10 septembris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (06.09.-12.09)

SINGLE OF THE WEEK

The Strange Death Of Liberal England - "Rising Sea"
Release date: 23/08/2010
Label: Republic of Music
AMG rating: 8/10


Kur, kā un kāpēc „Rising Sea” bija iekļuvis AMGmusic sarakstā „Wanted Singles” (ir mums tāds saraksts ar dziesmām, kurām kaut kādu iemeslu dēļ nesanāk uzlikt savu ķepu, kad tās tiek izdotas), es tik tiešām vairs neatceros, lai kā pūlētos. Labi vien ir, ka dziesma pie mums nenokļuva 23.augustā. Pirmkārt, tad tā noteikti nekļūtu par Nedēļas Singlu (tātad – labi pašai dziesmai). Otrkārt, tad man šonedēļ nāktos lauzīt galvu, ko tad lai pasludina par Nedēļas Dziesmu (tātad – labi arī man).

Grupas ar savādo nosaukumu The Strange Death Of Liberal England, kas aizgūts no Džordža Deindžerfīlda tāda paša nosaukuma 1935.gada romāna, saknes meklējamas Anglijas pilsētā Portsmutā 2005.gadā, kad šis kvintets ir dibināts. Skanējuma ziņā pielīdzināti kanādiešu rok-orķestrim Arcade Fire un agrīnajiem The Pixies, TSDOLE lielo debiju gan piedzīvoja divus gadus vēlāk, kad tika izdots un britu kritiķu vidū visai atzinīgi novērtēts grupas debijas albums „Forward March!”. Tajā vasarā TSDOLE par saviem iesildītājiem izvēlējās arī populārā velsiešu apvienība Manic Street Preachers.

Jau pirmdien veikalu plauktos nonāks grupas otrais studijas ieraksts „Drown Your Heart Again”, bet diezin vai AMGmusic vai kāds cits prestižs mūzikas portāls tam pievērsīs lielu uzmanību, jo 13.septembrī, kā jau es iepriekš jokoju, jaunus albumus sadomājuši izlaist teju vai visi mākslinieki, kas šogad to vēl nav izdarījuši. Ar Interpol, of Montreal un Grinderman priekšgalā.

Un tomēr. Un tomēr mums ir plates pirmais singls „Rising Sea”, kurš, kā jau minēju, ir izdots 23.augustā, bet tieši šonedēļ nonācis AMGmusic rīcībā un pozitīvi ietekmējis šīs nedēļas ritējumu, ik pa laiciņam pastiepjot roku „play” virzienā. Personīgi man ļoti atgādina pirms diviem gadiem izdoto, himnisko British Sea Power skaņdarbu „Waving Flags”.

P.S. Ak, atcerējos gan, kāpēc The Strange Death Of Liberal England bija iekļauts mūsu Wanted listē. Grupa šogad bija iesildītāji Editors Lielbritānijas tūrē. Lūk, kā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru