16 februāris, 2011

NEWS: Arcade Fire triumfē arī BRIT Awards

Bez gremijiem piemītošā pompa un ažiotāžas vakar tika sadalītas arī ikgadējās BRIT Awards balvas. Jāsaka gan, ka diemžēl pēdējos gados, lai cik tas dīvaini neskanētu no manas puses, amerikāņu mūzikas balvas pasniegšanas ceremonija pat kļuvusi interesantāka. Acīmredzot var pieņemt dogmu, ka, ja ir spēcīgas problēmas neatkarīgajā (indie) mūzikā, tad tās atspoguļojas arī populārajā mūzikā. Jeb otrādi.

Vēl trakāk. Par vienu no diviem vakara lielākajiem ieguvējiem (otrs bija britu reperis Tinie Tempah, kurš esot gada labākais debitants(!) un kuram esot gada labākais singls(!!)) jāsauc Kanādas ansamblis Arcade Fire, kuri vēl tikai pirms pāris dienām par lielu pārsteigumu visiem savāca Grammy statueti par gada labāko albumu. Starptautisko izpildītāju kategorijā šo pašu balvu viņi ieguva arī vakar Anglijā, tai pieplusojot vēl vienu trofeju „Gada labākā starptautiskā grupa”.

Daudz lielāks - atvainojiet manu franču valodu - sviests notika balvu piešķiršanā pašu britu māksliniekiem. Tiesa gan, saknes jāmeklē ir jau nominantu sarakstos, jo vienīgais vērā ņemamais kandidāts uz, piemēram, gada labākā albuma statusu tika izdots... 2009.gada vasarā. Protams, runa ir par The xx debijas albumu, kura iekļaušanu nominantu sarakstā nesaprata neviens no man zināmajiem britu kolēģiem. Kur jūs, cienījamā žūrija, bijāt pirms gada?!

Tā nu gada labāko britu albuma titulu saņēma Mumford & Sons par neslikto, taču prātā nepaliekošo un visnotaļ garlaicīgo folk-rock ierakstu „Sigh No More”, gada labākais singls jau pieminētajam Tinie Tempah par „Pass Out”, gada labākais britu izpildītājs – Plan B (no iespējamajiem kandidātiem vienīgais daudz-maz variants), bet gada izpildītāja – Laura Mārlinga, kura būtībā vakar bija vienīgā persona no britu mūziķiem, kas balvu saņēma absolūti pelnīti. Savkārt gada labākā britu grupa ir... Nojaušat? NĒ! Take That. Jā, goda vārds, es nejokoju.

To, ka balva „Gada labākā starptautiskā debija” tika piešķirta Džastinam Bīberam, es labāk atļaušos nekomentēt. Taču, ja gribat sasmieties pavisam, pateikšu, ka starp nominētajiem šajā kategorijā bija arī... Glee Cast. ĢENIĀLI.

Viss balvu ieguvēju saraksts izskatās šādi:

MasterCard Album Of The Year: Mumford and Sons - 'Sigh No More'
British Band: Take That
British Single: Tinie Tempah - 'Pass Out'
British Male Solo Artist: Plan B
British Female Solo Artist: Laura Marling
British Breakthrough Act: Tinie Tempah
International Album: Arcade Fire - 'The Suburbs'
International Group: Arcade Fire
International Male Solo Artist: Cee Lo Green
International Female Solo Artist: Rihanna
International Breakthrough: Justin Bieber
Critics' Choice: Jessie J


Nu nav jau viss tik ļauni galu galā. Ir arī Arcade Fire, un, kā teica Kanjē Vests pirms dažām dienām: „Arcade fire!!!!!!!!!! There is hope!!! I feel like we all won when something like this happens!”. Zemāk video, kur grupa saņem pirmo no divām balvām, bet vēl zemāk arī „Ready To Start” dzīvajā, kas, manuprāt, pat izklausījās (izskatījās) vēl iespaidīgāk nekā Grammy Awards balvu pasniegšanas ceremonijā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru