28 septembris, 2010

ON AMG RADAR: Detachments

DETACHMENTS

Izcelsmes vieta: Londona, Lielbritānija
Dzimšanas gads: 2008
Mūzikas stils: electronica, new wave
Leibls: Thisisnotanexit


Turpinām iepazīstināt AMGmusic lasītājus ar jaunākajām zvaigznēm, kas tikai sākušas iemirdzēties pie mūzikas debesīm. Faktiski jau ar Detachments vispār bija jāsāk šī sadaļa – daudz esmu stāstījis par šo Londonas apvienību jau kopš 2009.gada pavasara, kad līdz manām ausīm nokļuva grupas oficiālais debijas singls „The Flowers That Fell”.

Tajā laikā par Detachments atrast informāciju internetā nevarēja pat pielūdzot Gūgles Dievības un solot tām visādas brīnumu lietas. Līdz ar to, spriežot tikai pēc dziesmas, nav brīnums, ka sākotnēji AMGmusic Detachments nosauca par jaunāko britu pienesumu post-punk lauciņā, atsaucot atmiņā labākos Editors un Interpol gadus – 2004./2005. „The Flowers That Fell” sakarā noteikti nevar nepieminēt arī Parallels remiksu, kas skanēja teju vai katrā AMGmusic ballītē 2009.gada pavasarī.



Pēc „The Flowers That Fell”, kas kļuva ne tikai par AMGmusic Mēneša Singlu, bet saņēma arī augstākos novērtējumus no tādiem britu mūzikas mēdijiem kā BBC Radio 1, NME, Drowned In Sound u.c., sekoja lielais pārsteigums otrā singla izskatā. „Circles” pārsteidza ar savu elektronisko, auksto un tipisko new wave skanējumu, kas vairs nekādi neiederējās mūsu pieminētajā post-punk lauciņā. Kļuva arī zināms, ka singla un topošā albuma producents ir neviens cits kā Džeimss Fords no Simian Mobile Disco. Un tā sintiņu skaņa, kas ieslēdzas pēc 2.minūtes, joprojām uzdzen skudriņas. FANTASTIKA!



Arī „Circles” nāca komplektā ar vairākiem lieliskiem miskiem, no kuriem visvairāk klausījāmies Andrew Weatherall Disco Dub:



Kopš šī gada pavasara sekoju grupai tviterī (bija un, ja godīgi, joprojām ir ideja arī izlūgties trijotnei vienu īsu, bet ekskluzīvu interviju AMGmusic...), un tieši tur arī pirmoreiz lasīju Detachments ierakstu par to, ka ģitāras esot izmestas, un nekas neesot labāks par sintezatoriem. Tamdēļ nākošais singls, līdz kuram gan bija jāgaida gandrīz gads, „Holiday Romance” ar savu skanējumu nepārsteidza. Gluži pretēji – tas tikai apliecināja, ka AMGmusic jau 2009.gada pavasarī paustajam, ka šajā grupā IR spēks un potenciāls, ir liels pamats. „Holiday Romance” nupat kā kļuva par trešo Detachments AMGmusic’s Single of the Week karjerā. Nepilnos divos gados – iespaidīgi.



Debijas albums „Detachments” (vāciņš - augstāk) ir oficiāli iznācis. Diemžēl pagaidām ceļam līdz AMGmusic šai platei kājas bijušas par īsu, turklāt arī NEVIENĀ britu mūzikas portālā pagaidām nav recenzijas albumam. Dīvaini, lai neteiktu vairāk... Katrā ziņā mēs gaidām, un pavisam drīz jau albumam jābūt AMGmusic rīcībā. Tikmēr atliek vēlreiz paklausīties singlus. Detachments oficiāli iekļūst jauno grupu „GRIBU-REDZĒT-DZĪVAJĀ” sarakstā. Turklāt ar pirmo numuru.


Nobeigumā vēl piedāvāšu dziesmas „Fear No Fear”, kas faktiski uzskatāms par pirmo Detachments singlu, koncertierakstu. Divpadsmit collu plates formātā dziesma tika izdota jau 2008.gada rudenī, kad par Detachments eksistenci neko nezinājām. Interesanti, ka šis skaņdarbs pat precīzāk raksturo grupas skanējumu nekā vēlāk izdotais „The Flowers That Fell”. Varbūt tieši tāpēc „Fear No Fear” atradusies vieta arī albumā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru