22 oktobris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (18.10.-24.10)

SINGLE OF THE WEEK

Forest Swords - "Rattling Cage"
Release date: 26/07/2010
Label: No Pain In Pop
AMG rating: 8/10


Vienmēr esmu centies būt vienlīdz lojāls pret dažnedažādākajiem mūzikas stiliem un novirzieniem, bet ja nu kāds konkrēts mūzikas veids pēdējās nedēļās tomēr ir pārņēmis mani savā varā mazliet vairāk, kā citi, tad tas noteikti ir t.s. witch house / hypnagogic pop / chillwave. Droši vien tam ir kāds sakars ar ilgi gaidīto amerikāņu apvienības SALEM debijas albumu (tā recenzija AMGmusic sekos tuvākajās dienās), bet nevar nepieminēt arī šo projektu no Liverpūles – Forest Swords.

Jā, zinu, ka pirmajā rindkopā minētie trīs mūzikas veidi ir diezgan atšķirīgi viens no otra, bet, manuprāt, visu triju ietekmes saklausāmas Forest Swords šīs vasaras aktuālajā singlā „Rattling Cage”, kas jau jūlijā ticis izdots uz neatkarīgā leibla No Pain In Pop. Ja nu tomēr Forest Swords ir jānovieto uz kāda noteikta plauktiņa, tad laikam jau tas būs hipnagodžiskais pops jeb hypnagogic pop. Ar dupstep piesitieniem, pelēcīgu chillwave nokrāsu un ala Deep Forest stilā ieturētiem vokāla sempliem.

Forest Swords ir viena cilvēka – Liverpūles producenta Metjū Bārnsa – projekts. Interesanti, ka savā MySpace lapā pats Bārnss Forest Swords mūziku raksturo kā dupstep un grime sajaukumu. Pērn nācis klajā ar diviem singliem, kas izdoti kasetes(!) formātā, šogad Forest Swords beidzot izdeva arī debijas EP „Dagger Paths” gan digitālā, gan vinila formātā, ko noteikti kādā brīvākā brīdī būs jāatrod un jānoklausās.

Spocīgo vokāla semplu, drūmās atmosfēras un, kā jau minēju, dubstep raksturīgo bītu piesātinātais „Rattling Cage” ilgi tika marinēts pa dažādiem AMGmusic folderiem, līdz to nejauši atkal uzgāju šīs nedēļas sākumā un atskārtu, ka ir pēdējais laiks palaist arī tautās. Starp SALEM un Darkstar albumiem, oOoOO un Džeimsa Bleika jaunākajiem EP, kas pēdējās nedēļās daudz tikuši skandināti AMGmusic, „Rattling Cage” ne tikai nepazūd, bet uz šī fona pat pamanās izcelties kā viens no spēcīgākajiem skaņdarbiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru