29 oktobris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (25.10.-31.10)

SINGLE OF THE WEEK

Klaxons - "Twin Flames"
Release date: 25/10/2010
Label: Polydor
AMG rating: 8/10

Tas nu ir noticis. Radījuši teju vai apvērsumu (tiesa, ļoti īslaicīgu) rokmūzikā, pievienojot tai reiva elementus, izārdījušies koncertos un festivālos, likuši ķert pēc sirdsdrapēm vājākas nervu sistēmas cilvēkus, kad tie izdzirdēja mežonīgi kaucošās sirēnas „Atlantis To Interzone” ievadā, izdevuši divus visai veiksmīgus albumus, Klaxons beidzot piedāvā dziesmu, ko, ja ļoti pacenstos, varētu spēlēt pat kaut kāds radio stār ef em (vai kā nu tur to sauc). Vai AMGmusic uzmetīs lūpu un pateiks, ka Klaxons dienas ir skaitītas? Nē. Ja šāda ir popmūzika (un šo singlu tieši tā arī gribas uztvert), tad es esmu tikai ar abām rokām par.

Ja ļoti gribas īgņoties un meklēt visā slikto, tad, protams, var uzsvērt to, ka jaunajā albumā „Surfing The Void” Klaxons ir kļuvuši mīkstāki, un tur vairs neatrast tādas pērles kā manis jau pieminēto „Atlantis To Interzone”, „Magick” vai ģeniālo kaverversiju 90’to gadu deju mūzikas skaņdarbam „Not Over Yet”, taču var arī atrast visā šajā stāstā pozitīvas iezīmes. Manuprāt, tik lipīgi, kā šā albuma pirmie divi singli (šis un „Echoes” – 1.vieta AMGmusic augustā!), Klaxons skaņdarbi nav bijuši nekad. Un varbūt tomēr labāk šāds rezultāts nekā tas, ko Klaxons bija sagatavojuši, bet tomēr neizdeva, jo atzina, ka tas bijis pārāk eksperimentāls samurgojums.

Jau tagad ir skaidrs, ka „Twin Flames” būs grūti atkārtot „Echoes” panākumus AMGmusic, jo šomēnes uz 1.vietu pretendē veselas divas dziesmas, kas nopelnījušas izcilo atzīmi 9/10, taču bukmeikeru kantorī es būtu gatavs likt vismaz piecīti, ka šis grupai būs jau sestais pēc kārtas Top 10 hīts pie mums. Īpašs bonuss "Twin Flames" par backing vokālu dziesmas beigās (ap 2:57 albuma versijā)! Klaxons pophītu testu ir izturējuši veiksmīgi.

P.S. Pagaidām dziesmai savs videoklips vēl nav, bet Klaxons sola, ka novembrī būšot. Gaidīsim!


P.P.S. Kā bonus treku piedāvāju Jums noklausīties dziesmu „Hello 23”. Tā gan nav b-saids šim singlam, taču ir pieejama kā bonus, tikai pērkot albumu „Surfing The Void” iTunes interneta veikalos. Skaņdarbs tiem, kam tīk Klaxons griezīgākā puse.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru