27 novembris, 2009

SINGLU APSKATS (23.11.-29.11.), 1.DAĻA

Ar šo principā var OFICIĀLI atvērt šampanieti, ieliet putojoši saldo dziru glāzēs, piecelties kājās un svinīgi pateikt: „Likmes ir izdarītas. Likmes VAIRS NEPIEŅEM!” Pēdējā nedēļa, kas iet AMG 2009.GADA TOPA ieskaitē, ir noslēgusies, un tagad trīs nedēļu garumā AMG stāv priekšā pats grūtākais, pats sarežģītākais un arī pats atbildīgākais darbs – noskaidrot GADA labākos! Tas nozīmēs trīs nedēļu garumā rakties cauri katram singlam, katrai dziesmai, katram albumam, kas ir datēts sākot ar 2009.gada 1.janvāri, lai sakārtotu dziesmas/albumus Top 20 secībā.

Datums, kad jāpabeidz visi gada topi, šogad ir 25.decembris (piektdiena). Jau otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī šogad ļoti klusā un mazā kompānijā (krīze tak!), šampaniešu un mūzikas pavadībā tad arī apbalvosim ar 2009.gada AMG balvām visus gada veiksminiekus. Ak, jā, pirms tam, protams, vēl noskaidrosim novembra mēneša topu, kam būs jāatvēl nākamā nedēļa. Nu, tad jau arī pēc nedēļas sīkāk pastāstīšu par 2009.gada balvām, nominācijām un Gada Balli.

Tad ķeramies klāt tai pēdējai nedēļai!


La Roux – „Quicksand” [Polydor]
AMG rating: 8/10

Pusnedēļu galvenais pretendents uz šīs nedēļas labākā singla statusu. Apritējis gandrīz gads, kopš BBC publicēja 2009.gada topošo zvaigžņu topu, un AMG, lai iepazītos ar šajā sarakstā atrodamo La Roux, pirmoreiz noklausījās šī dueta debijas singlu „Quicksand”. Diemžēl tolaik topā dziesmu tā arī neiekļāvām, tāpēc oficiāli La Roux AMG debitēja šī gada martā ar „In For The Kill” izcīnot 7.vietu, kas tad arī ir pagaidām augstākais La Roux sasniegums AMG topos.

Tāpēc vēl jo lielāks prieks, ka priekš La Roux ļoti veiksmīgajam gadam noslēdzoties, tiek oficiāli pārizdots debijas singls, kas gan nebūs pēdējais no albuma „La Roux” - jau šobrīd AMG rīcībā ir informācija, ka kā piektais singls no debijas plates 2010.gada sākumā iznāks mīlīgais, 80’to gadu sākumposmu atgādinošais „As If By Magic” – šobrīd viens no maniem iecienītākajiem trekiem albumā „La Roux”.

Kas attiecas uz albumu, joprojām ĻOTI lielas cerības tikt nominētam (un ne tikai!) 2009.gada AMG balvai par gada labāko popmūzikas albumu. Joprojām iesaku!


Tā kā Universal Music kompānija mani nedzird, sāku īstenot savus draudus. Lūk, šeit varat ļoti ātri un operatīvi novilkt MP3: http://www.mediafire.com/?twiggz1zy3n. DROŠI!!!

I WARNED YOU POLYDOR MUSIC GROUP - KEEP ON DISABLING EMBED CODES FROM YOUTUBE AND I'LL KEEP ON POSTING ILLEGAL LINKS! FUCKIN' ASSHOLES!


Jaga Jazzist – „One-Armed Bandit” [Ninja Tune]
AMG rating: 7/10


Ilgi nekas nebija dzirdēts par eksperimentālo norvēģu jazz/electro ansambli Jaga Jazzist, kas pazīstami ne tikai ar to, ka spēlē ļoti interesantu un pat savādu muzikālo kokteili, kura galvenā sastāvdaļa gan ir un paliek džezs, bet arī ar to, ka grupas pastāvēšanas 15 gados tās sastāvā paspējuši izspēlēties gandrīz 30 dažādi dalībnieki.

Ja var ticēt wikipedia.org sniegtajai informācijai, tad šobrīd Jaga Jazzist darbojas 10 cilvēki, sākot ar diviem ģitāristiem un beidzot ar dažādu pūšamo instrumentu meistariem. 2010.gada janvārī iznāks piektais grupas albums „One-Armed Bandit”, kas būs pirmais, kopš 2005.gada „What We Must”. Šobrīd pieejams tā pirmais singls.

Šo jau pavisam legāli var lejupielādēt šeit:
http://www.ninjatune.net/jagajazzist/eflyer.php


Jamie T – „The Man’s Machine” [Virgin]
AMG rating: 6/10


Klāt arī trešais singls no septembrī izdotā londoniešu mūziķa Jamie T otrā studijas albuma „Kings & Queens”. Lai arī šis puisis vienmēr ir lepojies ar lielu atbalstu britu mūzikas presē, galvenokārt pateicoties savai mākai eleganti apvienot it kā tik divus radikālus mūzikas stilus kā hip-hop/grime un indie rock, AMG līdz šim pat Top 20 tuvumā nav izdevies tikt.

Jamie T (pilnā vārdā – Džeimijs Aleksanders Treiss), kurš ir ticis dēvēts gan par „nākotnes Maiku Skineru”, gan par „viena cilvēka Arctic Monkeys”, lielāko rezonansi radīja 2007.gadā, iegūstot NME gada balvu kā labākais izpildītājs, apsteidzot tādas slavenības kā Tomu Jorku un Džārvisu Kokeru.

Nav arī šim singlam, kas ir galvenā dziesma EP „The Man’s Machine”, lielas cerības iekļūt AMG Top 20, toties DMS mēneša topā varētu parādīties šī EP skaņdarbs „Man Not a Monster”, kas ieturēts trakulīgos ska ritmos un stipri atgādina 2007.gada Reverend and the Makers AMG tolaik augsti novērtēto albumu „The State of Things”.


Mika – „Rain” [Island]
AMG rating: 5/10


Kā jau to droši varēja prognozēt, 2007.gada brīnumbērnam Mīkam ar otro studijas plati „The Boy Who Knew Too Much” NE TUVU nav izdevies pietuvoties tiem augstumiem, kādus viņš sasniedza pirms diviem gadiem ar debijas plati „Life in Cartoon Motion”. Kāds vispār ir jauno albumu klausījies...?!

Tajā pat laikā būtiskas muzikālas atšķirības starp abiem ierakstiem nav. Acīmredzot gluži vienkārši cilvēkiem beidzot tas viss, ko AMG jau nespēja paciest pirms diviem gadiem, ir apnicis. Jāpiebilst, ka „Rain” nemaz nav kaitinošs vai izteikti neveiksmīgs gabals. Kā teiktu tipiskais latvietis, ir okei!

Same shit here: http://www.mediafire.com/?gmzykdzqmcq (I WARNED YOU POLYDOR MUSIC GROUP - KEEP ON DISABLING EMBED CODES FROM YOUTUBE AND I'LL KEEP ON POSTING ILLEGAL DOWNLOAD LINKS! FUCKIN' ASSHOLES!)


Lady Gaga – „Bad Romance” [Polydor]
AMG rating: 2/10


Bez komentāriem. Drošs pretendents uz GADA ATBAIDOŠĀKĀ SINGLA STATUSU. OFICIĀLI.

Plus viena balle par salīdzinoši veiksmīgo piedziedājumu, kas pēc kriminālā dziesmas iesākuma šķiet kā patīkama gaisa ievilkšana pēc minūtes pavadīšanas zem ūdens.

Skumji. Klipu šoreiz atļaušos nepublicēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru