09 februāris, 2010

EP: Class Actress - "Journal of Ardency EP"

CLASS ACTRESS – „Journal of Ardency EP”

Release date: 08/02/2010
Label: Terrible Records
AMG rating: 7/10


80’to gadu electro-pop tendences turpinās arī 2010.gadā. Jā, pēdējos mēnešos jau tas sāk palikt mazliet nomācoši un apnicīgi, taču par ļoti patīkamu un baudāmu ierakstu ir parūpējies Bruklinas trio Class Actress, šonedēļ izdodot savu debijas EP „Journal of Ardency”.

Jaunās grupas līdere un soliste ir dziedātāja Elizabete Hārpere, kas pirms Class Actress uzstājās dažādās kafejnīcās un mazos klubiņos kā solo māksliniece, viņa pat izdevusi arī savu solo albumu. Iepazīstoties ar producentiem Skotu Rozentālu un Marku Ričardsonu, tika nodibināts Class Actress un parakstīts līgums ar Terrible Records, ko, starp citu, tikai pirms gada dibinājis slavenās Ņujorkas grupas Grizzly Bear dalībnieks Kriss Teilors.

Class Actress

Pie šī EP un arī gaidāmā albuma ietekmēm Elizabete min pirmo Madonnas albumu, kas ir bijis liels viņas iedvesmas avots, kā arī Depeche Mode agrīnos ierakstus, jo īpaši „Some Great Reward”. Grūti pateikt par Depeche Mode, bet Madonnas pirmo disku noskaņas ir jūtamas, jo īpaši liriskajā miega dziesmiņā „Adolescent Heart”. Savukārt EP spožākās pērles – „Careful What You Say” un „Let Me Take You Out” daudz vairāk asociējas ar Human League daiļradi.

Kopumā, lai arī īss (23 minūtes), šis ir pat ļoti izgaršojams 80’to gadu noskaņas iemiesojošs darbs, turklāt labi nostrādāts. Kā intervijā atzina Hārpere, Class Actress bītiem izmanto semplus, kas rakstīti tikai no vinila atskaņotāja, tādējādi distancējoties no ierastās digitāli sterilās skaņas. Šos bītus ļoti labi var saklausīt gan EP noslēdzošajā „Someone Real”, gan arī jau pieminētajā „Careful What You Say”. Turklāt joprojām uzsvēršu, ka Hārperei ir uzkrītoša balss līdzība ar Yeah Yeah Yeahs solisti Kārenu O. Un Kārenai O piestāv electro-pop – par to jau varējām pārliecināties pērn.


Lejupielādē par velti dziesmu "Careful What You Say" šeit: http://catblack9.com/audio/ClassActress-Careful%20WhatYouSay.mp3 (spied peles labo pogu un "save target as").

Lejupielādē EP "Journal of Ardency" šeit:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru