24 novembris, 2009

U2 uzstāsies Glastonberijā 2010!




Maikls Īviss nav melojis, un izskatās, ka 2010.gada Glastonberijas festivāls, kurā tiks arī svinēta šī pasākuma 40 gadu jubileja, patiešām būs iespaidīgs. Vakar apstiprināti pirmie no trim festivāla hedlainieriem – tie būs leģendārie īri U2. Grupa noslēgs festivāla pirmo dienu – piektdienu, 25.jūniju. Tā būs PIRMĀ reize(!) grupas 32 gadu karjerā, kad viņi uzstāsies pasaules slavenākajā festivālā.

Festivāla rīkotājs Maikls Īviss: „Nākamgad es solīju iespējami labāko dalībnieku sastāvu festivālā, un ziņa, ka U2, kas festivālos nav spēlējusi kopš 80’tajiem gadiem, pirmoreiz savas karjeras laikā uzstāsies Glastonberijā, ir fantastiska! Mēs to centāmies panākt jau gadiem... Beidzot tas ir noticis. Esmu pārliecināts, ka grupa izdarīs visu, lai nākamā gada festivāls būtu atmiņā vispaliekošākais.

U2 jau daudzkārt iepriekš ir pieminēti kā iespējamie Glastonberijas galvenie mākslinieki, taču līdz šim baumas nebija piepildījušās. Savukārt šogad kādā intervijā Bono atklāja, ka kādreiz labprāt uzstātos slavenajā festivālā.

Vēl tiek baumots, ka 2010.gada festivālā varētu piedalīties The Rolling Stones, Coldplay, Muse un Deivids Bovijs. Gaidīsim turpinājumu. Atgādinu, ka biļetes uz 2010.gada pasākumu oktobrī tika izpārdotas 12 stundu laikā.


Situācija, kā saka, bez izejas - zemāk fragments no viena no VISU LAIKU LABĀKAJIEM U2 koncertiem, kāds ir noticis uz šīs mazās planētas. Lai ko arī neteiktu mani draugi - 360 grādu fani, bet šeit U2 ir krietni interesantāki. Starp citu, ĻOTI ceru, ka U2 sagatavos tiešām kādu interesantu speciālu programmu Glastonberijai, kurā būs sakoncentrēts materiāls vairāk no 80’to-90’to gadu daiļrades. Kāpēc lai par nākamā gada vasaras himnu nekļūtu tieši „Out of Control”?

Novēlot U2 (un arī Glastonberijai) ierakstīt vēl vienu spožu un neaizmirstamu lappusi savā garajā karjerā, lūdzu, Jums „Out of Control” no slavenā 1983.gada Red Rocks koncerta, kad šo rindu autors vēl pat nebija dzimis:


Par 2009.gada Glastonberiju varat lasīt šeit:
http://amgmusic.blogspot.com/2009/06/glastonbury-2009-1dala.html
http://amgmusic.blogspot.com/2009/06/glastonbury-2009-2dala.html
http://amgmusic.blogspot.com/2009/07/glastonbury-2009-3dala.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru