08 oktobris, 2010

SEPTEMBRA TOP 20 (20.-11.vieta)

AMG TOP 20 IN SEPTEMBER 2010 (part 1):

20.Antony & The Johnsons - "Thank You For Your Love" [Rough Trade; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10


AMGmusic rakstīja: „Šonedēļ oficiāli iznāca Antony & The Johnsons EP „Thank You For Your Love”, kuram vēlāk sekos arī pilns studijas albums „Swanlights”. Starp citu, EP tituldziesmai tapis arī pasakaini skaists videoklips ar fragmentiem no Hegartija jaunības dienām Ņujorkā.Vairāk šeit.



19.The Fresh & Onlys - "Waterfall" [In The Red; 20/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „Tikai pirms diviem gadiem izveidotā Sanfrancisko garage-pop apvienība The Fresh & Onlys oktobrī piedāvās jau savu otro albumu „Play It Strange”, kas sekos pērnā gada debijas ierakstam „Grey-Eyed Girls”. AMGmusic pirms gada kaut kā paskrēja garām šai apvienībai, līdz ar to „Waterfall” ir debijas singls grupai pie mums. Izdevies debijas singls!Vairāk šeit.



18.Kanye West feat Bon Iver, Jay-Z, Rick Ross & Nicki Minaj - "Monster" [Def Jam; 26/08/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „Uzreiz jāsaka, ka šim skaņdarbam – „Monster” – gan nav liela sakara ar gaidāmo Kanje Vesta piekto studijas albumu „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, kurš gaidāms novembra beigās, taču arī šajā dziesmā ir dzirdams Bon Iver, tiesa, viņa balss ir stipri apstrādāta ar auto-tune elementiem. „Monster” ir izrāvums no gaidāmā EP „Watch The Throne”, kas tapis sadarbībā ar jau pieminēto Jay-Z. Bez abām superzvaigznēm un Bon Iver vēl šeit dzirdēsit arī reperi Riku Rosu un viņa kolēģi, daiļā dzimuma pārstāvi Nikiju Minadžu.Vairāk šeit.



17.How to Dress Well - "Ecstasy With Jojo " [Transparent; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10

AMGmusic rakstīja: „How To Dress Well jeb amerikāņu mūziķis Toms Krells pieķēries klasikai. Jaunākajā singlā „Ecstasy With Jojo” samplēts Maikla DžeksonaBaby Be Mine” no slavenā albuma „Thriller”. Rezultātā sanācis viens no pēdējo nedēļu gaumīgākajiem chillwave skaņdarbiem.Vairāk šeit.



16.Robyn - "Hang With Me" [Konichiwa; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


AMGmusic rakstīja: „„Hang With Me” noteikti nav pieskaitāms pie spēcīgākajiem Robinas singliem – „With Every Heartbeat”, „Be Mine” un pat iepriekšējam „Dancing On My Own” – taču tas ir labs apliecinājums, ka Robina māk uzrunāt ne tikai izsmalcinātus popmūzikas cienītājus, bet arī MTV dīkdieņus un „man-patīk-jo-es-to-dzirdu-pa-radio-piecpadsmit-reizes-dienā” eksemplārus.Vairāk šeit.



15.Owen Pallett - "A Man With No Ankles" [Domino; 27/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „(...) kauns jau īsti atzīties, bet... tā arī vēl neesmu noklausījies Ouvena Paleta šī gada albumu „Heartland”, par kuru visi tā jūsmoja gada sākumā. Noteikti to izdarīšu, un visticamāk šis „noteikti” pienāks 27.septembrī, kad Palets izdos jaunu EP ar nosaukumu „A Swedish Love Story”. Tajā būs atrodamas četras pilnīgi jaunas dziesmas, ko Palets sacerējis šī gada laikā, un viens no šiem četriem skaņdarbiem ir jau tagad MP3 versijā, turklāt par baltu velti pieejamais gabals „A Man With No Ankles”.Vairāk šeit.

EDIT: Noklausījos beidzot albumu. :) Neuzrunāja. EP man pat tīk labāk par pašu albumu.



14.MGMT - "Congratulations" [Columbia; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „(...) tikmēr šeku reku jaunākais singls no atraktīvajiem amerikāņiem MGMT. Tas ir jau trešais no grupas otrā studijas albuma „Congratulations”, un arī tam ir tapis ļoti interesants videoklips, kas gan ir aizdomīgi līdzīgs mūsu vienam no šī gada lielākajiem favorītiem – Yeasayer „Madder Red”.Vairāk šeit.



13.My Gold Mask - "I Don't Need The Reason" [self-released; 13/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Ļoti plosošs, lai arī diezgan kails un minimāls skanējums (ala White Stripes stilā), ko īpašu padara šī dueta solistes Gretas Ročelles spožais vokāls, kas gan vairāk līdzinās manis pieminētajai Pīdžejai Hārvijai. Šis skaņdarbs ir pieejams lejupielādei par velti, un tas ir pirmais priekšvēstnesis novembrī gaidāmajam apvienības otrajam EP „A Million Miles (From Where We Were Last)”. Patīkama debija.Vairāk šeit.



12.UNKLE - "The Answer" [Surrender All; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „„The Answer” novērtējums ar 8/10 nenozīmē, ka turpmāk, pateicoties vienam koncertam, visi UNKLE singli saņems augstas atzīmes. Gluži vienkārši šis tiešām ir viens no interesantākajiem un baudāmākajiem gabaliem no dueta pēdējā studijas albuma „Where Did The Night Fall?”, tiesa, papildus plus punkts gan pienākas par šīs dziesmas izpildīšanu Salacgrīvā – tieši ar „The Answer” grupa sāka savu spožo performanci, apklusinot kritiķus, ka UNKLE kopš pievēršanās dzīvajiem instrumentiem un būtībā no elektroniskās mūzikas grupas pārtopot par rokgrupu būtu zaudējuši spozmi. Nē-e!Vairāk šeit.



11.Groove Armada feat Will Young - "History" [Ministry Of Pies; 30/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Tā arī neesmu ticis skaidrībā (oficiālā preses relīze klusē, singla vāciņš man nav), vai šis singls ir veltījums Bronski Beat vai aizlienējums no šīs slavenās 80’to gadu synth-pop trijotnes ar Džimiju Somervilu priekšgalā, bet „History” skan gluži kā izņemts no „Smalltown Boy” singla b-puses. Šoreiz tas ir nostrādājis. (...) apsveikumi arī Vilam Jangam. 2002.gada Pop Idol uzvarētājs iegūst AMGmusic titulu par Nedēļas Singlu? Pirms astoņiem gadiem es par šādu varbūtību būtu smējies skaļā balsī. Redz, kā dzīvē notiek...Vairāk šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru