13 jūlijs, 2010

Positivus 2010 - AMGmusic, 1.daļa

Sveiciens!

Positivus nedēļa ir sākusies! Sagatavošanās rit pilnā sparā ne tikai Salacgrīvā, bet arī AMGmusic. Jau šobrīd nevaru sagaidīt ceturtdienu... Un vēl man ir ļoti karsts. Pēdējais ir viens no iemesliem, kāpēc šogad nerakstīšu gari un plaši par katru grupu, kas uzstāsies uz 2 lielajām festivāla skatuvēm (galu galā šo info var arī mierīgi atrast festivāla oficiālajā mājaslapā). Tā vietā piedāvāšu, manuprāt, katras dienas trīs obligāti skatāmos māksliniekus. Pirmajā daļā - par piektdienu, otrajā daļā - par sestdienu, trešajā - play-liste ceturtdienas warm-up pasākumam iekš L-57.

Veiksmīgu visiem nedēļu, pie jaunās mūzikas apskatiem atgriezīsimies nākamnedēļ!

PIEKTDIENA, 16.JŪLIJS

1) Happyendless (LT) + The Gin Riots (UK) – Cēsu Alus stage (18:15-20:00)

Kā izrādās, esmu „ignorants” ne tikai pret Latvijas izpildītājiem (es gan to joprojām uzskatu par lielu pārspīlējumu!), bet arī brālīšu leišu un igauņu jaunajām zvaigznēm. Tamdēļ, ja nebūtu Positivus, es nezinātu itin neko ne par Happyendless no Lietuvas, ne par Popidiot'iem (tas ir grupas nosaukums, nevis mans ciniskais apzīmējums!) no Igaunijas. Noklausījos abus – lietuvieši ir čum interesantāki. Ar viņiem tad arī šoreiz varētu atklāt Positivus muzikālās aktivitātes.


Uzreiz pēc lietuviešiem uz skatuves kāps Bristoles kvartets The Gin Riots, kas ir gandrīz vai vienīgā no šogad daudzajām jaunajām britu grupām, kas uzstāsies Salacgrīvā un vienlaikus man šķiet baudāmi (piedodiet, šādā karstumā folkmūziku? NOPIETNI?!). Izdevās tikt arī pie viņu singla „Polka”, ko noteikti pievienošu šī gada Positivus Izlasei, pārējās dziesmas būs jānočeko viņu nepilnas stundas garās uzstāšanās laikā piektdien uz Cēsu Alus skatuves.


Ļoti iespējams, ka es kļūdos, un nekā no tā Gin Riots nav, kas nozīmēs, ka var droši stūrēt uz Red Bull Academy, kur tai laikā plates (vai diskus – nudien nezinu) griezīs mans 2003./2004.gada igauņu house mūzikas favorīts – Dave Storm. Joprojām priecājos par tā laika AMGmusic hītu „Cabrio House”, kas arī pavisam noteikti būs jāiekļauj šī gada Warm-Up miksā. Nesmejieties - atmiņas no jaunības dienām!



2) Happy Mondays (UK) – Tele 2 stage (22:00-23:00)

O, jāāāāā..... Turpinājums 2007.gada James uznācienam! Šogad Positivus piedāvā vēl vienas Mančestras leģendas, vienus no britpopa pamatlicējiem, vienus no rave kultūras ikonām, neprātīgus narkotiku un alkohola lietotājus, ģeniālu tekstu rakstītājus, aptrakušus dejotājus un kā tik vēl nevar dēvēt apvienību Happy Mondays. Tas nekas, ka Šonam Raideram ir jau tuvu 50, ir ļoti maz zobu un viņš vairs nelieto ekstazī tabletes. Nešaubos, ka Happy Mondays liks dejot arī 2010.gadā. Viens no šī gada patīkamākajiem Positivus pārsteigumiem. Tiesa, neesmu viņus redzējis dzīvajā pat video materiālos, bet... tāpēc būs vēl jo interesantāk!



3) UNKLE (UK) – Tele 2 stage (23:45-01:00)

Ļoti iespējams mans kulminācijas mirklis šī gada festivālā. Ne tuvu sevi neuzskatu par UNKLE fanu, taču pavērojot viņu pēdējās uzstāšanās (Krievijā un Francijā), kā arī joprojām paliekot skeptisks pret Muse kā galvenajiem hedlaineriem (jā, ir viņi iespaidīgi uz skatuves, bet... muzikāli viņi tomēr ir gājuši uz leju un pie tam spītīgi un neatlaidīgi), nākas secināt, ka UNKLE varētu iespridzināt. Turklāt, ja manā rīcībā esošā dziesmu setliste ir precīza, tad piektdien UNKLE faktiski atskaņos tik tiešām visus labākos skaņdarbus, izņemot „Rabbit in Your Headlight” un „Be There”. Gluži kā Massive Attack, arī UNKLE dzīvajā skan iespaidīgi.

"Burn My Shadow" no koncerta Jekaterinburgā, šī gada maijā:



P.S. Naktī Red Bull Academy spēlēs Grēviņš. Tas viss būtu sīkums, bet Grēviņš spēlēšot... dabstepu! :o Interesanti. Ļoti, ļoti interesanti... Noteikti būs jāpaklausās. Ar nosacījumu, ka tai laikā kādā no teltīm nespēlēs šis vīriņš (paldies minētajam Grēviņam par šo video via Twitter!) :

2 komentāri:

  1. unkle tiešām bija super!!!

    AtbildētDzēst
  2. Jā, noslinkoju un neuztaisīju Positivus revjū, bet UNKLE bija mana topa 1.vietā. Vai arī dalītā 1.vietā ar Scissor Sisters. :)

    AtbildētDzēst