03 septembris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (30.08.-05.09.)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Oneohtrix Point Never feat Antony Hegarty - "Returnal" [Editions Mego; 30/08/2010]
AMG rating: 8/10


Oneohtrix Point Never jau pieskāros pagājušajā nedēļā, kad AMGmusic piedāvāja Games jaunāko singlu „Everything Is Working”. Jau tad teicu, ka vienam no šī dueta dalībniekiem – ebreju un krievu izcelsmes amerikānim Danielam Lopatinam – ir savs solo projekts ar nosaukumu Oneohtrix Point Never, kas pēdējā gada laikā kļuvis par vienu no pieprasītākajiem drone/ambient mūziķiem savās aprindās.

Oneohtrix Point Never debijas albums „Returnal” jau labu laiku kā izdots (diemžēl gan tā arī nav sanācis to noklausīties), bet pieļauju, ka īsto popularitātes bumu tas piedzīvos tikai tagad, kad iznācis singls „Returnla” – sadarbība ar PAŠU Entoniju Hegartiju no Antony and the Johnsons.

„Returnal” albuma versija, kuru jūs varat noklausīties šeit, līdz AMGmusic atceļoja jau agrā pavasarī. Tagad tā ir pārmainīta līdz nepazīšanai – sintētiskās elektronikas skaņas aizstātas ar epohālu piano, bet kompjuterizētā vokāla vietā nācis neatkārtojamais Hegartija falsets. Skaisti. Un atgādinu vēlreiz – Oneohtrix Point Never jau pēc nedēļas uzstāsies Rīgā!!



Twin Shadow - "Slow" [Terrible Records; 26/08/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

Vēl viens debitants AMGmusic, kam turpmāk būs pievērsta pastiprināta uzmanība. Zem nosaukuma Twin Shadow ir paslēpies kāds ņujorkietis Džordžs Lūiss, kurš jau septembra nogalē uz Grizzly Bear dalībnieka Krisa Teilora jaunā leibla Terrible Records laidīs klajā savu debijas albumu „Forget”.

Albuma pirmais priekšvēstnesis ir dziesma „Slow”, ko Twin Shadow piedāvā lejupielādei par velti. Atkal jau 80’to gadu romantiskāko pusi atgādinošs skaņdarbs ar ļoti spēcīgu un arī smeldzīgu piedziedājumu, kas noteikti varētu patikt Moriseja un The Smiths cienītājiem. Pitchfork gan šo salīdzināja ar The Police daiļradi. Arī nav slikti.



Restless People - "Days Of Our Lives" [IAMSOUND; 10/08/2010]
AMG rating: 7/10
(free download)

Kad, pilnīgi bez nekādas informācijas par Restless People un šo dziesmu, es pirmoreiz noklausījos „Days Of Our Lives”, pasteidzos nosūtīt kādam draugam e-vēstuli, ka Underworld ir aplaupīti – šis skaņdarbs tak ir kopija Underworld 2002.gada fantastiskajam singlam „Two Months Off”. Nudien pasteidzos. Pēc mirkļa izlasīju informāciju, ka Restless People nav nekādi muļķi, un visas autortiesības ir atrunātas – „Days of Our Lives” OFICIĀLI ir izmantots sempls no „Two Months Off”. Atvainojos.

Kam tad es atvainojos? Restless People ir jauns elektroniskās mūzikas projekts, kurā apvienojušies mūziķi, kas nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta (jeb drīzāk – ar pīpi pie dīdžeja pults?). Bruklinas kvartetā ietilpst grupu Tanlines un Professor Murder dalībnieki, un debijas albums jauniešiem iznāks jau pēc divām nedēļām. Muļķīgi, protams, šo salīdzināt ar oriģinālu, bet saulainums un pozitīvisms ir saglabājies un par to vien jau prieks!



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Jumprava - "Glāb" [Platforma; 23/08/2010]
AMG rating: 7/10


Ja būtu jāpiešķir tituls Pēdējo Divu Nedēļu Klausītākais Singls, tas noteikti pienāktos Jumpravas „jaunākajam” darbam „Glāb”. Bet ko tur daudz klausīties? Tāpat domas paliek nemainīgas – 2010.gada versija par „Glāb” diemžēl nestāv blakus lieliskajam dziesmas oriģinālam no 1988.gada. Kāpēc tā – neprasiet man. Man arī šķita, ka 2010.gads piedāvā daudz lielākas iespējas.

Par pārdomām „Glāb”, Jumpravas un Dižkača sakarā jau diezgan izsmeļoši izteicos, vien piebildīšu divas lietas. Pirmkārt, pat neskatoties uz sajāto aranžiju un vokāla nepilnībām, „Glāb” nopelna septītnieku par nesalaužamo saturu. Otrkārt, man ir liels lūgums Jumpravai. LŪDZU, nesačakarējiet vismaz „Melanholiskos Trokšņus” – vienu no saviem visģeniālākajiem skaņdarbiem! Vai nu neizdodiet to vispār, vai izdodiet vecajā versijā – tā viennozīmīgi būs daudz lielāka dāvana kā Jumpravas faniem, tā arī jauniešiem, kas ar daiļradi tikai iepazīstas. Nevajag sabojāt labo slavu, vai ne?




Tamaryn - "Love Fade" [Mexican Summer; 24/08/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Internetā jau apkārt ceļo Sanfrancisko shoegaze kolektīva Tamaryn debijas albums „The Waves”, kuru šobrīd slavē visi, ar ko sanācis par Tamaryn runāt vai sarakstīties. Ar nepacietību gaidu plates oficiālo relīzi. Šeit ir albuma pirmais singls „Love Fade” kā apliecinājums, ka patīkams shoegaze nevaid miris arī Amerikā, kur viņiem nav savs Tribes of the City.



How to Dress Well - "Ecstasy With Jojo" [Transparent; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10


How To Dress Well jeb amerikāņu mūziķis Toms Krells pieķēries klasikai. Jaunākajā singlā „Ecstasy With Jojo” samplēts Maikla DžeksonaBaby Be Mine” no slavenā albuma „Thriller”. Rezultātā sanācis viens no pēdējo nedēļu gaumīgākajiem chillwave skaņdarbiem.



Antony & The Johnsons - "Thank You For Your Love" [Rough Trade; 30/08/2010]
AMG rating: 7/10


Un, lūk, arī pats Entonijs Hegartijs ar saviem džonsoniem visā godībā. Šonedēļ oficiāli iznāca EP „Thank You For Your Love”, kuram vēlāk sekos arī pilns studijas albums „Swanlights”. Tuvākajā laikā „Thank You For Your Love” EP, kurā atrodama arī kaverversija klasiskajam Džona Lenona singlam „Imagine”, apskatīšu tuvāk, tāpēc pagaidām lai skan dziesma. Starp citu, tai tapis arī pasakaini skaists videoklips ar fragmentiem no Hegartija jaunības dienām Ņujorkā.



All Tiny Creatures feat Justin Vernon - "An Iris" [Hometapes; 24/08/2010]
AMG rating: 7/10
(free download)

Diezin vai jaunākais All Tiny Creatures singls „An Iris” būtu izpelnījies tādu mēdiju uzmanību, ja tajā nepiedalītos Džastins Vernons jeb Bon Iver. Un labi, ka tā – pretējā gadījumā mēs palaistu garām vienu patiesi skaistu dziesmu. Grupas debijas albums gaidāms kaut kad ziemā.



Chad Valley - "Anything" [self-released; 23/08/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Šogad atzīmējies mūsu Saulrieta Izlasē ar lielisko skaņdarbu „Up and Down”, britu balēriskās elektroniskās mūzikas producents Hugo Manuels jeb Chad Valley piedāvā savu jaunāko veikumu „Anything”.



Fiveng - "Give Me a Taste" [Beachtapes; 23/08/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Passion Pit un Memory Tapes noskaņas iemieso jaunākais Fiveng gabals „Give Me A Taste”.



Katy B - "Katy On A Mission" [Rinse; 23/08/2010]
AMG rating: 7/10

Debijas singls 20 gadus vecajai R’n’B, house un garage dziedātājai Keitijai Brienai no Londonas. Benga producētais „Katy on a Mission” nav no sliktākajiem pēdējo mēnešu electro-pop singliem, kas šobrīd gozējas pirktāko Lielbritānijas singlu sarakstā.



PĀRĒJIE NEDĒĻAS SINGLI:

The Dunes - "Armor" [Art Fag Recordings; 31/08/2010]
AMG rating: 6/10

Monarchy - "Love Get Out Of My Way" [Mercury; 30/08/2010]
AMG rating: 6/10

Egyptian Hip Hop - "Middle Name Period" [Moshi Moshi; 20/09/2010]
AMG rating: 6/10
(free download)

Tricky - "Murder Weapon" [Domino]
AMG rating: 6/10

Peaches - "Jonny" [Blastfirstpetite; 30/08/2010]
AMG rating: 6/10

Mirrors - "Ways To An End" [Republic of Music; 30/08/2010]
AMG rating: 5/10

Biffy Clyro - "God & Satan" [14th Floor; 23/08/2010]
AMG rating: 5/10

The Qemists - "Renegade" [Ninja Tune; 30/08/2010]
AMG rating: 4/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru