22 oktobris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (18.10.-24.10)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Gauntlet Hair - "Out Don't..." [Mexican Summer]
AMG rating: 8/10

(free download)


Neilgi pirms leģendārās došanās uz Grieķiju AMGmusic fonotēkā iepeldēja dziesma „I Was Thinking”, ko tolaik Jums stādīju priekšā kā „par brīvu pieejamu MP3 no pavisam jaunas grupas no Denveras – Gauntlet Hair”. Tolaik arī nekas daudz vairāk par šo grupu nebija zināms. Vien tas, ka amerikāņu portāls pitchfork grupai piešķīris „nedēļas stulbākā grupas nosaukuma” titulu, tiesa, atzīmējot, ka pati dziesma gan sanākusi veiksmīga.

Toties tagad zinām, ka Gauntlet Hair tiešām ir no Kolorādo štata (tiesa, citas pilsētas) un to veido divi draugi vārdos Endijs un Kregs. Plašākai publikai abi pirmoreiz atrādījās šī gada SXSW jauno talantu festivālā, tad caur dažādiem amerikāņu blogiem piedāvāja manis pieminēto „I Was Thinking”, bet nupat jau tikuši arī pie ierakstu līguma ar Mexican Summer un drīzumā izdos savu pirmo septiņu collu vinila singlu.

Mums, kā parasti, ir paveicies, un vēl pirms dziesma iznāks melnā ripuļa formātā, tā jau ir pieejama MP3 versijā, turklāt jau atkal par baltu velti. Stilistiski ļoti līdzīga debijas dziesmai, „Out, Don’t...” ir izteikti mākslinieciski skaļa (tiešā nozīmē) un melodiska, balansējot starp drone/noise rock un lirisku indie-rock. Un mēs varam savos blociņos ierakstīt vēl vienu daudzsološu 2010.gada debitantu vārdus.



Porcelain Raft - "Tip of Your Tongue" [Acephale]
AMG rating: 8/10
(free download)

Londonā dzīvojošais itāļu puisis Mauri Remidi jeb Porcelain Raft ļoti veiksmīgi debitēja AMGmusic augustā, kad viņa mīlīgais, Beach House stilā ieturētais skaņdarbs „Dragonfly” pat pamanījās izcīnīt 17.vietu mēneša topā. Jau tolaik teicu, ka uz leibla Acephale rudenī iznāks Remidi debijas vinila plate. Plate savu relīzes datumu vēl gaida, bet a-puses dziesma MP3 formātā ir jau mūsu rīcībā. Beach House ietekmes turpinās arī dziesmā „Tip Of Your Tongue”, kas ir ne mazāk mīlīga un romantiska dziesma par priekšgājēju „Dragonfly”. Atkal jau „2010.gada debitantu” blociņā atzīmējam jaunu nosaukumu.



Jamie Woon - "Night Air" [Polydor]
AMG rating: 7/10


„Night Air” pirmoreiz dzirdēju pirms aptuveni mēneša, kad šo dziesmu savā pārraidē piedāvāja pazīstamais un ietekmīgais britu Radio 1 dīdžejs Zeins Louvs. Ar mazu nokavēšanos beidzot esmu saņēmis 25 gadus vecā londonieša Džeimija Vūna singlu MP3 versijā, kura b-pusē atrodams teicams Ramadanman remikss. R’n’B mūzikai, kā dzirdam, IR nākotne. Dubstep savas pēdas sāk atstāt arī šajā mūzikas virzienā, un AMGmusic tas, protams, ļoti priecē.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Freelance Whales - "Enzymes" [Green Label Sound]
AMG rating: 7/10

(free download)

Ņujorkas kvintets Freelance Whales AMGmusic uzmanības lokā nonāca februārī, kad arī ar Jums padalījos ar burvīgo, folk un indie rock krustoto dziesmiņu „Generator 2nd Floor”. Diemžēl sekojošais grupas debijas albums „Weathervanes” īpašu sajūsmu neizsauca, tāpat kā grupas nākošais singls „Hannah”, kas iznāca augustā. Toties grupas jaunākais skaņdarbs, kas ir pilnīgi jauna un attiecīgi albumā „Weathervanes” neatrodama dziesma, patīkami pārsteidz – saglabāts Freelance Whales raksturīgais melodiskums, taču klāt nākušas elektroniskas fīčas un tāda skumji atsvaidzinoša 80’to gadu melanholija, ko var saklausīt, piemēram, The Pains of Being Pure At Heart dziesmās. Manuprāt, pagaidām spožākais Freelance Whales veikums.



Little Comets - "Isles" [Dirty Hit Ltd]
AMG rating: 7/10


Kaut kas patīkams arī no tradicionālas britu ģitārmūzikas. Little Comets ir jauns kvartets no Ņūkāslas, kas jau pērn augustā atzīmējās arī AMGmusic ar debijas singlu „Adultery”, tiesa, īpašu sajūsmu neizsaucot un nopelnot vērtējumu 6/10. Debijas albumu apvienība tā arī nav vēl izdevusi, bet jaunākais singls „Isles” jau ir mazs solītis uz augšu. Katrā ziņā dziesma ir prātā paliekošāka.



The Thermals - "Never Listen To Me" [Kill Rock Stars]
AMG rating: 7/10


Portlendas indie-punk kolektīvs The Thermals ļoti patīkami pārsteidza mani 2009.gada sākumā ar singlu „Now We Can See”, kas pamanījās 2009.gada februāra topā izcīnīt augsto 11.vietu. Tiesa gan, sekojošais albums jau atkal bija stipri viduvējs un manai ausij ne īsti tīkams. Līdzīgs stāsts arī pusotru gadu vēlāk – The Thermals jaunāko albumu „Personal Life” nevaru Jums rekomendēt, bet tā aktuālais singls „Never Listen To Me” ir gana jautra, dinamiska un lipīga dziesmiņa.



The Ghost Of A Saber Tooth Tiger - "Jardin Du Luxembourg" [Chimera Music]
AMG rating: 7/10
(free download)

Dies’ vien zina, kā Joko Ono un Džonam Lenonam tas izdevās, bet viņu vienīgais dēls Šons Lenons piedzima tieši tēva Džona 35.dzimšanas dienā – tātad nupat nosvinējis SAVU 35.dzimšanas dienu. The Ghost Of A Saber Tooth Tiger ir viņa jaunākais projekts, kas tapis kopā ar draudzeni, amerikāņu modeli un par Šonu 12 gadus jaunāko Šarloti Kempu Mūlu. Dueta akustiskais albums „Acoustic Sessions” nāks klajā novembra vidū, bet aktuālajā singlā „Jardin Du Luxembourg” varam kārtējo reizi pārliecināties, cik neticami, pat spokaini līdzīgi Šona balss skan tēvam Džonam!



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Broken Records - "A Darkness Rises Up" [4AD]
AMG rating: 6/10

Liars - "Proud Evolution" [Mute]
AMG rating: 6/10

Panda Bear - "You Can Count on Me" [Paw Tracks]
AMG rating: 6/10

Gruff Rhys - "Shark Ridden Waters" [Rough Trade]
AMG rating: 6/10
(free download)

Archie Bronson Outfit - "Chunk" [Domino]
AMG rating: 6/10

Darwin Deez - "Constellations" [Lucky Number]
AMG rating: 6/10

Giggs - "Hustle On" [XL]
AMG rating: 6/10

Uffie - "Difficult" [Ed Banger Records]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru