03 septembris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (30.08.-05.09.)

SINGLE OF THE WEEK

Groove Armada feat Will Young - "History"
Release date: 30/08/2010
Label: Ministry Of Pies
AMG rating: 8/10


Tā arī neesmu ticis skaidrībā (oficiālā preses relīze klusē, singla vāciņš man nav), vai šis singls ir veltījums Bronski Beat vai aizlienējums no šīs slavenās 80’to gadu synth-pop trijotnes ar Džimiju Somervilu priekšgalā, bet „History” skan gluži kā izņemts no „Smalltown Boy” singla b-puses. Šoreiz tas ir nostrādājis.

Endija Kato un Toma Findlija veidotais Londonas duets Groove Armada, atklāti sakot, pārsteidza gada sākumā, izdodot ļoti lirisku, vietām pat melanholisku synth-pop albumu ar ļoti daudzām atsaucēm no 80’to gadu mūzikas, kas krasi atšķiras no apvienības iepriekšējiem ierakstiem. Taču interesantā kārtā visiem šī albuma singliem ir ļoti labi veicies AMGmusic topos.

Tā, piemēram, plates pirmais priekšvēstnesis „I Won’t Kneel” pat izcīnīja augsto 4.vietu pērnā gada novembrī, kas ir vispār otrs augstākais Groove Armada sasniegums pie mums (uzreiz ar 3.vietas, ko 2003.gada maijā ieņēma house himna „Easy”). Desmitniekā ielauzās arī nākošais albuma singls „Paper Romance”, februārī izcīnot 10.vietu, un divdesmitniekā tika pat trešais singls „Look Me In The Eye Sister”.

Vai pēc visa šī nebūs par skaļu teikts, ka Groove Armada ir dāvājuši mums vienu no labākajiem savas karjeras albumiem? Iespējams, ka būs, ja ņem vērā, ka singlu topu augstākās pozīcijas pagājušajā gadā ieņēma arī Placebo, taču „Battle for the Sun” par saturīgu plati nenosauksi. No otras puses – arī uzminēt ar singliem no albuma ir jāmāk, un nereti par mūziķu (vai ierakstu kompāniju) izvēlēm atliek vien skaļi pabrīnīties.

Ak, jā, apsveikumi arī Vilam Jangam. 2002.gada Pop Idol uzvarētājs iegūst AMGmusic titulu par Nedēļas Singlu? Pirms astoņiem gadiem es par šādu varbūtību būtu smējies skaļā balsī. Redz, kā dzīvē notiek...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru