29 oktobris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (25.10.-31.10)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Chad Valley - "Ensoniq Funk" [Cascine]
(
free download)
AMG rating: 8/10



Chad Valley vārds pirmoreiz AMGmusic izskanēja vasarā, kad Saulrieta Izlasē piedāvāju zviedru popmūzikas ala The Tough Alliance stilā ieturēto dziesmiņu „Up and Down”. Savukārt singlu topā šis britu mūziķis, kuram pasē rakstīts Hugo Manuels (spāņu izcelsmes britam laikam), pirmoreiz mēģināja iekļūt septembrī ar daudz balēriskāko un sapņaināko chillwave skaņdarbu „Anything”. Diemžēl toreiz vēl Top 20 bija pārāk augsts slieksnis.

Toties esmu pavisam pārliecināts, ka Manuela kungam starp labākajām dziesmām izdosies iekļūt oktobrī ar jaunāko skaņdarbu „Ensoniq Funk”, ko pavisam drīz jau varēs iegādāties arī taustāmākā formā – Chad Valley tuvāko nedēļu laikā uz leibla Cascine gatavojas izdot savu debijas EP. Ar ko šī dziesma ir labāka par iepriekšējām divām? Ar to, ka tā sevī ir pratusi apvienot pirmo divu labākās īpašības. No „Up and Down” mantota ļoti skaista un romantiska melodija, savukārt no „Anything” nācis relaksējošais un patīkami uzbudinošais balēriskais chillwave noskaņojums.



Wax Fang - "The Astronaut (Part 1)" [Removador]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Ir nācies pavadīt vairākas mokošas naktis, bezmiegā kalkulējot, kā varētu izklausīties pašmāju leģendārās grupas Pērkons 80’to gadu daiļrades krustojums ar „Ok Computer” posma Radiohead? Aptuveni tā, kā jaunākajā singlā „The Astronaut” izklausās amerikāņu grupa Wax Fang. Vismaz tādas asociācijas, pirmoreiz klausoties šo sešarpus minūtes garo skaņdarbu, raisījās man.

Wax Fang jeb trijotne no Kentuki šogad pavasarī beidzot arī Eiropā izdeva jau pirms diviem gadiem dzimtenē klajā laisto albumu „La La Land”, taču izskatās, ka šim ierakstam tūlīt taps turpinājums, jo episkais „The Astronaut”, kura pilnais garums pārsniedz... 17(!!!) minūtes (šī ir saīsinātā singla versija), minētajā albumā nav atrodams. Ja reiz vārdu „episks” jau izmantoju, faktiski vairāk, ko piebilst par šo dziesmu, man nav.




James Yuill - "First In Line" [Moshi Moshi]
AMG rating: 7/10

Pavisam šovasar klusi ar trešo albumu atgriezies britu folktronica pārstāvis Džeimss Jills. Visticamāk par albumu „Movement In A Storm” pat neko nebūtu dzirdējis, ja vien šonedēļ veikalos nenonāktu teicamais singls „First In Line”, kuram tapuši arī vairāki visnotaļ baudāmi remiksi. Koncertos pazīstams kā „viena-cilvēka-orķestris”, Džeimss parasti uzstājas viens pats, apkrāvies ar akustisko ģitāru, miksēšanas pulti, nereti pat vairākiem sintezatoriem un vēl laptoptu. Spriežot pēc „First In Line”, nekas vairāk arī nav vajadzīgs.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Diamond Rings - "Something Else" [Secret City]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Toronto mūziķis Džons O’Regans, kurš ierakstās ar segvārdu Diamond Rings, tieši šonedēļ izdevis daudzu mūzikas mēdiju ilgi gaidīto debijas albumu „Special Affections”. AMGmusic gan viņa pirmie singli īpašu sajūsmu nav spējuši izraisīt, ko nevar teikt par jaunāko singlu „Something Else”, ko neilgi pirms albuma izdošanas kanādietis piedāvāja lejupielādei par velti. Šajā dziesmā glamurīgā paskata jaunietis piedāvā ļoti lipīgu un melodiski saturīgu, interesantu indie-rock apvienojumu ar sintpopu.



Crystal Stilts - "Shake The Shackles" [Slumberland]
AMG rating: 7/10


Kā izrādās, nav tā, ka Ņujorkā visi spēlē tikai romantisku indī roku vai post-panku, bet visi noise-pop kolektīvi ir koncentrēti otrā Amerikas galā – Losandželosā. Crystal Stilts ir noise-pop kvintets no Ņujorkas, kas jau pērn paspēja atzīmēties AMGmusic ar singlu „Love Is a Wave”, tiesa nekādus panākumus negūstot. Pērnā gada nogalē tika izdots arī grupas debijas albums „Alight of Night”. Jaunākais singls „Shake The Shackles” ir pilnīgi jauns skaņdarbs, kas jau esot pirmais auglis no 2011.gada sākumā gaidāmā Crystal Stilts otrā studijas ieraksta. Manuprāt, spēcīgs solis uz augšu.



Pacific! - "Narcissus" [Vulture]
AMG rating: 7/10


Ja nemaldos, tas bija augustā, kad AMGmusic fonotēka papildinājās ar varen enerģisku future disco skaņās vītu Jagz Kooner remiksu Pacific! singlam „Narcissus”. Beidzot Gēteborgas elektroniskās mūzikas duets Pacific! piedāvā arī dziesmas oriģinālversiju, kas, jāatzīst, ir mazāk saistoša par augstāk minēto Jagz Kooner versiju, bet vienalga ir gana saistošs un lipīgs darbs, kas šķiet izrauts no kādas multiplikācijas filmas „Fantadroms” sērijas.



Kurt Vile - "In My Time" [Matador]
AMG rating: 7/10

Latvijas vienīgās ar mūziku draudzīgās radiostacijas dīdžejs Artis Volfs šo pirms pāris dienām tviterī nodēvēja par psihodēlisku pasaku un, jāatzīst, tas ir visnotaļ trāpīgs apzīmējums. Tomu Petiju ļoti atgādinošais Filadelfijas mūziķis Kurts Vails nākamgad nāks klajā jau ar savu ceturto studijas albumu, bet „In My Time” ir topošās plates pirmais singls, kurš pagaidām pieejams vien digitālā versijā. Vinila cienītāji šo „psihodēlisko pasaku” varēs iegādāties novembra otrajā nedēļā.



Benjamin Francis Leftwich - "Atlas Hands" [Dirty Hit]
AMG rating: 7/10


Bendžamins Frānsiss Leftvičs ir jauns britu folkmūziķis, kas varētu būt visveiksmīgākā atbilde amerikāņu Bon Iver. Esmu jau teicis, ka nepiemīt man tendence daudz klausīties folkmūziku, bet šajā jauneklī ir kaut kas saistošs. Atliek gaidīt viņa debijas albumu. „Atlas Hands” atradīsit nupat izdotajā debijas EP „A Million Miles Out”.



Keepaway - "Sideways Smile" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Animal Collective pērnā gada šedevrs „Merriweather Post Pavillion” turpina būt paraugs daudziem jaunajiem mūziķiem. Šoreiz tas ir kolektīvs Keepaway no Bruklinas, kas pavasarī izdeva debijas EP „Baby Style”, ko tagad turpina ar jaunu dziesmu „Sideways Smile”. Animal Collective, protams, ir vairāk nekā teicams iedvesmas avots, bet prasītos arī no pašiem Keepaway kādu oriģinalitātes odziņu.



Drums Of Death - "Won’t Be Long" [Greco-Roman]
AMG rating: 7/10


The Prodigy tradīciju turpinātāji” – aptuveni tā pirms kāda laika man Drums of Death ieteica kāds labs draugs. Skotu producenta Kolina Beilija debijas albumu „Generation Hexed”, kurš iznāca jau pirms mēneša, gan vēl neesmu paspējis noklausīties, bet pirmais singls ir gana enerģisks un gaumīgs, un piektdienas vakaram kā radīts!



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

The Shoes feat Esser - "Stay The Same" [Southern Fried]
AMG rating: 6/10

I Blame Coco - "In Spirit Golden" [Island]
AMG rating: 6/10

Prinzhorn Dance School - "Seed, Crop, Harvest" [DFA]
AMG rating: 6/10

Clock Opera - "Once And For All" [Kitsune]
AMG rating: 6/10

Eliza Doolittle - "Rollerblades" [EMI]
AMG rating: 6/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru