15 septembris, 2009

MTV VMA 2009 jeb Kanye West kicks ass!

Nekad nesaki nekad. Kad man svētdienas rītā pajautāja, vai AMG apskatīs arī šī gada MTV Video Music Awards pasākumu, noteicu striktu nē, piebilstot, ka Kanjē-Bejonsē-LeidīGagē-un-citu-ērmu kompānija nav, maigi izsakoties, interesanta priekš AMG. Nekad nesaki nekad. :)

Par to, lai šī gada MTV labāko videoklipu autoru apbalvošanas pasākums būtu gana interesants, parūpējās Madonna ar tiešām bez ironijas skaistu un sirsnīgu piemiņas runu Maiklam Džeksonam, Lady GaGa, kas uz skatuves sevi nogalināja (nesapriecājieties – tas bija tikai teātris!) un MTV VMA oficiālais Klauns #1 – Kanje Vests. Madonnas runu var noskatīties šeit (http://www.youtube.com/watch?v=aF-Bh-7wAEo), Lady GaGa performanci šeit:
(http://www.youtube.com/watch?v=tfgzmeSFm5Y).

Savukārt par Kanjē Vestu stāsts ir sekojošs (tiesa, droši vien jau, ka neko jaunu nepastāstīšu, jo pietiekami daudz arī LV presē šis ir aprakstīts). Brīdī, kad Teilore Svifta saņēma balvu par labāko sieviešu video (best female video) un grasījās sacīt aizkustinošo runu, uz skatuves uzlēca Vests, lai atņemtu Sviftai mikrofonu un paziņotu, ka balva pienākas Bejonsē Noulzai, kurai esot „viens no labākajiem videoklipiem vispār!”. Interesanti, ka to nenoliedz arī MTV pārstāvji, kas tieši Bejonsē klipam „Single Ladies” arī piešķīra vakara galveno balvu – par gada labāko videoklipu „vispār”.

Rezultātā tika izčakarēts vakars nabaga jaunajai country dziedātājai, Kanjē Vests pēdējās divas dienas pavadījis dažādos interneta portālos, rakstot vienu atvainošanos pēc otras, savukārt dziedātāja Pink pavēstīja, ka tikai apsardzes vīri viņu atturējuši no uzbrukšanas Vestam par šādu izgājienu. Turklāt arī pati „vaininiece bez vainas” Bejonsī ļoti nosodījusi Vesta izlēcienu, vēlāk, kad saņēma savu balvu, aicinot Sviftu kāpt uz skatuves un galu galā pabeigt savu sakāmo. Incidentu varat paskatīties šeit:



Interesanti, ka šī nav NE TUVU pirmā reize, kad Vests pamanās izcelties šāda veida balvu pasniegšanas ceremonijās. Viss sākās 2004.gadā, kad Vests demonstratīvi atstāja American Music Awards ceremoniju, paziņodams, ka „ir apzagts”, kad tā gada balva par labāko debiju tika Grečenai Vilsonei (starp citu, arī country zvaigznei). Gadu vēlāk – 2005.gada MTV Europe Music Awards ceremonijā Vests uzlēca uz skatuves, kad viņa „Touch The Sky” zaudēja Simian vs Justice klipam „We Are Your Friends” kategorijā „gada labākais klips”. Toreiz Vesta arguments bija gana nopietns un spēcīgs – „Touch The Sky” esot bijis jāuzvar, jo tas „izmaksāja miljons dolāru un tajā filmējās Pamela Andersone”. Jā, KĀ PAR TO VAR NEDOT BALVU?!? :)

Savukārt 2007.gadā Kanje vispār uzmeta lūpu uz MTV, jo neieguva nevienu balvu, lai arī bija nominēts piecās kategorijās. Toreiz viņš pavēstīja, ka tādās MTV balvu ceremonijās vispār vairs nekad nepiedalīsies. Nu... Kanje, ļoti, ļoti ļauni visi tur tajā MTV ir! Neej vairs tiešām!


Ja kādam TIEŠĀM interesē, tad balvu ieguvēju saraksts ir sekojošs:

Breakthrough Video - Lessons Learned by Matt & Kim
Best Female Video - You Belong With Me by Taylor Swift
Best Rock Video - 21 Guns by Green Day
Best Pop Video - Womanizer by Britney Spears
Best Male Video - Live Your Life by T.I.
Best Hip Hop Video - We Made You by Eminem
Best New Artist - Lady Gaga
Video of The Year - Single Ladies (Put A Ring On It) by Beyonce
Best Art Direction - Paparazzi by Lady Gaga
Best Choreography - Single Ladies (Put A Ring On It) by Beyonce
Best Cinematography - 21 Guns by Green Day
Best Direction - 21 Guns by Green Day
Best Editing - Single Ladies (Put A Ring On It) by Beyonce
Best Special Effects - Paparazzi by Lady Gaga


EDIT(!)

Vakar vakarā Kanye West piedalījās arī Jay Leno vakara šovā, kur vēlreiz atvainojās Teilorei Sviftai. Ļoti zīmīgs bija brīdis, kad Džejs pajautāja Vestam, ko, viņaprāt, par šo situāciju teiktu Kanjē māte (nomira pirms dažiem gadiem). Atbildes vietā sekojošais ilgais klusums, šķiet, izteica visu, Līno trāpija uz jūtām ne pa jokam:

Starp citu, pēc tam sekoja lieliska uzstāšanās kopā ar Jay-Z un Riannu dziesmā "Run This Town". Savus tiešos pienākumus, cepuri nost, viņš izpilda ļoti labi! Kanye, man, STICK TO IT! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru