01 oktobris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (27.09.-03.10)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

The Wombats - "Tokyo (Vampires & Wolves)" [14th Floor; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


Vai kāds vēl atceras šo dziesmu? Un šo? Tas nekas, es arī biju jau aizmirsis. Turklāt laikā, kad tās bija visnotaļ populāras („Let’s Dance To Joy Division” pat izcīnīja 3.vietu AMGmusic 2007.gada oktobra topā!), īpašu sajūsmu par tām neizrādīju. Bet kaut kādu man nezināmu iemeslu dēļ abas kļuva par neatņemamu sastāvdaļu savdabīgajām 2008.gada vasaras ballītēm. „Let’s dance to Joy Division / And celebrate the irony / Everything is going wrong / But we’re so happy” joprojām zinu no galvas.

Neprātīgais Liverpūles trio The Wombats pavisam klusiņām šonedēļ izlaidis jaunu singlu „Tokyo (Vampires & Wolves)”. Britu prese šim singlam ir pievērsusi nulles uzmanību, un es pat nebūtu uzzinājis par tāda esamību, ja vien ne mani uzticamie krievu draugi – mūzikas pirāti. Ha, un mūziķi vēl nolād viņus. Redz, kā – pateicoties viņiem, uzzināju un nepalaidu garām jaunāko The Wombats singlu, kurš... ļoti reāli pretendēs uz iekļūšanu 2010.gada oktobra topā.

Es pat nevaru īsti izskaidrot, kas tieši man tik ļoti piedur šajā draiskajā grupas skanējumā – tak laikam jau enerģiskais pozitīvisms, kas strāvo cauri šai disko apvītajai rokmūzikai. Disko motīvi jo īpaši jūtami tieši šajā, jaunākajā grupas singlā, kas ir pirmais auglis no novembrī gaidāmā The Wombats otrā studijas albuma „Tokyo”.



The Twilight Sad - "The Wrong Car" [Fat Cat; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


Vakar, klausoties The Twilight Sad jaunāko EP „The Wrong Car”, nācu pie atklāsmes, ka tā arī pērn nenoklausījos grupas albumu „Forget The Night Ahead”. Tā nu vakar uz stundu sajutos kā aukstā, lietainā Skotijā – tik nomācošs un vēsi skarbs ir grupas otrais studijas ieraksts. Šonedēļ grupa izdevusi tam turpinājumu – EP „The Wrong Car”, kurā atrodamas divas līdz šim neizdotas dziesmas, kā arī divi remiksi albuma singliem.

Lai arī „The Wrong Car” nevar lepoties ar lielu devu saulainuma, tas melanholisms, kas strāvo no šīs dziesmas, nevis nomāc, bet patīkami atbrīvo. Un netraucē pat fakts, ka dziesmas garums sasniedz 7 minūtes un 30 sekundes. Bez tam kompozīcijai ir ārkārtīgi mīļš un skaists videoklips, kuru noteikti iesaku Jums noskatīties. Ak, jā, un, protams, es joprojām kūstu no skotu dialekta. Nu neviens anglis vai īrs nerunā tik seksīgi, kā skots! Vajadzētu šo dialektu ieviest skolās!



MGMT - "Congratulations" [Columbia; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10

Piedzīvojumiem bagāta šī nedēļa bijusi psihedēliskā popa apvienībai MGMT. Nedēļas sākumā mūzikas mēdiji steidza vēstīt, ka grupas koncertā Mančestrā kāds skatītājs ir iemetis MGMT bundziniekam plastmasas glāzi ar... čurām. Protams, tas izraisīja interesantu diskusiju, kuras pamatā bija divi jautājumi. Pirmais par šī incidenta morālo pusi, bet otrs – interesantākais – kā FIZISKI ir iespējams koncerta laikā iečurāt glāzē un to uzmest uz skatuves tā, lai tā trāpītu bundziniekam, kurš atrodas skatuves dibenā? :)

Diemžēl šo jautro leģendu sabojāja grupas menedžments, kas nākamajā dienā steidza ziņot, ka patiesībā jau glāzē bija vietējais Mančestras alus, nevis urīns. Un kā joku piebilda, ka tas esot labs žests no Mančestras publikas – ja kāds mančestrietis Tev met ar savu alu, tātad Tu viņam dikti patīc. Lai nu kā, bet bundziniekam tas tomēr nav diez ko paticis, jo viņš uz kādu brīdi skatuvi pēc šī incidenta atstāja.

Tikmēr šeku reku jaunākais singls no atraktīvajiem amerikāņiem. Tas ir jau trešais no grupas otrā studijas albuma „Congratulations”, un arī tam ir tapis ļoti interesants videoklips, kas gan ir aizdomīgi līdzīgs mūsu vienam no šī gada lielākajiem favorītiem – Yeasayer „Madder Red”.

P.S.Man nezināmu iemeslu dēļ video ir izņemts no visām interneta vietnēm. Varbūt MGMT tiešām sabijās no plaģiātisma draudiem? Ok, klausieties audio versiju.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

The Fresh & Onlys - "Waterfall" [In The Red; 20/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Tikai pirms diviem gadiem izveidotā Sanfrancisko garage-pop apvienība The Fresh & Onlys oktobrī piedāvās jau savu otro albumu „Play It Strange”, kas sekos pērnā gada debijas ierakstam „Grey-Eyed Girls”. Pa vidu abiem albumiem šī gada februārī grupa vēl izdeva EP „Diamond In The Dark”. Ja tam visam vēl piepluso faktu, ka grupas dalībnieki ikdienā strādā citos darbos, nav brīnums, ka amerikāņu prese The Fresh & Onlys dēvē par darbaholiķiem. AMGmusic pirms gada kaut kā paskrēja garām šai apvienībai, līdz ar to „Waterfall” ir debijas singls grupai pie mums. Izdevies debijas singls!



CocoRosie - "R.I.P. Burn Face" [Sub Pop; 20/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Māsiņas Bjanka „Koko” un Sjēra „Rouzija” Kesedijas jeb CocoRosie šopavasar izlaida savu ceturto studijas ierakstu „Grey Oceans”, kura izdošanas laiks iekrita manā Grieķijas Trimdas periodā, un tādējādi disks joprojām atrodas AMGmusic mapītē „Nenoklausītie Albumi”. Viedie kritiķi jau saka, ka nekas tur neesot no tā albuma, bet šis ir jau otrais pēc kārtas CocoRosie singls, kas man liekas ļoti patīkams. Būs vien jāsaņemas kaut kad noklausīties to albumu.



Bright Light Bright Light - "Love Part II" [Popjustice HiFi; 27/09/2010]
AMG rating: 7/10


Iepazīstieties ar vēl vienu jaunu, 80’to gadu mūzikas inficētu electro-pop apvienību no Londonas. Bright Light Bright Light, kas pie saviem ietekmes avotiem min Depeche Mode, Keitu Bušu un... Ace of Base, piedāvā ritmisku un pavisam ne sliktu debijas singlu „Love Part II”, kas laikam jau liek domāt, ka dziesmai ir arī pirmā daļa. Nezinu, neesmu lietas kursā par tādas esamību.



School Of Seven Bells - "Heart Is Strange" [Full Time Hobby; 27/09/2010]
AMG rating: 7/10


Patīk man uzskaitīt tos nenoklausītos albumus. Nu tā, lai cilvēki saprot, ka es daru arī citas lietas dzīvē, ne tikai caurām dienām klausos mūziku. Tad nu, lūk, 2008.gadā tā arī nenoklausījos visu slavēto shoegaze apvienības School of Seven Bells jeb, kā viņus saīsināti dēvē, SVIIB debijas plati „Alpinisms”. Vai dieniņ, kādus tik slavinošus epitetus par šo albumu nav nācies dzirdēt. Daudz klusāk šogad jūlijā iznāca otrais grupas albums „Disconnected”. Nezinu, vai viss albums ieturēts tādā stilā, kā šis singls „Heart Is Strange”, taču, ja tā ir, tad te pēc shoegaze vairs nemaz neož. Tipisks synth-pop, pārklāts ar dream-pop mērci. Bet gana gards kumosiņš šādas mūzikas cienītājiem.



Holy Other - "We Over" [Transparent; 27/09/2010]
AMG rating: 7/10

Berlīnes ambient-goth, kā to nosauca pitchfork žurnālists, mūziķis Holy Other šonedēļ izdeva savu debijas singlu „We Over” uz leibla Transparent. Diezin vai Jūs šo gribēsit klausīties saulainā piektdienas dienā, bet svētdienas vēlā vakarā gan noderēs.



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Prāta Vētra - "Gara Diena" [Brainstorm Records; 22/09/2010]
AMG rating: 6/10

British Sea Power - "Zeus" [Rough Trade; 04/10/2010]
AMG rating: 6/10

Caitlin Rose - "Shanghai Cigarettes" [Names; 27/09/2010]
AMG rating: 6/10

First Aid Kit - "Ghost Town" [Wichita; 27/09/2010]
AMG rating: 6/10

The Morning Benders - "All Day Day Light" [Rough Trade; 13/09/2010]
AMG rating: 6/10

Mark Ronson feat Kyle Falconer - "The Bike Song" [Columbia; 27/09/2010]
AMG rating: 6/10

Kylie Minogue - "Get Outta My Way" [Parlophone; 27/09/2010]
AMG rating: 6/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru