29 septembris, 2010

CLASSIC HIT: Ian Brown – All Ablaze (2005)

Ian Brown - "All Ablaze" [Universal; 2005]
(from LP "The Greatest")



Septembris strauji tuvojas savam noslēgumam, tāpēc laiks piedāvāt kārtējo AMGmusic Klasisko Hītu jeb dziesmu #1 pirms daudziem gadiem. Šoreiz ielūkosimies piecus gadus senos notikumos, kad, kā rāda nepielūdzamā statistika, AMGmusic topa 1.vietā gozējies Īens Brauns ar „All Ablaze”, aiz sevis atstājot pašus Coldplay ar „Fix You”!

Ja tā godīgi, tad man, atskatoties uz 2005.gada septembri šodienas acīm, šis laiks vairāk asociējas ar house mūziku nekā Īenu Braunu. Tieši 2005.gada septembrī notika viens no leģendārākajiem L-57 plašu burziņiem, kas man personīgi atnesa daudz un dažādus notikumus jeb pasākuma atskaņas vēlāk. Un arī dažas labas atziņas turpmākai dzīvei. Piemēram, nekad nedot meitenei ekstazī tableti, ja viņa pirms tam tās nav lietojusi. Pat ja viņa lūdz un pat ja Tev ir tik labs un saulains garastāvoklis, ka Tu burtiski planē pa istabu. Sekas ir neparedzamas...

Bet no tabletēm atpakaļ pie Īena Brauna. Tā kā The Stone Roses savu spožo, bet īso karjeru piedzīvoja vēl pirms AMGmusic rašanās (grupa izjuka vienā gadā ar AMGmusic dzimšanu – 1996.), saprotams, ka ar Brauna kungu es vispirms iepazinos, pateicoties viņa solo daiļradei. Turklāt pirmais singls nebija vis paša Brauna, bet gan UNKLE skaņdarbs „Be There”, kurā leģendārais britu mūziķis piedalījās kā viesvokālists. Piebildīšu, ka „Be There” ir tā unikālā dziesma, kas tā arī neiekļuva AMGmusic Top 10 (1999.gada martā apstājās pie 18.vietas), taču atrada sev vietu starp DESMITGADES labākajiem divdesmit singliem.

2005.gada rudenī Īens Brauns laida klajā savu labāko dziesmu izlasi „The Greatest”, pirms kuras – kā jau tas šādos gadījumos ir ierasts – iznāca jauns singls. Lai arī iepriekšējos gados Brauns jau bija mūs sajūsminājis ar tādiem singliem kā „Keep What Ya Got” un „Time Is My Everything”, kā arī ar vēl vienu sadarbību ar UNKLE dziesmā „Reign”, tieši „All Ablaze” bija tas gods kļūt par britpopa celmlauža pirmo #1 AMGmusic topos. Pēc diviem gadiem šo panākumu viņš atkārtoja ar „Illegal Attacks”.

Grūti būtu iedomāties, ka „All Ablaze” varētu izcīnīt pirmo vietu 2010.gadā, taču arī pēc pieciem gadiem nemainu savu viedokli – šis ir un paliek manā skatījumā viens no visu laiku labākajiem Īena Brauna singliem.

2005.GADA SEPTEMBRA #1:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru