27 jūnijs, 2012

A-LIST: The Antlers - Drift Dive


The Antlers - "Drift Dive" [Transgressive]
(from f/c EP "Undersea", out July 30th)

Kas tas ir man ar to The Antlers, ka viņu ieraksti vienmēr iesēžas sirdī tieši tad, kad ir nedaudz (vai daudz) lietots alkohols? Nekad neaizmirsīšu, kā šis Bruklinas kolektīvs mani pēc pāris viskija malkiem noveda līdz sirsnīgām asarām, kad pirmoreiz noklausījos viņu pērnā gada albumu „Burst Apart”, kas, starp citu, iekļuva AMGmusic 2011.gada Albumu Top 5, saņemot augsto novērtējumu 9/10.

Lai arī šobrīd grupa atrodas turnejā, jūlija beigās The Antlers piedāvās jaunu EP „Undersea”, kuru šobrīd ieskandina skaņdarbs „Drift Dive”. Ja abi iepriekšējie The Antlers darbi atstāja sāpju, skumju un traumu sajūtas, tad „Drift Dive” ir izteikti romantisks un gaišs skaņdarbs, kas pateicoties pūšamajiem instrumentiem pat mazliet atgādina The Walkmen daiļradi. Vai Pīters Silbermens būs beidzot tapis laimīgs?

A-LIST: Get People - Something Better


Get People - "Something Better" [LuvLuvLuv]
(from f/c EP "Harmonize", out July 2nd)

Pēdējo mēnešu laikā pēc tāda kārtīga miega pamodušies jaunie britu mūziķi. Get People ir pavisam jauns trio no Londonas, kas spēlē ļoti savdabīgu, gaumīgu un oriģinālu popmūziku, kurā atrodami gan rokmūzikas elementi, gan atsevišķos skaņdarbos pat electro/dance pazīmes. Nākampirmdien iznāk Get People otrais EP „Harmonize”, kura centrālā ass ir izteikti sapņainais, vietām nedaudz The xx, vietām atkal Wild Beasts atgādinošais „Something Better”. Grupa, kuru noteikti der paturēt acīs!

Dignan Porch - Sad Shape


Dignan Porch - "Sad Shape" [Captured Tracks]
(from f/c LP "Nothing Bad Will Ever Happen", out August 14th)

Dignan Porch kalpoja par pseidonīmu britu mūziķim Džo Velšam, kad viņš izdeva debijas albumu 2010.gadā. Tagad pieaicinājis klāt pavadošo sastāvu, ieskaitot savu jaunāko brāli, Dignan Porch gatavo otro studijas ierakstu „Nothing Bad Will Ever Happen”, no kura jau šobrīd nobaudāms pirmais auglis – emocionālais, melodiskais un izteikti amerikāniski skanošais „Sad Shape”.

Paul Banks - Summertime Is Coming


Paul Banks - "Summertime Is Coming" [Matador]
(from EP "Julian Plenti Lives...", out now)

Aizvadījuši visai smagu koncertturneju, nelielu radošu pauzi paņēmis Ņujorkas slavenais kolektīvs Interpol. Tikmēr rokas klēpī salicis nesēž grupas līderis un solists Pols Benks, kurš atgriezies pie solo lietām. 2009.gadā zem pseidonīma Julian Plenti Benks izdeva albumu „Julian Plenti Is... Skyscraper”, bet šoruden tam sekos Benksa otrā solo plate. Pirms tam gan dziedātājs piedāvā nogaršot piecu dziesmu EP „Julian Plenti Lives...”, kura centrālais skaņdarbs ir „Summertime Is Coming”, kas ieturēts tipiski melanholiskā Benksa manierē.

Nas feat. Rick Ross - Accident Murderers


Nas feat. Rick Ross - "Accident Murderers" [Def Jam]
(from f/c LP "Life Is Good", out July 16th)

Slaveno amerikāņu reperi Naizīru Džounsu jeb Nas biju jau paspējis norakstīt pie sevi izsmēlušiem māksliniekiem. Sācis ārkārtīgi spoži ar diviem nu jau par hip-hopa klasiku uzskatāmiem albumiem 90’to gadu vidū, ar katru nākošo albumu Nas harizma mazinājās, līdz sekoja zināma izgāšanās ar 2008.gada plati „Untitled”. Pagājuši četri gadi, un Nas ir atpakaļ ar jaunu albumu „Life Is Good”, kas veikalos nonāks 16.jūlijā. Tā pirmais singls – kopdarbs ar Riku Rosu dziesmā „Accident Murderers” – liecina, ka Nas ir sen nebijušā formā un izklausās vairāk nekā glīti.

26 jūnijs, 2012

Dead Can Dance - Amnesia


Dead Can Dance - "Amnesia" [4AD]
(from f/c LP "Anastasis", out August 9th)

Ja da jel kāda grupa izdod jaunu ierakstu pēc 16(!) gadu pauzes, tas jau ir notikums, bet, ja šī grupa ir leģendārā un neizdzēšamus pirkstu nospiedumus mūzikā atstājusī Dead Can Dance, tas jau ir pat vairāk nekā tikai notikums. Pēdējais grupas albums „Spiritchaser” iznāca 1996.gadā, pēc tam sekoja dažas labāko dziesmu izlases un grupas paziņojums par darbības pārtraukšanu 1998.gadā.

Augusta sākumā Lisa Džerārda un Brendans Perijs būs klāt ar jaunu albumu „Anastasis”, kas grieķu valodā aptuveni nozīmējot „atdzimšana” – gana piemērots nosaukums pirmajam albumam sešpadsmit gadu laikā. Uzreiz pēc albuma izziņošanas Dead Can Dance saviem faniem dāvāja arī pirmo singlu „Amnesia”, kas, lai arī nav satriecošākais, uz ko duets ir spējīgs, tomēr spēcīgs atgādinājums, kāda jauda un noskaņa vien piemīt Perija vokālam, ko varētu dēvēt par visu laiku skumjāko/nolemtāko balsi mūzikas vēsturē. Nu gandrīz...

John Maus - Bennington


John Maus - "Bennington" [Ribbon Music]
(from f/c compilation "A Collection of Rarities...", out July 16th)

32 gadus vecais amerikāņu avangarda un eksperimentālā popa autors Džons Mauss AMGmusic ausīs pirmoreiz iekrita vien pērnā gada vasarā, kad iznāca lieliskais albums „We Must Become The Pitiless Censors of Ourselves”, kas iekļuva pērnā gada AMGmusic albumu pieciniekā. Jūlija vidū mūziķis izlaidīs kompilāciju ar seniem, bet iepriekš neizdotiem skaņdarbiem. Pirms kāda laika mūsu uzmanībai jau tika nodots 2004.gadā ierakstītais „Mental Breakdown”, bet nu klāt ir 2007.gada darbs „Bennington”, kurā Mausa kungs paliek uzticīgs savām vērtībām – lo-fi skanējums, retro sintezatori un unikālais, ar neko nesajaucamais vokāls.

The Raveonettes - Observations


The Raveonettes - "Observations" [Vice]
(from f/c LP "Observator", out September 10th)

Vēl tikai pērn izdevuši savu pēdējo albumu „Raven in the Grave”, ar jaunu plati septembrī būs klāt dāņu indie-pop duets The Raveonettes. Jaunais albums sauksies „Observator”, un šobrīd mūsu rīcībā ir tā pirmais singls – gandrīz-tituldziesma „Observations”. Izteikti skumjš, sentimentāls un lietains, uz klavierēm balstīts treks, kas varētu būt skumjākais The Raveonettes darbs, kādu grupa izlaidusi.

Alt-j - Tesselate


Alt-j - "Tesselate" [Infectious]
(to be released as a single on July 16th)

Maija albumu topā pirmoreiz Jūs iepazīstināju ar lielisko Līdsas kolektīvu Alt-J, kas izdevis šogad pagaidām iespaidīgāko debijas albumu „An Awesome Wave”. Jūlijā grupa izdos albuma singlu „Tesselate”, kas būs papildināts ar vairākiem remiksiem. Jāsaka, ka „Tesselate” manā skatījumā nav pats spožākais albuma skaņdarbs, bet noteikti tā vērts, lai vērstu Jūsu uzmanību šiem jauniešiem vēlreiz. Joprojām neatsakos no vārdiem, ka šī ir labākā britu debija kopš The xx 2009.gadā.

Churches - Lies


Churches - "Lies" [self-released]
(no official release info)

Kārtējais mistiskais bez-informācijas projekts nonācis līdz AMGmusic ausīm. Viss, ko izdevās atrast par Churches, ka tas ir trio no Skotijas, kuras sastāvā darbojas divi puiši un viena dāma. Nav arī informācijas, kad un kā tiks izdots aktuālais singls „Lies”, bet tas noteikti ir gana jaudīgs, lai izpelnītos vietu mūsu lapās jau šobrīd. Pulsējošs un enerģisks electro-pop, kas, pateicoties dziedātājas vokālam, iegūst arī zināmas gotiskuma aprises.