09 februāris, 2010

Ieskats Nedēļas Jaunumos (08.02.-14.02.)

Labrīt/Labdien/Labvakar!

Šonedēļ nav tik ļoti plašs jauno ierakstu daudzums kā pirms septiņām dienām, tomēr pāris albumiem pavisam noteikti jāpievērš uzmanība arī šajā nedēļā. Pēc ilgāka pārdomu brīža izvēlējos sekojošas piecas plates, kurām pievērst uzmanību:

1)Class Actress – „Journal of Ardency EP” [Terrible Records]

Pērnā gada nogalē kādā no DMS izlasēm piedāvāju jums dziesmiņu „Careful What You Say” no jaunā Bruklinas trio Class Actress. Jau tad Jums stāstīju, ka februārī gaidāms grupas pirmais EP, kurš tad beidzot ir arī sagaidīts. Pirmais gabals bija pat ļoti interesants electro-pop skaņdarbs, atliek noklausīties visu sešu dziesmu mini-albumiņu jeb t.s. EP.

2)Gil Scott-Heron – „I’m New Here” [XL]

Vienīgais no piecinieka, ko jau esmu paguvis noklausīties, un tas ir ļoti nopietns pretendents uz nedēļas albuma statusu! Par repa krusttēvu uzskatītais Džils Skots Herons laidis klajā pirmo albumu 14 gadu laikā – nieka pusstundu garu, taču teicamu noskaņu radošu, trip-hop skaņu pārsātinātu ierakstu, kura lielākā pērle nešaubīgi ir tā centrālais singls „Me and the Devil”. Pēc 2 nedēļām iznāks singla formātā. Starp citu, šī albuma ietekmē beidzot noklausījos arī klasisko 1971.gada Skota-Herona albumu „Pieces of a Man”. Par to šedevru laikam būs vien jāuzraksta atsevišķs raksts. Jebkurā gadījumā – šo iesaku jau tagad!

3)Massive Attack – „Heligoland” [Virgin]

Pēc septiņu gadu pauzes ar jaunu albumu atgriežas arī trip-hop meistari un celmlauži Massive Attack, kas gan ar trip-hop nenodarbojas jau savus gadus piecpadsmit, pēdējos albumos vairāk pievēršoties elektronikai. Jaunajā albumā vesels lērums viesmākslinieku, Deimonu Olbērnu ieskaitot. Atsevišķi kritiķi gan jau paspējuši paust viedokli, ka „Heligoland” ir vilšanās. Jāpārbauda.

4)Pantha du Prince – „Black Noise” [Rough Trade]

Vācu dīdžejs un producents Hendriks Vāgners jeb Pantha Du Pricne noslēdzis līgumu ar britu indie mūzikas leiblu Rough Trade. Tas VIEN jau ir pārsteigums! Šonedēļ iznāk viņa trešais studijas ieraksts, ko jau atsevišķi mēdiji paspējuši pasludināt par pagaidām gada labāko elektroniskās mūzikas albumu. 70 minūšu garš ceļojums minimal, electro un techno skaņu pasaulē. Noteikti vērts paklausīties.

5)Yeasayer – „Odd Blood” [Mute]

Vēl viens no maniem gada gaidītākajiem ierakstiem ir klāt. Joprojām gan nevaru sagremot savu vilšanos attiecībā pret Los Campesinos! jaunāko albumu, bet iespējams to remdēt palīdzēs Yeasayer otrais studijas ieraksts „Odd Blood”, kurš seko diviem ģeniālajiem singliem – pērnā gada nogalē izdotajam „Ambling Alp” un šobrīd aktuālajam, par velti pieejamajam „O.N.E.”. Esot nevainojams un ļoti labi nostrādāts, skanīgs, melodisks popmūzikas ieraksts. Cerēsim!

Šonedēļ klausāmie singli:

Beach Fossils - "Daydream" [Captured Tracks]
Calvin Harris - "You Used To Hold Me" [Columbia]
DJ Hell feat Bryan Ferry - "U Can Dance" [Gigolo]
DJ Zinc feat Ms Dynamite - "Wile Out" [Zinc Music]
Erykah Badu - "Window Seat" [free download]
Field Music - "Them That Do Nothing" [Mi]
Fyfe Dangerfield - "She Needs Me" [Polydor]
Helping Haiti - "Everybody Hurts" [Sony Music]
Japanese Voyeurs - That Love Sound [Polydor]
Miike Snow - "Silvia" [Columbia]
Placebo - "Bright Lights" [Dreambrother]
Tensnake - "Coma Cat" [Permanent Vacation]
The Bamboos feat Kylie Auldist - "On The Sly" [Tru Thoughts]
The Maccabees feat Roots Manuva - "Empty Vessels" [Polydor]
The Soft Pack - "C'Mon" [Heavenly]
tUnE-yArDs - "Real Live Flesh" [4AD]


Kā redzams, arī šonedēļ AMGmusic uzmanības lokā veselas sešpadsmit jaunas kompozīcijas, kas nozīmē, ka būs ko noņemties, veidojot nedēļas apskatu. :) Par nedēļas singla statusu gan reāli cīnīsies vien trīs no šīm dziesmām. Pagaidām paturēsim noslēpumā, kuras, bet viena no tām, protams, būs jau piektdien no manas puses piedāvātā ballīšu house himna 90’to gadu mērcē – Tensnake ar „Coma Cat”:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru