27 septembris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (20.09.-26.09)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Underworld - "Always Loved A Film" [Underworldlive; 20/09/2010]
AMG rating: 8/10



Laikam jau tak tomēr nāksies skepsi mest malā, neklausīties, ko saka viedie kritiķi, kas jaunāko Underworld albumu ir novērtējuši kā ļoti viduvēju, un beidzot noklausīties pašam albumu „Barking”. Otrais singls pēc kārtas no šīs plates ir teicams, un gandrīz deva 90’to gadu elektroniskās mūzikas dieviem otro pēc kārtas Nedēļas Singla statusu no AMGmusic.

Ja par plates pirmo singlu „Scribble” atbildīgs bija drum’n’base producents Linkolns Barets jeb High Contrast, tad „Always Loved a Film” producējuši pieredzējušie progressive house vīri Marks Naits un D.Ramirez. Tiesa, singla skanējums ne būt nav smags un nomācošs, tieši otrādi – tas turpina „Scribble” iesākto gaisīguma un pozitīvisma kampaņu. Bez tam – atkārtošos – klips ir vienkārši dievīgs šai dziesmai! Un arī iedvesmojošs. ;)



Das Racist - "hahahaha jk?" [Mad Decent; 14/09/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

Ietekmējies no glorificējošās pitchfork.com rezencijas, vienīgais ieraksts, ko slimam esot pagājušajā nedēļā noklausījos, bija Das Racist jaunākais miksteips „Sit Down, Man”. Protams, tādā sajūsmā kā amerikāņu kolēģi es neesmu, taču jāatzīst, ka 80 minūšu garais ieraksts, neskatoties uz savu ārprātīgo garumu, tiešām ir ļoti baudāms un interesants, ar daudzām atsaucēm uz aizgājušiem hītiem, no kuriem īpaši jāuzteic savdabīgā versija par Enigma 1994.gada hītu „Return To Innocence”.

Taču visraksturojošākais šā miksteipa skaņdarbs noteikti ir „hahahaha jk?” ar savu piedziedājuma „we’re NOT joking / just joking, we ARE joking / just joking, we’re NOT joking / just joking, we ARE joking”. Un gluži kā gadījumā ar šobrīd par kulta apvienību kļuvušo Dienvidāfrikas kolektvīvu Die Antwoord, nav pat īsti svarīgi, vai Das Racist tiešām joko, vai ņem to lietu nopietni. Svarīgi ir tas, ka pēc ilgiem laikiem arī baltie pierāda, ka var būt ļoti talantīgi un, kas pats galvenais, inteliģenti un cieņu raisoši reperi. Labs turpinājums pērnā gada hītam „Combination Pizza Hut & Taco Bell”.



My Gold Mask - "I Don't Need The Reason" [self-released; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10
(free download)

Veselu dienu pavadīju domādams, ko man ļoti, ļoti, ļoti atgādina šis jaunākais My Gold Mask skaņdarbs, beigās sliecoties uz Pīdžejas Hārvijas pusi. Jāsaka paldies pitchfork.com, kas pārtrauca manas mokas, savā recenzijā minot, ka My Gold Mask ir Čikāgas Yeah Yeah Yeahs. Yes. Tieši to man arī atgādina „I Don’t Need The Reason”.

Atšķirībā no ietekmīgā pitchfork.com es vismaz pagaidām šajā faktā gan nesaskatu neko sliktu. Ļoti plosošs, lai arī diezgan kails un minimāls skanējums (ala White Stripes stilā), ko īpašu padara šī dueta solistes Gretas Ročelles spožais vokāls, kas gan vairāk līdzinās manis pieminētajai Hārvijai. Šis skaņdarbs ir pieejams lejupielādei par velti un tas ir pirmais priekšvēstnesis novembrī gaidāmajam apvienības otrajam EP „A Million Miles (From Where We Were Last)”. Patīkama debija.




VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Warpaint - "Undertow" [Rough Trade; 14/09/2010]
AMG rating: 7/10
(free download)

Ar Losandželosas art-rock ansambli Warpaint un tās samtainās balss īpašnieci Emīliju Kokalu iepazīstināju jūs precīzi pirms gada, kad AMGmusic rīcībā nonāca debešķīgais skaņdarbs „Billie Holiday” no tajā laikā aktuālā grupas debijas EP „Exquisite Corpse”. Diemžēl, kā aktuālo singlu no šī EP grupa izvēlējās „Elephants”, kam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu AMGmusic Janvāra Top 20.

25.oktobrī uz pazīstamā leibla Rough Trade iznāks kvarteta debijas albums „The Fool”, un šis ir tā pirmais oficiālais singls. Lai arī ne tik sirdi plosošs kā „Billie Holiday”, tas vienalga vilina ar savu rudenīgo noskaņu un teicamo Kokalas balss tembru. Starp citu, pie viena gribu ieteikt noklausīties Warpaint versiju par klasisko Deivida BovijaAshes To Ashes”, kas būs iekļauts gaidāmajā Bovijam veltītajā izlasē „We Were So Turned On: A Tribute to David Bowie”. Kā atsevišķu singlu to AMGmusic apskatīs nākammēnes.



Trentemoller - "...Even Though You're With Another Girl" [In My Room; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10


Kamēr es biju trimdā Grieķijā, maijā jaunu plati (kā izrādās, tikai otro savā karjerā!) „Into The Great Wide Yonder” izdevis dāņu pazīstamākais elektroniskās mūzikas producents Anderss Trandemollers. No turienes nāk šis dūmakainais, ļoti melanholiskais, bet arī skaistais singls „...Even Though You’re With Another Girl”. Džozefīnes Filipas vokāls ir vienkārši aizkustinošs!



Goran Gora & The Yrs - "Distant Light" [I Love You Records; 13/09/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Naktī domāju, vai atklāt, kāpēc es nepiederu pie daudzgalvainā Goran Gora jūsmotāju pūļa. Izdomāju, ka nedalīšos subjektīvos iemeslos, kāpēc „Distant Light” nopelna 7/10 nevis 8/10, kā varbūt pienāktos. Objektīvais iemesls savukārt ir tāds, ka atšķirībā no „Jet Lag”, krietni garlaicīgāks ir otrais Holšteina albums „Mystrys Yrs”. Tam par pierādījumu kalpo arī fakts, ka „Distant Light” EP tā pa īstam sasniedz kulmināciju ar „We Had To Learn” (live) – skaņdarbu no... „Jet Lag” albuma. Bet talantīgs pusis ir. Par to šaubu nav.




Fujiya & Miyagi - "Sixteen Shades of Black & Blue" [Full Time Hobby; 15/09/2010]
AMG rating: 7/10
(free download)

Pēc pailgas klusēšanas atgriezusies Braitonas trijotne Fujiya & Miyagi, kas spoži debitēja AMGmusic 2006.gada rudenī ar singlu „Ankle Injuries”. Grupai drīzumā gaidāms trešais studijas albums ar ļoti savdabīgu nosaukumu „Ventriloquizzing”. Pirmais singls – „Sixteen Shades of Black & Blue” skan kā sakrustots pagājušās desmitgades Depeche Mode un Nine Inch Nails.



Fenech-Soler - "Lies" [B-Unique; 20/09/2010]
AMG rating: 7/10


Aizkavējās Fenech-Soler ar savu debijas albumu (tas iznāks tikai nākamnedēļ). „Lies” singla formātā tika izdots jau pirms gada un tolaik tikai nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai AMGmusic mēneša topā. Tagad, kad jau esam paspējuši atklausīties We Have Band, Delphic, The Golden Filter un citas jaunās britu electro-pop grupas, Fenech-Soler daiļrade vairs tik saistoša nešķiet. Bet singls nav slikts – tas jāatzīst.



Howls - "Hammock" [Regal; 20/09/2010]
AMG rating: 7/10


Iemīlēties kādā dziesmā tikai dēļ tās basiem? Tā kādreiz gadās, un tā man ir gadījies ar Howls singlu „Hammock”. Howls ir jauna grupa no Bruklinas, ASV un savu lielo debiju piedzīvojusi šī gada Glastonberijas festivālā. Faktiski vairāk par viņiem arī neko nezinu, bet svarīgākais taču ir mūzika, vai ne?



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Clinic - "I'm Aware" [Domino; 20/09/2010]
AMG rating: 6/10

The Radio Dept. - "The New Improved Hypocrisy" [Labrador; 15/09/2010]
(free download)
AMG rating: 6/10

Scissor Sisters - "Any Which Way" [Polydor; 20/09/2010]
AMG rating: 6/10

Frankie Rose And The Outs - "Candy" [Slumberland; 13/09/2010]
(free download)
AMG rating: 6/10

The Dead Weather - "Blue Blood Blues" [Third Man Records; 14/09/2010]
AMG rating: 6/10

Karen Elson - "The Truth Is In The Dirt" [Third Man Records; 20/09/2010]
AMG rating: 6/10

Bombay Bicycle Club - "Rinse Me Down" [Island; 20/09/2010]
AMG rating: 6/10

The Charlatans - "My Foolish Pride" [Cooking Vinyl; 20/09/2010]
AMG rating: 5/10

A-ha - "Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)" [Rhino; 20/09/2010]
AMG rating: 5/10

Pendulum - "The Island" [Warner Brothers; 20/09/2010]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru