14 septembris, 2012

NMA HOTMIX 14.09.2012.

Tracklist:

Ada - Maps (Micheal Mayer & Tobias Thomas Mix) [Kompakt]
The xx - Shelter (John Talabot's Feel It Too Remix) [Young Turks]
Twin Sister - Eastern Green (Taquwami Bootleg Remix) [self-released]
Ellie Goulding - Anything Could Happen (Blood Diamonds Remix) [Polydor]
Yacht Club - Flash (Single Edit) [Pretty Pretty]
Michael Mayer feat. Jeppe Kjellberg - Good Times (Smartphone Version) [Kompakt]
Lemonade - Softkiss (Pional Remix) [True Panther]
Sky Ferreira - Everything Is Embarrassing [EMI]


A-LIST: Bat for Lashes - Marylin



Bat for Lashes - "Marylin" [Parlophone]
(from f/c LP "The Haunted Man", out October 15th)

Tā kā piektdienas mums jau labu laiku ir radio dienas, šo dienu rītos ienākušos jaunumus pārceļam uz nākamo nedēļu, bet nu kā Tu klusēsi, ja ceturtdienas vakarā ar jaunu singlu baltā zirgā atjājusi Bat For Lashes. Turklāt, ar KĀDU singlu!

Ja oktobrī gaidāmā Natašas Hānas trešā studijas albuma „The Haunted Man” pirmais singls „Laura” (joprojām pretendents uz visaugstāko vietu gada singlu topā!) bija diezgan skumjš stāsts par kādu draudzeni, tad jaunākais „Marylin” ir cerību, piepildījuma un gaišuma pilns darbs, kas, starp citu, ir diezgan liels retums Bat For Lashes daiļradē. „Holding you, I’m touching a star / Turn into Marylin, waiting out every big car,” protams, ir atsauce uz nevienu citu kā leģendāro Merilinu Monro.

Divi šādi singli pēc kārtas – vai Bat For Lashes ir sagatavojusies savas karjeras un vienlaikus arī vienam no šī gada labākajiem albumiem? Uzzināsim jau pēc dažām nedēļām. Starp citu, šo singlu amazon.co.uk vietnē iespējams lejupielādēt par baltu velti jau šobrīd.

13 septembris, 2012

A-LIST: 2:54 - Killer



2:54 - "Killer" (Seal cover) [Fat Possum]
(no official release info)

Diemžēl vairs neatceros, kuras kaverversijas sakarā to rakstīju, bet nav arī nozīmes, jo to esmu minējis jau vairākkārt. Proti, ja esat rokmūzikas grupa, un sirds alkst pēc kādas kaverversijas, tad lielākā cerība nekļūdīties ir, pārveidojot kādu deju mūzikas skaņdarbu. Sliktākajā gadījumā rezultāts būs vienkārši... interesants. Šķiet, mani sadzirdējuši jaunie britu talanti 2:54, kas šovasar pabija arī Positivus festivālā.

Jaunākais grupas piedāvājums ir apbrīnojama kaverversija 1990.gada acid-house producenta Adamski radītajam hītam „Killer”, ko izpildīja vēlāk pasaules atzinību guvušais mūziķis Seal. No viegli pulsējoša diskotēku gabala 2:54 pamanījušies izlobīt apokaliptisku, izteikti depresīvu noskaņu, kas jo īpaši iegriežas ausīs distortējošo ģitāras vilcienu brīžos, nemaz nerunājot par teicamo basģitāru, kas šeit kalpo tehno basu vietā. „Killer” arī oriģinālā nav tas jautrākais skaņdarbs, taču 2:54 pamanījušies tam piešķirt īpašu nolemtības esenci. Šis būtu bijis absolūts hailaits londoniešu visādi citādi mazliet garlaicīgajā debijas albumā.

Halls - Roses for the Dead



Halls - "Roses for the Dead" [No Pain in Pop]
(from f/c LP "Ark", out October 15th)

Ar jauno Londonas producentu Semjuelu Hovardu, kas plašāk zināms kā Halls, iepazināmies šī gada pašā sākumā, kad iznāca mūziķa EP „Fragile” un tā skaņdarbs „I Am Not Who You Want” pat iekļuva AMGmusic A-LISTē. Tolaik viņa daiļradi pat salīdzinājām ar ambient meistaru Timu Hekeru. Jaunākais singls „Roses fot the Dead”, kas ieskandina oktobrī gaidāmo Halls debijas albumu „Ark”, jau ir pavisam kas cits. Naksnīgās, vijīgās noskaņas un sērīgais Hovarda falsets gan ir saglabāts, toties apakšā nākuši klāt Radiohead „Kid A” cienīgi gličīgi piesitieni un ritms, kas kopā ar episko skaņdarba noslēgumu nudien uzdzen patīkamu zosādu.

Raekwon feat. Pusha-T & Joell Ortiz - Tick, Tock



Raekwon feat. Pusha-T & Joell Ortiz - "Tick, Tock" [Soul Temple]
(from f/c OST "The Man With the Iron Fists", out October 23rd)

Leģendārās hip-hop apvienības Wu-Tang Clan līderis RZA gatavojas debijai kino režisora lomā. Pareizāk sakot, debija jau ir notikusi, jo filma ir gatava un gaida savu parādīšanos uz lielajiem ekrāniem novembrī. Protams, ka arī filmas skaņu celiņš tapis RZA virsvadībā, un, protams, ka viņš pamatā uzticējies sev zināmiem cilvēkiem. Aktuālais skaņdarbs no saundtreka „The Man With The Iron Fists” ir „Tick, Tock”, kurā bez Pusha-T un Džoela Ortisa piedalās arī RZA kolēģis grupā Wu-Tang Clan – Raekwon. Nosvērts un atmosfērisks retro-gangsta-rap.

SSION - Listen To The Grrrls



SSION - "Listen To The Grrrls" [Dovecote]
(from f/c LP "Bent", out September 18th)

Ir mūziķi, kam sekot tviterī nav tikai darba pienākums, bet arī liels prieks. Traku fotogrāfiju un piedauzīgu tekstu topā noteikti ir amerikāņu gay-disco kolektīvs SSION un tās līderis Kodijs Kričelo, kas daudz neatpaliek no Hunx and his Punx Seta Bogarta. Tikpat neķītri un seksapīla piesātināti esot arī SSION koncerti, kurus mūzikas apskatnieki pat dēvē par „karnevāliem”. Tamdēļ zīmīgi, ka SSION pēdējais albums „Bent”, papildināts ar jaunām dziesmām un remiksiem, tiek pārizdots tieši šobrīd, kad Latviju apciemo citi gay-disco pārstāvji – Scissor Sisters. SSION harizmas ziņā noteikti iekabinātu viņiem!

Pie viena noklausies arī jūnijā piedāvāto „Earthquake”.