay blakusprojekts piedāvās debijas singlu


Slavenās britu grupas Coldplay basģitāristam Gajam Berimenam, kā izrādās, ir savs blakus rūpals – projekts ar ļoti interesantu nosaukumu Apparatjik (izrunā „aparaķik”?!), kurā bez basista darbojas arī A-ha dalībnieks un dziesmu autors Magne Furuholmens un dāņu grupas Mew līderis Jonas Bjere. Jau nākampirmdien grupas oficiālajā mājaslapā (http://apparatjik.com/) būs pieejams debijas singls „Electric Eye”.

Kā izrādās, šis projekts tapis jau 2004.gadā, un iepriekš sacerējuši galveno tēmu britu seriālam „Amazon”. Baumo, ka nākamgad varētu iznākt arī pilns albums.

Piedāvāju ieskatam paklausīties Apparatjik skaņdarbu "Snow Crystals", kas YouTube.com jau atrodams, kopš pavasara:


Braiens Ferijs sadarbosies ar Radiohead un RHCP

Roxy Music līderis Braiens Ferijs ir atklājis, ka šobrīd strādā pie solo albuma, kurā ar mūziķi sadarbosies Radiohead un Red Hot Chili Peppers ģitāristi – Džonijs Grīnvuds un Flea. Jaunā albuma, kura nosaukums vēl nav zināms, producents būs Nails Rodžers, un to plānots izlaist 2010.gada vasarā.

Savukārt jau janvārī veikalos nonāks Braina Ferija un DJ Hell kopdarbs – singls „U Can Dance”.


Londonā izrādīs dokumentālo filmu par Depeche Mode faniem


Filma ar nosaukumu „The Posters Came From The Walls”, kurā būs intervijas ar slavenās Basildonas grupas faniem visā pasaulē, Londonas Clapham Picturehouse tiks izrādīta 1.decembrī. Tāpat šajā pasākumā būs iespēja arī uzdot sev interesējošus jautājumus filmas režisoriem Nikam Abrahamsam un Džeremijam Delleram.

Latviešu faniem acīmredzot jāsagaida, kad šī filma parādīsies torentu lapās... :)

Fragments no filmas:

24 novembris, 2009

U2 uzstāsies Glastonberijā 2010!




Maikls Īviss nav melojis, un izskatās, ka 2010.gada Glastonberijas festivāls, kurā tiks arī svinēta šī pasākuma 40 gadu jubileja, patiešām būs iespaidīgs. Vakar apstiprināti pirmie no trim festivāla hedlainieriem – tie būs leģendārie īri U2. Grupa noslēgs festivāla pirmo dienu – piektdienu, 25.jūniju. Tā būs PIRMĀ reize(!) grupas 32 gadu karjerā, kad viņi uzstāsies pasaules slavenākajā festivālā.

Festivāla rīkotājs Maikls Īviss: „Nākamgad es solīju iespējami labāko dalībnieku sastāvu festivālā, un ziņa, ka U2, kas festivālos nav spēlējusi kopš 80’tajiem gadiem, pirmoreiz savas karjeras laikā uzstāsies Glastonberijā, ir fantastiska! Mēs to centāmies panākt jau gadiem... Beidzot tas ir noticis. Esmu pārliecināts, ka grupa izdarīs visu, lai nākamā gada festivāls būtu atmiņā vispaliekošākais.

U2 jau daudzkārt iepriekš ir pieminēti kā iespējamie Glastonberijas galvenie mākslinieki, taču līdz šim baumas nebija piepildījušās. Savukārt šogad kādā intervijā Bono atklāja, ka kādreiz labprāt uzstātos slavenajā festivālā.

Vēl tiek baumots, ka 2010.gada festivālā varētu piedalīties The Rolling Stones, Coldplay, Muse un Deivids Bovijs. Gaidīsim turpinājumu. Atgādinu, ka biļetes uz 2010.gada pasākumu oktobrī tika izpārdotas 12 stundu laikā.


Situācija, kā saka, bez izejas - zemāk fragments no viena no VISU LAIKU LABĀKAJIEM U2 koncertiem, kāds ir noticis uz šīs mazās planētas. Lai ko arī neteiktu mani draugi - 360 grādu fani, bet šeit U2 ir krietni interesantāki. Starp citu, ĻOTI ceru, ka U2 sagatavos tiešām kādu interesantu speciālu programmu Glastonberijai, kurā būs sakoncentrēts materiāls vairāk no 80’to-90’to gadu daiļrades. Kāpēc lai par nākamā gada vasaras himnu nekļūtu tieši „Out of Control”?

Novēlot U2 (un arī Glastonberijai) ierakstīt vēl vienu spožu un neaizmirstamu lappusi savā garajā karjerā, lūdzu, Jums „Out of Control” no slavenā 1983.gada Red Rocks koncerta, kad šo rindu autors vēl pat nebija dzimis:


Par 2009.gada Glastonberiju varat lasīt šeit:
http://amgmusic.blogspot.com/2009/06/glastonbury-2009-1dala.html
http://amgmusic.blogspot.com/2009/06/glastonbury-2009-2dala.html
http://amgmusic.blogspot.com/2009/07/glastonbury-2009-3dala.html