13 septembris, 2010

Pirmdiena, 13.septembris

Pēc tik daudz dažādu emociju piesātinātas nedēļas nogales, kāda izvērtās iepriekšējā, nav brīnums, ka šodienas enerģijas pieplūdums ir vairāk haotisks un nav realizējies vairāk vai mazāk pārskatāmā, taustāmā materiālā. Pirmdienas AMGmusic vienmēr ir bijušas nedēļas grūtākās dienas, pat gadījumos, kad kalendārs rāda manu iecienītāko – trīspadsmito – datumu.

Bet ko nu daudz te runās tukšu. Ķeramies pie lietas!


IESKATS NEDĒĻAS JAUNUMOS

Kā jau ne vienu reizi vien brīdināju, 13.septembris šogad varētu ieiet mūzikas annālēs kā nedēļas diena, kad tiek izdoti visvairāk albumi. Vismaz tāds priekšstats rodas, apskatot šīs nedēļas obligāti klausāmo vielu sarakstu – tas ir tik garš, ka to visu pat fiziski nebūs iespējams izpildīt, tomēr centīšos, cik nu tas būs manos spēkos. Ieskatam piedāvāju Jums šīs nedēļas iznākošo albumu sarakstu, turklāt tikai to, kas kaut kādu iemeslu dēļ interesē mūs:

Black Mountain - Wilderness Heart [Jagjaguwar]
Blonde Redhead - Penny Sparkle [4AD]
ceo - White Magic [Sincerely Yours]
Crocodiles - Sleep Forever [Fat Possum]
Crystal Fighters - Star Of Love [Zirkulo]
El Guincho - Pop Negro [XL]
Get Cape. Wear Cape. Fly - Get Cape. Wear Cape. Fly [Cooking Vinyl]
Grinderman - Grinderman 2 [Mute]
Interpol - Interpol [Matador]
Les Savy Fav - Root For Ruin [Frenchkiss]
Maximum Balloon - Maximum Balloon [Polydor]
Of Montreal - False Priest [Polyvinyl]
Robert Plant - Band of Joy [Decca]
Royksopp - Senior [Wall Of Sound]
Teengirl Fantasy - 7AM [Merok]
The Pipettes - Earth Vs The Pipettes [Fortuna POP!]
The Thermals - Personal Life [Kill Rock Stars]
The Vaselines - Sex With An X [Sub Pop]
Twin Sister - "Color Your Life/Vampires With Dreaming Kids" [Double Six]
Underworld - Barking [Underworldlive]

Ir, ko klausīties, vai ne? No šī garā saraksta Black Mountain, Blonde Redhead, ceo, Crocodiles, Grinderman, Interpol, of Montreal, Royksopp un Teengirl Fantasy jau šobrīd ir manā rīcībā, tāpēc visticamāk mūsu ausis būs pievērstas tieši šiem albumiem. Gudri cilvēki gan saka, ka Maximum Balloon un Get Cape. Wear Cape. Fly esot tie spožākie nedēļas albumi... Kas zina, varbūt pagūsim paklausīties arī tos.

Summer Camp

Arī nedēļas singlu apskatā šoreiz veselas 20 jaunas dziesmas, tai skaitā ļoti daudz pazīstamu vārdu. Jau pirms nedēļas pieminētais Kanje Vests beidzot vinila platē izdod aktuālo singlu „Power”, līdz AMGmusic beidzot atnācis 80’to gadu populārā ansambļa OMD jaunākais singls „If You Want It”, tāpat arī jaunākais no Aeroplane, Manic Street Preachers, Robinas, vasarā Salacgrīvā baudītajiem UNKLE, Yeasayer un vēl un vēl un vēl....

Viss šīs nedēļas aktuālo singlu saraksts izskatās sekojošs:

Abe Vigoda - "Throwing Shade" [Bella Union]
Aeroplane - "Superstar" [Wall Of Sound]
Belle and Sebastian - "Write About Love" [Rough Trade]
Dels - "Shapeshift" [Big Dada]
Harper Simon - "Berkeley Girl" [PIAS Recordings]
Kanye West - "Power" [Roc-a-Fella]
Lorn - "None An Island" [Brainfeeder]
MSP - "(It's Not War) Just The End Of Love" [Columbia]
Marnie Stern - "Transparency Is the New Mystery" [Kill Rock Stars]
OMD - "If You Want It" [Republic of Music]
Owen Pallett - "A Man With No Ankles" [Domino]
Paul Weller - "Fast Car/Slow Traffic" [Island]
Robyn - "Hang With Me" [Konichiwa]
Silver Columns - "Always On" [Moshi Moshi]
Summer Camp - "Round The Moon" [Republic of Music]
Tallest Man on Earth - "Like the Wheel" [Dead Oceans]
The Hundred In The Hands - "Pigeons" [Warp]
UNKLE - "The Answer" [Surrender All]
White Rabbits - "The Salesman (Tramp Life)" [Mute Records]
Yeasayer - "Madder Red" [Secretly Canadian]

Grūti izvēlēties, ar ko tieši šoreiz sākt muzikālo pastaigu, jo par šīs Nedēļas Labākā Singla titulu, visticamāk, cīnīsies Kanye West, Robyn, Summer Camp, UNKLE un Yeasayer. Tā kā no nosauktajiem pieciem vienīgais debitants, par kuru diezgan nepelnīti AMGmusic vēl nav nekad runājis, ir Londonas duets Summer Camp, piedāvāšu tieši viņu jaunāko singlu „Round The Moon”, kas meklējams viņu pirms nedēļas izdotajā debijas EP „Young”. Plašāk par šo jauno, uzlecošo apvienību gan pastāstīšu nedēļas singlu apskatā piektdien.



HOTTEST NEW TRACK:

Andy Cato – „Emmanuel” [Get Digital Music]
(from „That Bass Track” EP, out now)

Tiem, kas ne tikai lasa AMGmusic blogu, bet arī seko man joprojām neticami populārajā sociālajā tīmeklī draugiem.lv, piektdien, iepazīstinot ar nedēļas apskatu, minēju, ka manā rīcībā ir viens perfekts klubu mūzikas skaņdarbs no Groove Armada dalībnieka Endija Kato. Solīju arī iemest kādu YouTube.com linku uz šo skaņdarbu, bet diemžēl plašajā video portālā šī gabala vēl nav.

Tā kā šodien nekas vēl karstāks nav ienācies, par Dienas Karstāko Treku kronējam pagājušā vīkenda himnu – „Emmanuel” no lieliskā Kato EP „That Bassline Track”. Uzreiz piebildīšu, ka, lai saprastu šī skaņdarba odziņu un perfektumu, ir nedaudz jāapbruņojas ar pacietību, it īpaši, ja Jūs neesat liels minimal tech-house piekritējs. Vairāk nekā trīs minūtes šis astoņu minūšu garais šedevrs ir baudāms, taču nedaudz izstiepts tīrs minimal, līdz... Līdz pienāk 4.minūte. Un tad durvis uz elektroniskās mūzikas maģijas pasauli atsprāgst vaļā. Klausieties paši:

P.S. Vēl maza piebilde – arī „That Bassline Track” titulskaņdarbs ir fantastisks! To noteikti iekļaušu šīs nedēļas deju izlasē!




HOT NEW RELEASE:

Azari & III – „Indigo” EP
Release date: 14/09/2010
Label: Turbo Recordings
AMG rating: 7/10


Kamēr vēl šīs nedēļas albumi tikai gada savu kārtu, līdz es tos ievietošu mūzikas atskaņotājā, šā brīža karstākā relīze, ko vēlos pareklamēt Jums, ir kanādiešu dueta Azari & III debijas plate uz leibla Turbo Recordings – singls „Indigo” ar trim versijām un b-puses skaņdarbu „The Worker”.

Par Azari & III rīt būs īpašs stāsts, jo tieši ar šo apvienību beidzot atvērsim jauno sadaļu „New Act on AMG Radar”, kurā centīšos Jūs iepazīstināt ar jaunajām mūzikas zvaigznēm, kuras vēl nevar lepoties ar debijas albumu un lielu fanu skaitu pasaulē, bet kas tādu noteikti iegūs jau tuvākajā laikā.

Azari & III debijas albumu sola ziemā, bet šis jaunākais singls ir tikai kārtējais pierādījums, ka 90’to gadu sākumposma deju mūzikas vilnis šobrīd kļūst aktuālāks par, cerams, aizejošo 80’to gadu atgremošanas modi. Enerģija, pozitīvisms un neticami pumpējoši basi – tas ir tas, ko mēs mīlam deju mūzikā!



DIENAS VIDEO PRIEKS:

Philip Selway – „By Some Miracle” [Bella Union]

Slikti gāja Filipam Selvejam – slavenās apvienības Radiohead bundziniekam – ar savu pirmo solo singlu „By Some Miracle” AMGmusic Jūlija topā. Joprojām neesmu arī mainījis savas domas, ka singls ir diezgan neizteiksmīgs, bet to noteikti nevar teikt par dziesmas nupat iznākušo videoklipu. Režisora Deivida Altobelli radītais klips ir diezgan melni ironisks stāstiņš par to, kāpēc nevajadzētu izdarīt pašnāvības. Katrā ziņā vismaz publiskās vietās...



MTV MUSIC VIDEO AWARDS 2010:

Šo dienu noslēgsim ar video materiālu no vakar Losandželosā aizvadītās, ikgadējās MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonijas. Ja atminaties, pērn AMGmusic šim notikumam pievērsa uzmanību, pateicoties Kanje Vestam, kuram labpatikās uzrāpties uz skatuves, atņemt mikrofonu tikko balvu par labāko klipu ieguvušajai Teilorei Sviftai un novest viņu līdz asarām, svinīgi paziņojot, ka kantrī meitene balvu nafig nav pelnījusi. Pēc tam sekoja atvainošanās epopeja, paša Vesta asaras jau citā ASV šovā utt.

Šogad AMGmusic uzmanību MTV balvām piesaistīja... KANJE VESTS. Bet nebīstieties ne nieka – šoreiz viņš to izdarīja, pildot savus tiešos pienākumus – uzstājoties. Melošu, ja teikšu, ka esmu noskatījies visas uzstāšanās vakardienas grandiozajā ballē, bet no tām, ko redzēju – Vesta noslēdzošais skaņdarbs „Runaway Love” bija satriecošs un pārliecinoši labākais.

Jau pirms nedēļas izteicos, ka Kanje Vests varētu būt vienīgais, kas spētu atņemt Big Boi labākā 2010.gada hip-hop albuma laurus, bet „Runaway Love” šo varbūtību tikai palielina. Viens no lieliskākajiem un emocionāli piesātinātākajiem skaņdarbiem, ko Kanje jelkad sarakstījis. „Let’s have a toast for douchbags / Let’s have a toast for the assholes / Let’s have a toast for the scumbags / Everyone of them that I know”. Dažiem cilvēkiem tas varētu būt veltījums īsti laikā. ;)

P.S. Video, visticamāk, jau rīt būs izņemts, tāpēc skatieties, kamēr varat! Kā to var redzēt video materiālā, MTV mirst badā un viņi bez Jūsu naudas nespēj dzīvot. Tāpēc pērciet licenci un vispār aizsūtiet viņiem kādu humānās palīdzības kravu ar apelsīniem.

Kanye West feat Pusha – „Runaway Love” (Live at MTV VMA 2010)


P.S. Ak, jā. Ja kādu interesē, tad lielāko balvu ražu (astoņas trofejas!) šogad savāca Lady Gaga ar dziesmu „Bad Romance”. Pie balviņām tika arī Muse, Eminem, 30 Seconds To Mars, Džastins Bībers, Florence and the Machine un pat The Black Keys! Smalki.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru