12 februāris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (08.02.-14.02.), 1.DAĻA

Beach Fossils - "Daydream" [Captured Tracks; 08/02/2010]
AMG rating: 8/10


Kā jau minēju janvāra Top 20, kur Beach Fossils ar savu debijas singlu „Time” ieņēma ļoti augsto 6.vietu, februāra otrajā nedēļā Bruklinas iedzīvotājs Dastins Peisers, kas izdod ierakstus ar segvārdu Beach Fossils, piedāvā jau savu otro dziesmu. Lai arī neesmu TIK lielā sajūsmā, kā gada sākumā par „Time”, šis tomēr ir spēcīgs apliecinājums, ka mums nav darīšana ar t.s. „viena hīta brīnumu”, bet gan ar mākslinieku, kam ir vērts un pat vajag nopietni pasekot līdzi nākotnē. Ļoti melodisks, šobrīd aktuālās lo-fi skaņās ieturēts gabals, kur saklausāmas gan beach-pop ietekmes, gan arī kaut kas no post-punk ala Joy Division manierē, tiesa ar krietnu romantisma piedevu tādā gadījumā. Šādi turpinot var arī iekļūt gada labāko debitantu kategorijā!



DJ Zinc feat Ms Dynamite - "Wile Out" [Zinc Music; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10


DJ Zinc jeb īstajā vārdā Bendžamins Petits ir angļu dīdžejs un producents, kura muzikālās darbības aizsākās tagad jau šķietami aizvēsturiskajos 90’tajos gados. Interesanti, ka šo puisi zinu (protams, ne jau personīgi!) vismaz gadus desmit, taču, lai cik tas dīvaini nebūtu, viņš nekad nav bijis AMG topā ne ar vienu no saviem drum’n’base / breakbeat / jungle stilā veidotajiem skaņdarbiem. Pat tuvumā ne.

Nezinu, kamdēļ, bet pēdējos gados DJ Zinc savu iemīļoto drum’n’base ir metis pie malas, vairāk pievēršoties techno un deep house mūzikas stiliem. Viņa jaunākais singls – sadarbība ar jau piemirsto, bet agrāk AMG tik iecienīto angļu reperi Ms Dynamite – faktiski ir labs paraugs tam, kā DJ Zinc no drum’n’base un jungle ticis līdz house. Būtībā šajā īsajā deju zāļu grāvējā var saklausīt pat ne tikai šo 90’to gadu aktuālo mūzikas stilu ietekmes. Starp citu, perfekta ir „Wile Out” instrumentālā versija! Nudien neticēju, ka bez vokāla šis skan vēl labāk, bet tas skan MASĪVI! Goda vārds! Nagi niez izmēģināt disenē!

P.S. Un vēl. Kā laipni paskaidroja kāds britu mūzikas blogotājs, izteiciens „wile out” nozīmējot (aptuveni) „trakulīgi dejot”, tipa „izārdīties”, kā teiktu latvieši. Nu tas tā, uzziņai. ;)



Erykah Badu - "Window Seat" [Universal; 05/02/2010]
AMG rating: 7/10



Rādās, ka labu ierakstu mums šogad sarūpēs arī lieliskā afro-amerikāņu dziedātāja Erika Badū. Pirms diviem gadiem iznāca viņas pagaidām pēdējais albums „New Amerykah: Part One”, kam pēc nepilniem diviem mēnešiem sekos „New Amerykah: Part Two”. Atšķirībā no pirmās „jaunās Amerikas” daļas, kas bija visnotaļ politiska un dusmīga plate, šajā būšot vairāk emocionālu dziesmu par attiecībām un kvēlo mīlu. Neesmu kvēlo mīlas dziesmu cienītājs, bet šķiet, ka Erikai šāds intīms, pat nedaudz erotisks soul / jazz / r’n’b kokteilis piestāv krietni labāk. Katrā ziņā ir cerība, ka romantisko un divvientulīgi vētraino nakšu mūzikas kolekcijai varēs pievienot jaunu ierakstu. Uhh! :)

Jā, kas attiecas uz singlu, šis ir pieejams tikai digitālā formā, turklāt par velti. Lejupielādēt dziesmu varat šeit. Starp citu, internetā pieejams vēl viens Badū skaņdarbs no gaidāmā albuma – sadarbība ar Lil Wayne dziesmā „Jump in the Air”, kas sākotnēji pat šķita vēl labāks!



DJ Hell feat Bryan Ferry - "U Can Dance" [Gigolo; 08/02/2010]
AMG rating: 6/10


Vēl viens dīdžejs šonedēļ. DJ Hell ir plašu griezējs no Vācijas, kurš pēc pāris gadiem jau svinēs piecdesmito dzimšanas dienu. Viņa īstais vārds ir Helmuts Geiers un, kā izrādās, zināms kļuvis 90’to gadu vidū Berlīnes klubu mūzikas aprindās. Godīgi atzīšos, līdz pat pērnā gada nogalei man viņa vārds bija pilnīgi svešs.

Tas droši vien arī būtu palicis svešs, ja vien viņa jaunākā singla viesvokālists nebūtu 80’to gadu leģendārais dziedātājs Braiens Ferijs, ko daži atceras arī kā Roxy Music solistu (tā nav ironija, man tiešām Braiena Ferija solo daiļrade ir tuvāka par Roxy Music!). Kā tas viss kopā izklausās, spriediet paši. Man liekas, ka nav slikti.



Fyfe Dangerfield - "She Needs Me" [Polydor; 11/01/2010]
AMG rating: 6/10


Lai arī man vienmēr ir patikusi grupa Guillemots, kuras dibinātājs un solists ir Faifs Deindžerfīlds (es gan joprojām neticu, ka tas ir viņa īstais vārds! Lai viņš man parāda pasi!), īsti nesapratu kritiķu un arī pašmāju bāleliņu no „oranžās stacijas” sajūsmu, ar kādu viņi uzņēma ziņas par Faifa solo albuma iznākšanu. Tagad tie paši kritiķi ir salikuši visai vidējas atzīmes albumam „Fly Yellow Moon” un manāmi pieklusuši.

Nestrīdos, ka „She Needs Me” ir visai jauka un saulaina indī dziesmiņa, kas pat nedaudz atgādina kaut ko no Travis daiļrades, taču, manuprāt, īsti nestāv blakus labākajām Guillemots dziesmām, kaut vai lieliskajai „Annie, Let’s Not Wait”, kas 2007.gada janvārī izcīnīja 8.vietu AMG topā.



Field Music - "Them That Do Nothing" [Mi; 08/02/2010]
AMG rating: 5/10


Līdzīgs stāsts, kā par Deindžerfīldu. Es ar lielu nepacietību gaidu jaunāko Field Music albumu „Field Music (Measure)”, kas iznāks jau nākamnedēļ. Nē, ne jau tāpēc, ka es ģībtu no Field Music un es uz viņu jauno albumu liktu lielas cerības. Gluži pretēji – lai galīgi pārliecinātos par to, ka es nesaprotu un nesapratīšu, kāpēc, piemēram, Drowned In Sound iepriekšējam Field Music albumam piešķīra atzīmi 10/10. Neesmu gan lasījis nevienu jaunā singla „Them That Do Nothing” recenziju, bet aizdomas ir, ka kritiķi smaidīgiem pirkstiem klabinās medus vārdus arī par jauno Field Music albumu.

Var jau būt, ka es kļūdos, un albums tiešām būs labs? Nu, paskatīsimies, paskatīsimies. Katrā ziņā tā pirmais singls man šķiet ļoti viduvējs un lielās devās pat garlaicīgs alt.country iemiesojums no... angļiem. Bet varbūt, ka man vienkārši nav lemts „saprast Field Music dabu”?



Calvin Harris - "You Used To Hold Me" [Columbia; 08/02/2010]
AMG rating: 3/10


Jēē, beidzot esmu to sagaidījis – pirmo Kelvina Harisa dziesmu, kas man patiesi kaitina. Uz to gāja jau labu laiku! Atgādināšu, ka mēs runājam par cilvēku, kurš spoži sāka savu karjeru AMGmusic. 2007.gadā jau ar debijas singlu „Acceptable in the 80’s” iekļuva augstajā 4.vietā, tam sekoja pat vēl labāki gabali, tādi kā „The Girls” un „Colours”, un likās, ka pie vieglās deju mūzikas debesīm dzimusi jauna zvaigzne. Jā, dzima gan, tik ne pie tām debesīm, kur saule spīd.

Ar katru nākošo singlu no sava otrā studijas albuma „Ready for the Weekend” jaunais skots brauc aizvien lielākās auzās jeb „MTV Bass” / „EHR” formāta rāmjos, kas, protams, nekāds kompliments nav un nevar būt. Ja ne viņa balss, pat būtu grūti šo atšķirt no, piemēram, kāda Axwell vai Tiesto gabala. Un TAS 2010.GADĀ ARĪ NAV KOMPLIMENTS! Garlaicīgi arī remiksi singlā šoreiz. Diemžēl.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=YzujNk-yYrE


Helping Haiti - "Everybody Hurts" [Sony Music; 08/02/2010]
AMG rating: 3/10


Ja par Kelvinu Harisu es droši varu izteikt savas domas, tad šajā gadījumā gan paturēšu tās pie sevis. Aiz cieņas pret cēlo mērķi, kālab tapis šis singls, un cilvēkiem, kas cietuši šajā nežēlīgi postošajā zemestrīcē. Tikai...

Citēšu vienu vīru, kurš tviterī rakstīja sekojošo, citēju: „U2 & Jay-Z: you want to help Haiti? WRITE A BIG FUCKING CHECK! No further action required. No need to visit a recording Studio” (tulkoju: „U2 un Jay-Z: Jūs gribat palīdzēt Haiti? IZRAKSTIET LIELU ČEKU! Citas darbības nav nepieciešamas. Nav vajadzības apmeklēt ierakstu studiju.”). Anonīmais vīrs to adresēja U2 un Jay-Z, es to pāradresēju Saimonam Kauvelam, kurš ir šī konkrētā singla idejas autors.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=Ts1HxVopG2k

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru