27 septembris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (20.09.-26.09)

SINGLE OF THE WEEK

Detachments - "Holiday Romance"
Release date: 13/09/2010
Label: Thisisnotanexit
AMG rating: 8/10


2009.gada singlu topa noslēgumā, kurā Detachments debijas skaņdarbs „The Flowers That Fell” izcīnīja augsto 7.vietu, rakstīju, ka nekādi nesaprotu, kā tas nekļuva par vienu no gada lielākajiem hītiem un kāpēc Detachments neviens nepiemin pie 2010.gada potenciāli spožākajiem debitantiem. Gandrīz gads ir apkārt un es varu tikai vēlreiz atkārtot augstākminēto. Tiešām nesaprotu. Detachments ir pavisam oficiāli AMGmusic jaunā mīļākā grupa. Tiesa, debijas albums vēl tikai gaida savu tikšanos ar mani.

Par to, ka šis nebūs kārtējais britu post-punk ansamblis, par ko varēja liecināt „The Flowers That Fell”, brīdināja jau otrais grupas singls „Circles”, kas arī kļuva par AMGmusic Nedēļas Singlu un vēlāk izcīnīja 2.vietu decembra topā pērn. Kopā ar producentu Džeimsu Fordu (tas, kurš no Simian Mobile Disco) veidotais skaņdarbs skanēja kā izņemts no pavisam cita 80’tajos gados attīstīta mūzikas stila – new wave jeb smagnējas elektronikas.

Tālāk sekoja grupas paziņojums tviterī, ka „ģitāras ir noliktas skapī, to vietā ir iegādāti daudzi sintezatori” un vēsts, ka lielākais hīts „The Flowers That Fell” vispār netiks iekļauts debijas albumā. Jā, līdz debijas albumam, skaitot no brīža, kad pirmoreiz sākām jūsmot par Detachments, ir pagājis jau precīzi pusotrs gads. Pietiekami ilgs laiks, lai dažs labs būtu par Detachments piemirsis – tas ir vienīgais attaisnojums, ko es pieņemu, kāpēc par šiem londoniešiem prese pagaidām nerunā.

Ja pieminētajā „Circles” vēl ir saklausāma ģitāra un maza līdzība ar „The Flowers That Fell”, tad jaunākais singls „Holiday Romance” jau ir absolūts electro skaņdarbs, kur dzīvie instrumenti, šķiet, nav izmantoti vispār. Bet zināt, ko? Arī nevajag. Ja ir kaut kas labs un nemirstīgs no 80’to gadu new wave/synth pop mūzikas, tad tas ir šis skanējums, kas cauri malām plūst šajā dziesmā. Par to arī milzīgs prieks.

Nobeigumā vēlos pateikt vēl vienu lietu. Ja atceraties, pirms kāda laika recenzēju Jumpravas singlu un piesējos par skanējumu. Tad nu, lūk, ja šo lasa kāds Aigaram Grāveram (vai kādam citam jumpravietim) personīgi pazīstams cilvēks, lūdzu, nosūtiet viņam šo dziesmu paklausīties! Žēl, ka neesmu draugos ar Detachments solistu Sebastjanu O’Malliju – noteikti palūgtu viņam dziesmas instrumentālo versiju. Lūk, TĀ ir jāskan sintpopam. Var patikt melodija vai nepatikt, var patikt solista vokāls vai nepatikt (man tīk abi!), bet skaņa Detachments ir fantastiska.

Ar nepacietību gaidu debijas albumu. Nu jau drīz jābūt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru