18 oktobris, 2013

Sigur Ros - Rafstraumur (Cyril Hahn Remix)


Sigur Ros - "Rafstraumur" (Cyril Hahn Remix) [XL]
(to be released as a single on October 22nd)

Šveiciešu producents Sirils Hāns, kurš augustā iekļuva AMGmusic A-LISTē ar minimālo un dobjo house mūzikas treku „Raw Cut”, remiksējis Sigur Ros skaņdarbu „Rafstraumur” no islandiešu ļoti veiksmīgā šī gada albuma „Kveikur”. Visnotaļ interesanta kombinācija, ja ņem vēl vērā, ka Sigur Ros nekad nav īpaši aizrāvušies ar remiksiem. „Rafstraumur” jau oriģinālā ir viens no dinamiskākajiem gabaliem albumā, bet Hāns pamanījies piešķirt papildus gaišumu un, protams, ritmisku zīmējumu, kas labi strādās deju zālēs. Sirila Hāna debijas EP „Perfect Form” iznāks jau pirmdien (21.oktobrī), bet dienu vēlāk varēs iegādāties arī šo miksu.

Cold Cave - Nausea, The Earth And Me


Cold Cave - "Nausea, The Earth And Me" [Heartworm]
(to be released soon)

Nu jau vairāk nekā gads pagājis, kopš AMGmusic rakstīja, ka Cold Cave gatavo jaunu albumu, ko „paredzēts izdot 2013.gada pirmajā pusē”. Tam sekoja vēl vairāki singli, bet albuma izdošana arvien atlikta uz vēlāku. Pēdējā informācija ir, ka tas iznāks 2014.gada pirmajā pusē, bet tikmēr klāt jaunākais Veslija Aisolda gabals „Nausea, The Earth And Me”. Pats mūziķis dziesmu tviterī nodēvēja par savām „domām par eksistenciālismu, atkarību, kaisli un barbarismu”. Muzikāli gabals ir balstīts uz industriāli maršējoša bungu mašīnas ritma, kas labi kontrastē ar viegli transīgām sintezatora iestarpinājumiem un beigās pat cowbell skaņām. Lielākais gabala pluss gan paslēpts lirikā, kas noslēdzas ar „Tell me why am I even listening / When you’ve never said a thing I want to hear”.

17 oktobris, 2013

Total Slacker - Sometimes U Gotta Die


Total Slacker - "Sometimes U Gotta Die" [Black Bell Records]
(from f/c LP "Slip Away", out February 2014)

Bruklinas garāžroka apvienība Total Slacker spoži uzplaiksnīja 2010.gadā ar savu debijas singlu „Crystal Necklace”, gadu vēlāk izdodot arī debijas albumu „Thrashin”. Savukārt vēl gadu vēlāk – 2012.gada septembrī nāca traģiskas ziņas, ka kāda automašīna notriekusi grupas bundzinieku Terensu Konoru, kurš no gūtajām traumām miris. Viņa vietā pie bungām tagad stājusies studente Zoija Brehere (augšējā attēlā otrā no kreisās).

Pēc šī traģiskā notikuma visai melni izklausās jaunākais Total Slacker singls „Sometimes U Gotta Die”. Taču tikai līdz brīdim, kad izskan rindiņas „Sometimes you've got to cry / Just to know you're alright / Sometimes you've got to die / Just to know you're alive”, kas liek aizdomāties ne tikai par to, ka dzīve ir īsa, bet arī to, ka tās belzieni spēj ne tikai atstāt rētas, bet arī palīdzēt nonākt pie zināmiem secinājumiem un pārdomām. Komplektā ar grūvīgo ritmu un melodiju un eksplozīvi trokšņaino ģitāras solo, šis ir labākais Total Slacker singls. Otrais albums „Slip Away” tiks izdots nākamgad.

Pional - Invisible/Amenaza (Extended Dub 12" Version)


Pional - "Invisible/Amenaza" (Extended Dub 12" Version) [Young Turks]
(from f/c EP "Invisible Amenaza", out November 4th)

Spāņu producents Miguels Baross jeb Pional vienmēr it kā palicis nedaudz ēnā savam tautietim un kolēģim John Talabot. Tiesa, ja mēs pameklējam veiksmīgākos Talabota darbus, tiem pilnīgi visiem klāt bijis arī Pional. Gan pērnā gada diviem no izcilākajiem elektroniskās mūzikas singliem „So Will Be Now...” un „Destiny”, gan arī, piemēram, remiksam Chairliftdziesmai „I Belong In Your Arms”. Turklāt nu jau pavisam piemirsies, ka 2010.gada pavasarī, kad Talabots vēl nebija tik zināms, AMGmusic saulrieta izlases nevarēja iztikt bez lieliskā, sapņainā Pional solo treka „In Another Room”.

Par viņa patieso spēku vismaz daļēji varēsim pārliecināties drīz, jo novembra sākumā uz britu leibla Young Turks iznāks viņa jaunākais EP „Invisible/Amenaza” ar četriem skaņdarbiem. Mūsu rīcībā šobrīd nodots tā noslēdzošais treks „Invisible/Amenaza (Extended Dub Version)”. House/dance mūzikas pazinēji jau zinās, ko parasti apzīmē ar „dub”, bet tas šoreiz būs mazliet mānīgs priekšstats. Paturēsim prātā, ka Pional pārsvarā rada ar saulainu, dažreiz melanholiski sapņainu un balērisku mūziku. Attiecīgi šī „dub” versija ir nevis 3AM tumšs klubu treks, bet gan... sapņaini romantisks disko. Nevaru sagaidīt, kāds tad būs oriģināls!

Darkside – Paper Trails (Live RA Sessions)


Darkside – "Paper Trails" (Live RA Sessions) [Other People]
(performed live at RA Session in London, 2013)

Vēl pagājušajā NMA raidījumā kautrīgi noteicu, cik ļoti gribētos Darkside redzēt dzīvajā. Gluži kā sadzirdējis mani, elektroniskās mūzikas portāls Resident Advisor šonedēļ publiskojis dueta A-LISTĒ iekļuvušās dziesmas „Paper Trails” fantastisku desmit minūšu dzīvās uzstāšanās versiju. Lieki teikt, ka tagad man Darkside dzīvajā gribas redzēt vēl 5000 reizes stiprāk, bet otra lieta – šī versija ir vienkārši satriecoša! Ja šī būtu iekļauta albumā, tas saņemtu noteikti vēl vienu pluspunktu vairāk no AMGmusic.

„RA Sessions” ir Resident Advisor jauna sleja, kuru atklāt bija gods tieši Darkside. Kā raksta RA, „izdzēruši pāris viskija glāzes, Džārs un Haringtons mūsu Londonas ofisā dziesmu pagarināja precīzi par pusi.”

Postiljonen - All That We Had Is Lost (Keep Shelly in Athens Remix)


Postiljonen - "All That We Had Is Lost" (Keep Shelly in Athens Remix) [Best Fit Recordings]
(from f/c EP "All That We Had Is Lost", out October 21st)

Augusta sākumā AMGmusic publicēja jaunā Stokholmas trio Postiljonen singlu „Atlantis” no tolaik tikko iznākušā grupas debijas albuma „Skyer”. Šajā albumā atrodams arī skaņdarbs „All That We Had Is Lost” – veltījums mirušajai dziedātājai Vitnijai Hjūstonei, izmantojot arī viņas slavenā singla „How Will I Know” semplus. Nākamnedēļ Postiljonen izdos remiksu EP, kur būs atrodami vairāki rīmeiki, tai skaitā no mums ļoti labi pazīstamā grieķu dueta Keep Shelly In Athens, kas paši nesen izdeva debijas albumu.

Jorge Elbrecht feat. Caroline Polachek - IV Aided Dreams


Jorge Elbrecht feat. Caroline Polachek - "IV Aided Dreams" [Mexican Summer]
(from digital single "Gloss Coma", out now)

Augusta sākumā AMGmusic A-LISTē iekļuva „Hang On To Life” - Horhe Elbrehta sadarbība ar Ariel Pink. Tolaik gan nepastāstīju, ka bijušais Lansig-Dreiden un Violens dalībnieks Elbrehts gatavojas izdot veselu sēriju ar singlu platēm, kurās katrā būs kāds pieaicināts viesis. „IV Aided Dreams” viņa sadarbības partnere ir Chairlift soliste Kerolaina Polačeka, kas kā atceramies, nesen palīdzēja Blood Orange nokļūt A-LISTĒ un – jau tagad skaidrs – gada Top 10 ar dziesmu „Chamakay”. Interesantākais, ka „IV Aided Dreams” neizklausās ne pēc Elbrehta, ne pēc Chairlift. Vairākkārtīgi pārmeklēju pieejamo informāciju, vai tiešām nav iesaistīts kāds „trešais spēks” (piemēram, kāds vācu tehno karalis), bet ne. Lai nu kā, bet šis izteikti tumšais un minimālais tehno gabals šobrīd pieejams digitālā versijā, bet drīzumā tiks izdots arī vinila platē „Gloss Coma”, kur būs pievienots arī skaņdarbs „Full Mental Erase”.

The Knife - Raging Lung (Hannah Holland Remix)


The Knife - "Raging Lung" (Hannah Holland Remix) [Mute]
(released as a single on October 14th)

Uz karstām pēdām izcilajam Planningtorock remiksam „Full of Fire” (tagad pazīstams kā „Let’s Talk About Gender, Baby”), The Knife piedāvā nākamo remiksu vienam no aprīlī izdotā albuma „Shaking Habitual” skaņdarbiem. Šoreiz tas ir „Raging Lung”, ko par pulsējošu un tumšu progressive house krustojumu ar techno pārveidojusi Londonas producente Hannah Holland. Interesanti, ka oriģinālā „Raging Lung” ir viens no mierīgākajiem trekiem visādi citādi trakā... pulsējošas un tumšas tehno mūzikas platē.