29 oktobris, 2010

3 FOR THE WEEKEND (29.10.2010)

Ņemot vērā, ka šis ir Halovīnu vīkends, vajadzētu it kā piedāvāt kādu īpaši šaušalīgu trīs treku izlasi ala witch house vai slasher disco noskaņās. Tomēr šis ir arī garākās gada nakts vīkends (pie viena atgādinājums pārregulēt pulksteņus naktī uz svētdienu!), tāpēc esmu dikti aizņemts pie sestdienas vakara pleilistes gatavošanas. Tad nu no manis trīs vairāk vai mazāk gaiši un pozitīvu atmosfēru veidojoši skaņdarbi, kas noderēs tiem, kam netīk spoki, ķirbji un pārējās baisās lietas.


3 FOR THE WEEKEND

James Yuill – „First In Line” (Dreamtrak Diamond Sound Rmx) [Moshi Moshi]
(from „First In Line” digital single, out now)

Nedēļas Singlu Apskatā, piedāvājot Džeimsa Jilla jaunākā singla oriģinālversiju, atzīmēju, ka šajā digitālajā singlā atrodami pat vairāki baudāmi miksi. Manuprāt, pozitīvai un gaišai ballītei vislabāk noderēs šis, sešas minūtes garais, electro/disco/piano house motīvos ieturētais Dreamtrak Diamond Sound remikss.




Blood Diamonds – „Heart” [self-released]
(available as a
free download)

Saulainās un balēriskās noskaņās ieturēta arī otra šīs nedēļas mana izvēle. Vankūveras producents ar segvārdu Blood Diamonds piedāvā tropisku pludmaļu ballīšu noskaņu rudens drēgnumā. Vienīgais treka „Heart” mīnuss ir tā garums jeb, pareizāk sakot, īsums – nieka trīsarpus minūtes.




Basement Jaxx – „Deep Inside Your Love” [Atlantic Jaxx]
(from EP „1”, out now)

Basement Jaxx nenokrita no mēness 90’to gadu pašā nogalē, kā to varētu domāt cilvēki, kas viņus iepazina ar megahītiem „Red Alert” un „Rendez-Vu” 1999.gadā. Vēl pirms debijas albuma „Remedy” iznākšanas uz pašu dibinātā leibla Atlantic Jaxx duets laida klajā vairākus EP, kas internetā līdz šim nebija nopērkami. Tagad kļūda ir labota, un arī jaunākā paaudze savā rīcībā varat iegūt 90’to gadu vidū izdotos EP ar klasiskiem house skaņdarbiem, kuru vidū arī šis – nedaudz uz deep un funk house pusi peldošais „Deep Inside Your Love”.




SUNSET ANTHEM OF THE WEEK:

Keep Shelly in Athens – „Running Out Of You” [Forest Family]
(from f/c EP „In Love With Dusk”, out in november)
(available as a
free download)

Šogad mēnesi sanāca padzīvot Grieķijā, un, lai arī nestaigāju tur pa underground klubiem un visai pavirši ievācu informāciju par notiekoši mūzikā tajā Eiropas galā, mani neatstāja sajūta, ka drīzāk Latvijā cilvēki klausās un arī rada gaumīgāku mūziku nekā Grieķijā. Lūk, dāmas un kungi, duets no Atēnām, kas manu priekšstatu apgāž. Viens no maģiskākajiem pēdējo mēnešu elektroniskās down-tempo mūzikas darbiem, kas pavisam noteikti ar interesi liks gaidīt Keep Shelly In Athens novembrī uz pazīstamā leibla Forest Family izdoto EP „In Love With Dusk” ar sešām kompozīcijām, starp kurām būs arī šī – „Running Out Of You”. Mūzikai nav valstu un nacionalitāšu robežu. Vai nu Tev tā interesē, vai nu nē. Šiem jauniešiem noteikti interesē. Jebkurā gadījumā šis ir pirmais projekts no Grieķijas, kas debitē AMGmusic, ar ko arī apsveicu! Dodiet vēl!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru