03 jūnijs, 2009

ALBUMS - Crocodiles - "Summer Of Hate"

CROCODILES – „Summer Of Hate”

Release date: 01/06/2009
Label: Fat Possum
AMG rating: 6/10


1.jūnijs šogad Eiropā vairāk asociējas nevis ar Bērnu Aizsardzības dienu, bet gan ar pēdējā laikā ASV underground mūzikas aprindās ļoti populāru kļuvušo mūzikas paveidu, ko apzīmē kā „lo-fi”. Tieši šajā dienā Eiropā tiek izdoti uzreiz divi no aktuālākajiem šī novirziena albumiem.

Lai arī pasaules uzmanība visvairāk pievērsta Wavves un šīs apvienības jaunākajam albumam „Wavvves”, AMG vismaz šobrīd interesantāks un saistošāks liekas viņu tautiešu un kolēģu Crocodiles debijas ieraksts „Summer of Hate”. Iespējams, tāpēc, ka šis nav tik izteikts lo-fi sajaukums ar pustraku noise-pop. Šajā albumā jau diezgan izteikti jūtamas arī 70’to gadu nogales (Echo & The Bunnymen; starp citu, grupas nosaukums cēlies no Echo & The Bunnymen 1980.gada albuma „Crocodiles”) un 80’to gadu nogales (Jesus And Mary Chains, īpaši 1989.gada albums „Automatic”) post-punk ietekmes.

Par pašu grupu informācija internetā ir visai skopa. Grupas kodolu veido divi puiši – Čārlzs Rouvels un Brendons Velčezs, abi nāk no Kalifornijas. Arī šeit var vilkt paralēles ar jau pieminēto Wavves. Interesanti, ka pat ierakstu leibls abām grupām ir viens un tas pats – Fat Possum.

„Summer of Hate” iesākas ļoti dejiski un pozitīvi ar vienu no šobrīd aktuālākajiem hītiem AMG – „I Wanna Kill” (jā, pēc nosaukuma nepateiksi, ka pozitīvisms tā vien staro no šī skaņdarba...), kā arī mazliet agresīvāko, taču joprojām dejisko un uz post-punk pamatiem balstīto „Soft Skull (in my room)”.

Diemžēl īsti nepārliecina albuma vidusdaļa (nosacīti, jo viss albums vispār ir tikai nedaudz vairāk kā pusstundu garš!), kura vietām šķiet pārāk miegaina („Here Comes The Sky”) un vienveidīga („Sleeping With The Lord”). Toties plate noslēdzas ar mīlīgo un relaksējošo, septiņu minūšu garo treku „Young Drugs”, kas jau atkal rada vēlmi šo albumu noklausīties vēlreiz.

Jebkurā gadījumā – Crocodiles ir viens no šī mēneša interesantākajiem atklājumiem, kas personīgi man no jauna liks izvērtēt Wavves albumu, kuru savulaik novērtēju ar zemo 4/10. Varbūt, ka aprīlī vēl tā īsti nebiju gatavs lo-fi stilam? Iesaku arī Jums šo jauno mūzikas vilni sākt baudīt tieši ar Crocodiles plati „Summer of Hate”.


Crocodiles - "I Wanna Kill":

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru