08 oktobris, 2010

SEPTEMBRA TOP 20 (10.-1.vieta)

AMG TOP 20 IN SEPTEMBER 2010 (part 2):

10.Das Racist - "hahahaha jk?" [Mad Decent; 14/09/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10



AMGmusic rakstīja: „(...) visraksturojošākais Das Racist jaunākā miksteipa skaņdarbs noteikti ir „hahahaha jk?” ar savu piedziedājuma „we’re not joking / just joking, we ARE joking / just joking, we’re NOT joking / just joking, we ARE joking”. Un gluži kā gadījumā ar šobrīd par kulta apvienību kļuvušo Dienvidāfrikas kolektvīvu Die Antwoord, nav pat īsti svarīgi, vai Das Racist tiešām joko, vai ņem to lietu nopietni. Svarīgi ir tas, ka pēc ilgiem laikiem arī baltie pierāda, ka var būt ļoti talantīgi un, kas pats galvenais, inteliģenti un cieņu raisoši reperi. Labs turpinājums pērnā gada hītam „Combination Pizza Hut & Taco Bell”.Vairāk šeit.




9.Oneohtrix Point Never feat Antony Hegarty - "Returnal" [Editions Mego; 30/08/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Oneohtrix Point Never jau pieskāros pagājušajā nedēļā, kad AMGmusic piedāvāja Games jaunāko singlu „Everything Is Working”. Jau tad teicu, ka vienam no šī dueta dalībniekiem – ebreju un krievu izcelsmes amerikānim Danielam Lopatinam – ir savs solo projekts ar nosaukumu Oneohtrix Point Never, kas pēdējā gada laikā kļuvis par vienu no pieprasītākajiem drone/ambient mūziķiem savās aprindās. Oneohtrix Point Never debijas albums „Returnal” jau labu laiku kā izdots (diemžēl gan tā arī nav sanācis to noklausīties), bet pieļauju, ka īsto popularitātes bumu tas piedzīvos tikai tagad, kad iznācis singls „Returnal” – sadarbība ar PAŠU Entoniju Hegartiju no Antony and the Johnsons.Vairāk šeit.




8.The Twilight Sad - "The Wrong Car" [Fat Cat; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Lai arī jaunākais The Twilight Sad singls „The Wrong Car” nevar lepoties ar lielu devu saulainuma, tas melanholisms, kas strāvo no šīs dziesmas, nevis nomāc, bet patīkami atbrīvo. Un netraucē pat fakts, ka dziesmas garums sasniedz 7 minūtes un 30 sekundes. Bez tam kompozīcijai ir ārkārtīgi mīļš un skaists videoklips, kuru noteikti iesaku Jums noskatīties. Ak, jā, un, protams, es joprojām kūstu no skotu dialekta. Nu neviens anglis vai īrs nerunā tik seksīgi, kā skots! Vajadzētu šo dialektu ieviest skolās!Vairāk šeit.




7.The Strange Death of Liberal England - "Rising Sea" [Republic of Music; 23/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Grupas ar savādo nosaukumu The Strange Death Of Liberal England, kas aizgūts no Džordža Deindžerfīlda tāda paša nosaukuma 1935.gada romāna, saknes meklējamas Anglijas pilsētā Portsmutā 2005.gadā, kad šis kvintets ir dibināts. Skanējuma ziņā pielīdzināti kanādiešu rok-orķestrim Arcade Fire un agrīnajiem The Pixies, TSDOLE lielo debiju gan piedzīvoja divus gadus vēlāk, kad tika izdots un britu kritiķu vidū visai atzinīgi novērtēts grupas debijas albums „Forward March!”. Tajā vasarā TSDOLE par saviem iesildītājiem izvēlējās arī populārā velsiešu apvienība Manic Street Preachers. (...) Debijas albuma pirmais singls (...) personīgi man ļoti atgādina pirms diviem gadiem izdoto, himnisko British Sea Power skaņdarbu „Waving Flags”.Vairāk šeit.




6.The Wombats - "Tokyo (Vampires & Wolves)" [14th Floor; 27/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Neprātīgais Liverpūles trio The Wombats pavisam klusiņām šonedēļ izlaidis jaunu singlu „Tokyo (Vampires & Wolves)”. Britu prese šim singlam ir pievērsusi nulles uzmanību, un es pat nebūtu uzzinājis par tāda esamību, ja vien ne mani uzticamie krievu draugi – mūzikas pirāti. Ha, un mūziķi vēl nolād viņus. Redz, kā – pateicoties viņiem, uzzināju un nepalaidu garām jaunāko The Wombats singlu, kurš... ļoti reāli pretendēs uz iekļūšanu 2010.gada oktobra topā. Pat nevaru īsti izskaidrot, kas tieši man tik ļoti piedur šajā draiskajā grupas skanējumā – tak laikam jau enerģiskais pozitīvisms, kas strāvo cauri šai disko apvītajai rokmūzikai.Vairāk šeit.




5.Underworld - "Always Loved A Film" [Underworldlive; 20/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Otrais singls pēc kārtas no Underworld jaunākā albuma „Barking” ir teicams, un gandrīz deva 90’to gadu elektroniskās mūzikas dieviem otro pēc kārtas Nedēļas Singla statusu no AMGmusic. Ja par plates pirmo singlu „Scribble” atbildīgs bija drum’n’base producents Linkolns Barets jeb High Contrast, tad „Always Loved a Film” producējuši pieredzējušie progressive house vīri Marks Naits un D.Ramirez. Tiesa, singla skanējums ne būt nav smags un nomācošs, tieši otrādi – tas turpina „Scribble” iesākto gaisīguma un pozitīvisma kampaņu. Bez tam – atkārtošos – klips ir vienkārši dievīgs šai dziesmai! Un arī iedvesmojošs. ;).” Vairāk šeit.




4.Summer Camp - "Round The Moon" [Republic of Music; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Līdzīgi kā jj pērn un Cults šogad, arī Summer Camp sāka kā mistisks projekts, par kuru nevienam nebija nekādas nojausmas, kas tad ir tā autori. Tas tapa zināms, kad Summer Camp sāka uzstāties (viņi bija iesildītāji pašiem The Drums!). Izrādās Summer Camp autors ir kāds britu mūzikā jau vairākus gadus zināms puisis vārdā Džeremijs Vārmslijs, kuram kopš 2006.gada jau iznākuši vairāki EP un singli, un pat divi albumi. Projektā Summer Camp viņa partnere ir meitenīgās balss īpašniece Elizabete Sankija. Pirmais dueta singls ir tāds rotaļīgi pozitīvs 80’to gadu pops, kas visvairāk atsauc atmiņā ainas no šīs desmitgades kino lentēm. Arī The Drums atskaņas „Round The Moon” var saklausīt, ja pacenšas.Vairāk šeit.




3.Twin Shadow - "Slow" [Terrible Records; 26/08/2010]
(
free download)
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Vēl viens debitants AMGmusic, kam turpmāk būs pievērsta pastiprināta uzmanība. Zem nosaukuma Twin Shadow ir paslēpies kāds ņujorkietis Džordžs Lūiss, kurš jau septembra nogalē uz Grizzly Bear dalībnieka Krisa Teilora jaunā leibla Terrible Records laidīs klajā savu debijas albumu „Forget”. Albuma pirmais priekšvēstnesis ir dziesma „Slow”, ko Twin Shadow piedāvā lejupielādei par velti. Atkal jau 80’to gadu romantiskāko pusi atgādinošs skaņdarbs ar ļoti spēcīgu un arī smeldzīgu piedziedājumu, kas noteikti varētu patikt Moriseja un The Smiths cienītājiem. Pitchfork gan šo salīdzināja ar The Police daiļradi. Arī nav slikti.Vairāk šeit.

EDIT: Patiesībā Eiropā albums iznāks novembrī. Tā kā Twin Shadow mēneša laikā mūs iepriecināja ar vēl diviem pasakainiem skaņdarbiem, „Forget” kļūst par manu gaidītāko rudens plati!



2.Detachments - "Holiday Romance" [Thisisnotanexit; 13/09/2010]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „2009.gada singlu topa noslēgumā, kurā Detachments debijas skaņdarbs „The Flowers That Fell” izcīnīja augsto 7.vietu, rakstīju, ka nekādi nesaprotu, kā tas nekļuva par vienu no gada lielākajiem hītiem, un kāpēc Detachments neviens nepiemin pie 2010.gada potenciāli spožākajiem debitantiem. Gandrīz gads ir apkārt un es varu tikai vēlreiz atkārtot augstākminēto. Tiešām nesaprotu. Detachments ir pavisam oficiāli AMGmusic jaunā mīļākā grupa. Tiesa, debijas albums vēl tikai gaida savu tikšanos ar mani. (...) jaunākais singls „Holiday Romance” jau ir absolūts electro skaņdarbs, kur dzīvie instrumenti, šķiet, nav izmantoti vispār. Bet zināt, ko? Arī nevajag. Ja ir kaut kas labs un nemirstīgs no 80’to gadu new wave/synth pop mūzikas, tad tas ir skanējums, kas cauri malām plūst šajā dziesmā. Par to arī milzīgs prieks.Vairāk šeit.




1.Yeasayer - "Madder Red" [Secretly Canadian; 13/09/2010]
AMG rating: 9/10


AMGmusic rakstīja: „Bruklinas eksperimentālā roka pārstāvji Yeasayer turpina izdot singlu formātā visus spožākos sava otrā studijas albuma „Odd Blood” gabalus, tādējādi it kā sakot visai pasaulei: „Neticiet pitchfork! Ticiet AMGmusic – „Odd Blood” IR lielisks albums!”. Februāra #1 un vienam no potenciāli labākajiem gada singliem – „O.N.E.” – seko mans plates otrs lielākais favorīts „Madder Red”. Jājautā, vai ceturtais albums singls būs „Rome”? Tad būtu laime pilnībā. Faktiski pat grūti kaut ko šeit vairāk piebilst – „Madder Red” ir izcils popmūzikas paraugs ar lielisku aranžējumu, lipīgu piedziedājumu, gudru liriku un teicamu dziesmas uzbūvi, kas aizrauj arvien vairāk ar katru nākošo sekundi, faktiski sasniedzot savu kulmināciju pašās dziesmas beigās ar izmisīgi lūdzošo rindiņu „Please don’t ask me why...”.Vairāk šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru