12 jūnijs, 2009

SINGLI - Piektdiena, 12.Jūnijs

Moderat - "Rusty Nails"

Release date: 08/06/2009
Label: Bpitch Control
AMG rating: 8/10


Atceraties, kas ieguva AMG balvu 2007.gadā par labāko elektroniskās/deju mūzikas albumu? Tas bija vācu IDM/electro duets Modeselektor ar teicamo plati „Happy Birthday”. Turklāt 2008.gada pop topā singls „The White Flash” (kopā ar Tomu Jorku) izcīnīja 3.vietu gada topā.

Projekts Moderat ir Modeselektor sadarbības auglis ar vācu producentu Apparat (īstajā vārdā – Saša Rings), kas IDM/glitch mūzikas lauciņā arī jau labu laiku kā zināms vīrs – kā nekā, iznākuši jau veseli pieci albumi.

Moderat debijas albums „Moderat” nāca klajā jau pirms mēneša, diemžēl laika trūkuma dēļ tā arī nav bijusi vaļa to noklausīties, taču šis „Rusty Nails”, kas plates formātā pieejams kā albuma pirmais singls, ir vienkārši teicams! Modeselektor faniem, it īpaši viņu liriskākās un smeldzīgākās puses cienītājiem noteikti patiks!




Wave Machines - "I Go I Go I Go"

Release date:08/06/2009
Label: Neapolitan
AMG rating: 7/10


Jau ar savu otro singlu pie mums nokļūst jaunā Liverpūles apvienība Wave Machines, kas savā ziņā turpina šī gada muzikālās tendences – šeit var saklausīt gan Amerikā aktuālo lo-fi skanējumu, gan arī disko-pop atskaņas. Vasarīgs un saulains skaņdarbs.

Jāpiebilst, ka iepriekšējais Wave Machines singls „Keep Your Lights On” pie mums nokļuva tikai pirms mēneša, taču patiesībā gan šis singls tika izdots aprīļa vidū. Toties jau pēc pāris dienām veikalu plauktos nonāks Wave Machines debijas albums „Wave If You’e Really There”.



VĒL ŠODIEN:

VV Brown - "Shark In The Water" [Island; 08/06/2009]
AMG rating: 6/10

Wintersleep - "Weighty Ghost" [One Four Seven; 08/06/2009]
AMG rating: 6/10

Rose Elinor Dougall - "Start/Stop/Synchro" [Elefant; 08/06/2009]
AMG rating: 6/10

Pet Shop Boys - Did You See Me Coming" [Parlophone; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10

10 jūnijs, 2009

SINGLI - Trešdiena, 10.Jūnijs

Amazing Baby - "Headdress"

Release date: 08/06/2009
Label: Cooperative
AMG rating: 8/10


Amazing Baby ir kārtējie 2009.gada debitanti, kuru saknes meklējamas Ņujorkā. Savu karjeru šis brukliniešu kvintets uzsāka tikai pērn, toties uzreiz pietiekami veiksmīgi – iesildot vienus no 2008.gada spožākajiem debitantiem – MGMT. Ar MGMT Amazing Baby tiek salīdzināti arī muzikālā ziņā.

„Headdress” ir gan radniecīgi patālu no rotaļīgā disko-roka, ko savā debijas platē piedāvāja MGMT. Šis ir mazliet tumšāks, vairāk uz rokmūziku (vietām izskan atsauces pat uz psych-rock virzienu) tendēts, nebūt ne ballīšu gabals. Kamēr vēl tikai gaidāms Amazing Baby debijas albums „Bayonets”, šis ir ļooti veiksmīgs ievads!



Ash – „Return Of White Rabbit”


Release date: 08/06/2009
Label: free download
AMG rating: 7/10


Jau biju paspējis aizmirst, ka pirms diviem gadiem, izdodot savu nu jau kārtējo pabālo studijas albumu („Twilight of the Innocents”), ziemeļīru apvienība Ash nosolījās, ka tas būs viņu pēdējais. Nē, nepārprotiet, Ash nepaziņoja par savu muzikālo gaitu pārtraukšanu vai izjukšanu, bet gan, uzskatot, ka jāiet līdzi laikam, apsolīja turpmāk izdot tikai singlus. Tā prātīgāk un izdevīgāk esot.

Apaļi divi gadi apkārt, un Ash beidzot laiž klajā pirmo no gaidāmā singlu klāsta, kas pastiprināti sāks birt ap rudeni. Pirmais – „Return of White Rabbit” – ir tāds kā ievads visam šim pasākumam, turklāt tiek piedāvāts lejupielādei par velti no grupas oficiālās mājaslapas. Nākamais singls gaidāms septembrī, turklāt tad singli iznāks katru nedēļu(!) pa vienam, un tā 26(!!) nedēļas pēc kārtas! Kopā viss šis projekts nosaukts par „A-Z Series”. Nosaukums tāds tāpēc, ka katram singlam būs dots savs burtiņš, kuru angļu alfabētā kopskaitā ir 26.

Nezinu, kā viss šis pasākums izvērtīsies leģendārajiem ziemeļīru rokeriem, bet pirmais singls ir pat ļoti patīkams pārsteigums. Neesmu liels šīs grupas daiļrades pārzinātājs, bet pēdējo gadu albumos neatceros dzirdējis šādu enerģisku, jā, arī labā ziņā popsīgu hītu, kurā pat jūtamas 80’to gadu Duran Duran ietekmes. Sākums izdevies.

Ja neizdodas sameklēt dziesmu oficiālajā mājaslapā, vai tas liekas pārāk sarežģīti, dziesmu var paklausīties arī youtube.com lapā:


Iļģi – „Saule Brida Miglājosi”

Release date: 08/06/2009
Label: Platforma Music
AMG rating: 7/10


Nezinu, vai esat to pamanījuši, bet pēc 2 nedēļām jau klāt latviešu iecienītāki vasaras svētki – Jāņi. Pirms gada uz šo laiku sarosījās Dzelzs Vilks, izdodot patiešām ļoti gaumīgu un interesantu plati „Klusiet Jauni, Klusiet Veci”. Tā gan nebija ar Jāņu tematiku, taču tautiskās dziesmas un to gaumīgais aranžējums ļoti labi iederējās 2008.gada jūnijā.

Lai nebūtu atkal jāiztiek ar pārdrillētajiem Raimonda Paula lecam-gabaliem vai Latvijas Radio 2 piedāvāto šlāger-ārprātu, šogad jaunu disku uz Jāņiem piedāvā Latvijas folkmūzikas leģendas Iļģi. Vienmēr prieks dzirdēt ko jaunu no šīs pasaules klases grupas, bet tuvojoties svētkiem, kad vispieprasītākā prece ir iepriekšējā teikumā pieminētie „varoņi”, prieks kļūst vēl lielāks. Aktuālais singls gan nav ierindojams Iļģu zeltītāko darbu sarakstā, taču gana labs, lai cerētu uz šī mēneša Top 20 AMG.
Pavisam legāli nopirkt un paklausīties iespējams šeit.


Vēl šodien:

LoveLikeFire - "Stand In Your Shoes" [Heist or Hit; 08/06/2009]
AMG rating: 6/10
Leona Naess - "Leave Your Boyfriends Behind" [Polydor; 08/06/2009]
AMG rating: 6/10
Katy Perry - "Waking Up In Vegas" [Capitol; 08/06/2009]
AMG rating: 5/10