17 septembris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (13.09.-19.09)

SINGLE OF THE WEEK

Yeasayer - "Madder Red"
Release date: 13/09/2010
Label: Secretly Canadian
AMG rating: 9/10


Bruklinas eksperimentālā roka pārstāvji Yeasayer turpina izdot singlu formātā visus spožākos sava otrā studijas albuma „Odd Blodd” gabalus, tādējādi it kā sakot visai pasaulei: „Neticiet pitchfork! Ticiet AMGmusic – „Odd Blodd” IR lielisks albums!”. Februāra #1 un vienam no potenciāli labākajiem gada singliem – „O.N.E.” – seko mans plates otrs lielākais favorīts „Madder Red”. Jājautā, vai ceturtais albums singls būs „Rome”? Tad būtu laime pilnībā.

Faktiski pat grūti kaut ko šeit vairāk piebilst – „Madder Red” ir izcils popmūzikas paraugs ar lielisku aranžējumu, lipīgu piedziedājumu, gudru liriku un teicamu dziesmas uzbūvi, kas aizrauj arvien vairāk ar katru nākošo sekundi, faktiski sasniedzot savu kulmināciju pašās dziesmas beigās ar izmisīgi lūdzošo rindiņu „Please don’t ask me why...”.

Starp citu, arī pats solists Kriss Kītings nemaz nenoliedz, ka albums ir apzināti veidots pēc iespējas popsīgāks. Portālam Spin viņš atklāja, ka „Odd Blood” iecere ir bijusi „skaņas ziņā izaicināt Riannas ierakstus deju klubos, tikai ar lielāku basu piedevu”. Atļaušos piebilst, ka Rianna kaut ko tik dvēselisku nekad neradīs. Tiesa gan, žurnāls Rolling Stone zina stāstīt, ka daļa „Odd Blodd” materiāla ir tapusi, puišiem eksperimentējot ar... LSD. Un atkal man ir taisnība apziņas paplašināšanas jautājumā... :)

Mēnesis vēl ne tuvu nav galā, bet šobrīd šis ir 2010.gada septembra spožākais skaņdarbs. Bet arī tas vēl nav viss. Zemāk redzamais videoklips joprojām ir STABILS pretendents uz Gada Labākā Video balvu. Ai, kā gribētos, lai 2010.gadā AMGmusic kādu trofeju tiešām iedotu šiem neapšaubāmi talantīgajiem ņujorkiešiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru