30 septembris, 2011

SINGLE OF THE WEEK (26.09.-02.10.)

SINGLE OF THE WEEK



Twin Sister - "Kimmi in a Ricefield" [Domino]
(from LP "In Heaven", out now)

Pretēji The Drums, kas sakārdināja ar fantastisku EP, lai pēc tam izdotu ne tik spēcīgu pilno plati, Twin Sister kāpiens pa karjeras kāpnēm pagaidām ved tikai uz augšu. Kā jau teicu, par albumu mazliet vēlāk, šobrīd piedāvāju noklausīties aktuālo albuma singlu „Kimmi In A Rice Field”, kas ir viena no retajām balādēm albumā, visvairāk pludinot muzikālās asociācijas uz minēto dream-pop virzienu. Grupas solistes Andrea Estellas dziedājums pat rada stipras līdzības ar Cocteau Twins vai Deivida Linča leģendārā seriāla „Twin Peaks” ierakstu celiņu.

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


PĀRĒJO ŠĪS NEDĒĻAS SINGLU SARAKSTS:

A-LIST TRACKS:

Bright Future - "Mit Dir (With You)" [Nite Thief]
(to be released as a single in January 2012)
(available as a free download)

Caged Animals - "Teflon Heart" [Lucky Number]
(released as a digital single on September 26th)

Mr. Muthafuckin' eXquire - "Huzzah! (Remix)" [Mishka]
(from mixtape "Lost in Translation", available for free)

B-LIST TRACKS:

Apparat - "Song of Los" [Mute]
(from LP "The Devil's Walk", out now)
(released as a digital single on September 26th)

Big K.R.I.T. - "Money On The Floor" [self-released]
(available as a free download)

Braids - "Peach Wedding" [Fat Possum]
(from split 7" with Purity Ring, out October 10th)

Dominique Young Unique - "Gangster Whips" [self-released]
(from mixtape "Stupid Pretty", available for free download)

Dubbel Dutch - "B Leave" [self-released]
(to be released as a 12" vinyl soon)

Miguel Campbell - "Something Special" [Hot Creations]
(from EP "Baby I Got It", out now)

New Look - "Nap On The Bow" [!K7]
(released as a digital single on September 26th)

Real Estate - "Green Aisles" [Domino]
(from f/c LP "Days", out on October 17th)
(available as a free download)

Rihanna feat. Calvin Harris - "We Found Love" [Mercury]
(to be released as a single on November 11th)

Scuba - "Adrenalin" [Hotflush Recordings]
(from EP "Adrenalin", released on September 26th)

The Twilight Sad - "Kill It in the Morning" [Fat Cat]
(from f/c 3rd LP, out in early 2012)

Tim Hecker - "Sketch 5" [Kranky]
(from f/c LP "Dropped Pianos", out on October 10th)

Tom Waits - "Back In The Crowd" [Anti]
(from f/c LP "Bad As Me", out on October 24th)
(released as a digital single on September 27th)

Trailer Trash Tracys - "Wish You Were Red" [Double Six]
(to be released as a digital single on October 31st)

Youth Lagoon - "Afternoon" [Lefse]
(from LP "The Year of Hibernation", out now)

C-LIST TRACKS:

Dionne Bromfield & Tinchy Stryder - "Spinnin For 2012" [Island]
(released as a digital single on September 26th)

Gold Panda - "An Iceberg Hurled Northwards Through Clouds" [!K7]
(from f/c compilation "DJ-Kicks", out on October 31st)

Metallica & Lou Reed - "The View" [Universal]
(from f/c LP "Lulu", out on October 31st)

Roots Manuva - "Get the Get" [Big Dada]
(released as a digital single on September 26th)

Rostam Batmanglij - "Wood" [self-released]
(available as a free download)

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (26.09.-02.10.)

Twin Sister – „In Heaven”

Release date: 26/09/2011
Label: Domino
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „„In Heaven” ir viens no 2011.gada patīkamākajiem popmūzikas ierakstiem, kurā var atrast tik daudz un dažādas atsauces, ka grūti pat uzreiz tās aptvert un saskaitīt. Pateicoties grupas vokālistes Andrea Estellas balsij, pirmais, kas nāk prātā, protams, ir leģendārais skotu dream-pop ansamblis Cocteau Twins un zināmām mērā arī Portishead, taču tā īsti Twin Sister nevar likt blakus nevienai no pieminētajām grupām. Par albuma lielāko pērli noteikti gribētos saukt viducī meklējamo balādi „Kimmi In a Rice Field”, kuru nesen ievietojām AMGmusic A-LISTē. Kā jau tur stāstīju, šis skaņdarbs visvairāk līdzinās minētajiem Cocteau Twins, lai gan personīgi man arī rada asociācijas ar Džūlijas Krūzas dziedātajām dziesmām Deivida Linča „Twin Peaks” skaņu celiņā. Twin Sisters ar katru nākamo ierakstu ir spēruši soli uz priekšu, un visvairāk priecē, ka kulminācija sasniegta tieši ar ilgspēlējošo plati. Viens no atveldzējošākajiem un skaistākajiem popmūzikas albumiem 2011.gadā beidzot ir mūsu rīcībā!”




Death In Vegas – „Trans-Love Energies”

Release date: 26/09/2011
Label: Portobello Records
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Ja pirms nedēļas piedzīvojām Stereo MC’s renesansi, tad šonedēļ kārta pienākusi citam, ne mazāk leģendāram 90’to gadu britu duetam Death In Vegas mūs pārsteigt ar vienu no karjeras spožākajiem ierakstiem. „Trans-Love Energies” ir apvienības pirmais albums kopš 2004.gada, kad klajā tika laists stipri viduvējais „Satan’s Circus”. Jaunajā platē netrūkst ne eksperimentāla elektroroka iezīmju, ne naksnīgu ambient techno cilpu, ne Death In Vegas raksturīgo spožu vokālistu izvēli (Austras Ketija Stelmanis dziesmā „Your Loft My Acid”), ne pat deķa vilkšana uz dark wave pusi. Turklāt jaunais albums patīkami pārsteidz ne tikai ar muzikālo svaigumu, bet arī ar koncepta dvesmu, proti, šis ieraksts savās 55 minūtēs nevienā mirklī nešķiet saraustīts, bet gan atstāj viena pabeigta darba sajūtu. Ja nebūtu mazliet par daudz izstiepts un drounisks (drone) plates noslēgums, varētu pat likt 8/10 un pievienot gada labāko albumu sarakstam.”


Zola Jesus – „Conatus”

Release date: 26/09/2011
Label: Souterrain Transmissions
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Turpinājums straujajai krievu izcelsmes amerikāņu dziedātājas Nikas Rozas Danilovas kolektīva Zola Jesus karjerai, kas strauji uzplauka pērn, pateicoties debijas platei „Stridulum” un sekojošajām koncertturnejām kopā ar Fever Ray un The xx. „Conatus” ir ne sliktāks, ne labāks par „Stridulum”. „Turpinājums” patiesībā ir visatbilstošākais vārds, jo, lai arī muzikāli šeit dzirdamas novitātes (piemēram, izteiktākas bungu mašīnas, dažādas elektroniskas fīčas, dažs skaņdarbs pat velk uz synth-pop), pamatā saglabāts klasiskās mūzikas krustojums ar gotisko, eksperimentālo popu, kura centrālā ass, protams, ir Danilovas lieliskā balss, kas bērnībā trenēta, dziedot operas ārijas. Tomēr arī šis albums šķiet vēl kā tikai ceļš uz kaut ko lielāku – ticu, ka Zola Jesus saturiski pilnvērtīgākā plate mūs tikai sagaida.”



Dum Dum Girls – „Only In Dreams”

Release date: 26/09/2011
Label: Sub Pop
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Otrais Kristenas Gundredas jeb Dee Dee vadītā Kalifornijas garage-pop ansambļa Dum Dum Girls albums. Jaunā ieraksta tapšanas laikā grupas soliste piedzīvoja traģisku mātes zaudēšanu, kas, kā viņa pati atzīst, atstāja dziļu iespaidu arī uz albumu, galvenokārt tekstu ziņā. Taču „Only In Dreams” nekādā ziņā nav grūtsirdīgs albums. Jā, Dum Dum Girls šeit vairs neizklausās tik jauneklīgi spurainas kā debijas ierakstā, skanējums ir mazliet nopulētāks, taču nevar nepamanīt, ka meitenes ir augušas saturiski, turklāt ko vien vērta ir, manuprāt, albuma centrālā ass – smeldzīgā balāde „Coming Over” („You abuse the ones who love you / You abuse the ones who won’t / If you ever had a real heart / I don’t think you’d know where to start”).




Wilco – „The Whole Love”

Release date: 26/09/2011
Label: dBpm
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Reti, kura amerikāņu alternatīvā roka grupa ir tik lielā cieņā kritiķu vidū kā Wilco. Izņēmums nav arī Džefa Tvīdija vadītās apvienības jaunākais albums „The Whole Love”, kuru novērtējumu skalā lielākoties grozās vieni astotnieki. Teju perfekts ir izdevies albuma ievads ar Wilco neierasti nikno skaņdarbu „Art of Almost” un tam sekojošo nevainojamo pop-rock hītu „I Might”, kā arī albuma noslēgums, kur īpaši jāizceļ pats pēdējais, divpadsmit(!) minūtes garais, folk stilā ieturētais eposs „One Sunday Morning”, ko var dēvēt par vienu no skaistākajām septembrī dzirdētajām dziesmām. Diemžēl albuma vidus AMGmusic acīs šķiet pārlieku vienveidīgs un neizteiksmīgs, lai šoreiz priecātos par Wilco jauno darbu.”

ALBUMS: Twin Sister - In Heaven

Twin Sister – „In Heaven”

Release date: 26/09/2011
Label: Domino

AMG rating: 8/10


AMGmusic komentārs: „2011.gads jau gandrīz galā, kad ar debijas albumu mūs iepriecina viena no gada sākumā par „2011.gada cerībām mūzikā” dēvētajām grupām – Longailendas kolektīvs Twin Sister, kas mūzikā pirmoreiz ienāca 2008.gadā ar EP „Vampires Dreaming With Kids”. Ne minētais EP, ne arī pērnā gada „Color Your Life” EP īsti nepārliecināja, ka saceltā ažiotāža par Twin Sister (Pitchfork viņu dziesmu „All Around and Away We Go” ierinodoja starp pērnā gada labākajiem singliem) sevi beidzot attaisnos albuma formātā.

Taču te nu mēs esam – „In Heaven” tik tiešām ir viens no 2011.gada patīkamākajiem popmūzikas ierakstiem, kurā var atrast tik daudz un dažādas atsauces, ka grūti pat uzreiz tās aptvert un saskaitīt. Pateicoties grupas vokālistes Andrea Estellas balsij, pirmais, kas nāk prātā, protams, ir leģendārais skotu dream-pop ansamblis Cocteau Twins un zināmām mērā arī Portishead, taču tā īsti Twin Sister nevar likt blakus nevienai no pieminētajām grupām.

Twin Sister - Bad Street by DominoRecordCo

Albums iesākas ar ļoti maigo un sildošo „Daniel”, kas atgādina minimizētu St. Etienne, radot patīkamu miera sajūtu un iesildot gaidāmajām albuma 35 minūtēm. Viens no maniem personīgajiem favorītiem ir sekojošais „Stop” ar lipīgo piedziedājumu „I can’t tell myself to stop” un iestarpināto post-pancisko, mazliet melanholisko ģitāru. Savukārt trešais treks „Bad Street” ir interesants un iekustinošs elektrofanks, kas atsauc atmiņā kaut ko no Ingus Baušķenieka daiļrades. Un tie ir tikai pirmie trīs skaņdarbi.

Par albuma lielāko pērli noteikti gribētos saukt viducī meklējamo balādi „Kimmi In a Rice Field”, kuru nesen ievietojām AMGmusic A-LISTē. Kā jau tur stāstīju, šis skaņdarbs visvairāk līdzinās minētajiem Cocteau Twins, lai gan personīgi man arī rada asociācijas ar Džūlijas Krūzas dziedātajām dziesmām Deivida Linča „Twin Peaks” skaņu celiņā. Twin Sisters ar katru nākamo ierakstu ir spēruši soli uz priekšu, un visvairāk priecē, ka kulminācija sasniegta tieši ar ilgspēlējošo plati. Viens no atveldzējošākajiem un skaistākajiem popmūzikas albumiem 2011.gadā beidzot ir mūsu rīcībā!

29 septembris, 2011

Scuba - Adrenalin


Scuba - "Adrenalin" [Hotflush Recordings]
(from EP "Adrenalin", released on September 26th)

Septembris jau tuvojas savam noslēgumam, kad nejauši pamanīju, ka tā arī neatrādīts palicis Scuba jaunākais EP „Adrenalin”, kas, šķiet, jau kādu mēnesi viļājas pa AMGmusic fonotēku. Laboju šo kļūdu un piedāvāju noklausīties trīs treku EP "Adrenalin" titulskaņdarbu, kurā Londonas dubstep/bass producents Scuba jeb īstajā vārdā Pols Rouzs ļoti meistarīgi iepinis arī deep house emocijas un lielisku, pat nedaudz romantisku, lai cik tas „bass music” kontekstā neizklausītos jocīgi, atmosfēru. Ja sanāk laiks, nočekojiet arī šīs plates b-puses – relaksējošo „Never” un vēl vairāk uz house pusi tendēto „Everywhere”.

A-LIST: Bright Future - Mit Dir (With You)


Bright Future - "Mit Dir" [Nite Thief]
(to be released as a single in January 2012)
(available as a free download)

Ja izdodas atklāt ko jaunu mūzikā, tā vienmēr ir ārkārtīgi patīkama sajūta. Taču, ja šis atklājums datēts ar 1984.gadu, sajūtas ir vēl jo patīkamākas. Runa ir par kādu man līdz šim pilnībā nezināmu vācu mūziķi Robertu Gorlu (Robert Görl), kas minētajā gadā radījis skaņdarbu „Mit Dir”, ko nupat angļu versijā patapinājis Bright Future no Ņujorkas, par kuru internetā ir ļoti skopa informācija. Tik vien zināms, ka zem segvārda Bright Future paslēpies kāds ņujorkietis vārdā Frenks Midnaits, lai arī ir smagas aizdomas, ka viņa uzvārds varētu patiesībā būt cits.

Plašāk par Bright Future varat parakāties mūziķa SoundCloud vietnē, kurā var atrast ne mazums lielisku treku – sākot ar naksnīgiem minimal/electro/new romantic oriģināldarbiem, beidzot ar pārsteidzoši veiksmīgu bootleg miksu tādai zināmi popmūzikas dziesmai kā Keitijas Perijas „Teenage Dream”. Tomēr pāri visam pagaidām ir šī kaverversija, kurā Bright Future būtībā nav mainījis ne nieka. Vien skanējums ir dzidrāks, šķietami romantiskāks un 80’to gadu dark wave saglabājošs, kā arī vācu valodu nomainījis angļu teksts. Par to vien, ka šis jaunietis ir izracis tādu 80’to gadu pērli, jau žetons. Par izpildījumu – otrs. Ņemot vērā, ka kā relīzes datums „Mit Dir” norādīts 2012.gada janvāris, varam pierakstīt kladītēs vienu vārdu, kam būs rūpīgi jāpaseko līdzi nākamgad!

Mit Dir (With You) Feat. Ives St. Ive by BRIGHT FUTURE

Miguel Campbell - Something Special


Miguel Campbell - "Something Special" [Hot Creations]
(from EP "Baby I Got It", out now)

Viens no maniem šī gada lieliskākajiem atklājumiem house mūzikā ir amerikāņu leibls Hot Creations, kas pamatā piedāvā teicamu noskaņu veidojošu deep house mūziku. Ja esat palaiduši garām, noteikti noklausieties Hot Natured feat Ali Love – „Forward Motion” (5.vieta AMGmusic topā maijā) un Lee Foss – „Keep My Cool”, kas kļuva par Nedēļas Singlu jūnijā. Kopš tā laika pastiprināti pievēršam uzmanību šim leiblam, un vilties neliek arī jaunākais izdevniecības pienesums – Miguela Kempbela plate „Baby I Got It”, kuras lielākā pērle, manuprāt, ir otrais treks „Something Special”, kas vienlaikus atsauc atmiņā 80’to gadu nogales house mūziku, gan arī, pateicoties sievietes vokālam, Jask & JocieBeautiful”, kas vecajos labajos laikos (pagājušās dekādes vidū) bija viena no pieprasītākajām platēm leģendārajos L-57 tusiņos. Noklausieties zemāk „Something Special” un pie izdevības iegādājieties arī visu plati, jo abi pārējie gabali ir ne mazāk veiksmīgi!