25 septembris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (21.09.-27.09.)

Magic Wands - "Kiss Me Dead" [Bright Antenna]
(from „Magic, Love & Dream” EP, out now)
AMG rating: 9/10


Šīs nedēļas DMS labākais skaņdarbs nāk no kāda saldā pārīša Nešvilā. Kriss un Deksija iepazinušies pirms diviem gadiem, nejauši sarakstoties internetā, kur Kriss sērčojis Deksijas MySpace lapu. Dzirkstelīte iešķīlās, un drīz vien Deksija no savas dzimtās Losandželosas pārvācās pie sava mīļotā uz Nešvilu, bet jau pagājušā gada Valentīna Dienā iznāca abu debijas singls „Teenage Love”.

Šogad uz leibla Bright Antenna ASV iznācis abu darinātais EP ar četrām dziesmām, no kurām viena ir šī – ļoti skaistais un melanholiskais, ņujorkiešu MGMT skanējumu atgādinošais „Kiss Me Dead”. Starp citu, nākamnedēļ piedāvāšu vienu The xx remiksu citai Magic Wands dziesmai, bet pagaidām priecājieties par šo:


Lake Heartbeat - "Blue Planet" [Service]
(MP3 single, available now)
AMG rating: 8/10

Jau pagājušajā nedēļā mūsu uzmanību piesaistīja šis zviedru kolektīvs Lake Heartbeat ar skaņdarbu „Mystery” no rudenī gaidāmā debijas albuma „Trust in Numbers”, bet tomēr nedēļas DMS pieciniekā šī dziesmiņa neiekļuva. Šonedēļ mūsu rīcībā nonāca VĒL skaistāks Lake Heartbeat gabals „Blue Planet” no minētās plates (tā iznāks novembrī). Balērisks, pludmales saulrieta skaņdarbs. Ļoti varētu patikt no pārējā bara nomaldījušies pārīšiem... :)

Klausīties šeit:
http://hypem.com/track/914932/Lake+Heartbeat+-+Blue+Planet

The Golden Filter - "Thunderbird" [Dummy]
(12” single, out in November)
AMG rating: 8/10

Ilgi domāju – kur es esmu dzirdējis par projektu The Golden Filter, ja jau skaidri zinu, ka neesmu nekad klausījies viņu līdz šim slavenāko hītu „Solid Gold”? Atcerējos. Pavasarī viens pēc otra AMG fonotēkā iebira uzreiz divi fantastiski remiksi: Little Boots dziesmai „New in Town” un Empire of the Sun „We Are the People”. Kā izrādās šī Ņujorkas dueta kontā ir arī FANTASTISKS pērnā gada Cut Copy dziesmas „Far Away” mikss. To tad arī nekavējoties iekļāvu šīs nedēļas karstajā miksā, bet DMS izlasē iekļūst „Thunderbird” – lipīgs disko ritmos ieturēts stilīgs deju gabals, kura lielākie trumpji ir lieliskā basu līnija, samtainais sievietes vokāls un sapņainā sintezatora partija. Starp citu, plates formātā singls iznāks novembrī, bet jāgaida arī tā, JO b-pusē būs... White Stripes „The Hardest Button to Button” kaverversija.. Tas varētu būt ļoooti interesanti!

Kačāt šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13394-thunderbird/

Priors - "What You Need" [Eye Industries]
(CD single, out in October)
AMG rating: 8/10


Lielisks saulains house skaņdarbs no Francijas. Priors ir jauns duets, kura viena puse ir kāds Jans Destanjols, ko mēs iepazinām šī gadsimta pašā sākumā Modjo sastāvā. Atcerieties vēl tādu hītu kā „Lady (hear me tonight)”? :) Tipisks t.s. french-house skaņdarbs, ar Daft Punk un agrīno Basement Jaxx repetitīvo ritmu un sintiņiem. Oktobrī iznāks oficiāls singls uz britu leibla Eye Industries, droši vien tur būs arī radio versija, kas mēģinās iekļūt oktobra AMG topā, bet pagaidām varam paklausīties extended versiju šeit:

The Drums - "Let’s Go Surfing" [self-released]
(self-released)
AMG rating: 7/10


Jā, šie ir tie paši The Drums no ASV, kas pirms nedēļas izcīnīja AMG DMS dziesmas titulu ar pozitīvi kjūrisko „I Felt Stupid”. Man par lielu (bet patīkamu) pārsteigumu šī dziesmiņa, kā izrādās, izpelnījusies pagājušajā nedēļā lielu uzmanību arī citos gan ASV, gan britu mūzikas mēdijos. NME pat piedāvāja īsu interviju ar Boju Džordžu, kurš tika noķerts uzreiz pēc The Drums koncerta un nebeidza slavēt šos jauniešus. Nu ko? Rādās, ka esam liecinieki jaunu indie mūzikas zvaigžņu piedzimšanai. Viņu pirmais ieraksts vēl tiek gaidīts, bet tikmēr MP3 formātā piedāvājam vēl vienu viņu dziesmiņu – daudz pancīgāko un lēkājošāko „Lets Go Surfing”:

Kačāt šeit:
http://rcrdlbl.com/2009/07/07/exclusive_new_download_the_drums_let_s_go_surfing_digital_single

Un visbeidzot, lai vīkends jautrāks, nobeigumā:

HOT MIX FOR THE WEEKEND

Layo & Bushwacka! – „The Raw Roud” (Nic Fanciulli remix) [Olmeto]
Erick Morillo feat Deborah Cooper – „I Get Lifted” (Stephan Luke dub) [Subliminal]
Mika – „We Are Golden” (Jokers on the Scene remix) [Uni Records]
Moby – „Mistake” (Lifelike remix) [Little Idiot]
Cut Copy – „Far Away” (The Golden Filter remix) [Modular Recordings]
Dragonette – „Pick Up The Phone” (Richard X 12inch remix) [white label]

NEDĒĻAS SINGLS (21.09.-27.09.)

Moby - "Mistake"

Release date: 14/09/2009
Label: Little Idiot
AMG rating: 8/10


Nedēļā, kad mums nav neviena izteikta līdera jeb singla, no kura aiz sajūsmas spiegt, par Nedēļas Singlu kronējam Mobija trešo pienesumu no pēdējā studijas albuma „Wait for Me”, dziesmiņu „Mistake”. Un tam ir vairāki iemesli.

Pirmkārt, joprojām patīkamās atmiņas no 2009.gada vasaras un, protams, Positivus festivāla Salacgrīvā, kura noslēgums padevās tik grandiozs tieši pateicoties šim omulīgajam, mazajam vegānam no Ņujorkas, kurš, starp citu, pamanījās TUR nospēlēt arī šo dziesmu. Otrkārt, pats gabals manā skatījumā ir viens no albuma „Wait For Me” hailaitiem. Kaut gan, piekrītu, ka izrauta no konteksta (lasi – izdota kā singls) šī dziesma vairs tik burvīga nemaz nav.

Trešais un šoreiz galvenais iemesls ir šī singla SATURS. Vienmēr patīkami saņemt singlu ar 5-6 vai kā šajā gadījumā – 8 remiksiem, taču lielākoties no tiem izdodas atlasīt labi ja 1-2 veiksmīgus miksus. Šajā gadījumā no visa lielā maxi-singla izmetams ir tikai viens „Mistake” pārveidojums, kas šo singlu ļauj baudīt jau kā vienu veselu, atsevišķu ierakstu, nevis tikai dziesmu.

Un vēl - atkal jau ļoti jauks klips padevies dziesmai. Sentimentālam cilvēkam jau daudz nevajag... ;)

Jaunie Singli (24.09.2009)

Šis kopsavilkums nav pieejams. Lūdzu, noklikšķiniet šeit, lai skatītu ziņu.

24 septembris, 2009

Muse - "The Resistance" (2009)

MUSE – „The Resistance”

Release date: 14/09/2009
Label: Helium 3
AMG rating: 6/10


Šodien, saņemot ziņu, ka Muse jaunais albums sasniedzis albumu topa virsotni uzreiz 16 dažādās valstīs, tostarp Lielbritānijā, Austrālijā un Kanādā, beidzot šim ierakstam uzmanīgāk pievērsos arī es.

Šķiet, ka par Muse kulta statusu vairs nav jāšaubās, jo es neatminu, par kuru vēl no jaunajiem albumiem šogad būtu runāts un rakstīts tik ļoti, kā par „The Resistance”. Pat jaunākais U2 ieraksts šajā ziņā atrodas stipri ēnā. Tas faktiski atvieglo arī manu uzdevumu, jo nav gari un plaši jāstāsta, kā tapis albums, kas un kur to producējis, ko brokastīs ēd Metjū Belamijs un galu galā – kādas noskaņas virmo jaunajā platē. Varu tikai īsumā izklāstīt savu viedo viedokli par šo plati.

Jaunais albums iesākas MASĪVI! Neko nevilcinoties, neievadot un neķircinot, Muse uzreiz ķeras pie sava klausītāja ar plates nesošo singlu „Uprising”, kurā var just ļoti lielas atsauces uz grupas iepriekšējo ierakstu „Black Holes and Revelations”. Muzikāli arī šī ir slīdoša, glemrokam tuvināta stadion-himna ar pulsējošu un paņemošu ritmu, bet lirikā Belamijs turpina cīņu pret ļaunajiem spēkiem: „They will not force us / They will stop degrading us / They will not control us / We will be victorius”. Noslēpumā paliek vien tas, vai šoreiz runa ir par mazajiem zaļajiem citpasaules rūķīšiem, vai par pašmāju politiķiem... No otras puses – kāda starpība? Ja pie šāda ritma un melodijas n-to tūkstošu fanu pavadībā PATS Metjū Belamijs aicina kopīgi pret KAUT KO cīnīties, tad kāda starpība, pret ko, vai ne? :) Atmetot, ironiju, šis tiešām atkal ir ļoti veiksmīgs un perfekti uzcepts hīts, kas, nešaubos ne sekundes simtdaļu, būs viens no kulminācijas brīžiem jaunajā Muse koncerttūrē.

Arī turpinājums ir samērā iespaidīgs – seko melanholiskā Muse puse tituldziesmā „Resistance”, kas kārtējo reizi apliecina puišu spējas radīt apbrīnojami skaistas un ļoti lipīgas melodijas, turklāt gan ar lielisku piano ievadu, gan teicamu ritma kāpinājumu, gan kulmināciju – atkal jau stadioniskā piedziedājumā: „Love is our resitance / They keep us apart and they won't stop breaking us down”.

Mans personīgais lielākais favorīts noslēpts albuma trešajā skaņdarbā. Interesanti, ka šo dziesmu, vēl pirms es biju paspējis noklausīties visu albumu, man iepriekšējā nedēļas nogalē, ne pārāk veselīgā svētdienas rītā piedāvāja paklausīties kāds gādīgs cilvēks. Pēc pirmajām dziesmas taktīm nojautu, ka ŠĪ IR TĀ dziesma, kuru kritiķi vienbalsīgi dēvē par Muse iekāpšanu Depeche Mode zābakos. Nudien, ļoti depešisks piedziedājums, turklāt šis ir arī elektroniskākais no „The Resistance” skaņdarbiem. Bet tas piedziedājums... Perfekti, tiešām teju perfekti trāpīts desmitniekā. Lūk, šādi piedziedājumi arī pietrūkst jaunajā Depeche Mode albumā diemžēl. „I want to exorcise the demons from your past / I want to satisfy the undisclosed desires in your heart” turpina skanēt prātā vēl ilgi pēc dziesmas beigšanās. Tiesa gan, pieļauju, ka daļai die-hard Muse fanu šis varētu ne tuvu nebūt iecienītākais savu elku gabals. Un saprotu viņus.

Diemžēl šeit arī Muse uzvaras gājiens beidzas... Seko ļoti dīvaina parodija par Queen dziesmā „United States of Eurasia”. Nudien nezinu, vai tas ir domāts, kā joks vai ne, bet dziesma patiešām labāk iederētos kādā komēdijā par Frediju Merkūriju, nekā Muse albumā. Šis, starp citu, bija pirmais singls, kas vasarā bija pieejams internetā, kuru noklausoties es pat atļāvos šo singlu ignorēt, jo ļoti nevēlējos rakstīt ko līdzīgu kā pitchforkmedia.com, kas tomēr singlu izrecenzēja un ielika atzīmi. 2. Nē, nevis 2 no 5. 2 no 10!

Ar nākamajiem trim gabaliem Muse it kā atgriežas savās sliedēs, jo īpaši „Unnatural Selection” un „MK Ultra” ir tipiski Muse skaņdarbi, kādus var atrast grupas pirmajos trīs albumos, turklāt nav arī sliktas šīs dziesmas, taču... visu laiku nepamet sajūta, ka tas viss jau ir bijis un viss jau ir dzirdēts. Tiešām jāiekrīt kādam britu kritiķim, ka šīs dziesmas mierīgi varētu būt bijušas b-puses dziesmas iepriekšējo albumu singliem. No savas puses gan gribētu uzslavēt „Unnatural Selection” enerģisko ģitāras rifu un bridža melodiju, savukārt „MK Ultra” ievadošais sintezators liek aizdomāties, ka beigu beigās varētu sanākt arī neslikts, piemēram, trešais vai ceturtais albuma singls.

Nu un visbeidzot, albumu noslēdz jau pirms gada aprunātā trīsdaļīgā simfonija, kuru Belamijs esot ar pārtraukumiem rakstījis vairākus gadus. Interesanti, ka tieši šī „Exogenesis: Symphony, part I, II, III” ir tā, kas izsaukusi lielāko sajūsmu daudzu ārvalstu kritiķu slejās. No savas puses piebildīšu, ka „Exogenesis” ir tik tiešām baudāms muzikāls darbs, tomēr... vai šim ir vieta vienā platē ar hītsingliem – diez vai... Man šo labāk gribētos baudīt plašākā veidā un kādā atsevišķā EP, teiksim, uz minūtēm 25-30. Bet principā apokaliptiskajam Muse noskaņojumam šis ir lielisks muzikāls skaņu celiņš, turklāt simfonijas 1.daļā ļoti iepriecina Belamija lieliskais falsets, kas šeit nu reiz ir perfekti vietā.

Nu ko? Gribēju īsi, sanāca, kā vienmēr. :) Rezumējums būtu sekojošs – šis ir albums ar atkal jau diviem ĻOTI spēcīgiem singliem (ja Muse draudzēsies ar veselo saprātu un kā nākamo singlu izdos „Undisclosed Pleasures”, AMG jau tagad apsola augstas vietas!), un vēl pāris aizraujošiem koncert-gabaliem, taču nepamet sajūta, ka šis ne tuvu nav grupas spēcīgākais albums. Un to es saku par grupu, kura, manuprāt, ir spēcīgāka koncertos, nevis ierakstos.

Bet Muse ir Muse. Kolekcijā noderēs, ticiet man! :)

"Undisclosed Desires" dzīvajā pirms divām nedēļām (esi pacietīgs, dziesmai pusotru minūti garš ievads atšķirībā no albuma versijas):


Aktuālā singla "Uprising" oficiālais video:

Muse - "Black Holes and Revelations" (2006)

MUSE – „Black Holes And Revelations”

Release date: 03/07/2006
Label: Helium 3
AMG rating: 7/10
Tracklist:

01. Take a Bow
02. Starlight
03. Supermassive Black Hole
04. Map of the Problematique
05. Soldier’s Poem
06. Invincible
07. Assassin
08. Exo-Politics
09. City of Delusion
10. Hoodoo
11. Knights of Cydonia

Muse ceturtais studijas albums „Black Holes and Revelations”, kas tika ierakstīts Ņujorkā un Francijā, tika izdots 2006.gada jūlijā, grupai jau esot superzvaigžņu statusā. Neskatoties uz to, „Black Holes and Revelations” ievērojami atšķīrās no iepriekšējiem Muse darbiem, galvenokārt jau lirikas ziņā. Tā vairs nebija par attiecībām un jūtām, bet gan ar politisku un zinātnisku zemtekstu. Turklāt arī muzikāli Muse bija kļuvuši daudz pieejamāki masām. Ne velti par saviem iedvesmas avotiem ceturtajam albumam Muse minēja grupas Queen, Depeche Mode un Franz Ferdinand.

Tomēr albums joprojām bija komerciāli veiksmīgs, Lielbritānijā vien sasniedzot dubulto platīna statusu un, protams, neizbēgami ierindojoties 1.vietā pārdotāko albumu sarakstā. Turklāt „Black Holes and Revelations” tika nominēts arī 2006.gada Mercury Music balvai, ko gan tomēr zaudēja Arctic Monkeys debijas ierakstam. Toties albums grupai atnesa divus superhītus – „Supermassive Black Hole” un „Starlight”, kuriem sekoja vēl trīs singli – arī tie iekļuva Anglijas pirktāko singlu topā.

Kā jau minēju, šajā albumā Muse bija izteikti mainījušies. Labākais piemērs, šķiet, ir albuma pirmais singls „Supermassive Black Hole”, kura skanējumā var atrast tādus it kā no Muse tālu stāvošu stilu kā glam rock, funk un pat disco pazīmes. Interesanti, ka šīs dziesmas dejiskie vaibsti esot radušies, Metjū Belamijam vienu laiku aizraujoties ar DJ mākslu.

„Map of the Problematique” atsevišķi mūzikas mēdiji pielīdzināja Depeche Mode skanējumam, lai arī tajā jūtams progressive rock un industrial pieskāriens – vēl viens stils, kas līdz šim nebija gluži rakstutīgs Muse. „Soldier’s Poem” – pilnīgi akustiska balāde Rufusa Veinraita stilā, kuru ar militāro bungu ritmu turpina „Invincible”.

Tomēr vislielākās izmaiņas Muse skanējumu skāra tieši lirikas ziņā. Tieši šajā albumā Muse uzsāka to, ko turpina joprojām – cīnīties pret kādu viņiem vien zināmu varu, kas grupas dziesmu tekstos ir acīmredzami sliktie. Par politisko pieskaņu liecina kaut vai albumu ievadošās rindiņas dziesmā „Take a Bow”: „Corrupt, you corrupt / And bring corruption / To all that you touch.” Tāpat tieši „Black Holes and Revelations” platē pirmoreiz tika aizskārtas šobrīd neatņemami tuvās Muse tēmas par Pasaules Jaunās Kārtības konspirāciju un citplanētiešu uzbrukumiem.

Neskatoties, ka šis ir nešaubīgi komerciālākais (nu ja atskaita lirisko pusi, protams) Muse albums līdz šim, kritiķi Lielbritānijā joprojām lēja medus vārdus trijotnei. Tādi zināmi un ietekmīgi mēdiji kā New Musical Express un Drowned in Sound pat piešķīra ļoti augsto atzīmi 9/10. Citādās domās gan bija viņu amerikāņu kolēģi, piemēram, Pitchfork „Black Holes and Revelations” novērtēja vien ar 4/10...

Pateicoties „Black Holes and Revelations” un tai sekojošajai koncerttūrei, Muse BEIDZOT izdevās novērtēt arī Latvijas publikai. Jāpiebilst, ka šī bija līdz šim milzīgākā un arī garākā grupas koncerttūre, kura ilga vairāk nekā pusotru gadu! Tās laikā tika apbraukāti teju visi kontinenti un visas pasaules malas, mazītiņo Latviju ieskaitot. Neaizmirstama nakts Rīgā 2007.gada 3.jūlijā.

Patīkamākais, ka tieši šī tūre tika dokumentēta. Aptuveni divas nedēļas pirms Rīgas koncerta Muse sniedza divus izpārdotus koncertus atjaunotajā Vemblija stadionā, tādējādi kļūstot par pirmo grupu, kas uzstājas šajā vēsturiskajā, bet pilnībā renovētajā vietā. Šie divi vakari tika safilmēti, un vēlāk materiāls tika izdots DVD formātā ar nosaukumu „HAARP”, ko es iesaku ikvienam cilvēkam, kas 2007.gada 3.jūlijā bija Arēnā Rīga, kā arī visiem tiem, kas tur nebija. Tas IR jāredz, kaut vai tikai DVD ierakstā.

Jumtu raujošais
"Knights of Cydonia" no HAARP DVD:


Un lielākais albuma hīts no šī paša HAARP DVD - "Starlight":

Muse - "Absolution" (2003)

Mazliet aizkavējušies vēl divi rakstiņi par pagājušās nedēļas AMG galveno mākslinieku - Muse. Sorrī mī bī... ;)


MUSE – „Absolution”

Release date: 21/09/2003
Label: A&E Records
AMG rating: 8/10
Tracklist:


01. Intro
02. Apocalypse Please
03. Time Is Running Out
04. Sing for Absolution

05. Stockholm Syndrome
06. Falling Away with You
07. Interlude
08. Hysteria
09. Blackout
10. Butterflies and Hurricanes
11. The Small Print
12. Endlessly
13. Thoughts of a Dying Atheist
14. Ruled by Secrecy

Pēc diviem gadiem Muse atgriezās ar vēl iespaidīgāku un veiksmīgāku albumu. Nereti tieši 2003.gada albums „Absolution” tiek dēvēts par Muse karjeras spožāko brīdi, kam, ņemot vērā arī tā laika sasniegumus uz skatuves, pilnībā pievienojas arī AMG. Ja ir kāds Muse albums, kas AMG skan atkārtoti, tad tas noteikti ir „Absolution”.

Tieši ar „Absolution” Muse nostiprināja savu stadion-grupas statusu, lieliski pierādot to sekojošajā koncerttūrē, kas ilga vairāk nekā gadu. Tās laikā grupa uzstājās gan ASV un Kanādā, gan Austrālijā un Jaunzēlandē, gan arī, protams, Eiropā.

Zīmīgākais brīdis šajā koncerttūrē gan bija uzstāšanās 2004.gada Glastonberijas festivālā. Pirmkārt, kā to aprakstīja paši grupas dalībnieki, tas bija viņu līdz tam lieliskākais un vērienīgākais koncerts. Otrkārt, diemžēl arī ar kādu visai traģisku gadījumu. Aptuveni stundu pēc Glastonberijas koncerta mira bundzinieka Dominika Hovarda tēvs, kurš bija klāt šajā festivālā un paspēja redzēt dēla karjeras spožāko brīdi...

Vēlāk tika ievākta arī lielā balvu raža. Saņemtas divas MTV balvas un divas balvas – Q un Brit Awards – kā labākā koncertgrupa. Ap šo laiku arī radās teju vai aksioma, ka šajā kategorijā Muse ir gandrīz nepārspējami.

"Time is Running Out" no leģendārās Glastonberijas uzstāšanās 2004.gada vasarā:


Fantastiski skaistais "Sing for Absolution" citā festivālā, bet tajā pašā vasarā:

23 septembris, 2009

Jaunie Singli (23.09.2009)

Basement Jaxx feat Sam Sparro - "Feelings Gone" [XL; 21/09/2009]
AMG rating: 6/10


Otrais singls no nupat kā iznākušā britu elektroniskā dueta Basement Jaxx jaunākā, pēc skaita jau piektā studijas albuma „Scars”. Jāsaka uzreiz, ka šī sadarbība ar pērn iepazīto austrāliešu dziedātāju Semu Sparo, manuprāt, arī ir šīs plates spožākais un pozitīvākais brīdis. Tāds neuzbāzīgs, nepiespiests dejojams dance-pop skaņdarbs, kas netraucēs nevienā ballītei un būs labs fons jūsu automašīnā ceļā uz darbu (vai atpakaļ).


Bashy feat H-Boogie - "Your Wish Is My Command" [GGI; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


Viens no interesantākajiem šīs nedēļas jaunumiem. Bashy (īstajā vārdā Ešlijs Tomass) ir kāds jauns reperis no Rietumlondonas, kurš mums pavisam nemanāmi vasaras sākumā laidis klajā debijas plati „Catch Me If You Can”. Grūti spriest par šo plati, vēl jo vairāk, ja arī citi lielākie mūzikas mēdiji albumu ir palaiduši garām, bet šis dejiskais un enerģiskais dance-pop/hip-hop singls ar teicamo H-Boogie iedziedāto piedziedājumu ir izdevies pat ļoti baudāms.

Ian Brown - "Stellify" [Polydor; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


The Stone Roses solists un Madchester mūzikas scēnas pionieris Īens Brauns šomēnes atgriežas ar savu nu jau sesto solo albumu, kas sekos pirms diviem gadiem izdotajam, politikas un kara tēmām pārsātinātajam „The World Is Yours”, no kura, kā atceramies, nāca arī AMG #1 singls „Illegal Attacks” ar Šineidas O’Okonores piedalīšanos.

Jaunais albums „My Way” nāks klajā pēc nedēļas, bet šobrīd mūsu rīcībā ir tā pirmais singls „Stellify”, kas savā ziņā iezīmē Brauna atgriešanos pie savu labāko solo albumu tradīcijām – viņa zīmoliskais vokāls, ritmisks bass un klavieres, laba melodija un savā vietā arī pūšamie instrumenti. Tiesa gan, britu prese vietām turpina vīpsnāt. Mums Īens patīk. Arvien.


Lady Gaga - "LoveGame" [Polydor; 21/09/2009]
AMG rating: 3/10


Dziesma ar slaveno piedziedājumu „I wanna take a ride/On your disco stick”. Zināt, ko Lady Gaga pastāstīja par šo piedziedājumu? Ka ar „disco stick” esot domāts vīrieša dzimumloceklis! PALDIES TEV, Lady Gaga! Bez šī komentāra mēs būtu neziņā mocījušies naktīs, nevarot aizmigt! Ja nu kāds vēlas zināt visu precīzāk, wikipedia.org piedāvā detalizētu aprakstu par to, kur un kā GaGa diskotēkā ieraudzīja kādu puisi un savēlējās nodrāzties, atvainojiet par manu franču valodu.

Ceturtais singls no „Fame”. Un aizvien dziļāk purvā. Aizvien.
http://www.youtube.com/watch?v=6fDwRRZ7eUo

Little Red - "Coca Cola" [Lucky Number Music; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


Cik žēl, ka šis bezbēdīgais, 50’to/60’to gadu popmūziku atgādinošais darbs neparādījās pie mums pāris mēnešus agrāk – nešaubos, ka mums būtu vēl viena himniņa, ko spēlēt vasaras ballītēs.

Little Red ir jauna grupa no Austrālijas, kas savā dzimtenē jau esot zināms vārds, bet nu saņēmušies iekarot arī pārējo pasauli. Grupas debijas albums „Listen to Little Red” iznāks novembrī, bet šobrīd limitētā versijā pieejams šis saulainais singls, kura spēcīgākais trumpis ir nobeiguma deklamējums: „My one and only advice / Is cold coca cola and ice”. Ģeniāli. :) Diemžēl vienlaicīgi tas ir arī lielākais dziesmas mīnuss, jo šis tik lipīgais kokakolas sauciens ilgst vien 15 sekundes, kas ir STIPRI par īsu. Savus trumpjus, tā sacīt, ir arī jāmāk īstā vietā un pareizi izmantot!


Metronomy - "Not Made For Love" [Because Music; 21/09/2009]
AMG rating: 5/10


Godīgi sakot, joprojām netieku gudrs, ko tieši britu prese pērn saskatīja Metronomy otrajā studijas albumā „Nights Out”, kas lika šai platei piešķirt tik augstus vērtējumus, turklāt NME pat pamanījās to ievietot gada(!) albumu topa 6.vietā... Stipri pārspīlēti, manuprāt.

Šonedēļ IDM/electro-pop kvartets no Londonas piedāvāja jaunu EP ar deviņiem trekiem, no kuriem gan seši ir šīs dziesmas – „Not Made For Love” remiksi, turklāt ne tie spožākie. Jebkurā gadījumā – šī EP tituldziesma ir viegls un atsvaidzinošs svētdienas chill-out skaņdarbs, kas nav tas sliktākais no šī lauciņa. Tiesa, arī nekas vairāk.

22 septembris, 2009

Ieskats nedēļas jaunumos

Sveicināti!

Heisā, jaunā nedēļā! Rudens sāk klabināties gar logiem arvien spēcīgāk un rādās, ka saulīte mūs turpmāk sildīs arvien retāk, toties mūzikas jaunumu gan ir gana, lai ar tiem nodrošinātos garajiem rudens vakariem.

Vispirms jau galvenā ziņa. Jau šobrīd varat nopirkt biļetes uz gaidāmo YACHT koncertu, kuram nu ir zināma arī notikšanas vieta. Un tā - koncerts norisināsies 17.oktobrī jaunatvērtajā koncertzālē Spīķeros, Maskavas ielā 4A. Priecīgākā ziņa - biļetes cena TIKAI PIECI LATI!!! Tas patiešām nav dārgi šajos laikos. Tiesa gan, tad ir jāiegādājas biļetes laikus, jo pie ieejas tās maksās jau septiņus latus. Turklāt vietu skaits ir ierobežots. Sīkāka informācija šeit:
http://www.tvnet.lv/muzika/news/article.php?id=529928

Otra galvenā ziņa - jau šopiektdien Studentu Klubā notiks Tribes of the City (pagaidu)Atvadu Koncerts. Tur ieejas maksa vēl demokrātiskāka (nu tak - Studentu Klubs!) - 2,5oLs. Uzstāsies arī 2008.gada AMG hīta "Mazā Paciņa" (sk. video zemāk) autori Tramplīni, kā arī DJ Uldis Rudaks, kurš noteikti nospēlēs ne sliktāk par kolēģi Ati Žagaru no AMG. :) Sīkāks info atrodams šeit:
http://notikumi.delfi.lv/news/entertainment/music/article.php?id=26957357

Trešā ziņa gan bēdīgāka... Diemžēl kaut kas nelāgs noticis ar AMG jauno singlu piegādātāju, kurš šonedēļ mums ir pienesis apaļu nullīti... :( Labā ziņa toties tāda, ka mums ir PIETIEKAMI daudz jaunu un nenoklausītu singlu sakrājies, turklāt šo to patiešām svaigu (piemēram, jauno Toma Jorka dubultsinglu) izdevās atrast arī bez mūsu uzticamā partnera. Cerams, ka nākamnedēļ jau viss būs pa vecam. Tāpēc šonedēļ "tikai" 12 jauni singli, no kuriem bez Jorka jāizceļ arī jaunie Basement Jaxx, Ian Brown, Rammstein, Moby un The Sound of Arrows singli.

Albumu frontē gan viss pa vecam. To ir PĀRPĀRĒM. Šonedēļ veikalos nonākuši sekojoši albumi (un te uzskaitu tikai tos, kas mūs interesē!!!):

Alberta Cross - Broken Side Of Time
The Almighty Defenders - The Almighty Defenders EP
Basement Jaxx - Scars
frYars - Dark Young Hearts
Joakim - Milky Ways
Kid Cudi - Man on the Moon: The End of Day
Nick Cave & Warren Ellis - White Lunar
Mika - The Boy Who Knew Too Much
Pearl Jam - Backspacer
Rain Machine - Rain Machine
Richard Hawley - Truelove's Gutter
UUVVWWZ - UUVVWWZ
Various Artists - Crayon Angel: A Tribute to the Music Judee Sill
Vivian Girls - Everything Goes Wrong

Iespaidīgi, ne? :) Lūkosim, ko spējam darīt, jo nevajag aizmirst, ka pagājušajā nedēļā tā arī palika neizvērtēti jaunie Muse un Jay-Z albumi. Tā kā darba ir pārpārēm. Tāpēc - mazāk runu, vairāk mūzikas. Ķeramies pie darbiem!

Ja nu kāds pērn palaida garām, šie ir Tramplīni ar lielisku dziesmu un arī ļoti kvalitatīvu video "Mazā Paciņa":