27 novembris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (23.11.-29.11.)

SINGLE OF THE WEEK

Codeine Velvet Club – „Vanity Kills”
Release date: 23/11/2009
Label: Island
AMG rating: 8/10

Sākoties nedēļai, biju pat nelielā izmisumā, jo vienīgais daudzmaz vērā ņemamais singls, kas datēts ar 23.novembri, bija La Roux pārizdotais „Quicksand”, kam tad arī grasījāmies piešķirt nedēļas singla titulu. Otrdien saņēmu Codeine Velvet Club debijas singlu „Vanity Kills”, un tā nu visa šī nedēļa arī pagāja „la la la la la / la la la la la” noskaņās.

Biju pat palaidis garām ziņu, ka skotu grupas The Fratellis līderis Džons Lolers laikā, kamēr viņa pamatgrupa paņēmusi nelielu muzikālu pauzi, izveidojis blakusprojektu – duetu ar kādu dziedātāju vārdā Lū Hikija. Rezultāts sanācis vairāk nekā lielisks! Līdz albumam gan vēl kāds laiciņš jāpaciešas (tas iznāks pašā gada nogalē), taču pirmais singls ir ĻOTI negaidīts retro/jazz noskaņām piesātināts rotaļīgs indie roks, kas gan vietām atgādina pērnā gada arktiskā mērkaķa Aleksa Tērnera blakusprojektu The Last Shadow Puppets.

Atgādināšu, ka The Fratellis ārkārtīgi apņēmīgi un veiksmīgi sāka savu muzikālo karjeru, 2006.gada septembrī pat pamanoties ierindoties augstajā 5.vietā AMG rokmūzikas topā ar savu debijas singlu „Chelsea Dagger”. Diemžēl sekojošais albums „Costello Music” un tā nākamie singli jau sagādāja vilšanos, turklāt ne tikai man, bet arī slavenāku mūzikas mēdiju apskatniekiem. Šķiet, The Fratellis ir no t.s. „NME grupām”, par kurām jūsmo tikai šī britu žurnāla darbinieki.

Ja viss albums būs tikpat baudāms, līdzi dziedams un dejojams, tad ieteiktu Džonam Loleram pārdomāt savas prioritātes. Pagaidām – spoži.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru