27 novembris, 2009

DMS IZLASE (23.11.-29.11.)

tUnE-yArDs – „Lion” [4AD]
(from album „BiRd-BrAiNs”, out now)
AMG rating: 8/10



Šīs nedēļas DMS izlasi droši varētu dēvēt arī par chill-out vai atpūtas istabas izlasi. Mūzika atslodzei, tā teikt. Grūti šonedēļ bija izvēlēties kādu vienu ĪPAŠU gabalu, bet, ja tas tomēr jādara, tad šis tituls pienākas dziesmai „Lion” – ārkārtīgi dīvainam, taču ļoti saistošam skaņdarbam no sievietes vārdā Merila Gārbusa jeb tUnE-yArDs.

tUnE-yArDs – nosaukums, kas ir kā dadzis acīs rakstošajiem mūzikas apskatniekiem (pAmĒģInIeT jŪs ŠiTā PaRaKsTīT, iT īPaŠi, Ja Ir JāStEiDzAs!) – pirms nedēļas beidzot arī Eiropā izdeva vienu no gada interesantākajiem, lai arī mani varbūt ne saistošākajiem lo-fi albumiem, kurā atrodama lo-fi/folk dziesmiņa par lauviņu ar vienu no gada teicamākajiem piedziedājumiem: „When you tell the lions / That you love them so / You love them so / You love them so”. Pielīpoši! Un jautri!



Best Coast – „When I’m With You” [Black Iris]
(7” single; out now)
AMG rating: 8/10


Arī otrs labākais nedēļas DMS darbs pieder kādai amerikāņu sievietei – šajā gadījumā Kalifornijas iedzīvotājai Betanijai Kosentino jeb Best Coast, kas nupat kā klajā laidusi savu otro singlu „When I’m With You”. Šogad īpaši populārs neatkarīgās mūzikas scēnā ir bijis lo-fi stils, bet kārtīgu izrāvienu gada beigās ir piedzīvojis arī tāds mūzikas paveids, ko tagad sauc par „chillwave”.

Chillwave/beach pop mūzika gan vairāk saistās ar vasaru, sauli un... pludmali, protams, taču aukstā novembra rītā ļoti labi der arī kafijas vietā. Turklāt, svarīgākais, ka šī mūzikas stila raksturīgākā īpašība ir izteikts melodiskums. Gluži kā šajā konkrētajā, ļoti saulainajā dziesmiņā „When I’m With You” („when i’m with you / I have fun”).



Radiohead – „Reckoner” (Johnny Miller remix) [Fascinating Rhythms]
(one-sided 12” vinyl; out now)
AMG rating: 7/10


Radiohead un Toma Jorka dziesmas nereti iecienījuši dažādi zināmi un mazzināmi remiksētāji, bet šonedēļ ausīs iekrita tieši Džonija Millera remikss dziesmai „Reckoner”, kas plates formātā pieejams uz leibla Fascinating Rhythms.

Šis ne tuvu nav no spožākajiem Radiohead miksiem. Patiesībā vienīgais, kas te ir izdarīts – dziesmas oriģinālam pievienots lēnināts, čilautīgs house ritms. Pārējais atstāts no dziesmas oriģināla, pat stīgu instrumenti dziesmas izskaņā. Un tomēr – skaisti! Šķiet, viss ir skaisti, kas saistīts ar 2007.gada albumu „In Rainbows”!

Kas ir Džonijs Millers – man NAV NE JAUSMAS!

Dziesmu var paklausīties šeit:
http://soundcloud.com/balearic-mike/reckoner-jonny-miller-remix


Aufgang – „Channel 7” (original) [Discograph]
(from „Channel 7 – remixes” EP; out now)
AMG rating: 7/10

Pateicoties balēriskam un iekustinošam spāņu producenta Džona Talabota (nav gan viņa īstais vārds, protams) remiksam, nedēļas sākumā noklausījos nesen izdoto franču (jā, jā, franču nevis vācu!) kolektīva Aufgang EP „Channel 7 – remixes”, kura oriģināls atrodams arī grupas debijas albumā „Aufgang”.

Interesantākais šajā melanholiskajā un nedaudz sapņainajā elektroniskajā darbā ir tas, ka... tas šķiet ne tik daudz elektronisks, cik dzīvs. Pietiekami interesants un baudāms darbs, kas sevī lieliski apvieno ambient/electronica un classical/experimental mūzikas tendences. Ja John Talabot versiju ievietoju šīs nedēļas karstajā miksā, tad oriģināls lieliski iederēsies šīs nedēļas čilautīgajā DMS izlasē.



Emily Neveu – „My Cosmonaut” [Lefse]
(from f/c album; out in 2010)
AMG rating: 7/10


Noslēdzam šīs nedēļas DMS izlasi ar grupu Calico Horse un Indian Moon vokālisti un pianisti Emily Neveu, kas šobrīd strādājot pie sava debijas solo albuma. Akustiskā ģitāra un valdzinoša balss ir viss, kas dažreiz nepieciešams, lai radītu patīkamu muzikālu veldzējumu.

Dziesmu par velti iespējams lejupielādēt šeit:


+

HOT MIX FOR THE WEEKEND

Aufgang – „Channel 7 (you and me)” (John Talabot remix) [Discograph]
The Tough Alliance – „A New Chance” (The Juan MacLean remix) [Sincerely Yours]
Two Door Cinema Club – „I Can Talk” (Moulinex remix) [Kitsune Music]
Mika – „Rain” [Seamus Haji Big Love remix) [Island]
Little Boots – „Earthquake” (Dekker & Johan remix) [679 Records]
Jay Lumen – „Body Language” [Baroque]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru