23 septembris, 2011

3 CLASSIC HITS (SEPTEMBER 1996; 2001; 2006)

Ar šo atjaunojam vēl vienu piemirstu AMGmusic sadaļu – ielūkošanos vēstures lapaspusēs. Tā kā šogad aprit precīzi 15 gadi, kopš AMGmusic rašanās, turpmāk (cerams!) katru mēnesi ielūkosimies, kas mūsu nometnē bija visaktuālākais pirms piecpadsmit, pirms desmit un pirms pieciem gadiem. Ceru, ka šo to bērnības vai jaunības atmiņu atsvaidzinošu tur atradīsit arī jūs.

1996.GADA SEPTEMBRIS

1.vieta: The Fugees – „Killing Me Softly” [Ruffhouse]

1973.gadā Roberta Fleka „Killing Me Softly With His Song” padarīja par superhītu ASV un izcīnīja arī Grammy balvu par tā gada labāko dziesmu. Tomēr bija jāpaiet vēl 23 gadiem, lai „Killing Me Softly” pārņemtu ne tikai ASV, bet visu pasauli. Ar šo singlu savu spožo, bet ļoti īso karjeru iesāka haitiešu izcelsmes amerikāņu hip-hop apvienība The Fugees. Viņu versija par „Killing Me Softly” izrādījās tik veiksmīga, ka, lai pievērstu klausītāju uzmanību savam nākošajam singlam („Ready or Not”), grupa bija spiesta pārtraukt tirgot „Killing Me Softly”. Lieki piebilst, ka šī dziesma ieguva neskaitāmas 1.vietas dažādu pasaules valstu topos un gadu noslēdza kā otrs pārdotākais singls pasaulē, paliekot tikai aiz Spice Girls debijas dziesmas „Wannabe”. Arī AMGmusic 1996.gadā nekādi nespēja pretoties Lorenas Hilas un viņas biedru vilinājumam.



2001.GADA SEPTEMBRIS

1.vieta: Placebo – „Black-Eyed” [Virgin]

„Black-Eyed” bija Placebo trešā albuma „Black Market Music” pēdējais, līdz ar to vismazāk populārais singls. Tomēr jāņem vērā, ka tajā laikā, proti, 2001.gada septembrī bija pagājis tikai mēnesis kopš fantastiskā Placebo pirmā koncerta Latvijā, Ķīpsalas hallē. Tās atmiņas izdzēst nav iespējams, un tas atspoguļojās arī AMGmusic topā – Placebo ar „Black-Eyed” atklāja savu #1 hītu parādi pie mums. Vēlāk šim piemēram sekoja vēl vairākas grupas dziesmas.



2006.GADA SEPTEMBRIS


1.vieta rokmūzikas topā: Tribes of the City – „A Dream” [Platforma]

Sākot no 2004.gada AMGmusic tika atdalīti popmūzikas un rokmūzikas topi (tā tas turpinājās līdz pat 2009.gadam!), tamdēļ šeit nākas izvēlēties. Popmūzikas topā 1.vietu ieguva Cassius ultra-pozitīvais hīts „Toop Toop”, bet tomēr lielākas emocijas un atmiņas no tā laika izsauc rokmūzikas topa 1.vieta – Tribes of the City otrais singls no albuma „For The Sleepy People”, kas deva grupai pirmo #1 AMGmusic topos. Starp citu, šodien noklausījos vēlreiz minēto albumu un secināju, ka šī TIEŠĀM ir fantastiska plate, un ļoti žēl, ka TOTC tā arī neizdevās kļūt par zvaigznēm ārpus Latvijas. Es šo albumu arī tagad ar lepnumu stādītu priekšā, piemēram, amerikāņu kolēģiem!

Tribes Of The City - A Dream by amgmusic

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru