11 septembris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (07.09.-13.09.)

DIFFERENT MUSIC SELECTION

Warpaint – „Billie Holiday” [Manimal Vinyl]
AMG rating: 8/10

(from f/c album „Exquisite Corpse”, out in october)

Laiks pienācis atkal kādai skaistai nakts dziesmiņai. Šis Warpaint skaņdarbs „Billie Holiday” gan AMG fonotēkā glabājas jau divus mēnešus, taču kaut kā visu laiku palika līdz galam neizvērtēts.

Warpaint ir jauna apvienība no Losandželosas, kurā sapulcējušās trīs meitenes, kam pie bungām piepalīdz arī kāds jauneklis. Starp citu, Warpaint par vienu no labākajām jaunajām grupām esot nodēvējis nelaiķis aktieris Hīts Ledžers... Pie grupas faniem sevi pieskaita arī Red Hot Chili Peppers ģitārists Džons Frusciante, kurš pat piedalījies Warpaint debijas albuma tapšanā. Debijas plate „Exquisite Corpse” tiks izdota oktobrī uz leibla Manimal Vinyl.

Lai arī pitchforkmedia šo dziesmu dēvēja kā lietojamu kopā ar xanax tabletēm, manuprāt, šis ir ļoti tīkams un dūmakains dream-pop skaņdarbs, kas tā vien noderēs tumšajiem rudens vakariem, kas vairs nav aiz kalniem. Dziesmā, kas nosaukta slavenās džeza dziedātājas Billijas Holidejas vārdā, izmantots 1964.gada Mērijas Velsas hīta „My Guy” sempls.



Dead Man’s Bones – „My Body’s a Zomby For You” [Anti-]
AMG rating: 8/10

(from f/c album „Dead Man’s Bones”, out in october)

Dead Man’s Bones nav grupa ar jauniem talantīgiem mūziķiem. Patiesībā, tur VISPĀR nav mūziķu, jo zem nosaukuma Dead Man’s Bones apvienojušies... divi Holivudas aktieri Raiens Goslings un Zaks Šīlds. Ir pieredzēti daudzi gadījumi, kad slaveni aktieri sevi izmēģina mūziķu lomās un izdod albumus, taču par veiksmīgu piemēru pēdējos gados parūpējusies vien Skārleta Johansone.

Vismaz spriežot pēc šīs dziesmas, viņai var pieskaitīt arī Goslingu. Ļoti iedarbīgs, skanīgs un melodisks ir šis skaņdarbs, kuram oktobra sākumā sekos arī dueta debijas albums „Dead Man’s Bones”. Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet papildināta ar bērnu kori šī dziesma pat nekristu ārā no Arcade Fire repertuāra. Tieši ar slavenajiem kanādiešiem (starp citu, arī Goslings ir kanādietis!) arī ir vislielākās asociācijas, klausoties šo darbu.

Dziesmu var noklausīties šeit:
http://www.prefixmag.com/media/dead-mans-bones/my-bodys-a-zombie-for-you-mp3/31740/


Data – „Doors of Perception” [Tempa]
AMG rating: 8/10
(from 12” „Doors of Perception/Leaves”, out now)

Pēc neliela laika pārtraukuma piedāvājam atkal kādu lielisku dubstep plati. Šoreiz tas ir kāds brits vārdā Niks Bērns, kurš ierakstās ar pseidonīmu Data. „Doors of Perception” ir ļoti naksnīgs, lēns dubstep paraugs, papildināts arī ar dzīvās akustiskās ģitāras iestarpinājumiem. Plate izdota augusta beigās uz leibla Tempa.



CFCF – „Monolith” [Paper Bag]
AMG rating: 8/10

(from f/c album „Continent”, out in october)

Ar Monreālas producentu Maiklu Silveru iepazināmies, šķiet, pavasara beigās, kad līdz AMG atkļuva divi lieliski šī mūziķa instrumentāli darbi – „Invitation To Love” un „You Hear Colours”, kurus turklāt pirmoreiz klausījos agrā vasaras rītā (ap 4-5). Starp citu, iesaku arī jums! Vasaru tikai jāatrod! :)

Tagad kļuvis zināms, ka oktobra beigās uz leibla Paper Bag beidzot tiks izdots CFCF debijas albums „Continent”, kura neliels priekšvēstnesis būs mazā platīte jeb EP ar nosaukumu „The Explorer”. Tur tad varēsit atrast arī šo skaņdarbu „Monolith”, kas atšķiras no pirmajiem diviem gara darbiem. „Monolith” jau ir tuvinātāks deju mūzikai, ar izteiktu house mūzikas bītu un dziļu, bet melodisku sintezatoru, kā arī balearic house raksturīgo piano. Tiesa, saglabāts chill-out noskaņojums arī šajā melodijā.

Treku par velti var lejupielādēt šeit: http://stereogum.com/archives/mp3/new-cfcf-monolith_089041.html. Starp citu, ja vēl neesat paspējuši to izdarīt, norādītajā adresē var novilkt arī pieminēto „Invitation To Love”.


Frida Hyvonen – „Jesus Was a Crossmaker” [American Dust]
AMG rating: 7/10
(from f/c compilation „Crayon Angel”, out on 21st September)

Pirms jāņiem piedāvāju Jums vienu skaņdarbu (Daniel Rossen – „Waterfall”) no pavisam drīz gaidāmās kaverversiju izlases, kas veltīta Džūdijai Silai. Jau tolaik stāstīju, ka Sila bija talantīga mūziķe no Kalifornijas, kas pirms trīsdesmit gadiem atstāja šo pasauli, netiekot vaļā no dažādu apreibinošo vielu atkarības.

Tagad pienācis laiks vēl kādai Džūdijas dziesmai jaunās skaņās, šoreiz par to parūpējusies zviedru dziedātāja Frīda Hivonena. Es neesmu liels Silas daiļrades pārzinātājs, bet eksperti teic, ka šī versija, iespējams, skan pat izjustāk un pārliecinošāk nekā oriģināls, kas ir rets gadījums. Atgādinu, ka izlase „Crayon Angel: A Tribute To The Music Of Judee Sill” nāks klajā jau 21.septembrī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru