21 novembris, 2009

DMS IZLASE (16.11.-22.11.)

Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]
(from 12” „I Need Love”; out now)
AMG rating: 9/10



Prieks, ka gadam tuvojoties savam noslēgumam, DMS izlase papildinās ar vēl vienu MEGA spēcīgu treku, kas droši var cerēt uz vietu gada DMS topā. Šis ir nešaubīgi viens no 2009.gada spēcīgākajiem house skaņdarbiem, kuru pat tā grūti ielikt kādā konkrētā stila mapītē. Var saklausīt gan minimal, gan progressive, gan arī deep house noskaņas. Tāpat ļoti jāuzteic dziesmu ievadošais vīrs ar zemo balsi, kas stipri atgādina nelaiķi Beriju Vaitu, atkārtojot tikai vienu frāzi „I Need Love”.

Seko pacietīgs, bet arvien kāpjošs un pavelkošs instrumentāls turpinājums, kas kulmināciju sasniedz, pievienojoties treka vokālistam Ronam Beisdžemam un piedziedājumam „You could be mine / Always...”. Ārkārtīgi naksnīga un teicama kompozīcija, ko bieži nespēlēsi disenē, bet savu reizi ap 4-5 rītā varētu iet PERFEKTI!



Yeasayer – „Ambling Alp” (Memory Tapes remix) [Secretly Canadian]
(from digital single „Ambling Alp”; free download)
AMG rating: 8/10


Daivs Houks a.k.a. Memory Tapes palēnām kļūst par vienu no maniem iecienītākajiem amerikāņu producentiem. Nepietiek ar to, ka pirms pāris mēnešiem viņš parūpējās par vienu no labākajiem mēneša singliem („Bicycle”), šomēnes izdeva teicamu albumu („Seek Magic”), viņš arī ik pa laikam pārsteidz ar fantastiskiem remiksiem.

No eksperimentāla un vismaz mani ne visai uzrunājoša vienmuļa darba uztaisīt saulainu, pumpējošu, pat nedaudz popsīgu dziesmiņu, ar ko uzsākt veiksmīgu rītu, ir JĀMĀK. Turklāt, kā jau tas ierasts ar Memory Tapes, šo miksu par baltu velti iespējams lejupielādēt no paša Houka blogvietnes http://weirdtapes.blogspot.com/.

Kas attiecas uz Yeasayer (izrunā „jeiseijer”), šo grupu palaidām garām 2007.gadā, kad iznāca viņu debijas plate „All Hour Cymbals” (diezgan augstu novērtēta no kritiķu puses), tāpēc acīmredzot mūsu īstā iepazīšanās būs 2010.gada sākumā, kad gaidāms otrais grupas albums „Odd Blood”. Ak, jā, grupas solistu Krisu Kītingu atceramies arī no sadarbības ar Simian Mobile Disco dziesmā „Audacity of Huge – 4.vieta AMG augusta topā.

Dziesmu lejupielādēt var šeit:


Florence and the Machine – „You’ve Got The Love” (Jamie XX re-work feat. The xx) [Island]
(from single „You’ve Got The Love”; out now)
AMG rating: 8/10


The xx muzikālais līderis, tikai divdesmit gadus jaunais Džeimijs Smits turpina pārsteigt. Viņa kā producenta kontā tagad ir ne tikai viens no 2009.gada labākajiem albumiem (paša grupas The xx plate „xx”), bet arī remikss Florence and the Machine kaverversijai „You’ve Got The Love”, par kuras izcelsmi Jums izstāstīju jau singlu apskatā.

Šis remikss ne tikai skan ļoti eleganti un pārdomāti, bet ir interesants arī ar to, ka tajā Florences Velčas vokāls ir teju pilnībā nomainīts ar The xx dalībnieku Olivera Sima un Romijas Kroftas balsīm. Florences „oriģinālu” var saklausīt vien piedziedājumā, gluži kā tādu bek-vokālu. Ne velti šo miksu sauc par kaverversijas kaverversiju. Vēl viens plusiņš The xx plusiņu burtnīcā.



Class Actress – „Careful What You Say” [Terrible Records]
(from f/c EP „Journal of Ardency”; out in 2010)
AMG rating: 8/10

Vēl viena pavisam jauna blice no Ņujorkas Class Actress, kuras līdere ir Elizabete Hārpere. Nākamā gada februārī iznāks grupas pirmais EP ar nosaukumu „Journal of Ardency”, kurā būs iekļauts arī šis – šobrīd par velti pieejamais skaņdarbs „Careful What You Say” – kosmisks un pietiekami gards electro-pop darbs, kurā Hārpere diezgan izteikti atgādina Kārenu O no Yeah Yeah Yeahs.

Dziesmu lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13582-careful-what-you-say/


Florence and the Machine – „Addicted To Love” (Robert Palmer cover) [Island]
(from single „You’ve Got The Love”; out now)
AMG rating: 7/10

Un VĒL VIENS gabals no Florence and the Machine singla „You’ve Got The Love”. Kaverversija klasiskajam nu jau nelaiķa Roberta Palmera 80’to gadu hītam „Addicted To Love” pavisam jaunās un neierastās skaņās. Šis gan atrodams tikai CD singla versijā.


PLUS DIVAS JAUNAS DZIESMAS NO GAIDĀMIEM ALBUMIEM:


Hot Chip – „Take It In” [EMI]
(from f/c album „One Life Stand”; out in 2010)
AMG rating: 8/10


Pirmais singls no jaunā Hot Chip albuma „One Life Stand”, kuru mēs ar lielu jo lielu nepacietību gaidām, būs šīs plates tituldziesma (veikalos jau decembrī!). Bet vēl pirms tās internetā parādījies ārkārtīgi skaistais un veiksmīgais treks „Take It In”, kas būs jaunā albuma noslēdzošā dziesma. Starp citu, jau pavasarī šis gabals tika iekļauts Hot Chip miksā „A Bugged Out Mix by Hot Chip”, kuru var joprojām iegādāties 2 disku izlasē, kas iznākusi uz leibla EMI. Daudzsološs ievads jaunajam albumam!



Hot Hot Heat – „Future Breeds” [Warner]
(from f/c album „Future Breeds”; out in 2010)
AMG rating: 7/10

Kanādiešu kolektīvs Hot Hot Heat, ko AMG atceras vēl kopš 2003.gada hīta „Bandages”, kas tolaik mūsu house mūzikas pārpildītajā topā spēja aizkāpt līdz 7.vietai, nākamgad izdos jau piekto studijas albumu „Future Breeds”. Šobrīd internetā pieejams pirmais tā priekšvēstnesis – diezgan daudzsološā tituldziesma, kas ieturēta tradicionālās indie rock/post-punk noskaņās.


+

HOT MIX FOR THE WEEKEND

The Playin Stars feat Romanthony – „You Needed Me” (Morjac remix) [Rise]
Ladyhawke – „Back of the Van” (Wawa Club mix) [Island]
Danny Howells – „Right Off” (Casio Social Club mix) [Dig Deeper]
Little Boots – „Earthquake” (Sasha remix) [679 Records]
Passion Pit – „Little Secrets” (Jack Beats remix) [Columbia]
Ananda Project – „Shouldn’t Have Left Me” (Morel’s Pink Noise Vocal mix) [Nite Grooves] – CLASSIC HIT FROM 2005
Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru