06 septembris, 2010

AUGUSTA TOP 20 (20.-11.vieta)

AMG TOP 20 IN AUGUST 2010 (part 1):

20.Chilly Gonzales - "I Am Europe" [Boysnoize Records; 02/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Pieredzējušais kanādiešu mūziķis Džeisons Čārlzs Beks, kas iepriekš bija pazīstams ar segvārdu Gonzales, bet kopš 2010.gada uzrunājams kā Chilly Gonzales, laidis klajā jaunu albumu „Ivory Tower”. Tā pirmais singls ir ļoti lipīgais un saulainais piano-house skaņdarbs „I Am Europe”, kas atsauc atmiņā pagājušās desmitgades franču house mūziku – laikus, kad pat Boba Sinklāra ieraksti bija klausāmi un baudāmi.



19.Mr Fogg - "Stung" [Kicking Ink; 09/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Mr Fogg jeb īstajā vārdā Fils Berijs ir salīdzinošs jaunpienācējs mūzikas pasaulē. Redingas puisis tikai gada sākumā debitēja AMGmusic ar savu singlu „Keep Your Teeth Sharp”, kas izpelnījās visai labu mūsu novērtējumu, taču janvāra topā neizdevās iekļūt. Otrais singls „Stung” atgādina citu britu elektroniskās mūzikas pārstāvi – Maps jeb Džeimsu Čepmenu; abi ne tikai darbojas vienā mūzikas lauciņā, bet ir arī ar līdzīgiem balss tembriem.



18.Games - "Everything Is Working" [Genepool Records; 23/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Debija AMGmusic vienam no pēdējo mēnešu aprunātākajiem ambient/electro-pop duetiem – Games no Bruklinas, ko veido divi draugi jau kopš pamatskolas laikiem – Daniels Lopatins un Džoels Fords. „Everything Is Working” ir viņu pirmais singls, kuram pavisam drīz sekos arī debijas EP „That We Can Play”. Starp citu, Daniels Lopatins ir pazīstams arī kā drone/ambient projekta Oneohtrix Point Never autors.



17.Porcelain Raft - "Dragonfly" [self-released; 03/08/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

AMGmusic rakstīja: „Porcelain Raft patiesībā ir viens cilvēks – itālis Mauro Ramidi, kurš gan jau labu laiku kā dzīvojot Londonā un tur arī radot mūziku. Mauro pieskaitāms pie jaunās paaudzes mūziķiem, kas nesteidzas izdot ierakstus CD vai platēs, bet tā vietā piedāvā tos bez maksas savā bandcamp vietnē internetā. Tur jau pieejami trīs viņa EP. Tiesa gan, septembrī esot gaidāms arī pirmais septiņu collu EP plates formātā. Šis ir jaunākais viņa veikums – ļoti Beach House atgādinošais „Dragonfly”.



16.Flying Lotus feat Thundercat - "MmmHmm" [Warp; 16/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Grūti man gāja ar visu slavēto un debesīs celto Flying Lotus šī gada albumu „Cosmogramma”. Nepadevās tas manām ausīm, kad to klausījos pirmoreiz, un nav jau nekāds brīnums – Kalifornijas mūziķa Stīvena Elisona jeb Flying Lotus jaunā plate (jeb šedevrs, kā to nereti dēvē amerikāņu kritiķi) prasa diezgan lielu iedziļināšanos un atdevi. Toties „MmmHmm” ir no tām albuma dziesmām, kas aizskar sirds un auss stīgas jau no pirmās reizes. Teicams chill-out skaņdarbs!



15.Teengirl Fantasy - "Cheaters" [Merok; 02/08/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

AMGmusic rakstīja: „Vēl viens mēneša atklājums. Teengirl Fantasy ir jauns amerikāņu duets, kura sastāvā darbojas divi studenti – Lougans Takahaši un Niks Veiss. Jau pērnā gada rudenī ietekmīgais mūzikas portāls pitchfork.com vērsa uzmanību, ka šie jaunieši pieskaitāmi pie nākotnes zvaigznēm, lai gan tajā laikā puišu kontā bija tikai viens singls un daži remiksi. „Cheaters” – skaņdarbs no septembrī gaidāmā Teengirl Fantasy debijas albuma „7 AM” – tam ir lielisks pierādījums. Sapņains, gaumīgs, slīdošs electro-pop šedevrs ar chicago-house atmosfēru un soul manierē ieturētu vokālu. Ārkārtīgi meistarīgs darbs!



14.White Ring - "Suffocation" [Hi-Scores Recording Library; 03/08/2010]
AMG rating: 8/10


Vienīgais no augusta singliem, kam šomēnes ir jāraksta atsevišķs komentārs, gatavojot mēneša topu un kam nepievērsām uzmanību nedēļā, kad tas tika izdots. Tam ir savs izskaidrojums – White Ring „Suffocation” pieskaitāms pie tiem singliem, kas mums neiepatikās uzreiz, bet beigās tomēr izkaroja stabilu vietu AMGmusic mēneša topā. White Ring ir jauns duets no Bruklinas, kuru spēlētais witch house jeb drag noteikti patiks Salem un, visticamāk, arī Crystal Castles cienītājiem un cienītājām.



13.The Count & Sinden feat Mystery Jets - "After Dark" [Domino; 16/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Nemūžam nebūtu ticējis, ka es ar lielu nepacietību gaidīšu The Count & Sinden – Londonas deju mūzikas dueta, kas pirmoreiz AMGmusic atrādījās ar ne pārāk izteiksmīgiem remiksiem, - debijas albumu, kurš iznāks 23.augustā. Tomēr tā notika, pateicoties tieši šim skaņdarbam – „After Dark”, par kura vokālo pusi parūpējies britu indie-rock kvartets Mystery Jets, kuriem pašiem pirms neilga laika iznāca visnotaļ baudāms albums „Serotonin”.

P.S. Piebilde – albums gan nav tik baudāms, cik tā pirmais singls.



12.The Chemical Brothers - "Another World" [Virgin; 16/08/2010]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Vai es neesmu teicis, ka The Chemical Brothers jaunais albums „Further” ir labākais Chemical Brothers albums pēdējos vismaz sešos gados? Tad to saku tagad. Ja jums nepietika ar aprīlī publicēto jumtu rāvēju „Escape Velocity” un maija singlu „Swoon”, kas tagad ieguvis jaunu elpu, pateicoties fantastiskajam Boyz Noize remiksam, tad, lūk, Jums čilīgākais albuma skaņdarbs „Another World”, kas vismaz man ļoti atsauca atmiņā lielisko „Star Guitar” no 2002.gada. Skaisti.



11.Gold Panda - "Snow & Taxis" [Ghostly; 12/08/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

AMGmusic rakstīja: „Nu jau skaitāmas dienas palikušas līdz beidzot dienas gaismu ieraudzīs Gold Panda debijas albums „Lucky Shiner”, no kura pirms divām nedēļām talantīgais producents par velti piedāvāja skaņdarbu „Snow & Taxi”. Atšķirībā no skaņas ziņā pieblīvētā un mazliet pat uzmācībā gaidāmās plates pirmā singla „You”, „Snow & Taxis” ir ārkārtīgi gaisīgs, viegls, tīri instrumentāls skaņdarbu, kura lielākais pluss ir debešķīgās zvaniņu skaņas komplektā ar ritmisku dubstep piesitienu. Nudien skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru