05 jūnijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (01.06.-07.06.)

SINGLE OF THE WEEK:

PLACEBO – „For What It’s Worth”


Release date: 01/06/2009
Label: PIAS
AMG rating: 8/10


Nu jau vairs uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt dienas, kad beidzot klajā nāks Latvijā diezgan ilgi gaidītais jaunākais (nu jau sestais) Placebo albums „Battle For The Sun”. To pirms diviem mēnešiem ieskandināja par velti lejupielādējamais titulgabals, bet šonedēļ veikalu plauktus sasniedzis pirmais oficiālais albuma singls – T-Rex un glam-rock atgādinošais „For What It’s Worth”.

Jāsaka godīgi, ka pēc lielās sajūsmināšanās par „Battle for the Sun” šis singls likās kā liels solis atpakaļ, un es jau pat paspēju paredzēt, ka šis varētu kļūt par tikai otro singlu Placebo karjerā, kas nesasniegs mēneša Top 20. Tomēr ar katru nedēļu šis lecam-gabals (vārdu salikums, ietekmējoties no „cepam-gaļa”) iekurināja arvien vairāk un vairāk, līdz nu jau ir kļuvis par vienu no spēlētākajiem skaņdarbiem AMG. Turklāt, ātrumā pārskrienot nu jau AMG fonotēkā esošajam jaunajam albumam, pirmais secinājums ir – albums tiešām iznācis labs! Braiens Molko nebūs melojis ne par mata tiesu – jaunā plate patiešām ir neticami pozitīva un vasarīga. Tāda, kādu Placebo savas karjeras laikā vēl nav radījuši.

Labi, par albumu plašāk jau pēc dažām dienām, bet šobrīd piedāvāju „For What It’s Worth” – labu apliecinājumu un apstiprinājumu iepriekšējiem diviem teikumiem.



VĒL ŠONEDĒĻ:


White Rose Movement - "Cigarette Machine" [Rough Trade; 01/06/2009]
AMG rating: 7/10

Kasabian - "Fire" [Columbia; 01/06/2009]
AMG rating: 7/10

The Sounds - "Dorchester Hotel" [Arnioki Records; 01/06/2009]
AMG rating: 7/10


Matt & Kim - "Lessons Learned" [Artwerk Music; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10

Tiny Masters Of Today - "Pop Chart" [Mute; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10

Blue Roses - "I Am Leaving" [XL; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10

Gang Gang Dance - "First Communion" [Warp; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10

The Answering MacHine - "Obviously Cold" [Heist or Hit; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10

Enter Shikari - "Juggernauts" [Tiny Evil; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10

Pop Levi - "Police $ign" [Counter Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10

Plastic Little - "La La Land" [Halftime Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10

* * * * *

ALBUM OF THE WEEK :

BROKEN RECORDS – „Until The Earth Begins To Part”

Release date: 01/06/2009
Label: 4AD
AMG rating: 7/10


Sīkāks INFO šeit.


VĒL ŠONEDĒĻ:

CROCODILES – „Summer Of Hate”
Release date: 01/06/2009
Label: Fat Possum
AMG rating: 6/10

EELS – „Hombre Lobo”
Release date: 01/06/2009
Label: Polydor
AMG rating: 5/10

DANIEL MERRIWEATHER – „Love And War”
Release date: 01/06/2009
Label: Columbia
AMG rating: 3/10

* * * * *

DIFFERENT MUSIC SELECTION :

DJ Kaos – „Love The Nite Away” (Tiedye mix) [DFA]
Desire – „If I Can't Hold You” [Italians Do It Better]
Placebo – „Wouldn’t It Bee Good” [PIAS]
Blank Dogs – „No Compass” [In The Red]
Crocodiles – „I Wanna Kill” [Fat Possum Records]

* * * * *

HOT MIX FOR THE WEEKEND:

Manuel Tur feat Alexander East – „Will Be Mine” (12” extended) [Freerange]
Patrick M – „Magna” (DJ Wady Bedroom remix) [Stereo Productions]
Chris Lake feat Nastala – „If You Knew” (ATFC vocal mix) [D:Vision]
Shena – „Can’t Stop The Rain” (7th Heaven Club mix) [No Prisoner]
DJ Kaos – „Love The Night Away” (original) [DFA records]
Michael Cassette – „Summer” (vocal mix) [Anjunabeats]
La Roux – „In For The Kill” (Lifelike remix) [Kitsune]

04 jūnijs, 2009

DMS - Ceturtdiena, 4.Jūnijs

DJ Kaos – „Love The Nite Away” (Tiedye mix) [DFA]


Šis nu ir kaut kas ūber-garšīgs! Treks, kas burtiski vai kliedz, ka aiz loga ir jāspīd saulei, jo pienākusi vasara. Treks, kas nav ierindojams īsti deju mūzikas kategorijā, taču čukst ausī aicinājumus braukt kaut kur tuvāk pie jūras, meklēt lounge bārus, saģērbties skaisti un mesties brīvdienu izklaižu virpulī. Treks, kas nav īsti ierindojams romantisko dziesmu izlasēs, taču ir tik aizkustinoši skaists, ka rodas vēlēšanās samīļot ikvienu, kas atrodas blakus.

DJ Kaos ir dīdžejs no Vācijas, kas savas muzikālās gaitas sācis jau 90’to gadu sākumā. Atzīšos godīgi, par šo vīru līdz šim gan nebiju neko dzirdējis, tomēr savas karjeras laikā viņš ir spēlējis teju vai visā Eiropā un ne tikai, izdevis plates uz zināmiem leibliem (piemēram, franču Kitsune, vai kā tagad – amerikāņu DFA), miksējis zināmus māksliniekus (!!!, Roxy Music, New Young Pony Club). Pat izlaidis vairākus albumus.

Jāsaka, ka arī oriģinālā versijā „Love The Nite Away” ir pat ļoti veiksmīgs gabals (tāds pumpējošāks un dejiskāks; visticamāk, iekļaušu savā nākošajā karstajā miksā), taču šis remikss, ko veidojis mums jau labi pazīstamo leiblu Italians Do It Better pārstāvošais duets Tiedye no Zviedrijas, ir vienkārši skaists. Skaists un punkts.

I’m touching you, You’re touching me
Who will you turn out to me?
My body needs to talk to you
Do along the things you wanna do

I burn for you, you burn for me
This is how it’s gonna be
My way, your way, anyway
We’re gonna love the night, we’re gonna love the night...



Treku iespējams lejuplādēt šeit.


Magic Wands – „Black Magic” (Crystal Fighters remix) [free d/l]

Vēl kaut kas jauns un interesants no electro-pop lauciņa. Šajā gadījumā gan uzsvars uz remiksētājiem. Lai arī Crystal Fighters saknes meklējamas basku zemē Spānijā, tomēr apvienība, kas pēdējā laikā izpelnījusies britu neatkarīgās elektroniskās mūzikas korifeju uzmanību, nāk no Austrumlondonas. Savukārt Magic Wands ir duets no Losandželosas, ASV.

Arī šis pieejams brīvai lejupielādei šeit.


Placebo – „Wouldn’t It Bee Good” [PIAS]

Atceros vēl 2001.gadu, kad kvēlākie Placebo fani pie Ķīpsalas halles sapulcējās vēl krietni pirms koncerta un aiz slēgtām durvīm bija saklausījuši, kā grupa soundčekingā izpildījuši Depeche Mode dziesmu „I Feel You”. Tad sekoja nākamais pārsteigums – Placebo versija par Boney M smieklīgo „Daddy Cool”, kas ar Molko vokālu pat izklausījās piedauzīgi(!). Vēl pēc tam – līdz asarām smeldzīga versija par Keitas Bušas „Running Up That Hill” un The Pixies klasiskais „Where Is My Mind?” 2003.gada „Sleeping With Ghosts” tūrē un galu galā arī pilns kaverversiju albums, kas tika izdots tā gada rudenī.

2009.gadā Placebo ir nolēmuši atkal pievērsties kaverversijām, un šoreiz par mērķi ir izvēlēts 80’to gadu synth-pop ne tā spožākā vērtība – Niks Kēršavs. Un jau atkal Placebo ir trāpījuši tieši mērķī. Gluži kā gadījumā ar „Daddy Cool”, šī naivā sintpopa dziesmiņa nu ir ieguvusi pavisam citu auru, un es pat nešaubos, ka tā kļūs par vienu no spēlētākajiem ģitār-gabaliem šīs vasaras AMG ballītēs. Jo bez Placebo jau tāpat iztikt nevarēs... :-)

Dziesmu iespējams iegūt, nopērkot singlu „For What It’s Worth”, kur b-puses skaņdarbs ir tieši „Wouldn’t It Be Good.


Blue Roses – „Moments Before Sleep” [XL]

Šis ir vēl viens b-puses skaņdarbs no šonedēļ izlaista singla, kas pretendē uz AMG nedēļas labākā singla statusu. Tiesa gan, Blue Roses aktuālais gabals „I Am Leaving” saņēma vērtējumu 6/10 un īpašu uzmanību neizpelnījās. Toties b-puse – „Moments Before Sleep” – jau ir daudz baudāmāks un skaistāks, manuprāt.

Blue Roses ir skatuves vārds pavisam jaunai angļu dziedātājai Laurai Grovsai, kas pavisam nesen uz pazīstamā ierakstu leibla XL laidusi klajā kritiķu visai augstu novērtētu debijas albumu „Blue Roses”. Lai arī pēdējos gados britu mūzikā ir parādījušās vairākas jaunas folk mūzikas stilu pārstāvošas dziedātājas, jāpiekrīt – kaut kāds šarms no šīs meitenes staro.

SINGLI - Ceturtdiena, 4.Jūnijs

White Rose Movement - "Cigarette Machine"

Release date: 01/06/2009
Label: Rough Trade
AMG rating: 7/10


Ja popmūzikā 2009.gads ieies mūzikas vēsturē kā electro-pop grupu un izpildītāju pārpildīts gads, tad rokmūzikā šogad aktuālākās tendences ir lo-fi uzvaras gājiens un post-punk atdzimšana.

Kamēr tas viss vēl nav apnicis un pieriebies, tikmēr baudām, cik nu varam. Lūk, kārtējā jaunā grupa no Londonas, kas darbojas šajā lauciņā, turklāt savā mūzikā izmanto arī šo to no 80’to gadu new wave/electronica elementiem ala Depeche Mode vai Duran Duran.

White Rose Movement šī gan nav absolūtā debija, jo viņu pirmais albums „Kick” nāca klajā pirms trīs gadiem. Taču es nešaubos, ka daudz lielāka uzmanība grupai būs pievērsta šovasar, kad gaidāms viņu otrais albums. Šobrīd piedāvājam tā pirmo singlu – eleganto „Cigarette Machine”. Jāpiebilst, ka singls iznācis tikai plates formātā, turklāt limitētā daudzumā. Tamdēļ tiem, kas pie šī retuma tikt nevar, piedāvāju dziesmu lejuplādēt (un pie tam – legāli!) šeit:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&p=6369&more=1&c=1&tb=1&pb=1


The Sounds - "Dorchester Hotel"

Release date: 01/06/2009
Label: Arnioki Records
AMG rating: 7/10


Viens no albumiem, kas iznāk šonedēļ, bet kam acīmredzot šonedēļ tomēr nepietiks laika, ir grupas The Sounds jaunākais disks „Crossing The Rubicon”.

The Sounds nebūt nav jauna grupa, patiesībā tā izveidota jau pirms desmit gadiem Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Grupā darbojas pieci cilvēki ar solisti Maju Ivarsoni priekšgalā. Jau ar debijas plati, 2002.gadā izdoto „Living In America” grupa izpelnījās plašu uzmanību dzimtajā Zviedrijā un nopelnīja arī „Grammis” balvu par gada labāko debiju. Turklāt albums kļuva arī salīdzinoši pirkts ASV, kas savukārt nozīmēja lielāku orientēšanos uz šīs valsts mūzikas tirgu.

2006.gadā The Sounds iesildīja Panic At The Disco, gadu vēlāk Shiny Toy Guns viņu koncerttūrēs. Starp citu, tieši pēdējie arī ir vistuvāk pielīdzināmie The Sounds skanējumam. Vai arī mēģiniet iztēloties, kas sanāktu, ja sakrustotu pieminētos Panic At The Disco ar kādu new wave grupu. Piemēram, Blondies. Starp citu, šovasar tieši The Sounds būs iesildītāji No Doubt atgriešanās tūrei!

Dziesma "Dorchester Hotel" dzīvajā:


Vēl šodien izvērtējām:


Tiny Masters Of Today - "Pop Chart" [Mute; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
The Answering MacHine - "Obviously Cold" [Heist or Hit; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10

03 jūnijs, 2009

SINGLI - Trešdiena, 3.Jūnijs

Placebo - "For What It's Worth"

Release date: 01/06/2009
Label: PIAS
AMG rating: 8/10


Nu jau vairs uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt dienas, kad beidzot klajā nāks Latvijā diezgan ilgi gaidītais jaunākais (nu jau sestais) Placebo albums „Battle For The Sun”. To pirms diviem mēnešiem ieskandināja par velti lejupielādējamais titulgabals, bet šonedēļ veikalu plauktus sasniedzis pirmais oficiālais albuma singls – T-Rex un glam-rock atgādinošais „For What It’s Worth”.

Jāsaka godīgi, ka pēc lielās sajūsmināšanās par „Battle for the Sun” šis singls likās kā liels solis atpakaļ, un es jau pat paspēju paredzēt, ka šis varētu kļūt par tikai otro singlu Placebo karjerā, kas nesasniegs mēneša Top 20. Tomēr ar katru nedēļu šis lecam-gabals (vārdu salikums, ietekmējoties no „cepam-gaļa”) iekurināja arvien vairāk un vairāk, līdz nu jau ir kļuvis par vienu no spēlētākajiem skaņdarbiem AMG. Turklāt, ātrumā pārskrienot nu jau AMG fonotēkā esošajam jaunajam albumam, pirmais secinājums ir – albums tiešām iznācis labs! Braiens Molko nebūs melojis ne par mata tiesu – jaunā plate patiešām ir neticami pozitīva un vasarīga. Tāda, kādu Placebo savas karjeras laikā vēl nav radījuši.

Labi, par albumu plašāk pēc nedēļas, bet šobrīd piedāvāju „For What It’s Worth” kā vienu no reālākajiem pretendentiem uz AMG šīs nedēļas labākā singla statusu.



Kasabian - "Fire"

Release date: 01/06/2009
Label: Columbia
AMG rating: 7/10


Daudz vairs nav palicis arī līdz trešā Kasabian studijas albuma iznākšanai. Arī šis albums (ar savādo nosaukumu „West Ryder Pauper Lunatic Asylum”) klajā nāks nākamnedēļ, un to noteikti izvērtēs AMG.

Plates pirmais oficiālais singls ir dziesma „Fire”, kas savā ziņā atšķiras no iepriekšējiem grupas hītiem AMG (lielākais no tiem – „Cut Off” – 3.vieta 2005.gada februārī) – tas nav tik izteikti elektronisks un atbilst vairāk rokmūzikas lauciņam. Toties Kasabian saglabājuši savu nepieradinātību un pietiekami dziļās atsauksmes uz leģendāro madchester mūzikas novirzienu. Jo īpaši šis singls asociējas ar Stone Roses daiļradi.

Starp citu, dziesmai arī ļooti labs videoklips! Viens no pagaidām gada labākajiem manā skatījumā!


Vēl šodien izvērtējām:
Matt & Kim - "Lessons Learned" [Artwerk Music; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Blue Roses - "I Am Leaving" [XL; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Gang Gang Dance - "First Communion" [Warp; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Enter Shikari - "Juggernauts" [Tiny Evil; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10
Plastic Little - "La La Land" [Halftime Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10
Pop Levi - "Police $ign" [Counter Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10

ALBUMS - Crocodiles - "Summer Of Hate"

CROCODILES – „Summer Of Hate”

Release date: 01/06/2009
Label: Fat Possum
AMG rating: 6/10


1.jūnijs šogad Eiropā vairāk asociējas nevis ar Bērnu Aizsardzības dienu, bet gan ar pēdējā laikā ASV underground mūzikas aprindās ļoti populāru kļuvušo mūzikas paveidu, ko apzīmē kā „lo-fi”. Tieši šajā dienā Eiropā tiek izdoti uzreiz divi no aktuālākajiem šī novirziena albumiem.

Lai arī pasaules uzmanība visvairāk pievērsta Wavves un šīs apvienības jaunākajam albumam „Wavvves”, AMG vismaz šobrīd interesantāks un saistošāks liekas viņu tautiešu un kolēģu Crocodiles debijas ieraksts „Summer of Hate”. Iespējams, tāpēc, ka šis nav tik izteikts lo-fi sajaukums ar pustraku noise-pop. Šajā albumā jau diezgan izteikti jūtamas arī 70’to gadu nogales (Echo & The Bunnymen; starp citu, grupas nosaukums cēlies no Echo & The Bunnymen 1980.gada albuma „Crocodiles”) un 80’to gadu nogales (Jesus And Mary Chains, īpaši 1989.gada albums „Automatic”) post-punk ietekmes.

Par pašu grupu informācija internetā ir visai skopa. Grupas kodolu veido divi puiši – Čārlzs Rouvels un Brendons Velčezs, abi nāk no Kalifornijas. Arī šeit var vilkt paralēles ar jau pieminēto Wavves. Interesanti, ka pat ierakstu leibls abām grupām ir viens un tas pats – Fat Possum.

„Summer of Hate” iesākas ļoti dejiski un pozitīvi ar vienu no šobrīd aktuālākajiem hītiem AMG – „I Wanna Kill” (jā, pēc nosaukuma nepateiksi, ka pozitīvisms tā vien staro no šī skaņdarba...), kā arī mazliet agresīvāko, taču joprojām dejisko un uz post-punk pamatiem balstīto „Soft Skull (in my room)”.

Diemžēl īsti nepārliecina albuma vidusdaļa (nosacīti, jo viss albums vispār ir tikai nedaudz vairāk kā pusstundu garš!), kura vietām šķiet pārāk miegaina („Here Comes The Sky”) un vienveidīga („Sleeping With The Lord”). Toties plate noslēdzas ar mīlīgo un relaksējošo, septiņu minūšu garo treku „Young Drugs”, kas jau atkal rada vēlmi šo albumu noklausīties vēlreiz.

Jebkurā gadījumā – Crocodiles ir viens no šī mēneša interesantākajiem atklājumiem, kas personīgi man no jauna liks izvērtēt Wavves albumu, kuru savulaik novērtēju ar zemo 4/10. Varbūt, ka aprīlī vēl tā īsti nebiju gatavs lo-fi stilam? Iesaku arī Jums šo jauno mūzikas vilni sākt baudīt tieši ar Crocodiles plati „Summer of Hate”.


Crocodiles - "I Wanna Kill":

02 jūnijs, 2009

DMS - Otrdiena, 2.Jūnijs

Desire – „If I Can't Hold You” [Italians Do It Better]

Šovakar pēc 2 nedēļu pārtraukuma AMG piedāvā atkal vienu ļoti spēcīgu skaņdarbu no „Different Music Selection” izlases.

Tas ir jauns amerikāņu mūziķa Džonija Džūela projekts (iepriekš bijis pazīstams kā Chromatics un Glass Candy dalībnieks) – Desire un pilnīgi jauns, oficiāli pat nepieejams skaņdarbs „If I Can't Hold You”. Vokāls šajā dziesmā pieder kādai Meganai Luīzei. Ja informācija nemelo, tad jau tuvākajā laikā šim vajadzētu parādīties vismaz 12 collu vinila plates izskatā uz mums jau labi pazīstamā leibla Italians Do It Better, kuru izveidojis, starp citu, jau pieminētais Džūels.

Lirisks un skaists elektroniskās mūzikas paraugs, kas varbūt ir nedaudz par depresīvu un skumju, lai tiktu iekļauts kādā AMG ballītes chill-out dziesmu sarakstā, bet tomēr atzīmējams kā ļoti interesants un baudāms darbs.



Passion Pit – „The Reeling” (Shuttle’s Super Club Mega Mix ’99) [free d/l]

Mums jau labi pazīstams skaņdarbs, šoreiz pārmiksēts ballīšu vajadzībām. Pavisam noteikti šo izmantošu piektdienas karstajā miksā. Jāpiebilst, ka zem nosaukuma „Shuttle” neslēpjas kāds jauns talants vai labi zināms maksējies dīdžejs. Kā izrādās, šo remiksu veidojuši paši Passion Pit dalībnieki. Turklāt tas pieejams par baltu velti šeit.


Blank Dogs – „No Compass” [In The Red]

Kā labi atzīmēja pitchorkmedia.com žurnālists, dīvaini, ka Blank Dogs savu debijas albumu „Under and Under” laiž klajā vasaras sākumā, tas vairāk iederētos kādā helovīna pasākumā rudenī. No vienas puses pabaiss, bet no otras – diezgan dejisks 70’to gadu beigu post-punk stilā ieturēts skaņdarbs.
Dziesmu iespējams paklausīties šeit.

Crocodiles – „I Wanna Kill” [Fat Possum Records]

2009.gada viena no iezīmēm ir t.s. lo-fi mūzikas stila arvien lielāka nostiprināšanās, jo īpaši amerikāņu pop/rock mūzikā. Kā lielākie celmlauži jāmin šobrīd aktuālie Wavves, taču, ja runājam par konkrētiem skaņdarbiem, tad man pat šis Crocodiles gabals „I Wanna Kill” šķiet mīļāks un interesantāks. Albumu („Summer of Hate”, iznāk šonedēļ) gan neesmu dzirdējis vēl.
Dziesmu iespējams paklausīties šeit.

ALBUMS - Broken Records - "Until The Earth Begins To Part"

BROKEN RECORDS – „Until The Earth Begins To Part”

Release date: 01/06/2009
Label: 4AD
AMG rating: 7/10


Ja Arcade Fire būtu no Skotijas un izdomātu apmainīt Winu Batleru pret Brendonu Flauersu no The Killers, tad aptuveni šādi tas viss varētu izklausīties.

Lai arī The Killers (tāpat kā Coldplay vai U2) pēdējos gados ir kļuvis teju vai par lamuvārdu mūzikas recenzijās, šis nav tas gadījums. Broken Records ir patiešām patīkama vēsma no Skotijas. Grupa jeb – līdzīgi kā gadījumā ar pieminētajiem Arcade Fire – septiņu cilvēku rok-orķestris, dibināts tikai pirms divarpus gadiem Edinburgā; šogad uz leibla 4AD beidzot klajā nācis Broken Records debijas albums „Until The Earth Begins To Part”.

Plašāku uzmanību grupa izpelnījās pērnā gada vasarā, kad iznāca pirmie divi grupas singli. Toreiz populārais britu mūzikas žurnāls NME Broken Records nosauca par „vienu no saistošākajām jaunajām britu grupām”.

Pieļauju, ka pašiem Broken Records vārdu salikums „Arcade Fire” jau ir līdz mielēm piegriezies, tāpēc nebūšu ļauns un neteikšu, ka visspēcīgāk grupas mūzika saistās tieši ar šo kanādiešu ansambli. Vien piebildīšu, ka atšķirībā no Arcade Fire, Broken Records neskan tik... rietumnieciski, ja tā var izteikties. Viņu mūzikā jūtamas arī zināmas balkānu folk-rock ietekmes, kur kā piemērus varētu minēt Zeka Kondona projektu Beirut.

Kārtējais albums, kam jāļauj nosēsties, un kurā, iespējams, neiemīlas ar pirmo klausīšanās reizi, taču ieraksts, kas ir patīkama atpūta no ierastās pop vai rock mūzikas. Arcade Fire faniem varētu pat ļoti patikt.


Šobrīd aktuālais singls "Until The Earth Begins To Part". Manuprāt, nav no spožākajiem albuma mirkļiem, taču toties video ir saistošs: