14 septembris, 2010

On AMG Radar: Azari and III

Sākot ar Vampire Weekend un Fleet Foxes 2008.gadā, turpinot ar Detachments un The Drums pērn, kā arī nu jau par kulta grupu dēvēto Die Antwoord šogad – tie ir tikai daži piemēri, kad AMGmusic par grupām runāja, vēl pirms tās paguva baudīt starptautisku slavu. Turpmāk jauno grupu atklāšanai un iepazīstināšanai ar tām veltīsim jaunu AMGmusic sadaļu – „On AMG Radar”.

Tajā runāsim par grupām, kuras vēl nevar lepoties ar debijas albumu (pieļauju gan, ka pie šī nosacījuma būs arī daži izņēmuma gadījumi), taču pirmie singli vai EP ir rosinājuši AMGmusic secināt, ka konkrētajam māksliniekam / grupai / projektam ir vērts pievērst uzmanību un neizlaist no acīm nākotnē. Stādīsim sarakstu ar jaunajām grupām, kuras labprāt redzētu Latvijā.

Gods atklāt šo jauno sadaļu ticis kanādiešu duetam Azari & III.


Best New Act on AMG Radar: AZARI & III


Šķiet, pirmoreiz tas bija šī gada maijā, noklausoties somu apvienības Shine 2009 debijas singlu „New Rules”, kad es pirmoreiz jau skaļākā balsī izteicu cerību par 90’to gadu deju mūzikas viļņa atgriešanos klubos. Vēl pirms tam bija vācu producenta Tensnake skaņdarbs „Coma Cat”, kam augusta sākumā sekoja šī paša Hamburgas producenta remikss Azari & III pērnā gada skaņdarbam „Reckless With Your Heart”. Te nu radās mūsu pamatotā interese par Azari & III.

Dinamo Azari (īstajā vārdā – Kristians Fērlijs) un Alixander III (īstajā vārdā – Alfonse Lanza) izrādījās kanādieši, kas abu kopējo projektu radīja 2008.gadā un nokristīja, saliekot kopā savu segvārdu otrās puses – Azari & III. Šķiet, vistrāpīgāk par Azari & III rakstīja Resident Advisor savā recenzijā dueta pirmajam singlam „Hungry For The Power”: „Šis nav skaņdarbs, kas atgādina klasisko chicago house. Šis IR klasisks chicago house”.

Tieši chicago house – stils, kas radās tā nosaukumā minētajā pilsētā 80’to gadu sākumā un kura saknes meklējamas disko mūzikā un agrīnajā hip-hopā, bet vēlāk transformējās acid-house un deep-house stilos – bija pirmais, kas ienāca prātā man, noklausoties puišu debijas plati – oktobrī uz leibla I Am Cliche izdoto EP „Hungry For The Power”. Tajā bez oriģinālās „Hungry For The Power” versijas, atradīsit divus ļoti gaumīgus remiksus, kā arī divus mazāk veiksmīgus b-puses skaņdarbus.



Līdzīgā stilā ieturēts arī šobrīd, pateicoties minētajam Tensnake remiksam, tik aktuālais singls „Reckless With Your Heart”, kas oriģinālā tika izdots jau pērnā gada novembrī uz vācu leibla Permanent Vacation. Šeit gan tipiskajam chicago house bītam paralēli nozīmīgu lomu ieņem 90’to gadu ala diva-house manierē ieturētais vokāls. Uzreiz gan piebildīšu, ka „Reckless With Your Heart” remiksu plate, kas nupat kā ieraudzījusi dienasgaismu, sagādāja mazu vilšanos – Tensnake rīmeiks ir pārliecinoši labākais platē, un pārējie diemžēl netiek līdzi...

Reckless With Your Remixes EP vāciņš

Štrunts ar visiem remiksiem! Neatļaujot tā īsti pasērot par tiem, Azari & III šomēnes ir jau atpakaļ ar jaunu EP „Indigo”. Šoreiz iztiekot bez remiksiem (platē ir dub versija un akapella), viss plates spēks koncentrēts pus-instrumentālajā 80’to/90’to gadu mijas deju mūzikas mikslī, kur kopā ar acid-house un chicago house, saklausāmas pat zināmas eurodance iezīmes, šoreiz šī vārda labākajā nozīmē ala Technotronic stilā (starp citu, līdzīgi var teikt arī par „Reckless With Your Heart” oriģinālu).



Vienā teikumā – sen neesmu dzirdējis ko tik pozitīvu, pumpējošu un aktuālu deju mūzikā no vienas konkrētas apvienības vairāku mēnešu garumā. Azari & III, kuri cita starpā aktīvi nodarbojas arī ar citu mākslinieku dziesmu remiksiem (HEALTH, CFCF, Booka Shade, Adam Freeland u.c.), debijas albums gaidāms ziemā. Gaidīsim ar lielu nepacietību.

Noslēgumā piedāvāšu skaņdarbu, kam vēl nav paredzēta oficiāla relīze, bet nešaubos, ka tāda sekos nākotnē. Azari & III sadarbība ar vienu no spožākajiem 2008.gada debitantiem – Londonas trio Friendly Fires trekā „Stay Here”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru