25 novembris, 2009

Ziņas Īsumā (25.11.)

Massive Attack atklāj jaunā albuma detaļas

Massive Attack jaunais albums, kurā būs dzirdama arī grupas sadarbība ar Deimonu Albērnu un Elbow līderi Gaju Gārviju, sauksies „Heligoland” un tas iznāks 8.februārī. Tāpat platē būs arī sadarbības ar dziedātājām Martinu Topliju Bērdu un Houpu Sandovalu.

Plates dziesmu saraksts būs sekojošs:

1)'Pray For Rain'
2)’Babel'
3)'Splitting The Atom'
4)'Girl I Love You'
5)'Psyche'
6)'Flat Of The Blade'
7)'Paradise Circus'
8)'Rush Minute'
9)'Saturday Come Slow'
10)'Atlas Air'

Tas būs pirmais Massive Attack albums, kopš 2003.gada „100th Window”.


The Strokes janvārī sāks darbu pie jauna albuma

The Strokes nākuši klajā ar paziņojumu, ka janvārī sāksies darbs pie jauna albuma, par to liecina grupas dalībnieka Nikolaja Freičera ieraksts tviterī: „Kamēr čaļi ir Losandželosā, mēs ar Raeinu (Džentlu, grupas menedžeri) devāmies izlūkot dažas studijas Ņujorkā. Izskatās, ka sāksim jau janvārī!!! Garīgais – f***ing lielisks!

Arī grupas līderis Džulians Kasablankas, lai arī bija izvairīgāks, tomēr intervijā ar pitchfork.com pieminēja janvāri kā iespējamo mēnesi, lai sāktu darbu: „Paredzēts, ka sanāksim kopā janvārī, bet nevaru to garantēt. Mēs jau gadiem cenšamies to izdarīt. Puiši zina, ka es esmu vienmēr pieejams, bet sanākt kopā vienmēr bijis smags process.

Piebildīšu, ka pavisam nesen populārais britu mūzikas mēdijs NME nosauca The Strokes debijas plati „Is This It” par šīs desmitgades labāko albumu.


Coldplay blakusprojekts piedāvās debijas singlu


Slavenās britu grupas Coldplay basģitāristam Gajam Berimenam, kā izrādās, ir savs blakus rūpals – projekts ar ļoti interesantu nosaukumu Apparatjik (izrunā „aparaķik”?!), kurā bez basista darbojas arī A-ha dalībnieks un dziesmu autors Magne Furuholmens un dāņu grupas Mew līderis Jonas Bjere. Jau nākampirmdien grupas oficiālajā mājaslapā (http://apparatjik.com/) būs pieejams debijas singls „Electric Eye”.

Kā izrādās, šis projekts tapis jau 2004.gadā, un iepriekš sacerējuši galveno tēmu britu seriālam „Amazon”. Baumo, ka nākamgad varētu iznākt arī pilns albums.

Piedāvāju ieskatam paklausīties Apparatjik skaņdarbu "Snow Crystals", kas YouTube.com jau atrodams, kopš pavasara:


Braiens Ferijs sadarbosies ar Radiohead un RHCP

Roxy Music līderis Braiens Ferijs ir atklājis, ka šobrīd strādā pie solo albuma, kurā ar mūziķi sadarbosies Radiohead un Red Hot Chili Peppers ģitāristi – Džonijs Grīnvuds un Flea. Jaunā albuma, kura nosaukums vēl nav zināms, producents būs Nails Rodžers, un to plānots izlaist 2010.gada vasarā.

Savukārt jau janvārī veikalos nonāks Braina Ferija un DJ Hell kopdarbs – singls „U Can Dance”.


Londonā izrādīs dokumentālo filmu par Depeche Mode faniem


Filma ar nosaukumu „The Posters Came From The Walls”, kurā būs intervijas ar slavenās Basildonas grupas faniem visā pasaulē, Londonas Clapham Picturehouse tiks izrādīta 1.decembrī. Tāpat šajā pasākumā būs iespēja arī uzdot sev interesējošus jautājumus filmas režisoriem Nikam Abrahamsam un Džeremijam Delleram.

Latviešu faniem acīmredzot jāsagaida, kad šī filma parādīsies torentu lapās... :)

Fragments no filmas:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru