28 oktobris, 2010

EP: TV Girl - TV Girl

TV Girl – TV Girl EP

Release date: 21/10/2010
Label: self-released
Free download
AMG rating: 8/10

Kā tur bija tas slavenais teiciens? „Vairāk informācijas var atrast uz konfekšu papīriņa, nekā par šo grupu internetā” – šis pagājušā gada pitchfork žurnālista izteikums, kurš man tik ļoti iepatikās, precīzi atbilst arī jaunās Sandjego grupas TV Girl sakarā. Arī pēc trīs dienu izmisīgas gūglēšanas neko jaunu par šo grupu uzzināt neizdevās, bet tas jau nedrīkst kalpot par iemeslu, lai es nepadalītos ar vienu no pēdējo mēnešu saulainākajiem un pozitīvākajiem EP.

„TV Girl” – grupas BandCamp vietnē par velti pieejamais EP – piedāvā četras ļoti īsas, bet tajā pat laikā izcili saulainas dziesmiņas, kurām ir tieksme pielipt un nelaist vaļā. EP iesākas ar divas minūtes garo surf-pop kompozīciju „It’s Not Something”, kas kalpo kā tāds laisks ievads šim īsajam audio darbam. Tālāk seko mani divi favorīti – EP saulainākais garastāvokļa uzlabotājs „Oh Land”, kas atsauc atmiņā The Raveonettes, The Tough Alliance un arī The Drums pērnā gada „Summertime” EP.

Savukārt vislielākās uzslavas gribētos veltīt šā EP trešajam trekam „I Don’t Care”. Gara acīm iztēlojos, kā pie šīs dziesmas varētu četros no rīta mesties trakulīgā dejā, kurai būtu jāizdomā īpašs vārds (deja būtu kaut kas pa vidu pankam un galopam), un tad, kad kāds pienāktu aizrādīt, ka „rīt taču jāiet uz darbu”, ar pilnīgu laimes sajūtu sejā, šūpojot galvu no labās uz kreiso pusi, ritmiski dziedāt „I don’t care / Ooh, ooh, / I don’t care”.



Visbeidzot nedaudz vairāk kā tikai desmit minūtes garo ierakstu noslēdz Toda RundgrēnaHello It’s Me” samplētais skaņdarbs „If You Want It”, ko pavisam nesen kā vienu no labākajam jaunajām dziesmām jau paspēja saslavēt prestižais portāls pitchfork.com. Kā jestras un saulainas, lai arī īsas ballītes noslēgums šis liriski sentimentālais, taču arī gana saulainais skaņdarbs iederas vairāk nekā perfekti. Atliek vien pavērst skatus Sandjego virzienā un no TV Girl gaidīt turpinājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru