23 septembris, 2011

SINGLE OF THE WEEK (19.09.-25.09.)

SINGLE OF THE WEEK


Pallers - "Years Go, Days Pass" [Labrador]
(from f/c LP "The Sea Of Memories", out on September 26th)

Labrador Records Pallers spēlēto mūziku raksturo kā „deju mūziku slinkajiem un ar depresiju sirgstošiem cilvēkiem.” Nezinu par pirmajiem, bet otrajiem šis noteikti noderēs. Ārkārtīgi samtaina, plūstoša un grūvīga kompozīcija ar tikai zviedru elektroniķiem (ala jj vai ceo) raksturīgo vokālu, kas komplektā ar Depeche Mode „Violator” posmu atgādinošiem sintezatoru piesitieniem burtiski ievelk sevī. Rudens ir klāt, un tas ir atnācis ar vienu pasakaini skaistu melanholiju no Zviedrijas.

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


THREE FOR THE WEEKEND

Šī nedēļas nogale – grozi, kā gribi – ir pakārtota ģitārmūzikai. Pirmkārt un galvenokārt, šosestdien, 24.septembrī, apritēs precīzi 20 gadi kopš leģendārā Nirvana albuma „Nevermind” iznākšanas. Jau esmu stāstījis, ka par godu šim notikumam pirmdien iznāks leģendārā albuma deluxe izdevums, kas papildināts ar vēl trim CD un vienu DVD. Līdz ar to skaidrs, ka vismaz AMGmusic nometnē šī nedēļas nogale paies Nirvana zīmē. Taču otrkārt, šonedēļ par savu izjukšanu paziņoja cita leģendāra ASV rokgrupa – R.E.M. Tas savukārt nozīmē, ka pienācis laiks pārcilāt šīs apvienības vecos CD un atrast ko sen nedzirdētu tajos. Savukārt, ja nu jums ģitāru spīdzināšana un melodisku hītu klausīšanās vīkendā galīgi neiet pie sirds, piedāvāju arī vienu treku sestdienas ballītei deju zālē.

Tātad šīs nedēļas „3 For The Weekend” izlasē: viens no „Nevermind” populārākajiem skaņdarbiem – „Lithium” – dzīvajā ierakstā no 1991.gada koncerta Amsterdamā. Iespēja pavērot, kā savu sirdi izkliedz Kurts Kobeins; R.E.M. debijas singls „Radio Free Europe” un vienlaikus debija televīzijā – Deivida Letermana šovā. Iespēja ne tikai paskatīties, kā Maikls Staips izskatās ar matiem, bet arī palūkoties uz Letermana kungu pirms astoņpadsmit gadiem; Un galu galā arī viens garšīgs reivs 90’to gadu mērcē no šonedēļ iznākušā Stereo MCs jaunākā albuma „Emperor’s Nightingale”.


Nirvana – „Lithium” (Live from Amsterdam; 1991)


R.E.M. – „Radio Free Europe” (Live at David Letterman show; 1983)


Stereo MCs – „Desert Song” (album version; 2011)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru