05 novembris, 2010

OKTOBRA TOP 20 (10.-1.vieta)

AMG TOP 20 IN OCTOBER 2010 (part 2):

10.Wax Fang - "The Astronaut (Part 1)" [Removador]
(
free download)
AMG rating: 8/10



AMGmusic rakstīja: „Ir nācies pavadīt vairākas mokošas naktis, bezmiegā kalkulējot, kā varētu izklausīties pašmāju leģendārās grupas Pērkons 80’to gadu daiļrades krustojums ar „Ok Computer” posma Radiohead? Aptuveni tā, kā jaunākajā singlā „The Astronaut” izklausās grupa Wax Fang. Vismaz tādas asociācijas, pirmoreiz klausoties šo sešarpus minūtes garo skaņdarbu, raisījās man.Vairāk šeit.











9.Gauntlet Hair - "Out Don't" [Mexican Summer]
(
free download)
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Plašākai publikai Gauntlet Hair pirmoreiz atrādījās šī gada SXSW jauno talantu festivālā, tad caur dažādiem amerikāņu blogiem piedāvāja manis pieminēto „I Was Thinking”, bet nupat jau tikuši arī pie ierakstu līguma ar Mexican Summer un drīzumā izdos savu pirmo septiņu collu vinila singlu. Stilistiski ļoti līdzīga debijas dziesmai, „Out, Don’t...” ir izteikti mākslinieciski skaļa (tiešā nozīmē) un melodiska, balansējot starp drone/noise rock un lirisku indie-rock.Vairāk šeit.




8.Chad Valley - "Ensoniq Funk" [Cascine]
(
free download)
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Ar ko šī dziesma ir labāka par iepriekšējām divām Chad Valley kompozīcijām? Ar to, ka tā sevī ir pratusi apvienot pirmo divu labākās īpašības. No „Up and Down” mantota ļoti skaista un romantiska melodija, savukārt no „Anything” nācis relaksējošais un patīkami uzbudinošais balēriskais chillwave noskaņojums.Vairāk šeit.




7.Instrumenti - "Born To Die" [self-released]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Spoži pieteikuši sevi 2009.gadā ar singliem „Life Jacket Under Your Seat” un „Kvik Myndir”, kā arī ar EP „Pandemiya”, līdz AMGmusic, kā tagad izrādās, Instrumenti nonāk pirmoreiz. Tiesa, varbūt pat labāk, ka tā, jo Bronski Beat atgādinošais „Born To Die”, manuprāt, ir līdz šim spēcīgākais dueta singls, kādu esmu dzirdējis. (...) 2011.gada sākumā grupa sola beidzot izdot arī debijas albumu. Arī to ļoti gribētos dzirdēt, jo arvien vairāk liekas, ka Instrumenti ir uz pareizā ceļa.Vairāk šeit.




6.Warpaint - "Ashes To Ashes" [Manimal Vinyl]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „„Ashes To Ashes” manā skatījumā ir tik klasiska dziesma, ka pat grūti kaut ko piebilst. Viens no maniem personīgi mīļākajiem Deivida Bovija skaņdarbiem, kas tik ļoti asociējas ar daudziem AMGmusic pasākumiem, kuros neiztrūkstoši dziesmu esmu spēlējis uz rīta pusi. Tas viss izklausās ne mazāk (nu labi, mazliet mazāk!) eksellenti un valdzinoši arī dūmakainā un post-pancīgā indie skanējumā Losandželosas grupas Warpaint izpildījumā.Vairāk šeit.




5.Caribou - "Sun" [City Slang]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Albuma „Swim” otrais skaņdarbs „Sun” gan nav no maniem plates favorītiem, taču, izrauts no konteksta, ar savu slīdošo ritmu, elegantajiem Snaita vokāla iestarpinājumiem un deep-house/tech-house noskaņu pierāda, ka Caribou pelnīti atradīsies daudzu mūzikas mēdiju gada labāko albumu sarakstos. Noteikti arī AMGmusic. Un, jā, baudiet vēlreiz dziesmas video!Vairāk šeit.




4.Klaxons - "Twin Flames" [Polydor]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Radījuši teju vai apvērsumu (tiesa, ļoti īslaicīgu) rokmūzikā, pievienojot tai reiva elementus, izārdījušies koncertos un festivālos, izdevuši divus visai veiksmīgus albumus, Klaxons beidzot piedāvā dziesmu, ko, ja ļoti pacenstos, varētu spēlēt pat kaut kāds Radio Stār Ef Em. Vai AMGmusic uzmetīs lūpu un pateiks, ka Klaxons dienas ir skaitītas? Nē. Ja šāda ir popmūzika (un šo singlu tieši tā arī gribas uztvert), tad es esmu tikai ar abām rokām par.Vairāk šeit.




3.Forest Swords - "Rattling Cage" [No Pain In Pop]
AMG rating: 9/10

AMGmusic rakstīja: „Spocīgo vokāla semplu, drūmās atmosfēras un, kā jau minēju, dubstep raksturīgo bītu piesātinātais „Rattling Cage” ilgi tika marinēts pa dažādiem AMGmusic folderiem, līdz to nejauši atkal uzgāju šīs nedēļas sākumā un atskārtu, ka ir pēdējais laiks palaist arī tautās. Starp SALEM un Darkstar albumiem, oOoOO un Džeimsa Bleika jaunākajiem EP Forest Swords „Rattling Cage” ne tikai nepazūd, bet uz šī fona pat pamanās izcelties kā viens no spēcīgākajiem skaņdarbiem.Vairāk šeit.




2.Kanye West feat Pusha T - "Runaway" [Roc-A-Fella]
AMG rating: 9/10


AMGmusic rakstīja: „Negribas jau strēbt karstu, bet arī pēc mēneša „Runaway” šķiet Kanjē Vesta visu laiku labākais singls, kas ir tāda unikāla un hip-hopā ļoti reta parādība, kad gan jauniešu mūzikas masu mēdiji, gan arī bargie mūzikas kritiķi gūs vienlīdz lielu baudu. Pirmie par ripojošajiem centiem kasē, otrie par vēl vienu lielisku dziesmu, ko pievienot gada labāko singlu izlasei. „And I always find / Yeah, I always find somethin' wrong” manā vērtējumā ir viena no šī gada nesošākajām rindiņām hip-hop mūzikā.Vairāk šeit.




1.Arcade Fire - "Ready To Start" [Sonovox]
AMG rating: 9/10


AMGmusic rakstīja: „Kamēr albums „The Suburbs” joprojām atrodas AMGmusic šī gada albumu topa 1.vietā (un līdz gada beigām atlikuši nieka divi mēneši!), Arcade Fire sasparojušies vēl vienai Gada Balvai – Gada Labākajam Singlam. Vai tik tiešām viņi to iegūs? Šobrīd es savu naudu uz to vēl neliktu, bet tas, ka šis būs oktobra labākais singls – par to gan šaubu nav.Vairāk šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru