26 oktobris, 2010

VIDEO: Kanye West – Runaway


Kanye West #Offline festivālā sestdienas naktī

Sestdien piedzīvojis savu pirmizrādi MTV, VH1 un noteikti vēl veselā lērumā mūzikas televīziju kanālu, no vakardienas Kanjē Vesta „Runaway”, ko drīzāk jādēvē par īsfilmu nevis videoklipu, ir pieejams arī interneta video portālu dzīlēs. Kāpēc „Runaway” es saucu par īsfilmu? Savdabīgā videoklipa garums ir... 35 minūtes! Tas ir precīzi tik garš, lai es tā arī nebūtu ne reizi līdz galam to noskatījies. Jums ir brīvas 35 minūtes? Tad skatāmies tagad kopā!

Pink Floyd „The Wall” un Maikla Džeksona „Thriller” atgādinošais klips ir filmēts Prāgā šī gada vasarā. Darbā pie video režijas un scenārija rakstīšanas ir piedalījies arī pats Vests, kurš to dēvē par „savu sapņu atspoguļojumu”, velkot arī paralēles ar savu mūziķa karjeru. Grūti teikt, ko par šo darbu sacīs kritiķi, bet skaidrs ir viens – ja 2011.gada MTV Video Awards ceremonijā Vests neiegūs kādu balvu, tad varat gaidīt vienu varenu jautrību no skandalozā repera puses! Ambīciju šim māksliniekam tik tiešām netrūkst.

Ja nu kādam 35 minūtes šķiet par daudz pusdienu pārtraukumam, dziesma „Runaway” skan no 14. līdz 20. minūtei.



Tikmēr Kanjē Vests nebeidz pozitīvi pārsteigt. Naktī no sestdienas uz svētdienu slavenais miljonārs un MTV paaudzes elks parādījās... mazā, 600 cilvēku ietilpības klubiņā, anti-komerciālistu un mūzikas gardēžu žurnāla Pitchfork atbalstītā festivāla #Offline ietvaros rīkotajā ballītē. Reperis ieradās uz sava drauga, dīdžeja A-Trak (viņš arī viena puse no šobrīd aktuālā house dueta Duck Sauce) setu ap 2 naktī, pārsteigtajai publikai par prieku izpildot veselas piecas dziesmas. Jāpiebilst, ka šādam notikumu pavērsienam līdz pēdējam mirklim neesot ticējuši pat paši Pitchfork darbinieki! Lai Jūs saprastu, par kādu festivālu es runāju, nosaukšu dažus no tā galvenajiem māksliniekiem: Wild Nothing, Gold Panda, Zola Jesus, How To Dress Well, Kingdom, Matthew Dear... Sapratāt?

Visa Kanjē performance, protams, ir nofilmēta, un šā brīža aktuālāko repera hītu „Runaway” (tiesa, bez Pusha T dalības – viņa pantiņu izpildīja pats Vests) piedāvāju noskatīties arī Jums. Šis video kārtējo reizi tikai apliecina, cik pavisam cits smeķis ir koncertiem šādās piesviedrētās, mazas ietilpības telpās, kuru atmosfēru nekad un nekādos apstākļos nevarēs izkonkurēt milzu stadioni un lielās koncertzāles. Šķiet, par to pārliecinājās arī pats MTV super-stārs. AMGmusic PAR maziem klubiņiem!



Atgādinu, ka Kanjē Vesta „Runaway” ir saņēmis ĻOTI augsto 9/10 novērtējumu no AMGmusic, kas līdz ar to dod dziesmai iespēju kandidēt arī uz 2010.gada Labākā Singla balvu. Albums „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, kur varēs atrast šo skaņdarbu, tiks izdots jau pavisam drīz – 22.novembrī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru